• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ikinci dil hakkında yardım lütfen

burcudeniz

Guru
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2012
330
738
303
İzmir
Merhaba hanımlar.
Şu sıralar ikinci bir dil öğrenmeye niyetlendim.Kısmetse birkaç aya başlayacağım bir kursa.Ama hangi dile başlayacağıma bir türlü karar veremiyorum.
İktisat 1. sınıf öğrencisiyim.İngilizce eğitim veren bir okuldayım.İngilizcem iyi denebilecek bir seviyede.Gün geçtikçe de daha iyi oluyor.Dil öğrenmek konusunda kabiliyetliyim.Malum bölümüm iktisat ve mezun olduğumda iş sıkıntısı yaşayacağım kesin.O yüzden iş hayatında işime yarayacak bir dil istiyorum.Belki başka sektörlerde de şansımı deneyebilirim(turizm,reklamcılık gibi).Herkes Almanca'yı tavsiye ediyor ancak benim Almanca'ya liseden kalma bir antipatim var.Şimdilik en aklıma yatan Rusça.
Sizler bana hangi dilleri tavsiye edersiniz?Ve bu konuda deneyimleri olanlar paylaşırsa çok memnun olurum.Zor mudur ikinci yabancı dil öğrenmek?Diller birbirine karışır mı?

Merhaba hanımlar.
Şu sıralar ikinci bir dil öğrenmeye niyetlendim.Kısmetse birkaç aya başlayacağım bir kursa.Ama hangi dile başlayacağıma bir türlü karar veremiyorum.
İktisat 1. sınıf öğrencisiyim.İngilizce eğitim veren bir okuldayım.İngilizcem iyi denebilecek bir seviyede.Gün geçtikçe de daha iyi oluyor.Dil öğrenmek konusunda kabiliyetliyim.Malum bölümüm iktisat ve mezun olduğumda iş sıkıntısı yaşayacağım kesin.O yüzden iş hayatında işime yarayacak bir dil istiyorum.Belki başka sektörlerde de şansımı deneyebilirim(turizm,reklamcılık gibi).Herkes Almanca'yı tavsiye ediyor ancak benim Almanca'ya liseden kalma bir antipatim var.Şimdilik en aklıma yatan Rusça.
Sizler bana hangi dilleri tavsiye edersiniz?Ve bu konuda deneyimleri olanlar paylaşırsa çok memnun olurum.Zor mudur ikinci yabancı dil öğrenmek?Diller birbirine karışır mı?

Gunaydin canim, dil konusunda onermek istediklerim almanca,rusca ve arapcadir tatil beldelerine almanlar,ruslar ve araplar cok gelmektedir ozellikle arap ulkelerinden guney bolgelere bir suru turistler geliyor.

Konu içeriği sebebiyle ilgili başlığa taşınmıştır.

Gunaydin canim, dil konusunda onermek istediklerim almanca,rusca ve arapcadir tatil beldelerine almanlar,ruslar ve araplar cok gelmektedir ozellikle arap ulkelerinden guney bolgelere bir suru turistler geliyor.

Sana da günaydın canım.Haklısın.Arapça da seçeneklerimin arasında ama herkes çok zor olduğunu söylediği için gözüm korktu.Gerçi Rusça için de çok hoş şeyler duymadım herkes zorluğundan şikayetçi.Kısacası dil zor iş ama seviyorum işte :32:

Turizm sektorunde bi ara Ispanyolca en cok aranan 2.dildi.Ispanyolca-Italyanca-Fransizca birbirine cok benzer birini ogrenirsen,otekileri de az biraz anlarsin.Almanca Fransizcadan daha zor bence.Ingilizce bu saydigim dillerin icinde en kolayi.Bu dillerdeki disil eril artikel olayi beni en cok zorlayan kisim.Sevdigin bi dil secersen,dil zor bile olsa ogrenirsin.Halihazirda Ingilizce biliyo olman buyuk avantaj zaten.

