• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkıncı cocuk sorunu :(

2.çocuğu yaparsam çocuğuma gerekli ilgiyi,sevgiyi gösteremem diye bir şey yok.Evlat sevgisi öyle bir şeyki bölünmüyor,birini diğerinden ayıramıyorsun.Bu yüzden 2.çocuğu istememenizin nedeni olamaz.
Ancak kendinizi yetersiz hissedebilirsiniz,ikinci bir çocuğun gelecek kaygısı olabilir,yaşadığımız hayat şartlarını düşündüğünüzde bu durum sizi korkutabilir.Bundada son derece haklısınız.Kardeşlik güzel bir duygudur ama siz kendinizi buna hazır hissetmiyorsanız 2. çocuğu dünyaya getirmeyin.

cok haklisin su an 29 yasindayim okula gitmeye baslayana kadar 35-36 esim de 43 olucak yani onun enerjisine yetememekten de korkuyorum en azindan belki kardesi olsa beraber vakit gecirirler.birbirlerine yeterler.

annem benı dogurdugunda 38 yasındaydı tatlımmm.. anaokulundan(biz bu cocukla basa cıkamıyoruz diye)atıldım o derece yani.:1::60:.Gayette yetti annem bana...hala da yeter...1 saniye rahat bırakmam 26 yasındayım hala mobılyaların tepesınde oturur sabah annemin yatagına ucarak gelirim....
yere yatırır depüklerimmm oda beni depükler,çimdikler bazen de ıssırır(sen ıssırma ama kızını morarıyo:16::76:)
1947 dogumlu hesap edin yani...
yetersin fazla fazla yetersin yeterki sen yetmek iste:34:

2.çocuğu yaparsam çocuğuma gerekli ilgiyi,sevgiyi gösteremem diye bir şey yok.Evlat sevgisi öyle bir şeyki bölünmüyor,birini diğerinden ayıramıyorsun.Bu yüzden 2.çocuğu istememenizin nedeni olamaz.
Ancak kendinizi yetersiz hissedebilirsiniz,ikinci bir çocuğun gelecek kaygısı olabilir,yaşadığımız hayat şartlarını düşündüğünüzde bu durum sizi korkutabilir.Bundada son derece haklısınız.Kardeşlik güzel bir duygudur ama siz kendinizi buna hazır hissetmiyorsanız 2. çocuğu dünyaya getirmeyin.

ilk cocugum ve tum sevgim O'na odakli oldugu icin 2.cocugum olsa sevgimi versem de ilkini bosliyacakmisim gibi geliyor.haklisiniz evlat sevgisi bambaska tabiki ayrim olmaz.sadece suan boyle hissediyorum belki de hazir olmadigim icin.hazir olmayi goze alamadigim icin!

Son düzenleme:
annem benı dogurdugunda 38 yasındaydı tatlımmm.. anaokulundan(biz bu cocukla basa cıkamıyoruz diye)atıldım o derece yani.:1::60:.Gayette yetti annem bana...hala da yeter...1 saniye rahat bırakmam 26 yasındayım hala mobılyaların tepesınde oturur sabah annemin yatagına ucarak gelirim....
yere yatırır depüklerimmm oda beni depükler,çimdikler bazen de ıssırır(sen ıssırma ama kızını morarıyo:16::76:)
1947 dogumlu hesap edin yani...
yetersin fazla fazla yetersin yeterki sen yetmek iste:34:

haklisin aslinda bana da daha dogrusu abim ve bana anneannem ve dedem bakmisti o zamanlar 60-70 yaslarinda insanlar.cidden nasil basetmisler :44:

canım meraba öncelikle bebeğini allah size bağışlasın hayırlı olmasını diliyorumm....

benimde şuan 1 yaşında kızım var :nazar: sezeryan oldumm...
öyle çok istiyorum ki ikinci bebeği anlatamam hatta 3, bile....:66:

inan dost arkadaş kardeş gibi kesinlikle olmuyo....
o yüzden bebeğini kardeşsiz bırakma derimm...
sen şuan yeni anne olmuşsun o yüzden böyle düşünüyosun...çok normal olarak...
yoksa oda senin canından kanından bi parça nasıl ikincilik yapabilirsinki.....
bence eşit sevilir ewlatlar.....
ama ilk olduğu için ilk bebeğin anıları daha unutulmaz daha özel olur okadar....
ilk lerin yeri ayrıdır..... ama sevgisi farklı değildir......
sana bebeğinle eşinle çok çok mutluluklar diliyorumm..... canım...:62:

