• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkinci çocuk hemen yapmalimiyim?

Anneanne babaanne bakacaksa onlara da danışmanız lazım onlar bakacaksa ayrıca daha biri ancak büyümüş olacak hadi kreşe verseniz ki onun için bile küçük olur heöen ardından bir torun daha bakmak yorucu olur aileler için yani ben yaparım.nasılsa anneler bakar biraz bencilce olur..Bakıcıya bırakabileceksiniz yapın
Babaanne bakar diye düşünüyorum. Zaten ikinci çocukta 4 ay yarım gün çalışıyordum bu da çocuğun 7. Ayına denk geliyor. Bilmiyorum iyi cesaret aslında. Kafam çok karisik

Merhaba. Benim 20 aylık bir kızım var yaşım 33. Uzun zamandır tek çocuk fikrini savundum. Ama son zamanlarda yaptığım araştırmalar sonucu ikinci çocuk gerekli diye düşündüm. Ne var ki çalışıyorum. Kızimda 10 ay kadar ücretsiz izin aldım ama işe geri döndüm şimdi krese kadar anneanne babaanne bakacak. Hem yaşım gereği hemde daha fazla beklersem ikincide anneanne babaanne müsait olmaz diye hemen ikinciyi yapsammi düşüncesi oluştu. Fakat bu sefer ücretsiz izin alamam ikisininde geleceği için. Ama bu kadar az yaş farkı beni yorarmi. Zorlar mı. Daha kızım emiyor. Allah izin verirse hemen olursa nasıl idare ederim diye aldı beni bir korku. Siz ne dusudüşünüyorsunuz. Bana bı akıl verin
Ne aceleniz var anlamiyorum ki 1.sini guzelce buyutun. Daha emiyor yazik. Iki cocuk arasndaki ideal yasn 3 oldgna inaniyorum. Cevremde cok ornek vr.

Anneanne babaanne ne diyor bu duruma? İkinci çocuğa da bakmaya razılar mı? Bence bu da önemli. Belki de 'oh büyüdü rahatladik' diyorlardır.
Ayrıca araştırmalar derken her çocuk farklıdır. Misal benim ablamla aramda bir buçuk yaş var, harika anlaşıyorduk çocukken, birbirimizin oyun arkadaşıydık. Annemizin işi çok kolaydı çünkü sessiz sessiz oynardik kendi başımıza.
Ama nice arkadaşım var anneleri kardeş değil düşman doğurmuş. Özellikle farklı cinsiyetten olanlar. Kucuklukleri didişerek , kavga ederek geçen , kardeş zorbaligina ugrayan,sevmediği biriyle yirmi sene aynı odada yaşamak zorunda kalan, evden ayrıldıktan sonra hiç ozlemedigini itiraf eden...
Yani kardeş piyango gibi, herşey iyi de olabilir bozuladabilir. Kardeşi olduktan sonra kekelemeye başlayan, yeniden beslenen çocuklar da var yani, eğer her şey abla icinse

Anneanne babaanne ne diyor bu duruma? İkinci çocuğa da bakmaya razılar mı? Bence bu da önemli. Belki de 'oh büyüdü rahatladik' diyorlardır.
Ayrıca araştırmalar derken her çocuk farklıdır. Misal benim ablamla aramda bir buçuk yaş var, harika anlaşıyorduk çocukken, birbirimizin oyun arkadaşıydık. Annemizin işi çok kolaydı çünkü sessiz sessiz oynardik kendi başımıza.
Ama nice arkadaşım var anneleri kardeş değil düşman doğurmuş. Özellikle farklı cinsiyetten olanlar. Kucuklukleri didişerek , kavga ederek geçen , kardeş zorbaligina ugrayan,sevmediği biriyle yirmi sene aynı odada yaşamak zorunda kalan, evden ayrıldıktan sonra hiç ozlemedigini itiraf eden...
Yani kardeş piyango gibi, herşey iyi de olabilir bozuladabilir. Kardeşi olduktan sonra kekelemeye başlayan, yeniden beslenen çocuklar da var yani, eğer her şey abla icinse
Ben zaten sizin söylediklerinize de katildigim için kararsızım. Anneanne babaanne büyütmedi kızımı biri 3 ay diğeri 2 ay baktı oda yarım gün ben zaten sonra ücretsiz izin aldım. Yeni başladım ise şimdi anneannede 2.5 ay bakcak. Sonra Babannem gelip krese kadar bakcak. Onlara guvenmiyorum zaten en kotu ihtimal yine ucretsiz izin alırım diyorum. Ama bütün bunlara değerli diye dusunuyorum. Sanırım bu işin tek bir yolu yok anladığım kadarı ile herkes bambaşka düşünüyor. Dediginiz gibi kimseye de guvenilmez. Bilmiyorum hakkımızda hayırlısı. Su an uygun zaman değil sanirim

Kızim zor değil. Sadece emmesi problem. Gece emmek için kalkıyor. Çok düşkün memeye. Sutten kesersem rahatlar diye düşünüyorum. Ama iki yaşına kadar emzireyim dedim. Bilmiyorum onun dışında sorun yok

Memeden kesince daha kolay olur
Çişi de öğretseniz tamam ☺

Sağlıklı ve hayırlısı ile olsun

Ne aceleniz var anlamiyorum ki 1.sini guzelce buyutun. Daha emiyor yazik. Iki cocuk arasndaki ideal yasn 3 oldgna inaniyorum. Cevremde cok ornek vr.
Acelem olduğundan değil doğru olan nedir onun peşindeyim. İdeal yaş 3 diyorlar evet ama benim ablamla aramda 3 yaş var resmen ablamın çocukluk travması olmuşum kardeşimle ise 2 yaş var hep beraber oynardık onu hiç kisakandigimi hatirlamiyorum. Hala da ona ablalık yaparım büyük ablam bizden daha ayrı bir birey gibi takılır hep. Şimdi bunun bir matematiği yok siz de haklısınız ama galiba biraz daha bekliycem en büyük sorun benim çalışmam herşeyi koordine edecek kadar güçlü hissetmedim şimdi kendimi

Acelem olduğundan değil doğru olan nedir onun peşindeyim. İdeal yaş 3 diyorlar evet ama benim ablamla aramda 3 yaş var resmen ablamın çocukluk travması olmuşum kardeşimle ise 2 yaş var hep beraber oynardık onu hiç kisakandigimi hatirlamiyorum. Hala da ona ablalık yaparım büyük ablam bizden daha ayrı bir birey gibi takılır hep. Şimdi bunun bir matematiği yok siz de haklısınız ama galiba biraz daha bekliycem en büyük sorun benim çalışmam herşeyi koordine edecek kadar güçlü hissetmedim şimdi kendimi
Bekle canim benm ya kendne yazik etme cocuklardns ziyade

Büyük çocuğunuz kardeş istiyor mu? Bunu dillendirene kadar bekleyebilirsiniz. Benim ilk yeğenim okula giderken abi oldu. Annesi " rahata alışmıştık yine uykusuz geceler başladı " dedi.

Kimi anneler çocukların yaşı yakın olunca uykusuzluktan bunaliyor.

Siz kendinize çok baskı yapmayın dipsiz kuyu gibi düşününce.
Hayirlısını dileyelim .

Back