• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkıncı cocuk sorunu :(

esrasofo

psixi mou
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2009
928
8
96
42
Diğer
oncelikle herkese selam
Allah herkesin evladini bagislasin benim 8 aylik dunya tatlisi bir prensesim var.resmen asigim her annenin olabilecegi gibi.bir kac aydir esim ve benim ayni fikirde oldugu bir sorun var.ben 2.cocugu istemiyorum.tabi esimde ayni sekilde dusunuyor.ama sorun ne maddiyat ne hayatin zorlugu.sanki 2.cocugum olsa onu sevmiycekmisim bu kizimi daha cok sevecek ilgi gosterecekmisim gibi geliyor.2.oldugunda ona sevgimi ilgimi versem ilk cocugumdan uzaklasacakmisim gibi geliyor.biliyorum bunlari dusunmem normal daha yeni anne oldum ve 2.yi farzedinki yapicam aradan 2-3 sene gecmesi lazim.ama kac defa uykularimdan uyandim sadece bu dusunce yuzunden.esimle her seferinde konusuyoruz o da ayni seyden sikayetci.sizlere sorum su:
sadece kendi hislerim icin bencillik yapip kizimi kardessiz birakmak da istemiyorum.yani hayatta bi kardesi olsun diyorum ama bu hislerim her gecen gun fazlalaisyor.tek cocuklu aileler cocuklarinizin psikolojisi nasil? illaki kardes istiyorlar mi ya da sizlerin cocugunuzla ilgilenmeniz nasil oluyo?umarim bu sorun sadece bende yoktur.​

Son düzenleme:
tatlım oncelıkle allah bagıslasın.ALLAH talihini güzel yazsın bebeginin...
ben anne degılım ama tek cocuk olarak büyüdüm...Tek cocuk olmak sanıldıgı kadar kotu bırsey degıl ama sana dusen sorumluluk ıkı mıslı artacak..Hayatım boyunca hersey bana calıstı;maddi-manevi.Zorluk nedir bilmedim..
İşin bu kısmında ebeveynlerıme cok ış dusmus olacakkı annem işten ayrıldı babam erken emeklı oldu.Beni egitmek,bana paylaşmayı ögretmek,dürüst ve bencil olmadan bu yaşıma kadar gelmemi saglamak ıcın ekstra bi caba sarfettiler.
Şunuda belırteyım 26 yasındayım.annem benı dogurdugunda 38 babam 45 yasındaydı..
Hayatım byunca tek bi keskem oldu..Kardes..
Arkadaş,dost tabiki en az kardeş kadar degerli ama ne yazıkki bir yere kadar...Aynı kanı tasıdıgın insan bambaşka olsa gerek cunku hala ıcımde uktedir..

İkinci cocugu sevemeyecegını dusunuyorsun....Gayet insani bi duygu..Benim fikrim ve çevremdeki ebeveynlere bakınca durum tam tersi...
İlk çocuk adı üstünde ilk gözağısı...Acemilik,bilmemezlik,tatlı telaşlar,panikler hep bu evrede yaşanır,olayı tatlı kılanda budur...Hapşırsa soluğu acilde alırsın....
İkinci çocuk olgunluklur,o toy zamanlarını geride bırakmış ebeveynlerin artık olaya hakim oldugu zamandır... Neyin ne oldugunu bilir ona göre hareket edersiniz...
Şahsi düşüncem ikiside senin rahmine düşecek tabi ondan önce hayallerine..Kanın kan canın can olacak onlara...Hiç bir farklı olmayacak...
Evlat yaa ötesi varmı bunun.....
Anne değilim ama birgün bu şerefe erişirsem ki sahsi düşüncelerimi paylaşmak istedim sizinle....
Umarım yardımcı olabilmişimdir....
:emir_bebek:

ilgin icin cok tesekkur ederim.tek cocuk olman benim icin ayri bir onem tasidi.fikirlerini ogrenmis oldum.nasil hissettigini.biliyorum 2. de .3. de 4. de olsa hepsi benim canim kanim olucak.haklisin ilk cocugum oldugu icin boyleyim. beni dusunduren bu hissimin her gecen gun fazlalasmasi.tek korkum bu.benim annem de tek cocuktu. ananem ve dedem hic hissettirmemisler kardessizligi.benim de kardesim var ama iste amasi var.

