• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkinci çocuk için uygun zaman ne zaman

anonimm1

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2024
23
7
1
21
Merhabalar benim bir arkadaşım var bebeği şuan 7 aylık ikinci çocuğu düşündüğünü söylüyor bebeğim doğana kadar büyür bir buçuk yaşında olur diyor ben erken falan dedim ama Meral ettim bebeği de çok huysuz aşırı yoruluyor siz anneler en uygun zaman ne zaman sizce kardeşi olursa rahatlar diyor bazıları gerçekten öyle mi oluyor benim de bebeğim daha küçük ben şuan kesinlikle düşünmüyorum hatta bazı büyükler kardeşi olmazsa büyüdüğünde sıkıntı çeker erkenden olursa birlikte büyürler rahatlarsın diyorlar sizce bu ne kadar doğru sizlerin bebişleri arasında ne kadar yaş farkı var acaba

Şuanda hamileyim. Aralarında 21 ay olacak. En önemli ayrıntı benim oğlum huysuz bir bebek değildir. Olsa düşünmezdim.

Merhabalar benim bir arkadaşım var bebeği şuan 7 aylık ikinci çocuğu düşündüğünü söylüyor bebeğim doğana kadar büyür bir buçuk yaşında olur diyor ben erken falan dedim ama Meral ettim bebeği de çok huysuz aşırı yoruluyor siz anneler en uygun zaman ne zaman sizce kardeşi olursa rahatlar diyor bazıları gerçekten öyle mi oluyor benim de bebeğim daha küçük ben şuan kesinlikle düşünmüyorum hatta bazı büyükler kardeşi olmazsa büyüdüğünde sıkıntı çeker erkenden olursa birlikte büyürler rahatlarsın diyorlar sizce bu ne kadar doğru sizlerin bebişleri arasında ne kadar yaş farkı var acaba
Arkadaşın hazırsa kime ne ? Bana 3 ay yeter baskasina 3yil ...

Yani bana göre doğru değil ama ben benim. Arkadaşınıza göre doğru demek ki, biz yanlış desek ikna mı etmeye çalışacaksınız

Arkadaşın hazırsa kime ne ? Bana 3 ay yeter baskasina 3yil ...
Ben birini ilgilendirdiği için sormadım zaten sadece büyüklerin bu söylentileri gerçekten doğru mu acaba diye merak ettiğim için sordum sizi ilgilendirmiyorsa cevap yapmayabilirsiniz teşekkürler

Yani bana göre doğru değil ama ben benim. Arkadaşınıza göre doğru demek ki, biz yanlış desek ikna mı etmeye çalışacaksınız
Hayır ben sadece onun düşüncesini paylaştım ve büyüklerin bu söylentisini söyledim gerçekten doğru mu yaşları yakın olunca birlikte oyalanıp oynuyorlar mı gerçekten diye benim bir tane çocuğum olduğu için bilmiyorum

En uygun zaman yok bence :D

Büyük çocuk tuvalet eğitimini tamamlamış olmalı bence ve aile maddi manevi buna hazır ve nazır olmalı..Beraber büyürler olayı eski tipik Türk aile sisteminde vardı..Çocukların okuldan sonra baska aktiviteleri ya da anne,baba ilgisini bu derece bekledikleri bir ortamda değillerdi herkes aynıydı ama herşey çok değişti...

Kundakla bebeği al sırtına çık tarlada iş yap mantığı ya da sal sokaga aksam olunca gelsin diyerek büyütülen çocukların yerine binbir çeşit oyuncak yığılı evlerde,ordan oraya koşturup eğlensin aman atipik hareketleri baslamasın diye savrulan aileler olmadık mı?

Yetebilecekmisiniz siz onu düşünün sadece..

Ta bi insanız herkes aynı olacak diye bir kanun yok...Bakıyorum gercekten mental olarakta,maddi olarakta çok güçlü annelerde görüyorum ki ben dışardan görüyorum evde de bu sekıldeyseler dıyorum helal olsun valla..Bunları eşit yapabilen herkes bu devirde arka arkaya büyütsün tabi ilerisi çok güzel olur arkadas olurlar..Her iki çocugunda kalbinde yaralar bırakılmayacaksa eğer :KK200:

Bnm oğlum 1 bucuk yasında ben tek cocuktm ve bunun eksikliğini aşırı derecede yasadım ve hala da cok yalnz bir insanım bu yüzden kesinlikle tek cocuk bencillikten başka bişey değil eğer olmuyorsa bişey diyemem o kaderdir ama kendi istegyle birinin tek cocuk büyümesi bana bencillik geliyor cünkü ben cok yalnızım arayacak bir kardeşim bile yok her şeyi icimde yasıyorum o yüzden oğluma kesinlikle en kısa zamanda kardes isterim rabbim nasıp ederse

Back