Merhaba,öncelikle yemek yapmaktan bahseder gibi çocuk yaptım ,yapmak istiyorum demek bana fazla kibirli geliyor çünkü bu bizim elimizde olan bir şey değil Allah isterse olur ancak ,kelimeleri doğru kullanmalıyız.
Bir de en iyi şartları sunmalıyım en iyi okullara göndermeliyim yoksa asla olmaz diye diye neredeyse insanlar kendini kısırlaştıracak halbuki biz rızkı veren Allah’tır diye inanırız .
Elbette çok zor şartlarda yaşayıp bilinçsizce ,düşüncesizce sürekli çocuk sahibi olanlardan bahsetmiyorum ama insanın birden fazla çocuğu olması için koleje gönderecek, çıkışta bin tane kursa gönderecek ,muhakkak iyi yerlere tatile gidecek ,evine yardımcı alacak durumda olması gerekmiyor ki öyle bile olsa hep aynı imkanların devam edeceğinin garantisi mi olur?Zaten o en iyi imkanların sunulduğu nesil ailesi tarafından prens prenses olduğuna inandırılan ama hiç bir farkları olmayan sıradan şımarık çocuklar oluyor.
Tek çocuk diyenlerin yüzde doksanı da kardeş sahibi üstelik .Hayat bu hastalık var ,düğün var ,ölüm var ,bizler kardeşlerimize sarılırken çocuğumuzu yalnız bırakıyoruz.
Tek çocuk sahibi olmak bir tercihtir ama daha fazla çocuk isteyene de kaba tabirle zengin misin demek saçmalıktır.Asıl zenginlik kalabalık sofralardaki mutlu yüzlerdir.
Konu sahibi dilerim en doğru kararı verirsin