İkinci defa boşanmak

rumeysa3

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2016
1.452
1.890
83
Aynı yıkımı ikinci defa yaşamak. İki kere enkaza dönmek.. bir önceki konumda bahsetmiştim neler yaşadığımdan. Tek istediğim mutlu huzurlu bir yuvaydı. Keyifle yapacağım bir kahvaltı, karşılıklı içeceğim kahve... çok şey mi bunlar. Kariyer para yakışıklılık değil insan olsun öncelikle dedim. Çok mu zordu insan olmak.
Şimdi bu enkazdan nasıl çıkıcam. Ben nasıl iyileşicem. Nolur bilen biri bişey söylesin

Gecmiş olsun ya üzüldüm ama ilk neden boşandın ve şimdi neden. Boşanıyorsun. Gecmıcek acı yok Zaman'la unutluyor herşey bacım dua et Allah a sığın

Gecmiş olsun ya üzüldüm ama ilk neden boşandın ve şimdi neden. Boşanıyorsun. Gecmıcek acı yok Zaman'la unutluyor herşey bacım dua et Allah a sığın
Çok uzun yaşadıklarım. Daha önceki konumda bahsetmiştim. Tekrar tekrar yazmadım çünkü daha çok üzülüyorum.

Allah yardcımın olsun çocukların var mı onlar ıcın sağlam ol

Anlat cnm biz dinleriz
Çocuk varmı

Dipnot. Bir arkadaşım 2 evlilik yaptı ayrıldı şimdi 3.ye nisanli çok mutlu hersey unutulur
. İlk eşimle aynı hastanede çalışıyoduk ordan tanıştık. Evlendik. Evlendiğim ilk günden sorunlar başladı. Yaşadıklarımı yazsam sayfalarca sürer. Annesi babası öğretmendi. İlk günden sen kaybedersin diye parmağımdaki tektaşıma kadar geri istediler. Ama salaklık bendeki aymadım. Mecburi hizmet bitince uzmanlık sınavına hazırlanmak için bir süreliğine çalışmak istemedim. Çünkü nöbetler çok yoğun geçiyodu ve ders çalışmaya fırsatım kalmıyodu. TUS bilenler bilir ciddi bir çalışma disiplini isteyen bir sınav. Bana söylenen biz seni boyuna posuna bakmak için almadık tabiki çalışıp para kazanıcaksın yok öyle oturduğun yerde ders çalışamazsın dediler. Maaş kartım eski eşimdeydi vermemek için çok direttim ama sırf evliliğim yürüsün diye maaş kartımı da verdimve o dönemde hayatımda ilk defa annemden para istedim. Okurken bile burs aldığım için annemden para istemiyodum. Buna benzer bir sürü şey yaşadım. Bir liranın dahi hesabını yapıyolardı ailecek. Hamile oldum canım ceviz istedi onu bile kv laf etti zaten vitamin ilacı kullanıyosun ceviz niye yiyosun dedi ve sonrasında zaten düşük yaptım ve o halimde beni bırakıp annesiyle antalyaya tatile gitti. O tatildeyken daha fazla dayanamadım boşanma davasını açtım ve ayrıldım.
İşimde gücümdeydim. Kendimle annemle ilgileniyodum. İki sene sonra şimdiki eşimle tanıştım. Konuşmalarını karakterini çok beğendim. Düzgün dürüst içten samimi çıkarsız yalansız geldi. Maddi durumu yoktu. Bende zaten maddi bişey beklemedim evini geçindirmesi yeterdi benim için. Ailesi de öyle kendi yağında kavrulan insanlardı. Benden 11 yaş büyüktü eşim. Daha önce evlenmemiş nasip olmadı evlenmedim dedi. Biz evlendik. Tayin için nikahı önceden yaptık. Nikah yapıldıktan sonra kv gerçek yüzünü gösterdi. O konuya hiç girmiycem. KVmin GERÇEK YÜZÜ diye ayrı bir başlık olur yazsam. Çok öfkelensemde yüzüne hiçbişey demedim saygısızlık etmedim eşimin hatırı için sesimi çıkartmadım. Buraya yazarak rahatlanaya çalıştım eşime bile bahsetmedim annen şunu dedi böyle davrandı diye. Önemsememeye çalıştım eşim iyi onu seviyorum oda beni seviyo önemli olan bu dedim. Hamile oldum ikiz bebeklerim geliyodu. Çok mutluydum bazı sıkıntılarımız vardı ama zamanla üstesinden gelinir dedim. Sonra hamileliğimin 16. haftasında ikizlerim karnımda öldü. Ölü doğum yaptım 13 ocakta iki ay önce yani. Bebeklerimi kaybettim. Minik kızlarım hayatımın en acı kaybı oldu. Henüz bu acıyı atlatamadan dün sabah eşimin tlfnunda biriyle mesajlaşmasını yakaladım. Beynimden vuruldum sanki. Gözümle görsem inanmam dediğim, annemden sonra ençok güvendiğim mutluluğu yakaladığım adam beni aldatmış.

