• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkıncı cocuk sorunu :(

aa ben 8 yaşında sandım daha kızın 8 aylıkmıış
canım sen tabi istemezsin.
en zorlu bölümündesin şu anda anneliğin.çok erken daha düşünmek için bilee

cnm anneciğin en güzel şekilde hayatın gerçeklerini söylemiş..
anneciğini tebrik ediyorum ve saygılarımı iletiyorum:71::71::71:
canım selamı var anneminde o da gözlerinden öpüyomuş:54:
:1::1::1::1::1::1::1: Gulsen teyzecim ellerinizden operim siz beni guldurdunuz allah da sizi guldursun.o kadar hosuma gitti ki soyledikleriniz elimde olsa su an 2 3 tane dogurasim geldi :27::27::27::27: saka bir yana haklisiniz yalnizlik Allaha mahsus.ben sadece ayrim yapar miyim acaba diye korktum.hakkimizda hayirlisi neyse o olsun :49:

sevgili ayrik otu senin de ellerine saglik yazdigin icin :46:

rica ederim ne demek canım seve seve yazarımm..:16:
Şunuda ben eklemek isterim dedem kabzımanmış yanı meyvenin sebzenin bin türlü çeşiti elindeymiş..Ama nur dedem 1 tane elmayı 8e böler en küçük olana 2 tane verirmiş.
Alınan dayılarım,teyzelerim sinir olurmuş bu duruma..
Dedemin verdiği cvp hala ailede espri konusudur.
__şu zamana kadar yediklerinize sayın sıpalarrr:70:
Dedem büyüge büyük küçüğe küçük oldugunu böyle öğretmiş.Birini de diğerinden ayırmamış çunku bu 7 kardeş 2 farklı hanımdan. en büyük teyzem 83 yaşında en kucuk olan ise 62 ama hala birinin başı agrısa diğeri Dünyanın öbür ucundan tel açar..
Dedim ya ben bilmem kardeş sevgisini ama içimde en büyük ukte..Ayrım yapacagını sakın düşünme zaten 3-5 yıla kalmaz kızın senin başının etini yer:emir_bebek:

vakti zamanı gelince seri imalata başlıcam ama:1: :69:

bir yerde okumuştum en son araştırmalara göre tek çocuklar daha mutluymuş, kıyaslama ,kıskançlık sorunları olmadığı için, internette de bakabilirsiniz. ben tek çocuğum ve gerçekten katılıyorum, illa kardeşle mutlu olunacak diye birşey yok, siz maddi durumunuzu, ruhsal durumunuzu ve eşinizle ilişkilerinizi gözden geçirerek 2. çocuğu düşünün ki daha çok erken bence

Şunuda ben eklemek isterim dedem kabzımanmış yanı meyvenin sebzenin bin türlü çeşiti elindeymiş..Ama nur dedem 1 tane elmayı 8e böler en küçük olana 2 tane verirmiş.
Dedem büyüge büyük küçüğe küçük oldugunu böyle öğretmiş.Birini de diğerinden ayırmamış çunku bu 7 kardeş 2 farklı hanımdan. en büyük teyzem 83 yaşında en kucuk olan ise 62 ama hala birinin başı agrısa diğeri Dünyanın öbür ucundan tel açar..
Dedim ya ben bilmem kardeş sevgisini ama içimde en büyük ukte..Ayrım yapacagını sakın düşünme zaten 3-5 yıla kalmaz kızın senin başının etini yer:emir_bebek:

hadi bakalim sen de :D bi arkadasim dogumdan 2 ay sonra yine hamile kaldi.digeri ilk cocugunun daha yasi dolmadan 2 ye hamile kaldi.acaba bende mi bi sorun var 2.yi istememe gibi.onu dusunuyodum.ama tabi hersey nasip.ama ciddi soyluyorum annenin bana baya bi yardimi oldu tesekkur ederim tekrar canim

bir yerde okumuştum en son araştırmalara göre tek çocuklar daha mutluymuş, kıyaslama ,kıskançlık sorunları olmadığı için, internette de bakabilirsiniz. ben tek çocuğum ve gerçekten katılıyorum, illa kardeşle mutlu olunacak diye birşey yok, siz maddi durumunuzu, ruhsal durumunuzu ve eşinizle ilişkilerinizi gözden geçirerek 2. çocuğu düşünün ki daha çok erken bence

onu ben de okumustum.ama ilginin sadece uzerinde olmasini isteme gibi bir sorun da var.sen boylesindir demiyorum yanlis anlama sakin.esimle iliskim cok sukur cok iyi maddi olarak da cok kotu degil mukemmel de dil kendimize yetiyoruz.bunlari sorun olarak gormuyoruz.

