İkinci çocuk hemen yapmalimiyim?

Babaanne bakar diye düşünüyorum. Zaten ikinci çocukta 4 ay yarım gün çalışıyordum bu da çocuğun 7. Ayına denk geliyor. Bilmiyorum iyi cesaret aslında. Kafam çok karisik

Ne aceleniz var anlamiyorum ki 1.sini guzelce buyutun. Daha emiyor yazik. Iki cocuk arasndaki ideal yasn 3 oldgna inaniyorum. Cevremde cok ornek vr.

Anneanne babaanne ne diyor bu duruma? İkinci çocuğa da bakmaya razılar mı? Bence bu da önemli. Belki de 'oh büyüdü rahatladik' diyorlardır.
Ayrıca araştırmalar derken her çocuk farklıdır. Misal benim ablamla aramda bir buçuk yaş var, harika anlaşıyorduk çocukken, birbirimizin oyun arkadaşıydık. Annemizin işi çok kolaydı çünkü sessiz sessiz oynardik kendi başımıza.
Ama nice arkadaşım var anneleri kardeş değil düşman doğurmuş. Özellikle farklı cinsiyetten olanlar. Kucuklukleri didişerek , kavga ederek geçen , kardeş zorbaligina ugrayan,sevmediği biriyle yirmi sene aynı odada yaşamak zorunda kalan, evden ayrıldıktan sonra hiç ozlemedigini itiraf eden...
Yani kardeş piyango gibi, herşey iyi de olabilir bozuladabilir. Kardeşi olduktan sonra kekelemeye başlayan, yeniden beslenen çocuklar da var yani, eğer her şey abla icinse

Ben zaten sizin söylediklerinize de katildigim için kararsızım. Anneanne babaanne büyütmedi kızımı biri 3 ay diğeri 2 ay baktı oda yarım gün ben zaten sonra ücretsiz izin aldım. Yeni başladım ise şimdi anneannede 2.5 ay bakcak. Sonra Babannem gelip krese kadar bakcak. Onlara guvenmiyorum zaten en kotu ihtimal yine ucretsiz izin alırım diyorum. Ama bütün bunlara değerli diye dusunuyorum. Sanırım bu işin tek bir yolu yok anladığım kadarı ile herkes bambaşka düşünüyor. Dediginiz gibi kimseye de guvenilmez. Bilmiyorum hakkımızda hayırlısı. Su an uygun zaman değil sanirim

Kızim zor değil. Sadece emmesi problem. Gece emmek için kalkıyor. Çok düşkün memeye. Sutten kesersem rahatlar diye düşünüyorum. Ama iki yaşına kadar emzireyim dedim. Bilmiyorum onun dışında sorun yok

Memeden kesince daha kolay olur
Çişi de öğretseniz tamam ☺

Sağlıklı ve hayırlısı ile olsun

Ne aceleniz var anlamiyorum ki 1.sini guzelce buyutun. Daha emiyor yazik. Iki cocuk arasndaki ideal yasn 3 oldgna inaniyorum. Cevremde cok ornek vr.
Acelem olduğundan değil doğru olan nedir onun peşindeyim. İdeal yaş 3 diyorlar evet ama benim ablamla aramda 3 yaş var resmen ablamın çocukluk travması olmuşum kardeşimle ise 2 yaş var hep beraber oynardık onu hiç kisakandigimi hatirlamiyorum. Hala da ona ablalık yaparım büyük ablam bizden daha ayrı bir birey gibi takılır hep. Şimdi bunun bir matematiği yok siz de haklısınız ama galiba biraz daha bekliycem en büyük sorun benim çalışmam herşeyi koordine edecek kadar güçlü hissetmedim şimdi kendimi

Bekle canim benm ya kendne yazik etme cocuklardns ziyade

Büyük çocuğunuz kardeş istiyor mu? Bunu dillendirene kadar bekleyebilirsiniz. Benim ilk yeğenim okula giderken abi oldu. Annesi " rahata alışmıştık yine uykusuz geceler başladı " dedi.

Kimi anneler çocukların yaşı yakın olunca uykusuzluktan bunaliyor.

Siz kendinize çok baskı yapmayın dipsiz kuyu gibi düşününce.
Hayirlısını dileyelim .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…