• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkinci el

sunseto0o

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2025
9
2
1
31
Selam kızlar. Kendimi çok berbat hissediyorum ve sanırım içimi dökmeye ihtiyacım var. 2 sene önce boşandım. Aslında bu boşanma sürecini çok zor atlattığımı düşünmüyordum fakat artık yaşadıklarım beni çok yormaya ve zorlamaya başladı. Belli bir süre hayatıma kimseyi almadım almak istemedim daha doğrusu. İçimde duygularımı ve düşüncelerimi tamamen soğutmadan yanlış bir adım atıp hem kendime hemde karışımdaki kişiye haksızlık etmek istemedim. Kendimi tam anlamıyla hazır hissettiğim zaman buna adım attım. İlk zamanlar herşey yolundaydı. Yine ben tedirgin yaklaşıyordum tabiki fakat karşımdaki kişi ısrarla beni anladığını ve hak verdiğini söylüyordu. Yaşadıklarımı ve tedirginliklerimi anlattım paylaştım. Anlayabiliyorum seni sen bunları anlatmasan dahi ben yaşadıklarından dolayı bir güven problemi yaşayabileceğini tahmin edebiliyordum dedi. Ailemizi çocukluğumuzu herşeyimizi konuştuk paylaştık. Çocuk dönemlerimiz de ikimizin biraz zor geçirdiğimiz zamanlardı. Babasının öfke problemi annesinin yaşadığı zorluklar. Küçük yaşta annesi babası boşanmış tabi tek çocuk zor zamanlar geçirmiş. Daha önce evlilik yaşamamıştı kendisi ama ısrarla beni anlayabildiğini söylüyordu. Ben seni seviyorum ve seninle ilgili herşeyi kabulleniyorum hatta çocuğun olmuş olsa dahi onuda kendi çocuğum gibi sevip sahiplenirdim diyordu. Ben asla senin yaşadıklarını yüzüne vurmam böyle insanlar var biliyorum ama asla sana ben bununla gelmem diyordu. Bende gayet iyi niyetle en yakında annesinde bunları bildiği yaşadığı için beni anlayabildiğini bu hassasiyette olabildiğini düşünüyordum. Tabi hepsi yalanmış. En ufak terslikte ona anlattığım boşanma nedenim özelimi imalı şekilde çarpıtarak önüme koydu. Kendimi o kadar berbat hissettim ki anlatamam. Benim ne hissettiğim gram umrunda olmadı.
Sonra akrabalarım misafir olarak geldiler şehir dışından kuzenim eltisiyle sorun yaşıyor sürekli eltisi de daha önce boşanmış bir kadın ve bana onu anlatırken o kullanılmış ikinci el olduğu için kaynım onu aldı ona karışmasın diye bunu bilerek düşünerek aldı diye konuşunca ben şok oldum ve kendimi o kadar kötü hissettim ki. Hiçbişey diyemedim. Benim hakkımda da mı bu şekilde düşünülüyor yada yarın birgün hayatıma birini alsam bu düşünceyle mi bana yaklaşıcak onun çevresi de mi benim için bunları düşüncek kafamı toparlayamıyorum ve kendimi berbat hissediyorum. Bide hepsi üst üste gelince bütün inancım kırılmış hissediyorum. Zamanla bişeyleri atlattığımı düşünürken her geçen gün daha zorlaşıyor sanki.

Böyle düsünen pislikler var, ama böyle insanlarla sokak da bile sohbet etmemek lazim.

Öncelikle kaliteli erkek detayları öğrenmeye çalışmaz. Siz anlatmak isteseniz dahi ilgilenmediğini önemli olan şeyin şuan olduğunu hatırlatır ve şuana odaklanır. Baştan belliymiş sizi kendine inandırmak için melek rolüne girmiş. Zaten ayrılmışsınız anladığım kadarıyla. Bu insanlar yüzünden hayata inancınızı kırmayın. Kuzeniniz bile iğrenç bir insan. Ben olsam onunla bile görüşmem. Düşünceleri zaten korkunç bide bunu size söylemesi ekstra acımasız.

Ben de boşandım ve zaman zaman bu leş zihniyetlere maruz kalabiliyorum.
Sevgiliniz yumuşak karnınıza vurarak zaten gerçek yüzünü göstermiş, bile bile ilişkiye devam etmek artık hata olur. Kuzeniniz de belli ki saçma sapan bi insan. Keşke yüzüne vursaydınız o an. Susup kaldınız mı ? Ben de boşandım ikinci el miyim şimdi deseydiniz.
Benim de ilişkim var şu an ve hiç olumsuz bi şey hissettirmese bile aklıma geliyor ara ara, acaba benimle neden birlikte, rol mü yapıyor yoksa gerçekten seviyor mu diye.
Keşke herkesin düşüncelerini okuyabilsek ama malesef olmuyor.
Yapabileceğimiz tek şey şu, bazı sinyalleri alır almaz ilişkiyi kesmek.
Ve lütfen siz bu leş zihniyetler yüzünden kendinizi etiketlemeyin.
Biz mutsuz olduğumuz ilişkilerimizi bitirdik sadece.