isin dogrusu ablalarim benden 14-15 yas buyuk oldugundan evin tek cocugu gibiydim..
benden bir kac yas kucuk kardesim yada buyugum olsun isterdim bir iki yas farkiyla..
bilmiyorum aslinda guzel konu kalabalik aileler yada bir kac kardes olanlar tek cocuk
olmak istermiydi bunuda ogrensek iyi olur..
simdi bende hamileyim ve ikinci cocugu yapabilirmiyim
pek istemiyorum cunku zorlu bir hamileligim var..

bence 2.yi hemen yapin.. benim kardesimle yas farkim cok fazla ve cok cektim bundan :( az yas farki olan arkadaslarimin kardeslerine hep ozendim. bence yas farki birakmaniz asil bencillik olur :(

Bence düşünme arayıda uzatma 2. çocuğu yap 2 kız olursa saç saça kavga ederlerler eğer erkek olursa ergenlikte senin kızını bunaltır (namus meselesi yapar herşeyi, etek boyu,erkek arkadaşı) eğer tek çocuk kalırsa zamanını ilgini tamamen ona ayırman gerekecek! Hangisi daha iyi sen seç ama şunu unutma çocuklar hep bebek kalmıyor

isin dogrusu ablalarim benden 14-15 yas buyuk oldugundan evin tek cocugu gibiydim..
benden bir kac yas kucuk kardesim yada buyugum olsun isterdim bir iki yas farkiyla..
bilmiyorum aslinda guzel konu kalabalik aileler yada bir kac kardes olanlar tek cocuk
olmak istermiydi bunuda ogrensek iyi olur..
simdi bende hamileyim ve ikinci cocugu yapabilirmiyim
pek istemiyorum cunku zorlu bir hamileligim var..

Allah hayirlisiyla,saglikli sihhatli kucagina almayi nasip etsin insallah.haklisiniz kalabalik ailede yada tek cocuk olarak buyuyenler de fikirlerini yazsalar super olur benim icin.

Bence düşünme arayıda uzatma 2. çocuğu yap 2 kız olursa saç saça kavga ederlerler eğer erkek olursa ergenlikte senin kızını bunaltır (namus meselesi yapar herşeyi, etek boyu,erkek arkadaşı) eğer tek çocuk kalırsa zamanını ilgini tamamen ona ayırman gerekecek! Hangisi daha iyi sen seç ama şunu unutma çocuklar hep bebek kalmıyor

2 kiz olsa belki dedigin olur ama erkek olsa cocugumu da o kadar bagnaz dusunecek sekilde yetistirmem.

biz 4kız kardeşiz.
annem ve babam 2 ablamı hep üstün tuttu. ben ve büyük ablam sevgisizlik çektik.
eğer çocuklarından birini diğerinden üstün tutmayacağından eminsen yap derim.

bir de annem benden sonra bir bebek aldırmış.
hala içimde uktedir o bebek.
keşke doğsaydı da benden 1-2 yaş küçük bir kardeşim olsaydı.
kızının da bunu isteyeceğinden eminim.

biz 4kız kardeşiz.
annem ve babam 2 ablamı hep üstün tuttu. ben ve büyük ablam sevgisizlik çektik.
eğer çocuklarından birini diğerinden üstün tutmayacağından eminsen yap derim.

bir de annem benden sonra bir bebek aldırmış.
hala içimde uktedir o bebek.
keşke doğsaydı da benden 1-2 yaş küçük bir kardeşim olsaydı.
kızının da bunu isteyeceğinden eminim.

onu dusunuyorum zaten boyle davranir miyim acaba? diye bunu denemek icin de cocuk yapamam.

onu dusunuyorum zaten boyle davranir miyim acaba? diye bunu denemek icin de cocuk yapamam.

bence zamana bırakmalısın.
bir bakarsın ki kızın 3-4 yaşına gelmiş, etrafta bebek gördüğünde bebek hasreti çekmeye başlamışsın.
kadınlar çocukları büyüdüğünde, yeniden bebek isteyebiliyorlar.

