• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ikinci çocuk ?

tlyko

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2010
28
0
36
Ankara
kızım 3,5 yaşında ve kardeş istiyorum diye tutturuyor ben ve eşimde çok kararsız kaldık bu konuda aslında ikincisini düşünmüyorduk ama kızımızın ısrarı üzerine düşünmeye başladık.kızımın ileriki yaşlarda yalnız kalmasını istemiyorum aslında ama cesaretim yok yeniden hamile kalmaya
ikinci çocuğu dünyaya getirmiş olan anneler lütfen yardım edin kararsız kaldım

ikinci çocuğu yalnızca eşiniz ve siz istediğiniz için yapmalısınız.
3,5 yaşındaki çocuğunuz kardeş istiyor diye çocuk yapılmaz.

ben 2. çocuğu çok isteyerek yaptım. kendimi çok hazır hissediyordum. buna rağmen çok zorlandım.

bence ii düşünün... oyuncakçıdan bebek almak gibi bişey değil bu

Ben de kızım kardeş üzerinde çok ısrarcı olduğu için 6,5 yıl aradan sonra tekrar doğum yaptım. Kolay olmuyor tabiiki ikinci çocuk. Aralarında 7 yıl olmasına rağmen kardeşini çok kıskanıyor. Ama çocuğum yanlız kalmasın diyorsanız, arayı fazla uzatmadan ikinci çocuğu yapın derim. Ben tek çocuktum, gerçekten zor tek, kardeşsiz olmak. :59:

iyi düşünülüp verilicek bir karar bence kızınız istiyor diye değil
hazır olduğunuzda yapın tek çocuğun bile sorunluluğu fazlayken 2. çocuk düşünemiyoırum:52:

ikinci çocuğu yapın ama siz hazırsanız canım tek çocukta kalmayın bir kardaşi olsun tabiki yanlız kalmasın ilerde benim iki oğlum var küçükken pek anlaşamazlardı ama şimdi biri 22 diğeri 17 yaşında iyi anlaşıyorlar ve birbiblerine de destek oluyorlar kıznıda yanlız bırakma:4:

Ben ilk bebeğimde çok zorlandığım için ikinci bebeyi düşünemiyorum. oğlum kardeş istediği için yapmam kendim ileride istersem ki istek çok önemli o zaman allahın izniyle yaparım. çünkü çok zor çocuk büyütmek

benim 2 oğlum var. biri 3 yaş 2 aylık diğeri de 4 aylık.ikincisini özellikle ben istedim.çocuğumun bir kardeşi olsun diye... araları birbirine yakın olduğu için zaman zaman çok zorlanıyorum. gerçi yaşım da 33 ...ben her nekadar zorlansam da eğer Allah nasip ederse sağlığım da elverirse 3. çocuğu da düşünüyorum... zorluklar olmadan güzellikler olmaz... annelik zorluklarla başaçıkabilme becerisidir belki de. böyle deyip meydan okumuyorum sadece içini ferah tut ve Allah da verirse bir kardeşi daha olsun....zorluklar geçer güzellikler kalır .bunu düşün. ve yola devam et....:49:xc.Njr
jdöhhhhhj
küğjğüfd şu son harfleri yanıma gelen oğlum yazdı.sana yardım etmeye çalışıyorum anneeee diyor...

cnm bence ikinciyi düşünmelisin çocuk kolay diil biliyorum ama inan kızın için katlanmalısın çünkü kardeş çoooooooook önemli inan bana benim bi oğlum var 2 yaş 3 aylık ve ben ikinciyi istiyorum ve oğlum çok çok zor bi bebekti şimdiyse çok yaramaz ama olsun yinede istiyorum hatta Allah verirse 3. bebişi de istiyorum biz 4 kardeşiz ve ben böyle çok mutluyum şimdi zor olur ama ilerde çok iyi olur

Eger esinde istiyorsa bence sende dusun derim. benim esim ilimli baksa keske.
Ama su anda hic musat degiliz ikinci bebise. bir arkadas zorluklar gider guzellikler kalir demis.
bende onun gibi dusunuyorum ben 28 yasindayim. Allah nasip ederse 2 tane daha cocugum
olsun istiyorum. 3-4 yil arayla. 35 - 40 yasima gelince belkide istesemde bir daha yapmicam
saglik sorunlari nedeniyle . ve bu firsat bir daha ele gecmicek.
en guzel sey cocuk gibi geliyor bana tamam belki cok buyuk sorumluluk ama olmayincada
ne tadi kaliyorki hayatin. ben en azindan bu sekilde dusunuyorum. 1 yil sonra filan insallah Allah bana
2. yi nasip eder.