agzina saglik deden nur icinde yatsin
benim ablalarimda benden 14-15 yas buyuk
ben yokken yediklerine saysinlar hala lafini ederler anneme ona var bize yok
sanki cok hayirlari vardi :)

Bakin birde su var..
iki cocuk esit sevilir kim ne derse desin.. yada dikkat edilir..
bir opucuk fazla kacmamasi bir kucaklama daha fazla surmemesi gerek
cidden dikkat cekiyor kardesler arasi
ama iki cocuktan birine daha fazla duskun olanlar olur
onlarinda sebepleri vardir
belki iki kardesten birisi daha cok hassastir belki daha cabuk hastalanir
belki Allah korusun kotu bir sey yasamistir
anneler babalar daha cok duskun olur o zaman
dusuncesizlik yaparlar bilmeden
o zaman diger kardes kendini ayirt ettigini sanir..

yoksa bir anne cocuklarini ayni derecede sever ben buna inaniyorum..

bu cevabı beğendim eklemem gereken sabır ve tahamül derecene göre çocuk sahibi olman 3-4 çocuk yapıpta pişman olmamak gerek nenemin bir lafı vardı ne kadar çocuk o kadar dert ki onunda 10 tane çocuğu vardı

Hiç bir yorumu okumadan cevap yazıyorum. Çünkü yıllar önce sizin hissettiklerinizi bende hissettim. Kazara kızıma hamile kaldığımda, etrafımdakiler bana oğlumdan sonra ikinci bir çocuğu asla sevemeyeceğimi ayrım yapacağımı söylemişlerdi. Açıkcası hamilelik müddetince bende aynını düşünüyordum.
Ama inanın annelik öyle bir duygu ki. sevmemeniz neredeyse imkansız. İlk çocuğa sevginizi eksiltmeden aynı dozda ikincisinede verebiliyorsunuz sevgiyi.
Şimdi iyiki doğurmuşum diyorum. Bende tek çocukta kalmaya niyetli olanlardandım. Ama şimdi her ne kadar birbirlerini yeselerde, bir sorun karşısında ikisinin birlik olup bize cephe almaları, biraz ayrılıkta kavuşma anında birbirlerine sarılmaları, bazı konularda birbirlerini desteklemeleri öylesine hoşuma gidiyor öylesine gururlanıyorum ki.
Onları uyurken seyredip çektiğim tüm sıkıntıları bir çırpıda unutup, "iyiki doğurmuşum sizi beee" diyorum. Her şey ama her şey siliniyor bir anda. Bunlar benim bir parçam diyorum, canım, kanım diyorum. Verdikleri dertler bile güzel, onlar olmadan ne evin tadı tuzu oluyor nede hayatın. Onların kavgaları, gürültüleri, birbirlerini şikayet etmeleri, birbirlerini dövmeleri bile güzel.
Yani ilkinide ikincisinide çok seversiniz inanın.
Müsait olan herkese bir ikinci çocuk yapmalarını tavsiye ediyorum.

Son düzenleme:
off valla okuyunca bendede aynı sorunun biraz değişiği var eşim kesinlikle istemiyor 2. bebeği
kızımızı büyütelim sağlıkla mutlulukla onun olsun bütün imkanlar diyor bide artık rahatada alıştık kızım çok kolay büyüdü 2 yaşında şu anda bizim sorunumuz sadece uykusuzluktu şükür allaha onuda az çok atlattık sayılır artık özledim bi bebek sevmeyi ama asla ve asla cesaretim yok tekrar aynı şeyleri yaşamaya rabbim isteyenlere olmayanlara versin
sizinde hakkınızda hayırlısı olsun ama seversiniz kesinlikle kız bebekten sonra 2. erkek olursa eşim ben sanki sevemem diyor inanaılmaz kız bebek tutkusu var karı koca bizde erkek bebekleri pek sevmiyorum

Daha erken olsa bile söyle düsününce cocugum olmasını hic mi hicc istemiyorum. Kimse bana kızmasın lütfen ben herseyi düsünürüm daha zamanı var demeden. Bu da onlardan biri iste. İnsallah düsüncelerim bir gün degisir.:37:

Biz 3 kardesiz ortancası benden 1 yas kücük bu yüzden aileme biraz sitem ederim zaman zaman tek hic olmadım ben kendimi bildigimden beri kız kardesimde yanımda..:4:

Keske olmasaydı demiyorum elbette ama keske biraz daha gec olsaymıs diyorum kendimi bildim bileli oda var ikiz gibi büyümüsüzz..:27:

