biraz daha bekleseydim hiç gözüm almazdı sanki :) hazır bakan varken dedik bide istedik tabi. yaş arası çok olmasın ilerde beraber oynayabilsineler dedik. dedikte dedik :) şimdi böyle hafif halsizim mide bulantısı falan kolumu kaldıracak halim yok. eyvah diyorum 2 çocuk ne yapıcam. kendime gelsem canlansam belki bu düşüncelerim azalıcak.. şimdiden kardeşini kıskanırsa diyorum. eşim yardımcı olacak gibi ya olmazsa diyorum. bu sabah işe giderken allahım dedim şu önümdeki 3-4 sene su gibi aksın gittsin inşallah dedim..madem biraz daha bekleseydin ya hamile kalmak için, oğlun yeni sakinleşmiş az rahat ederdin
kız olsun diyo çevremdekiler hani erkek var diye. bende sağlıklı olsun SAKİN olsun diyorum :) o derecedeyim :)))Allah size sakin ve uyumlu bir çocuk nasip etsin :)
aynen allah isteyen herkese nasip etsin. benim biraz hormonlardan :) bide yaşayanların tecrübeleri çok önemli benim için neler yapıyolar ne yapılırsa daha kolay atlatılır.Olsada evi başıma yıksa diyen anneler gördüm ben Allah sizi sevindirmiş sağlıkla kucağınıza alın inşallah hepsinin çözümü vardr :)
Bakın ben henüz bekarım ama halamdan örnek vermek istiyorum 8, 4, 1 buçuk yaşlarında çocukları var 2. ve 3. korunma yöntemiyle oldu ve son bebeğinde ağlamıştı karşımda hepsi çok yaramaz ve hiperaktif o ev birtürlü toplanmıyor ama öyle alışmış ki yemeksiz bırakmıyor eşini hatta ilk çocuğunu yüzmeye yazdırdı.. eşinin çok anlayışlı olmasından da kaynaklı biliyorum ama Allah dağına göre kar veriyor emin olun ..aynen allah isteyen herkese nasip etsin. benim biraz hormonlardan :) bide yaşayanların tecrübeleri çok önemli benim için neler yapıyolar ne yapılırsa daha kolay atlatılır.
biz k.valide ile ayrıyız yakın oturuyoruz. sağolsun çok yardım eder. ama genede çocuk annede .. umarım sakin bir oğluşun olur.. arkadaşlarımın çocukları var resmen çanta gibi yanında gezdiriyorlar. öylede akıllılar. saolsun oğlum çok zekidir çok mutlu inanılmaz sıcakkanlıdır ama yavrum çok hareketli sen ona bakarken yoruluyosun zaten iş yapmana gerek yok :)tam benliksin ama ben daha ilk çocuğuma hamileyim:) oğlum olucak yaşantı halimize çok benizyoruz. sanirim bende çekicem çok
kv ile alt üstteyiz yemegi onlarda yiyoruz çok şükür sıkıntımız yok bu konu benimde takip etmem lazim.
bende anne ve k.valide konusunda şanslıyım destekçiler çok. eşimde yardım istediğimde yardımcı olur kendi aklına gelmedikçe çok olmaz:) ama neden ev toplu değil neden yemek yok asla baskı yapmaz. dediğin gibiBakın ben henüz bekarım ama halamdan örnek vermek istiyorum 8, 4, 1 buçuk yaşlarında çocukları var 2. ve 3. korunma yöntemiyle oldu ve son bebeğinde ağlamıştı karşımda hepsi çok yaramaz ve hiperaktif o ev birtürlü toplanmıyor ama öyle alışmış ki yemeksiz bırakmıyor eşini hatta ilk çocuğunu yüzmeye yazdırdı.. eşinin çok anlayışlı olmasından da kaynaklı biliyorum ama Allah dağına göre kar veriyor emin olun ..
süpermiş mutluluklar genişleyen ailenizlebende anne ve k.valide konusunda şanslıyım destekçiler çok. eşimde yardım istediğimde yardımcı olur kendi aklına gelmedikçe çok olmaz:) ama neden ev toplu değil neden yemek yok asla baskı yapmaz. dediğin gibi
bende o sıkıntımız olmaz üstte kv ben alttayim düşün hamileyim görümcem koşar yardima. evi temizler süpürür saolsunn..biz k.valide ile ayrıyız yakın oturuyoruz. sağolsun çok yardım eder. ama genede çocuk annede .. umarım sakin bir oğluşun olur.. arkadaşlarımın çocukları var resmen çanta gibi yanında gezdiriyorlar. öylede akıllılar. saolsun oğlum çok zekidir çok mutlu inanılmaz sıcakkanlıdır ama yavrum çok hareketli sen ona bakarken yoruluyosun zaten iş yapmana gerek yok :)
oo harika işte ne güzel.. sağlıklı sıhhatli al bebeğini kucağına canımbende o sıkıntımız olmaz üstte kv ben alttayim düşün hamileyim görümcem koşar yardima. evi temizler süpürür saolsunn..
çocuk olunca nasıl olcak bilmiyorum.. 2 ay kaldi doğuma inş. Allah kucagimza almaya nasip etsin.
keske okula baslamasina yakin hamile kalsaydiniz. Bu yasta ki cocuk kardesini cok kiskanir bide hiperaktiv ise. Bebegi yalniz birakamazsiniz odada. Komsumun oglu annesi mutfaktayken bebegin elini sobaya bilerek yapistirmistimerhaba 4.5 yaşında bir oğlum var ve 2. ye hamileyim. isteyerek planlayarak hamile kaldım. eşimde bende istedik:)
oğluşum zor büyüdü sağolsun :)hiperaktivite tehsişi konuldu 1 sene önce. tedavisi devam ediyor. çok şükür şuan gayet iyi..
oğlumu hem annane hem babanne büyütüyor. bu senede tam gün anaokuluna başlıyor. okul evime 5 dk. babanne ile aramda yürüme mesafesi 10dk. maddi ve manevi her anlamda her iki tarafta çok destekçi.. k.validem yemeklerimi bile yapıp veriyor her akşam. çalışıyorum işim rahat. eşimin işi rahat parası iyi. ev bizim.
bunları anlatıyorum çünkü bu kadar imkana rağmen neden içimde korku var hemde çoook ..
oğlumla ilk 3 yıl çok zor günler geçirdik.. uykusuz geceler hastalığından dolayı geç konuşma inatlaşma vs. vs. düşünün tek başıma alıp oğlumu gezemedim bile çünkü çoook hareketli tek başına kontrolü çok zordu. şimdi çok iyi ama hep aklıma o günler geliyor. içim daralıyor bu aralar ..
belki 2. sakin olur ama çok korkuyorum2. ayındayım hormonlarım tersine döndü zaten kafam allakbullak
dışarıdaki bebeklere karşı çok korumacı. şimdiden alıştırma yapmaya başladım ama bakalım ne olucak. kesinlikle yalnız bırakmıyacağım. isterse yeme olmasın evi b.k götürsün.büyüyene kadar sıkı gözetim :) bakalım neler bekliyor beni :)keske okula baslamasina yakin hamile kalsaydiniz. Bu yasta ki cocuk kardesini cok kiskanir bide hiperaktiv ise. Bebegi yalniz birakamazsiniz odada. Komsumun oglu annesi mutfaktayken bebegin elini sobaya bilerek yapistirmistio cocukta hiperaktifti ve cok kiskaniyordu kardesini ona zarar vermek icin firsat koluyordu. Insallah sizinki kardesini cok sever ve onu korur. Ama bu kiskanmica anlamina gelmez