İkinci evlilik ve çocuk ---acil yardımm

Gercekten seni yargilamadan yorum yapiyorum. 5-6 yasinda olsa neyse, ergenlikte olsa bir derece ama 9-10 yasindaki cocuklarin bu tarz hareketleri bana cok simarikca geliyor kusura bakmayin.

Muhtemelen kardes kiskancligi var o da 9 yas icin garip geliyor bana. Kotu de davranilmiyormus. Pedagogun dedigini yapmaya calisin. Azarlamadan da tepkinizi koyabilirsiniz bence

Kesin konusmak azarlamak anlamina mi geliyor. Bence esinin baskalarinin yaninda kucuk dusurulmesini kizinin psikolojisinden daha cok takiyorsun.

Sende kalmiyormus. Anne kiz iliskiniz zaten kopukken ortama bir de yabanci bir erkek ve kardes dahil edilmis.

Sucu kizinda bulmadim ben.

Eski esim ile bosanacagimiz zaman butun borc bakiyeleri benim uzerime kayitli idi. Mahkeme kizimi babasina verdi. Yasam sartlari acisindan yapilan degerlendirme sonucu. O donem ailemin yanina tasinmistim ve ev kalabalikti annemlerin evi normal sobali ve kizimin soguk yerde kalmamasi gerekiyordu bronsit hastasi oldugu icin.

Cocuk anneye aıt degıl mıydı daha once babada kalmıyorsa sırf evlendıgınız ıcın kalıyorsa ve yenı bır cocuk dogmussa cok normal degılmı? Benımde 2. evlılıgım 5 senedır evlıyım oglum 7 yasında

ben bir anne olarak sizi yargılarım. hiç ama hiç birley için cocuklarımdan vazgecmem ki boşansamda kızım benimle kalır okadar net. babasi birde kötü davranıyoe diyorsunuz ve gönül rahatlıkla cocugu yine hafta içi babasına borakıyorsunuz. kiziniz niye mi böyle davraniyoe aslında neden böyle oldugu ap acık ortada ama anlıyana.....

Buarada gecmısten dolayıda olsa olmasada baska cocugum da olsa olmasada ben bu tarz durumlarda en son yapacagım sey cocugu suclamak olur.
sız esınızı savuunmussunuz arka sayfada
Ayrıca daha ne kadar zaman olduda evlendınız tanıstınız cocuk dogurdunuz bırde 1 senede. Bıraz daha dıkkatlı olmanız gerekmıyormuydu? Bu forumda benımle aynı zamanlarda evlenen tum kadınlar 2. kocalarından hemen cocuk sahıbı oldular ben harıc. benım evlılıgım aynen devame derken onlar dagılıp toplanmaya devam edıyor ben esımle oglum arasına erkenden bır cocuk daha sıkıstırmayı uygun bulmadım, dogruda yaptıgımı dusunuyorum

9 yaşındaki bir çocuğun bu hareketi size nasıl garip gelir anlamıyorum. Çocuk bu çocuk. Nasıl davranmasını bekliyorsunuz Allah aşkına.
9 yaşındaki çocuk gibi davranır.
Çocuk annesini kardeşiyle paylaşıyor, anneden ayrı kalıyor. Tabi ki kıskanacak. Aynı evde olan çocuklar bile kardeşlerini kıskanabiliyorlar. Kaldı ki, bu çocuk kardeşinden ziyade bence annesini paylaşmak istemiyor. Konu bu kadar açık.

Bu arada konu sahibi arkadaşım, eşinize söyleyeceksiniz, "o bir çocuk, üstelik beni paylaşmak zorunda olan bir çocuk. Bazı tavırlarına çözüm bulana kadar katlanmamız gerekecek." diyeceksiniz.
9 yaşındaki bir çocuğun eşinizi ne kadar rencide edebileceğini de anlamış değilim. Kaldı ki gerektiğinde kendi öz çocuklarımız da bizi ortamlarda rezil etmiyorlar mı? Bunda abartılacak bir şey yok.
Çocukla konuşulur, gerekirse bir uzman desteği alınır yavaş yavaş sorun çözülür. Eşiniz biraz sabredecek başka yolu yok.

