İkinci çocuk hemen yapmalimiyim?

Çocuğunuz sakinmi ?
Hamileliğiniz nasıl geçiyor .
Normalde hemen yapmayı düşünüyorduk birinciden sonra ama hamileliğim zor geçtiği için uzun bir süre mecburen düşünemicez.

Ben tek çocukta kalmaya karar verdim. Memur maaşımın yarısı kreşe gidiyor. İkinci çocuk olsa iki sene daha ücretsiz izin. Sonra maaşın tamamı kreş. Arkasından özel okul fiyatları ortada. Eğitim masrafı çok.

Çocuklarımıza ayırdığımız süre akşamları birkaç saat. O da ikiye bölünecek. Büyüğü ilgi beklerken küçük kucakta olacak falan. Bana büyüğe haksızlık gibi geliyor. Belki biraz daha büyüdüğünde düşünürüm de o zaman da rahata alışmış olurum...

Ben tek çocuğum.Hiç bir zaman kardeş istemedim.Kardeşim olsaydı yaşadığım bir çok imkanı ve güzellikleri yaşayamayacaktım.Mevcut şartlarda 2.çocuk için biraz fazla düşünülmeli bence.

Kızim zor değil. Sadece emmesi problem. Gece emmek için kalkıyor. Çok düşkün memeye. Sutten kesersem rahatlar diye düşünüyorum. Ama iki yaşına kadar emzireyim dedim. Bilmiyorum onun dışında sorun yok

İlk bebeğinize hemen mi hamile kalmıştınız? Belki de birkaç ay denemeniz gerekebilir. Bir de zaten 4 ay sonra bebeğinizi memeden kesmeniz gerekecek.

İlk bebeğinize hemen mi hamile kalmıştınız? Belki de birkaç ay denemeniz gerekebilir. Bir de zaten 4 ay sonra bebeğinizi memeden kesmeniz gerekecek.
Hemen hamile kalmistim
Çocuğunuz sakinmi ?
Hamileliğiniz nasıl geçiyor .
Normalde hemen yapmayı düşünüyorduk birinciden sonra ama hamileliğim zor geçtiği için uzun bir süre mecburen düşünemicez.
Çocuğum sakin. Hamileliğinde 1 ay falan çok mide bulantısı olmuştu onun dışında sıkıntım olmadi

Beden 2 senede kendini topluyor 4 ayınız var. Küçük çocuk uykusuz geceler yaşları 3-4 yıl olsa güzel olur bence.

Kendinize baskı yapmayın hayırlısıyla olur inşallah. Millet kirkinda doğuruyor. Tahammül esiginize göre karar verin Allah annelere sağlık versin elbet yine yardımcı olurlar.

4 yaş fark olmalı diyorum.
Büyüğü düşünmelisiniz,ne kadar ilgilenirseniz ilgilenin bebegin varligi bile ilk yil buyugu sarsiyor.Onun ilk senelerinden çalmayın.
4 yaşından sonra daha sosyallesiyor.Hem kardeşine ablalık abilik yapacak kadar,sizinle her konuda sohbet edecek kadar büyük oluyor,hem de hala oyun çocuğu olup oyunlar oynuyorlar. 4 yaşı da geçerse kuşak farklı olur,tam kararı 4 yani
Tabi bu benim deneyimim,çok zor çocuklarım var ikisi de birbirinden zor. Sağda solda gördüğüm sakin çocuklardan olsaydı yaş farkına bakmazdım

Merhaba,öncelikle yemek yapmaktan bahseder gibi çocuk yaptım ,yapmak istiyorum demek bana fazla kibirli geliyor çünkü bu bizim elimizde olan bir şey değil Allah isterse olur ancak ,kelimeleri doğru kullanmalıyız.

Bir de en iyi şartları sunmalıyım en iyi okullara göndermeliyim yoksa asla olmaz diye diye neredeyse insanlar kendini kısırlaştıracak halbuki biz rızkı veren Allah’tır diye inanırız .