kendini bu kadar üzme sonuçta namusunla evlenmişsin ama olmamış. olabilir, herkesin başına gelebilir. imtihan dünyası.
Rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın canım.
Bidaha evlenmeyi asla düşünmem. Canım çok yandı. Aynı riski birdaha alamam. Böyle yapayalnız çocuksuz yaşar giderim artık :(

canım boşandın mı yoksa boşanmak üzeremesin?
kurtarma şansı yok mu? biraz sabretsen. belki düzelir.
Ayrıyız şuanda. Boşanma olmadı henüz. Telefonunda mesaj yakaladım. Kayıtlı bir numara değildi ama kalpli canımlı şeyler yazıyodu. Güya arkadaşı bunun telefonunu kullanmış mesajıda arkadaşı yazmış. Hemen arattım o arkadaşını. Arkadaşı kabul etti mesajı ben yazdım dedi ama inanmıyorum.

rumeysa3 rumeysa3 üzülmeyin kendi ayaklarinizin üstünde duran bi kadinsiniz ne yapalim kaderiniz boyleymis belki ucuncu evliliginizde yakalarsiniz mutlulugu

. İlk eşimle aynı hastanede çalışıyoduk ordan tanıştık. Evlendik. Evlendiğim ilk günden sorunlar başladı. Yaşadıklarımı yazsam sayfalarca sürer. Annesi babası öğretmendi. İlk günden sen kaybedersin diye parmağımdaki tektaşıma kadar geri istediler. Ama salaklık bendeki aymadım. Mecburi hizmet bitince uzmanlık sınavına hazırlanmak için bir süreliğine çalışmak istemedim. Çünkü nöbetler çok yoğun geçiyodu ve ders çalışmaya fırsatım kalmıyodu. TUS bilenler bilir ciddi bir çalışma disiplini isteyen bir sınav. Bana söylenen biz seni boyuna posuna bakmak için almadık tabiki çalışıp para kazanıcaksın yok öyle oturduğun yerde ders çalışamazsın dediler. Maaş kartım eski eşimdeydi vermemek için çok direttim ama sırf evliliğim yürüsün diye maaş kartımı da verdimve o dönemde hayatımda ilk defa annemden para istedim. Okurken bile burs aldığım için annemden para istemiyodum. Buna benzer bir sürü şey yaşadım. Bir liranın dahi hesabını yapıyolardı ailecek. Hamile oldum canım ceviz istedi onu bile kv laf etti zaten vitamin ilacı kullanıyosun ceviz niye yiyosun dedi ve sonrasında zaten düşük yaptım ve o halimde beni bırakıp annesiyle antalyaya tatile gitti. O tatildeyken daha fazla dayanamadım boşanma davasını açtım ve ayrıldım.
İşimde gücümdeydim. Kendimle annemle ilgileniyodum. İki sene sonra şimdiki eşimle tanıştım. Konuşmalarını karakterini çok beğendim. Düzgün dürüst içten samimi çıkarsız yalansız geldi. Maddi durumu yoktu. Bende zaten maddi bişey beklemedim evini geçindirmesi yeterdi benim için. Ailesi de öyle kendi yağında kavrulan insanlardı. Benden 11 yaş büyüktü eşim. Daha önce evlenmemiş nasip olmadı evlenmedim dedi. Biz evlendik. Tayin için nikahı önceden yaptık. Nikah yapıldıktan sonra kv gerçek yüzünü gösterdi. O konuya hiç girmiycem. KVmin GERÇEK YÜZÜ diye ayrı bir başlık olur yazsam. Çok öfkelensemde yüzüne hiçbişey demedim saygısızlık etmedim eşimin hatırı için sesimi çıkartmadım. Buraya yazarak rahatlanaya çalıştım eşime bile bahsetmedim annen şunu dedi böyle davrandı diye. Önemsememeye çalıştım eşim iyi onu seviyorum oda beni seviyo önemli olan bu dedim. Hamile oldum ikiz bebeklerim geliyodu. Çok mutluydum bazı sıkıntılarımız vardı ama zamanla üstesinden gelinir dedim. Sonra hamileliğimin 16. haftasında ikizlerim karnımda öldü. Ölü doğum yaptım 13 ocakta iki ay önce yani. Bebeklerimi kaybettim. Minik kızlarım hayatımın en acı kaybı oldu. Henüz bu acıyı atlatamadan dün sabah eşimin tlfnunda biriyle mesajlaşmasını yakaladım. Beynimden vuruldum sanki. Gözümle görsem inanmam dediğim, annemden sonra ençok güvendiğim mutluluğu yakaladığım adam beni aldatmış.
bazen tercihlerimizi yaparken doğru olup olmadığının farkına bir degil , on , yüz kez de olsa hata yaparak farkına varabiliriz ,,(ban göre önemli degil 2. kez boşanmış olman )
önce tek başına yemek yemenin ,kahve içmenin , yalnız olmanın ,tek mutlu olmanın hazzına varacaksin ki...(kendi kendini mutlu etmek)
sonra karşı cinsten ne istediğini belirlee..

