• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ikinci çocuk ?

1 tane oğlum var 24 aylık.
hamileliğim sıkıntılı geçti,ama doğum sonrası daha da kötüydü
oğlumun gaz sorunu vs derken çok zorluklar yaşadım,
çocuk büyütmek anne olmak çok zor..
bende eşimde çok zorluklar yaşadığımız için ikinci çocuğu hiç ama hiç istemiyorduk

ben evde olmaya alışkın bir insan değilim,işini seven,çalışan biriyim..
doğum sonrası evde 8 ay izin yaptım hem doğum depresyonu,hem çocukla ilgilenmek beni çok yıprattı..
hiç istemiyordum ikinciyi
amaaaa bu sıralar nedense içimde bir huzursuzluk var oğlumun kardeşi olsa diyorum
bazen bencillik mi yapıyorum oğluma haksızlık mı yapıyorum diyorum
onunda hakkıdır kardeşi olması diyorum
ama cesaretim yok yaa

ikinci çocuk olursa mecburen işten çıkmalıyım,yoksa kaldıramam 2 çocuk,iş,ev vs

offfffffffffff kafam çok karışık yaaa

Bende Çocuğun tek büyümemesinden mutlaka 1 kardeşi olmasından yanayım hatta 3 çocuk olsa daha güzel olur bence..
Ama gerçeklere gelince.. günümüzde kadının omuznda hem ev işi yük, çalışıyorsa iş yük, ee birde eş yük, üzerine birde çocuk (buna yük diyemiycem) kadın nappsın, yetmiyor yetişemiyor. Allah razı olsun benim kocam hiççç ama hiç yardım etmek istemez ederse zorla eder onuda söylene söylene yapar (ev işi falan değil yani çocuk konusunda yardımdan behsediyorum) yada sonradan burnumun ucuna koyar. Ben ikinci çocuğu isterim oğlum 4 yaşına falan gelince ama şimdi gerçekleri düşününce nasıl başa çıkarım diye düşünüyorum..

Keşke Herkesin maddi-manevi imkanı çok iyi olsa kadınlar çocuklarına 2 yıl kendileri baksa, ha birde yardımcıları olsa evde işe güce bakacak, kadınlar yavrularını seve okşaya büyütse.. Giyinip süslenip çıkıp gezse yavrusuyla. Akşam eve gelen eşine güleryüz gösterse.. sonra bebeği büyüyünce onu en güzel kreşe okula verip kendisi işe gitse, Senin çocuğun var, yaşın geçmiş diye kapılar yüzüne kapanmasa.. İş görüşmelerinde kariyerindeki en büyük başarının çocuğu olduğunu söyleyebilse ve bu takdir edilse. Bunu söylediğinde isminin üzeri çizilmese..
Yarın birgün izin alır, bir çocuk daha yapar gözüyle bakılmasa kadına..

Arkadaşlar kadın olmak 1 kere zor anne olan bir kadın olmak 2 kere zor.. Offf offff

Back