Ikinci dil olarak Ispanyolca ya da Rusca dusunun derim :) Ispanyolca, hem aranan bir dil olmaya basladi hem deogrenmesi cok zevkli inanin :) Rusca da malum ulkemizdeki turizm akisini dusunursek emin olun isinize yarar :)

Eger Istanbul'daysaniz size bu dilleri ve baska dilleri de ogrenebileceginiz guzel bi adres vermek isterim :)

Istanbul'dam ILM kurumlari oldukca ozenli bir kurum ve yabanci hocalari var her dil icin, kesinlikle gidip gorusulmeli bence ;)

rusça öğrenmene gerek yok,onlar bizden daha iyi türkçe öğreniyorlar zaten :1:
şaka bir yana rusça ve çince olabilir ama alfabeleri farklı seni zorlayabilir.
birbirine benzeyen dilleri seçebilirsin.
italyanca ve ispanyolca çok keyifli diyorlar

Son düzenleme:
rusça öğrenmene gerek yok,onlar bizden daha iyi türkçe öğreniyorlar zaten :1:
şaka bir yana rusça ve çince olabilir ama alfabeleri farklı seni zorlayabilir.
birbirine benzeyen dilleri seçebilirsin.
italyanca ve ispanyolca çok keyifli diyorlar

ahahahah cok guldum :D harbi daha iyi biliyo ya nerdeyse her millletten insan geliyo konusuyo turkceyi :D allahtan annemden bulgarca biliyorum alfabede sorun yasamıyorum ruscaya da meraklıyım ama bulgarcadan biraz zor :))

Merhaba hanımlar.

bence kesinlikle ispanyolca.. amerika ve diger ülkelerde zaten ikinci dil olarak veriliyo.. rusca da guzel tabi ki ama geniş alan acısından ispanyolca derim ve dunyada bir cok ulkede konusuluyo bu dil aman almancadan uzak kal ben 2 yıl okudum bolumde suan bıraktım cok sacma bir dil yazık edersin :) benim suan almanca iyi seviyede ama bana bi faydası yok suan dilsınavına hazırlanıyorum rusca yazacagım :)

ahahahah cok guldum :D harbi daha iyi biliyo ya nerdeyse her millletten insan geliyo konusuyo turkceyi :D allahtan annemden bulgarca biliyorum alfabede sorun yasamıyorum ruscaya da meraklıyım ama bulgarcadan biraz zor :))

türk milleti olarak dil öğrenmeye karşı alerjimiz var
anasınıfından itibaren ingilizce görüyoruz ama hala tarzanca gibi konuşuyoruz :1:
elin rusu,çinlisi,japonu geliyor 6 ayda bülbül gibi tükçe konuşuyor :44:
bulgaristan göçmeni misiniz?? biz öyleyiz ama annemler bilmiyor.
bilmelerini çok isterdim.

türk milleti olarak dil öğrenmeye karşı alerjimiz var
anasınıfından itibaren ingilizce görüyoruz ama hala tarzanca gibi konuşuyoruz :1:
elin rusu,çinlisi,japonu geliyor 6 ayda bülbül gibi tükçe konuşuyor :44:
bulgaristan göçmeni misiniz?? biz öyleyiz ama annemler bilmiyor.
bilmelerini çok isterdim.

annem bg da dogdu :)) dayım hala orada yasıyo :) gocmenler evet genelde bilmiyo ama dedelerin biliyodur :) benim babada arap:D ben bulgarlara benzememism :D bildgin kara kas kara goz ailede herkes sarısın renkli gozlu :D bende onlara ozeniyorum :Dsacımı sarı yapıp mavi lens alcam :DDDDD

Yabancı dil oyrenmek isteyenler oyrendim diyenler. O yabancı dilin kitaplarını okuyamıyorsanız, tv progranlarını izleyip konuşmalarını anlamıyorsanız, gazetelerini okuyamıyorsanız o dili iyi bilmiyorsunuz demektir. Economics in tourism üni mezunuyum. İngilterede yaşıyorum. Ben İngilizce biliyorum diyebilirim. Az rusça bulgarca ve almanca konuşabiliyorum. Almanca bana da hiç hoş gelmiyor ama İspanyolca Fransızcadan da çok daha yaygın olduğunu düşünüyorum. Bana İtalyanca hoş geliyor ama herkes Almancanı ve ya Rusçanı geliştir daha iyi diyor.

Son düzenleme:
Bana da hep yabancı dil olarak hep almanca ve rusça yı önerenler çok oldu. Ben de ispanyolcayı çoook seviyorum kulağa çok hoş geliyor :)

Back