Ben 2 erkek çocuk annesiyim.İlk çocuğumu koklaya koklaya çok severek büyüttüm.O 3 yaşına basmadan,işe girmeme kararı aldım(beni kızdırdığında bu kararımdan vazgeçsemde))).Tam herşey yoluna girdi oğlum 3 yaşına aklaştı derken 2, bebeğimize hamile kaldım.Tamamen isteksizdim doğurmak konusunda.Gerek eşim gerekse kayınvalidemler''sen doğur, biz bakarız,sen işe gir çalış,biz büyütürüz'' dediler.İnanmadım ama o an başka çarem yoktu.Nitekim küçük oğlum 9 aylık oldu çok şükür.Ama ben iş görüşmelerine bile gidemiyorum.Birini bıraksan birine diğeri problem.Birinin kreş yaşı geldi,kreşe gitmesi lazım,BEN EVDE ONA YETMİYORUM ARTIK .Bu seferde çalışmadığınız için maddi sıkıntı başlıyor kendini göstermeye.Kreşe gönderemiyorsunuz nitekim.Bir de annenin karşılanamayan maddi manevi istekleri olunca bu sefer ne oluyor,anne sinir küpü.Tahammülü olmayan bir kadın halini alıyor.O koklaya koklaya büyüttüğünüz çocuk,heba oluyor evde:( İşte iki çocuk annesi olmanın gerçek yüzü.Eğer maddi manevi gücünüz varsa ne alaaa.Ama yoksa size bol şans ...

Benim kızım bir gün okuldan geldi anne çok yemek ye karnın şişsin kardeşim olsun dedi. Bende 2. yi düşünmüyor, hazır hissetmiyordum kendimi ama kızım için doğru zaman dedim, o istediği için birde onu alıştırma sıkıntısı yaşamayacağız dedik. Niyet ettik ama biraz geç oldu sonunda hamile kaldım şimdi çok gü<el anlaşıyor kardeşiyle çok seviyor :)

arkadaşlar benimde üç yaşında bir oğlum vardı şimdi kardeşi de oldu dört aylık büyük oğlum beni çok üzüyor kuzuma kızmak istemiyorum ama nasıl davranıcağımı şaşırmış durumdayım hele birde memleketteyiz şu an iyice çileden çıktımmm siz nasıl davranıyorsunuz ne yapmalıyımmm

benim düşüncemde anne adayının kendini hazır hissetmesi çok önemli. ıkıncı cocukla beraber ilk çocukta ilgisiz kalıp psikolojik sorun yaşanıyor sonradan.. yani anne adayının işi çok zorlaşıyor. açıkçası benim ikinciyi yapmaya gözüm almıyor. o sabrın olduğunuda düşünmüyorum. hele tek başınaysan dahada zorlaşıyor. sevgileri çok güzel ama bakımlarıda bi o kadar zor. sabrın çoksa mmaddi manevide gücün varsa yapılmalı bence. doğurupta sabahtan akşama kadar bu sıcaklarda sokaklarda üstleri kir pas içinde zapzayıfff çocukları gördükçe içim sızlıyor...

2008 li kızımdan sonra 2009
Da bir kızım daha oldu
Muhteşem bir duygu... İki kiz kardes birlikte çok şey paylasiyolar... Eksik büyümuyorlar. Büyük kizim okula baslicak haftaya.. Belki küçüğümde 2 yasını doldurunca aynı okula oyun grubuna veririm. Çünkü ablası olmadan evde çok sikilicak biliyorum.
Kızlarıma bakan iyi yardımcılarımda var coksukur gerci bende evdeyim ama insan yinede eşiyle yalnız dışarı çıkmak istiyor biraz nefes almak istiyor.
Bu arada plansiz olarak 3. Bebeğime hamileyim.. Zaman zaman zor olsada genel olarak cokguzel bir şey cocuğunuzun kardesleri olmasi