Son düzenleme:
nasip olursa benim de ogluma bir erkek kardes gelecek insallah. bende hamile kalamdan once hatta hamileligin baslarinda sizin gibi dusunuyordum. ama gulsen teyzenin yorumu ve benim baska bir yerde okudugum (bir arkadasimin bloguydu hem yaziyi hem de blogu tam hatirlayamiyorum simdi) "anne kalbinde bir suru oda var ve hepsi ayni anda atar." diye.. insallah Cem oglumu da Can oglum gibi cok sevecegimi dusunuyorum. tersi olacagini sanmiyorum. Allah, ben dahil tum hamislerin yavrularimizi, hayirlisiyla saglikla huzurla kucaklarimiza almamizi nasip etsin insallah..

Benim de 5 yaşımda bir kızım var, ona öyle düşkünüm ki "bir kızın var, gözün başka şey görmüyor" derler. Ben de o nednele kızıma ayırdığım kaynaklar (maddi kaynak, zaman, ilgi, sabır gibi) bölünmesin diye kardeş hiç düşünmüyordum.

Ayrıca hamilelik, doğum, gece uykusuzlukları öyle büyüyordu ki gözümde.. Bir daha asla, diyordum..

Ama kızım (çevreden de görerek) kardeş istemeye başladı, kardeşim olunca şöyle yapacağız böyl yapacağız gibi. Mesela parka götürürüm, "kardeşim olsa elinden tutardım" der.

Ben de aradan zaman geçince uykusuzlukları, ızdırapları unutmuş olacağım ki, arzu ettim 2. bir bebeği..

Hamileyim şimdi ve daha şimdiden kızıma ayıracağım zamanın azalacağını görüyorum. Ama onun da bir çevresi oluşuyor artık. Arkadaşları gelip gidiyor eve. Okulu var, ödevleri var. Dolayısıyla zamanımın bir kısmı boşa çıkıyor zaten.

Ayrıca benim bir ablam var, hayattan her bunaldığımızda birbirimizin yanında alırız soluğu. O olmasaydı hayat bana daha zor gelecekti, ben buna çok eminim.

Hatta çocukluğumuzda bir dönem ayrı kaldık biz. 1 seneden biraz fazla.. Her gece ağlardım, o da..
Birlikteyken yaptıklarımızı düşüne düşüne uyurdum. Mesela doğum yapacağım şimdi, annemiz de erken vefat etti bizim. Kim olacak yanımda, ablam elbette. Bana birşey olsa, benim kızıma kim annelik eder: ablam..

Benim düşüncelerim bunlar, kendi koşulların dahilinde en doğru kararı vermeni ve mutlu olmanı dilerim.

Son düzenleme:
Biz üç kardeşiz. Ben ortancayım, benden 3 yaş küçük bir erkek kardeşim, bir de 3 yaş büyük bir abim var. Annem abimi çok zor koşullarda ve köyde doğurmuş. Küçükken de çok hasta olduğu için sanki ona daha fazla ilgili gösteriyor gibi gelirdi bana bir kaç sene öncesine kadar. 26 yaşındayım, hala zaman zaman abimi kıskanırım. Ama aslında benim düşündüğüm gibi değil. 2 hafta sonra nişanım var, annem öyle çok koşturuyor ki benimle, içime sinsin diye elinden geleni yapıyor. Kim hasta olsa, çok ufak bir şey bile olsa kendini yiyip bitiriyor. Canım sıkılsa kardeşimin yanağımdan bir makas alması yetiyor. Eşek kadar olduk ama hala üçümüz güreşir, oynarız. Demem o ki Allah hiçbir kardeşi ayırmasın, onların yanımda olması her şeye yetiyor.Allah nasip eder de ikinci çocuğunuz olursa ve büyüyüp de tartışdıklarını gördüğünüzde bile eminim iyi ki doğurmuşum diyeceksiniz. Bu dünyada yaslanabilecek çok az insan var. Bunun en önde geleni kardeştir bence.

Son düzenleme:
evli degilim henüz ama yorum yapmak istedim izninle.

tatlım şimdi senin bu düşüncelerin gayaet normal.
çünkü etrafımdakı herkes 2.çocugu tereddütle dogurdu
ama sonradan çok sevdiler..
en basitinden ablam 2.kızını tamamen kazayla yaptı.
çok pişmandı hamilelikte çok korkuyodu..
onu sevemem gibi gleio diodu..ilk kızımın yeri başka ilk gözagrım falan işte..
büyük kızını durmadan gözünde büyütüp sürekli onu seviyodu..
bizim burda derler ki: gelen gelenden tatlı olur..
2.yegenim dogdu..görsen okadar tatlı gelio ki sana farklı bir yüz,
1.sinden daha degişik bir bebek...(ablamda aynı hislerdeymişti)
ikisininde yeri ayrı oldu.sorsan ablama iyiki kazayla olmuş der....
şimdide 3. istiyo:))
sen iyi bir annesin cnm bunları düşündgüne göre..
eminimki allah kısmet ederde 2. bebegi dogurursan
mutlaka sevgini eşit 2 parçaya ayıracaksın.
hayatın getirisi ne olur bilemeyiz ama kızına bir kardeş mutlaka olmalı
kendini daha iyi geliştirmesi açısından eksik hissetmemesi açısından...
hakkında hayırlısı olsun..