Öncelikle kaliteli erkek detayları öğrenmeye çalışmaz. Siz anlatmak isteseniz dahi ilgilenmediğini önemli olan şeyin şuan olduğunu hatırlatır ve şuana odaklanır. Baştan belliymiş sizi kendine inandırmak için melek rolüne girmiş. Zaten ayrılmışsınız anladığım kadarıyla. Bu insanlar yüzünden hayata inancınızı kırmayın. Kuzeniniz bile iğrenç bir insan. Ben olsam onunla bile görüşmem. Düşünceleri zaten korkunç bide bunu size söylemesi ekstra acımasız.
Çok güzel role girebiliyormuş insanlar bunu net bi şekilde görebildim. Aslında o sormadı çocukluğumuz vs birçok şey konuştuk ama evliliğimle ilgili herhangi bir ne soru sorma girişimi neden yorum yapmaya yeltenmedi hatta ben merak etmiyor mu acaba diye düşündüm. Belli bir süre sonra konusu açıldı. Aslında merak ediyorum ama anlatmak ister misin yoksa rahatsız olur musun bilemedim bu yüzden sormak yada bununla ilgili bir konu açmak istemedim dedi. Bende beni anlamasını istediğim hayatımdaki doğruları yanlışları belkide birbirimizdeki kırmızı çizgileri görmemiz gerekiyor diye anlattım.

Ben de boşandım ve zaman zaman bu leş zihniyetlere maruz kalabiliyorum.
Sevgiliniz yumuşak karnınıza vurarak zaten gerçek yüzünü göstermiş, bile bile ilişkiye devam etmek artık hata olur. Kuzeniniz de belli ki saçma sapan bi insan. Keşke yüzüne vursaydınız o an. Susup kaldınız mı ? Ben de boşandım ikinci el miyim şimdi deseydiniz.
Benim de ilişkim var şu an ve hiç olumsuz bi şey hissettirmese bile aklıma geliyor ara ara, acaba benimle neden birlikte, rol mü yapıyor yoksa gerçekten seviyor mu diye.
Keşke herkesin düşüncelerini okuyabilsek ama malesef olmuyor.
Yapabileceğimiz tek şey şu, bazı sinyalleri alır almaz ilişkiyi kesmek.
Ve lütfen siz bu leş zihniyetler yüzünden kendinizi etiketlemeyin.
Biz mutsuz olduğumuz ilişkilerimizi bitirdik sadece.
Yıllardır görüşmediğim ve uzun zaman sonra evime gelen bi misafir saygısızlık etmek istemedim. Gerçi o bunu düşünmeden bana etti ama. Iyikide yıllarca görüşmedim ve görüşmeyede niyetim yok artık ben saygımı bozmadan gönderdim onu gitsin zehrini başkalarına saçsın artık. Bunları gördükçe artık hayatımın hiçbir noktasında insan istemiyorum. İnsana tahammülüm kalmadı. Ne ilişki ne arkadaş ne akraba. Kendimi tamamen izole etmek istiyorum. Bundan dolayı da kendimi çok yalnız hissediyorum.

yazdıklarınızda bir karmașıklık var dikkatli okunmadığında kuzeninizin soyledikleri sanki beyfendi söylemiș gibi algılanıyor.
konuya gelirsek bu tamamen söyleyen kișinin bakıș açısı ve çirkinliği lütfen böyle düșünmeyin. sonra onlardan ne farkınız kalır.

muhakeme yeteneğiniz olduğunu var sayıyorum. partneriniz böyle düșenecek bir tablo cizmiyor.

Böyle düsünen pislikler var, ama böyle insanlarla sokak da bile sohbet etmemek lazim.
Böyle olduğunu bildiğim insanlarla muhabbeti kesiyorum tabiki ama işin kötü yanı herkes bu düşüncede mi diye herkesten uzaklaşıyorum. İnsanların gerçek yüzü iğneyi batırınca çıkıyor i.