Elbette çok zor şartlarda yaşayıp bilinçsizce ,düşüncesizce sürekli çocuk sahibi olanlardan bahsetmiyorum ama insanın birden fazla çocuğu olması için koleje gönderecek, çıkışta bin tane kursa gönderecek ,muhakkak iyi yerlere tatile gidecek ,evine yardımcı alacak durumda olması gerekmiyor ki öyle bile olsa hep aynı imkanların devam edeceğinin garantisi mi olur?Zaten o en iyi imkanların sunulduğu nesil ailesi tarafından prens prenses olduğuna inandırılan ama hiç bir farkları olmayan sıradan şımarık çocuklar oluyor.

Tek çocuk diyenlerin yüzde doksanı da kardeş sahibi üstelik .Hayat bu hastalık var ,düğün var ,ölüm var ,bizler kardeşlerimize sarılırken çocuğumuzu yalnız bırakıyoruz.

Tek çocuk sahibi olmak bir tercihtir ama daha fazla çocuk isteyene de kaba tabirle zengin misin demek saçmalıktır.Asıl zenginlik kalabalık sofralardaki mutlu yüzlerdir.
Konu sahibi dilerim en doğru kararı verirsin

Kızınız zor bir çocuk değilse (bence bu önemli bir faktör) 2.yaşını doldurup sütten kestikten sonra düşünün derim. Hadi hemen hamile kalamadınız diyelim ee birde bunun 9 ay da hamilelik süreci var. Yaş farkları gayet ideal olur bence. En iyi kararı siz verirsiniz. Rabbim gönlünüze göre versin.

Teşekkürler güzel dilekleriniz icin. Allah biliyor ya yazarken bile tabi Allah verirse diye içimden gecirdim. O yüzden kibir kısmını üstüme alınmıyordu. Allah verdiği takdirde kaparım diye düşünüyorum ve fikir soruyorum sadece. İnşallah dediğiniz gibi doğru karar veririm

Bazen. Zor oluyor. Yalan yok. Oturup uykusuzluktan agladigim da oldu. Ama pisman degilim.. Oglum 13 aylikti ikinciye hamile kaldigimda. Ve simdiden birbirlerini. Sevmeye başlıyorlar..yani siz kendi gücünüzü daha iyi bilirsiniz.

Yazdıklarım kesinlikle sizin için değildi ikinci çocuk için açılan her konuya acımazsızca asla diyenler içindi

Bu arada ben ilk kızım 15 aylıkken isteyerek hamile kaldım üstelik kızım sabaha kadar ağlardı gündüz ayrı huysuzdu ama kardeşiyle arası az olsun istedim hayatımdaki en doğru karar bence yapışık yaşıyorlar neredeyse,hiç sıkılmıyorlar.Şimdi biri 7 biri 5 yaşında yetti mi yetmedi bir çılgınlık yapıp üçüncüyü doğurdum oğlum 3 aylık oldu.

Şunu söyleyeyim ilkinde ikisi ufaktı bakımda çok zorlandım ,oğlunda ise rahata alıştığım için zorlandım.Hangisi zor derseniz rahata alışmışken yeni bebek iki ufak çocuktan daha zor geldi keşke arayı açmasaymışım

Bu bir kumar. Bence de her çocuğun kardeşi olmalı ama ilgiye muhtaç iki küçük bebekle herseye yetişmeye çalışan bir anne.

Benim çocuklarımın arasında 3 yas var. Bazen kafayı yiyecek gibi oluyorum :)

Hiçbirşeye yetişilmiyor l, herşey eksik ve yarım kalıyor.

Boğulacaksan büyük denizde boğulacaksın:) hemen yapacaksın 5 sene sonra çocukların büyümüş olacak ve rahat edeceksin.Diğer türlü süreci baştan yaşamak daha zordur tahminim.

Anneanne babaanne bakacaksa onlara da danışmanız lazım onlar bakacaksa ayrıca daha biri ancak büyümüş olacak hadi kreşe verseniz ki onun için bile küçük olur heöen ardından bir torun daha bakmak yorucu olur aileler için yani ben yaparım.nasılsa anneler bakar biraz bencilce olur..Bakıcıya bırakabileceksiniz yapın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…