Son düzenleme:
off valla okuyunca bendede aynı sorunun biraz değişiği var eşim kesinlikle istemiyor 2. bebeği
kızımızı büyütelim sağlıkla mutlulukla onun olsun bütün imkanlar diyor bide artık rahatada alıştık kızım çok kolay büyüdü 2 yaşında şu anda bizim sorunumuz sadece uykusuzluktu şükür allaha onuda az çok atlattık sayılır artık özledim bi bebek sevmeyi ama asla ve asla cesaretim yok tekrar aynı şeyleri yaşamaya rabbim isteyenlere olmayanlara versin
sizinde hakkınızda hayırlısı olsun ama seversiniz kesinlikle kız bebekten sonra 2. erkek olursa eşim ben sanki sevemem diyor inanaılmaz kız bebek tutkusu var karı koca bizde erkek bebekleri pek sevmiyorum

benim esim de asiri bagli kizimiza.ogle saatlerinde isten eve sadece kizi gormek icin geli 5 dk dahi olsa aksamlari zaten ayri bi alemler.esimde kesinlikle istememe gibi bi durum yok ama benim gibi dusunuyor.bizim buyutmede de zaolugumuz olmadi zorlugundan korksam o da degil 1.5 ayliktan beri aksam 8-9 uyur sabah 8 e kadar.uyku sorunu da yoktu.ama yorumlari okudukca sanki fikirlerim az da olsa degismeye basladi.insallah hayirlisi olur.Allah evladinizi size bagislasin.

Daha erken olsa bile söyle düsününce cocugum olmasını hic mi hicc istemiyorum. Kimse bana kızmasın lütfen ben herseyi düsünürüm daha zamanı var demeden. Bu da onlardan biri iste. İnsallah düsüncelerim bir gün degisir.:37:

Biz 3 kardesiz ortancası benden 1 yas kücük bu yüzden aileme biraz sitem ederim zaman zaman tek hic olmadım ben kendimi bildigimden beri kız kardesimde yanımda..:4:

Keske olmasaydı demiyorum elbette ama keske biraz daha gec olsaymıs diyorum kendimi bildim bileli oda var ikiz gibi büyümüsüzz..:27:

haklisiniz arada yas farki olmali biraz.birbirlerine akil danismali, en azindan buyugu biraz daha tecrube sahibi olur :)

evli degilim henüz ama yorum yapmak istedim izninle.

tatlım şimdi senin bu düşüncelerin gayaet normal.
çünkü etrafımdakı herkes 2.çocugu tereddütle dogurdu
ama sonradan çok sevdiler..
en basitinden ablam 2.kızını tamamen kazayla yaptı.
çok pişmandı hamilelikte çok korkuyodu..
onu sevemem gibi gleio diodu..ilk kızımın yeri başka ilk gözagrım falan işte..
büyük kızını durmadan gözünde büyütüp sürekli onu seviyodu..
bizim burda derler ki: gelen gelenden tatlı olur..
2.yegenim dogdu..görsen okadar tatlı gelio ki sana farklı bir yüz,
1.sinden daha degişik bir bebek...(ablamda aynı hislerdeymişti)
ikisininde yeri ayrı oldu.sorsan ablama iyiki kazayla olmuş der....
şimdide 3. istiyo:))
sen iyi bir annesin cnm bunları düşündgüne göre..
eminimki allah kısmet ederde 2. bebegi dogurursan
mutlaka sevgini eşit 2 parçaya ayıracaksın.
hayatın getirisi ne olur bilemeyiz ama kızına bir kardeş mutlaka olmalı
kendini daha iyi geliştirmesi açısından eksik hissetmemesi açısından...
hakkında hayırlısı olsun..

cok haklisin su an 29 yasindayim okula gitmeye baslayana kadar 35-36 esim de 43 olucak yani onun enerjisine yetememekten de korkuyorum en azindan belki kardesi olsa beraber vakit gecirirler.birbirlerine yeterler.

Back