2008 li kızımdan sonra 2009
Da bir kızım daha oldu
Muhteşem bir duygu... İki kiz kardes birlikte çok şey paylasiyolar... Eksik büyümuyorlar. Büyük kizim okula baslicak haftaya.. Belki küçüğümde 2 yasını doldurunca aynı okula oyun grubuna veririm. Çünkü ablası olmadan evde çok sikilicak biliyorum.
Kızlarıma bakan iyi yardımcılarımda var coksukur gerci bende evdeyim ama insan yinede eşiyle yalnız dışarı çıkmak istiyor biraz nefes almak istiyor.
Bu arada plansiz olarak 3. Bebeğime hamileyim.. Zaman zaman zor olsada genel olarak cokguzel bir şey cocuğunuzun kardesleri olmasi

evet çocukların kardeşinin olması çok güzel.. Allah çocuklarınıza sağlık uzun ömür nasip etsin. bende 2008 mart annesiyim. oğlum çişini de öğrendi ama 2. çocuğa ne yalan söyleyim cesaret edemiyorum.. gerçi bu ay regl olabilirsem ne mutlu :69: her an 2. yola çıkmış olabilir. biraz korkuyorum..

Ben de kızım kardeş üzerinde çok ısrarcı olduğu için 6,5 yıl aradan sonra tekrar doğum yaptım. Kolay olmuyor tabiiki ikinci çocuk. Aralarında 7 yıl olmasına rağmen kardeşini çok kıskanıyor. Ama çocuğum yanlız kalmasın diyorsanız, arayı fazla uzatmadan ikinci çocuğu yapın derim. Ben tek çocuktum, gerçekten zor tek, kardeşsiz olmak. :59:

herşeyin hayırlısı olsun. zaten anne baba ilk çocuğu o duyguyu tatmak için yapıyor. 2. 3. çocuğu da kardeşi olsun diye düşünüyor. maddi imkanı olduğu halde çocuğuna kardeş yapmamayı bazıları bencillik olarak görüyor.. ne deyim eskiden peş peşe çocuk sahibi olmak daha kolaymış galiba..

bende tek çocukla kalınmaz diyenlerdenim. oğlum 25 aylıkken kızımı kucağıma aldım ve isteyerek oldu kaza değildi yani. zor olduğu zamanlar tabiki oluyor ama öyle güzeller ki ikisinede baktıkça yenilendiğimi anlıyorum. bide işe başlayınca kim bakıcak derdi olmasa 3. yü bile yaparım :))

oğlumu,kızım 5 yaşındayken doğurdum.kızım ilk başta yanına bile uğramadı.çok kıskandı.sonra zamanla alıştı.artık onun altını temizlerken banyo yaptırırken hem yanımda pür dikkat beni izliyor.iki çocuğumuda isteyerek doğurdum.çocuğumun asla tek büyümesini istemem.biz 3 kardeşiz.onun da kardeş duygusunu tatmasını isterim bambaşka harika bir duygu bu.eşim şuan üçüncü çocuğu daha istiyor.ama benim üçüncü çocuğa bakmak için ne gücüm ne de maddi durumum var.

benim 22 aylık bir kızım var... ben de çok arada kaldım yapsam mı yapmasam mı....ama çalışan bir anne olduğumdan bunu büyütürken çok zorlanıyor ve yoruluyorum.. çalışan anne için 2. çocuk çok zor....artık yaparmıyım yapmazmıyım zaman gösterecek... iyi düsünün bayanlar özellikle çalışan anneler:50:

oğlum 26 aylık..ve ben 2.ciye hamileyim..planlı değildi ama şimdi istiyorum bu bebeğimi de...oğlum kardeşsiz kalmasın derdim hep..allah da nasip etti çok şükür..sadece biraz erken mi dedim öğrenince ama aralarında 3 yaş olacak..inşallah kuzularım zorlamaz beni..yalnız bakıyorum çünkü..annem ablam görümcem başka şehirdeler hepsi..kayınvalidem ise sizlere ömür..eşim ve ben birbirimize desteğiz sadece...bakalım zaman gösterecek...ama anne olmak herşeye değer...

Back