Çok geçmiş olsun yaşadıklarınız zor evet ama hayat devam ediyor.. bence kendi kendinize aşmaya çalismak yerine psikoloğa da gidin çünkü bazen o kadar üstüste gelir ki olaylar kendimizi o psikolojiden çıkarmak zor olur. Bir yardımı dokunacağina inanıyorum. Ailenize sarılın bu dünyada kimse sizi ana babanız gibi sevemez, önemseyemez.. kariyerinize odaklanırsınız ve kazandığınızı da kendinize harcarsınız. bu çok güzel bir özgürlük.

Her şeyde bir hayır var , o çocuklar doğsaydi nasıl bir aile ortamı olacaktı, baba sevgisi olmadan belki de siz kıt kanaat büyütmeye çalışacaktınız. İlk eşinizden zaten Allah kurtarmış, bencil, sizin paranıza bile göz diken bir adam sizi daha da aşağı çekerdi çok daha mutsuz olurdunuz emin olun bir de çocuğunuza üzülürdünüz .. Her şeyi Allah'a bırakın, bolca dua edin. Umarım bu yeni hayatınızın başlangıcı olur ve size çok güzel kapılar açılır bunu yürekten diliyorum. Siz de her şeyin güzel olacağına kendinizi inandırın, sizi üzen, yıpratan, size külfet olan herkesten ve her şeyden uzak durun çünkü hayata bir kere geliyorsunuz.

Ayrıyız şuanda. Boşanma olmadı henüz. Telefonunda mesaj yakaladım. Kayıtlı bir numara değildi ama kalpli canımlı şeyler yazıyodu. Güya arkadaşı bunun telefonunu kullanmış mesajıda arkadaşı yazmış. Hemen arattım o arkadaşını. Arkadaşı kabul etti mesajı ben yazdım dedi ama inanmıyorum.
Telefon dökümüne bakmışsın ya ondan birşey çıkmadı mı? Aldatsa heralde hergün konuşurdu , acaba bir kadın mı adama asılıyor ? Sen bellemiyorum dediğin için böyle şeyler söylüyorum yani sevilmediğini hissetmedin mi hiç?

Kendini üzmemeye çalış. Harika bir mesleğin var. Şu ana kadar şanssız evlilikler yaşamış olman bundan sonra da mutsuz olacağını göstermez.

İşine sarıl. Kendine bak. Kuaföre git. Alışveriş yap. Yurtdışına tatile git bir kız arkadaşinla. Bir kursa yazıl. Bunları yapacak maddi imkanın var. Kendini iyileştirmeye çalış.

Biraz oyalarsan kendini, daha sakin bakabilirsin olanlara

Aynı yıkımı ikinci defa yaşamak. İki kere enkaza dönmek.. bir önceki konumda bahsetmiştim neler yaşadığımdan. Tek istediğim mutlu huzurlu bir yuvaydı. Keyifle yapacağım bir kahvaltı, karşılıklı içeceğim kahve... çok şey mi bunlar. Kariyer para yakışıklılık değil insan olsun öncelikle dedim. Çok mu zordu insan olmak.
Şimdi bu enkazdan nasıl çıkıcam. Ben nasıl iyileşicem. Nolur bilen biri bişey söylesin

Daha önceki konunuzuda okumustum önce yasadiklariniz kolay unutulabilir seyler degilken birde uzerine en güvendiginiz kisinin ihanetiyle sarsılmak sizi daha cok yıkmıştır eminim ama nolur bunu dünyanın sonu olarak gormeyin hayat bu imtihanlarla yasiyoruz ve kimbilir omrumuzun sonuna kadar daha neler gorup neler yasiyicaz

Cok sukur ki ayaginizin ustune basabilen birisiniz aileniz yaninizda ...
Ben rahat rahat bosanin kelimesini kullanabilen biri degilimdir en son haddede bosanmak kelimesi aklima gelir bu sozleri onemsemeden kullandigimi dusunmeyin lutfen

Tabir yerindeyse bekara kari bosamak kolay gelir derler ya belki bekar oldugum icin bu kadar rahat konusabiliyorum ama belkide herseyin daha guzel olacagini dusunun sanırım cocukta yok en azından ustunuzde daha buyuk bir sorumluluk yok hem anne hem baba olmak gibi buyuk bir yukumlulugun altina girmeyeceksiniz

Bazı insanların hayatlarina baktigimizda dısardan o kadar imrenilecek gibi durur ki bana niyeyse uzaktan sizin hayatinizda oyle gorunuyormus gibime geliyor

Herkes hayatinda bircok imtihandan gecmistir ayni sekilde bende imtihan denecek bircok sey yasadim ama hayatimi sizinkiyle kiyasladiginda bazi acilardan sizin hayatiniz daha zor gelmesine ragmen sizin fazladan bir artınız var ve bir cok acidan sizi rahat ettirecek bir artı

İşi gucu olan cok sukur kimseye minnet etmeden kimseye el acmadan yasayabilecek birisiniz

İnşallah önünüze daha hayırlı kapılar acılır kalbinizden gecen her ne varsa hayırlısıyla nasip olur
Allah yardımcınız olsun

Back
X