benim aklıma acaba eşinizde yalnız kaldıklarında yani siz yokken kıznızı icitmiş sert davranmış vs.de olabileceği geldi.kızınızın sen bana babamdan daha iyi davranıyorsun demeside sanki şüpheyi kendisi üstüne yoğunlaşılmasın ona sarma yın diyede demiş olabilir.olabailirmi?? bence oladabilir

Bir de anlamadım. Eşinizi tersliyorsa insan içinde eşiniz ona küssün ya da insan içinde onunla çok muhatap olmasın. Ya da cevabı neyse versin. Yani eşiniz kendi tepkisini kendisi koysun. Çocuk içinde eşiniz değerli biriyse zamanla tavırları yumuşar. Ama çocuk sanırım bu adamı hiç sevmiyor zaten. Nasıl tersliyor acaba. Belki eşiniz haddi olmayarak çok müdahale ediyordur. Kızın zaten anne babası var. Belki babaanne dede vs de var hayatında. Bi yetiskini daha çekmeye tahammülü yoktur.

Bu arada hiç bir detay yok konunuzda insanlar da haklı olarak boşlukları doldurup ona göre yorum yapıyorlar.

Sizin gibi annem olsa ben de aynı davranır dim
ilk çocuğa doğru düzgün bakamayanlarin ikinci çocuğu yapmaları ne cesaret yaa
dün okuduğum üvey baba haberi geldi aklıma bu konuyu gorunce yine sinir oldum
anneysen evlenirken 5 kat daha dikkatli olacaksın hatta gerekirse evlenmeyeceksin

Bence sizi paylasmak istemiyo bide cocuk olmus kiskaniyodur cocuk o bir pedagoga gidin ayrica uvey babasini sevmek zorunda degil hic kimse

Pedagog" kesin konuşun " dan başka birşey söylemedi mi ??
Ayrıca 3 yaşında oğlum var bizde ona inatlastiginda kesin ve net şekilde konuşuyoruz ama bu azarlamak olmuyor..
Size burdaki insanların keskin konuşmasının sebebi çocuğunuz için değil Eşinizin tutumu yönünde tavır sergilemenizden dolayi..
10 yaşında kardes sahibi oldum ve benim için bu bile başlı başına bir travmaydi..
Çocuğunuz için düzgün bir destek almanız şart..
Ayrıca nasıl sizin eşinize babam bana hep bağırıyor,seni daha çok seviyorum der ve bunu Eşinizin iyiliğine yormak yerine eski esinizin tutumunu sorgulamazsiniz!!
Olaylara bakış açınız acilen değişmeli bana göre !!

Bende ikinci evliligimi yapacagim benimde kizim 9 yasinda ben oldukca agirdan aliyorum aksine kizim artik evlenin diyor.aralari o kadar iyi ki masallah.
Sizin kiziniz neden babasindan artık 9 yas ergenlige adim atma yasi anneye ihtiyaci var yaninda.evlendiginiz icin kiziniz orada kaliyorsa teokisi cok normal.bende olsam annemle beni ayirmis biri gibi gorurdum ve tepki gosterirdim.
Kiz cocugunun yeri anne yanidir.

Lutfen ya velayet davasi açın. Aile ortami kurmussunuz ikici cocuk yaptiginiza gore durumunuzda duzelmistir.kizinizi alin.
Yapmayin bunu o cocuga.
Bir anne kizinin rol modelidir.bu yavru kim model alacak hafta sonu gormekle sizimi.
Allahim beni bole bir durumla sinamasin cildirirdim sanirim.
Ben evlenmeyi sadece dusundugum halde 4 yildir uzatiyorum.avukatlarla gorusup hakimle gorusup evlenmem velayet kaybına en ufacik sekilde sebep olur mu diye arastirdim.bu riski alamam yani.
Ayrica benim annem babam bosanmamadigi halde kardesim oldugunda kiskanmistim.tabi ki kiskaniyordur.yaninizdan her gidisinde sizi bebekle birakmak canini acitiyordur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…