kalabalık bi aileden yorum istemissin o zaman da annem giriyo devreye:1:
Annem tepemde hem okuyo hem yorum ediyor ama katiplik bana düşüyor...
:1:
birebir agzından aktarıyorum..
Annem diyorki:
'yanlızlık ALLAHa mahsus bu dünyada kimse çakılı değil,Bugun yarın göçüp gidince sarılacagı
bi dal olmalı insanın...Biz 7 kardeş büyüdük,hepsinin 3 er cocugu oldu.bi sen ayrık otu gibi tek düstün(sen dedıgı ben oluyorum):1:
Keşke olsaymış ama olmadı iste..söyle o hanıma en az 2 yaş en fazla 4 yaş koyarak 2.evladını alsın kucagına...'

al sana 7 kardeşli Gülşen Hanımdan inciler:emir_bebek::34:

şimdiki bebişinizi nasıl benimsediniz nasıl aşık oldunuz değil mi?
o aşık olduğunuz bebek sizin ve eşinizin...
ikinci bir bebekte sizin ve eşinizin bir parçası olacağı için sadece değişecek olan
aşık olduğunuz bebek sayısının ikiye çıkması olacaktır.
bir anne kaç çocuğu olursa olsun hepsini ayrı ayrı sever.
belki ben anne değilim ama annemde bunu gördüm şimdiye kadar
bence tereddürsüz ikinci bebeğinizi yapmaktan korkmayın.
hem çocuğunuza bir kardeş hemde size ikinci evlat aşkının bir ispatı olması için.
ikinci bir bebiş için en doğru zamanıda siz bilirsiniz

Annem diyorki:
'yanlızlık ALLAHa mahsus bu dünyada kimse çakılı değil,Bugun yarın göçüp gidince sarılacagı
bi dal olmalı insanın...Biz 7 kardeş büyüdük,hepsinin 3 er cocugu oldu.bi sen ayrık otu gibi tek düstün(sen dedıgı ben oluyorum):1:
Keşke olsaymış ama olmadı iste..söyle o hanıma en az 2 yaş en fazla 4 yaş koyarak 2.evladını alsın kucagına...'

cnm anneciğin en güzel şekilde hayatın gerçeklerini söylemiş..
anneciğini tebrik ediyorum ve saygılarımı iletiyorum:71::71::71:

Annem diyorki:

:1::1::1::1::1::1::1: Gulsen teyzecim ellerinizden operim siz beni guldurdunuz allah da sizi guldursun.o kadar hosuma gitti ki soyledikleriniz elimde olsa su an 2 3 tane dogurasim geldi :27::27::27::27: saka bir yana haklisiniz yalnizlik Allaha mahsus.ben sadece ayrim yapar miyim acaba diye korktum.hakkimizda hayirlisi neyse o olsun :49:

sevgili ayrik otu senin de ellerine saglik yazdigin icin :46:

Son düzenleme:
şimdiki bebişinizi nasıl benimsediniz nasıl aşık oldunuz değil mi?
o aşık olduğunuz bebek sizin ve eşinizin...
ikinci bir bebekte sizin ve eşinizin bir parçası olacağı için sadece değişecek olan
aşık olduğunuz bebek sayısının ikiye çıkması olacaktır.
bir anne kaç çocuğu olursa olsun hepsini ayrı ayrı sever.
belki ben anne değilim ama annemde bunu gördüm şimdiye kadar
bence tereddürsüz ikinci bebeğinizi yapmaktan korkmayın.
hem çocuğunuza bir kardeş hemde size ikinci evlat aşkının bir ispatı olması için.
ikinci bir bebiş için en doğru zamanıda siz bilirsiniz

insallah sanirim zamanla bu duygular gecicek ben de 2.yi belki 3.yu bile istiycem tesekkur ederim yorumunuz icin.bu arada kizim da yanimda size yazarken ona sordum kardes yapalim mi sana diye suratima tukurdu :1::1:

insallah sanirim zamanla bu duygular gecicek ben de 2.yi belki 3.yu bile istiycem tesekkur ederim yorumunuz icin.bu arada kizim da yanimda size yazarken ona sordum kardes yapalim mi sana diye suratima tukurdu :1::1:

:1::1::1::1:
Allah bağaşlasın çok tatlı avatarınıza baktım ve çok şeker birşey gördüm
sanırım aşık olduğunuz bebiş oo:1:
en uygun zamanda yeni bir ballı lokma yapmanız dileği ile...:emir_bebek:

Back