Selam kızlar. Kendimi çok berbat hissediyorum ve sanırım içimi dökmeye ihtiyacım var. 2 sene önce boşandım. Aslında bu boşanma sürecini çok zor atlattığımı düşünmüyordum fakat artık yaşadıklarım beni çok yormaya ve zorlamaya başladı. Belli bir süre hayatıma kimseyi almadım almak istemedim daha doğrusu. İçimde duygularımı ve düşüncelerimi tamamen soğutmadan yanlış bir adım atıp hem kendime hemde karışımdaki kişiye haksızlık etmek istemedim. Kendimi tam anlamıyla hazır hissettiğim zaman buna adım attım. İlk zamanlar herşey yolundaydı. Yine ben tedirgin yaklaşıyordum tabiki fakat karşımdaki kişi ısrarla beni anladığını ve hak verdiğini söylüyordu. Yaşadıklarımı ve tedirginliklerimi anlattım paylaştım. Anlayabiliyorum seni sen bunları anlatmasan dahi ben yaşadıklarından dolayı bir güven problemi yaşayabileceğini tahmin edebiliyordum dedi. Ailemizi çocukluğumuzu herşeyimizi konuştuk paylaştık. Çocuk dönemlerimiz de ikimizin biraz zor geçirdiğimiz zamanlardı. Babasının öfke problemi annesinin yaşadığı zorluklar. Küçük yaşta annesi babası boşanmış tabi tek çocuk zor zamanlar geçirmiş. Daha önce evlilik yaşamamıştı kendisi ama ısrarla beni anlayabildiğini söylüyordu. Ben seni seviyorum ve seninle ilgili herşeyi kabulleniyorum hatta çocuğun olmuş olsa dahi onuda kendi çocuğum gibi sevip sahiplenirdim diyordu. Ben asla senin yaşadıklarını yüzüne vurmam böyle insanlar var biliyorum ama asla sana ben bununla gelmem diyordu. Bende gayet iyi niyetle en yakında annesinde bunları bildiği yaşadığı için beni anlayabildiğini bu hassasiyette olabildiğini düşünüyordum. Tabi hepsi yalanmış. En ufak terslikte ona anlattığım boşanma nedenim özelimi imalı şekilde çarpıtarak önüme koydu. Kendimi o kadar berbat hissettim ki anlatamam. Benim ne hissettiğim gram umrunda olmadı.
Sonra akrabalarım misafir olarak geldiler şehir dışından kuzenim eltisiyle sorun yaşıyor sürekli eltisi de daha önce boşanmış bir kadın ve bana onu anlatırken o kullanılmış ikinci el olduğu için kaynım onu aldı ona karışmasın diye bunu bilerek düşünerek aldı diye konuşunca ben şok oldum ve kendimi o kadar kötü hissettim ki. Hiçbişey diyemedim. Benim hakkımda da mı bu şekilde düşünülüyor yada yarın birgün hayatıma birini alsam bu düşünceyle mi bana yaklaşıcak onun çevresi de mi benim için bunları düşüncek kafamı toparlayamıyorum ve kendimi berbat hissediyorum. Bide hepsi üst üste gelince bütün inancım kırılmış hissediyorum. Zamanla bişeyleri atlattığımı düşünürken her geçen gün daha zorlaşıyor sanki.
Sevgiliniz size boşanma sebebiniz özeliniz konusunda imada bulunup çarpıtma yaptığı gün ayrılmanız gerekirdi. Eğer ayrılmadıysanız ayrılın gtune tekmeyi vur gitsin. Kuzeniniz boşanmış eltisiyle sorun yaşıyor ve onun hakkında İKİNCİ EL demiş. Sizin yerinizde olsam o kadına "Haddini bil kendine gel. Ben de boşanmış birisiyim sen nasıl ikinci el dersin ?! Sen de kadınsın birisi sana aynı şeyi söylese hoşuna gider mi " derdim cevabı bir güzel yapıştırırdım. Çevrenizi değiştirmeniz gerek. Hayatınızdan çıkması mümkün olmayan kişilerle daha az vakit geçirin, görmezden gelmeye çalışın. Boşanmış olmak kötü bir şey değil. Ben de boşandım. Kimse keyfinden boşanmıyor, boşanmak için evlenmiyor. Hayatınıza alacağınız kişileri iyi seçmelisiniz. Gayet temiz zihinli, anlayışlı, sağlıklı düşünen insanlar da var. Umarım karşınıza iyi birisi çıkar, üzülmeyin 🌸🌺

Bunları gördükçe artık hayatımın hiçbir noktasında insan istemiyorum. İnsana tahammülüm kalmadı. Ne ilişki ne arkadaş ne akraba. Kendimi tamamen izole etmek istiyorum. Bundan dolayı da kendimi çok yalnız hissediyorum.

Dünya bu iki insandan ibaret değil ama..
Yani, leş zihniyetli, ayrımcı, ötekileştiren, nefret dili kullanan bir sürü insan var tabi ama kendimizi bunlardan koruyarak da ilişkiler kurabiliriz. İzole olup sosyal hayattan, aşktan, dostluktan elini eteğini çekmek çözüm değil ki. Şu an çok hassassınız, anlıyorum aslında. Boşanıp 2. evliliğini yapan ve hayatının aşkını yaşayan bir sürü insan var. Sadece biraz daha uyanık olmamız lazım. İlişkinin en başında çok net bi şekilde sınırlarımızı ve beklentilerimizi konuşmamız lazım. Siz böyle söyleyerek kendinizi yalnızlaştırarak kendinize bi ceza veriyor olabilir misiniz ? Aslında kuzeni ve sevgiliyi de geçtim, siz derinlerde bi yerde boşandığınız için kendinizi eksik, kusurlu, mutluluğu, sevilmeyi hak etmeyen biri olarak algılıyor olabilir misiniz ?

Back