ben de geçen aya kadar oğluma kardeş istiyordum ama vazgeçtim..hem evliliğimin yaşadığı sıkıntılardan hem de ikinci bir defa sil baştan herşeyi yaşamayı gözüm yemediğinden bu planımı rafa kaldırmış bulunmaktayım.mutlu büyüyen bir sürü tek çocuk örneği okudum burada ve kendimi ikna ettim.oğlum da tek başına mutlu bir çocuk olarak büyüyebilir bence.ve ben ikinci defa anne olacak o büyük enerjiyi taşımadığımı fark ettim.tekrar doğum,dikiş,tekrar uykusuz gecelere,tekrar ek besine geçiş uğraşlarına,tekrar yürüme çalışmalarına,tuvalete alıştırma aşamalarına,düştü mü kalktı mılara gücüm kalmamış.bir yaş daha yaşlanınca bunu anladım.allah düşünenlere güç versin.kardeş her çocuğun hakkı ama sanırım benim yaşım geçmiş,gücüm tükenmiş.:58:

ben de önceden aynı şeyleri düşünüyordum.
oğlum 3 yaşında ve ben 2. çocuğuma hamileyim.tabii ki korkularım oldu ve hala var.ama oğlumun yalnız olmasına razı gelemedim.kardeş sevgisi bambaşka birşey bence.
eşim tek çocuk o farkında değil belki ama tek çocuk olmak çok zor.yaş 40 bile olsa annesi ona hala minik oğlu gibi davranıyor ve bu ömür devam ettikçe böyle sürecek.
ben 2 kardeşim bizde hiç böyle bir durum yok.
daha birsürü neden var aslında düşününce.zor ama keşke daha önceden karar verebilseydik dedik hatta:71:bazı fedakarlıklar yapıcaz elbette gülü seven dikenine katlanıyor.herşey onlar için

selam bende tam 15 sene senin gibi düşündüm kızım büyüdü lisede okuyo farkettimki onunda bizimde ikinci bi çocuğa ihtiyacımız var kızım herzaman kardeş istedi benim sağlık sorunlarım yüzünden hep erteledim şimdi 4 aydır ikinci çocuk için uğraşıyorum biz kadınların değil 2 çocuk 10 çocuğa verebilecek sevgimiz var tabi imkanlar ölçüsünde rabbim isteyen herkese bebek nasip etsin inş

benim bi kardeşim var 15 yaşında erkek. şimdiye kadar sürekli kavga..
annnemlere sevgilim olduğunu söyledi, konuşmalarımızı fotoğraflarımızı gösterdi.
kısacası yararı % 10 sa zararı %90...
en son yılbaşında konuşmuştuk telefonda.benimki de öyle bi kardeş işte..
belki ileride düzelir?

kardeş bambaşka bişey , hem en büyük kavgaları edersiniz ama dısardan biri size zarar verdimi aslan kesilir.. nefret ediyorum ondan bi daha konusmicam görür derken saçının teline zarar gelse dünyan çökmüş gibi olur.. en büyük sırdaşınızdır en büyük desteğinizdir.. hele de hayata atıldıgınızda her gün bi kez daha iyki varmış dersiniz.. iyki varmış..
zamanı geri almak imkansız, çok iyi düşünüp öyle karar vermek gerek umarım iki türlüde cok mutlu bi hayatınız olur

mrb önceden bende böyle düşünüyodum ama sizinki brz fazla fazla bir sevgi olmuş tabiiki her anne çocuğunu sever üzerine titrer ama şunu unutmayalımki bu dünyada birşeye fazla bağlanmak iyi olmuyor kızınız çok küçük olduğu için böyle düşünmeniz çok normal bende o korkuyu çok yaşadım ikinci olursa nasıl bir ruh haline girerim kızım ne yapar diye ama şimdi 6.5 yaşında ve yeni yeni düşünmeye başladık rabbim herkese sağlıklı hayırlı evlat versin inş sizede daha çok küçük kızınız ama ilerde o büyüdükçe kendiniz bunu fark edeceksiniz bir tane daha olsun diyeceksiniz öyle oluyor

Karar sizin ama korktuğunuz şey koca bir yanılgı...Kendimden ve yakın çevremden biliyorum...Ben de aynı duyguyu yaşamıştım ama şuan küçüğüme(bebek olduğu için tabi ki) biraz daha yoğun şeyler hissediyorum..Kaldı ki öyle de olabilir duygu bu sonuçta birine daha çok kanınız kaynayabilir engel olamazsınız ki.Önemli olan adil olmak ve çocuğunuzun yanlız kalmaması.Bugünün yarınları da var gelecekte pişmanlık duyabilirsiniz.

Back