- 25 Mayıs 2015
- 1.417
- 1.237
- 133
- Konu Sahibi Hukumdarin kizi
-
O illaki yi bı netlestirsem kafamda. Tek çocuk fikri beni çok rahatlatsada içime sinmeyen bı şeyleri var
Kızim zor değil. Sadece emmesi problem. Gece emmek için kalkıyor. Çok düşkün memeye. Sutten kesersem rahatlar diye düşünüyorum. Ama iki yaşına kadar emzireyim dedim. Bilmiyorum onun dışında sorun yok
Hemen hamile kalmistimİlk bebeğinize hemen mi hamile kalmıştınız? Belki de birkaç ay denemeniz gerekebilir. Bir de zaten 4 ay sonra bebeğinizi memeden kesmeniz gerekecek.
Hemen hamile kalmistimİlk bebeğinize hemen mi hamile kalmıştınız? Belki de birkaç ay denemeniz gerekebilir. Bir de zaten 4 ay sonra bebeğinizi memeden kesmeniz gerekecek.
Çocuğum sakin. Hamileliğinde 1 ay falan çok mide bulantısı olmuştu onun dışında sıkıntım olmadiÇocuğunuz sakinmi ?
Hamileliğiniz nasıl geçiyor .
Normalde hemen yapmayı düşünüyorduk birinciden sonra ama hamileliğim zor geçtiği için uzun bir süre mecburen düşünemicez.
Merhaba. Benim 20 aylık bir kızım var yaşım 33. Uzun zamandır tek çocuk fikrini savundum. Ama son zamanlarda yaptığım araştırmalar sonucu ikinci çocuk gerekli diye düşündüm. Ne var ki çalışıyorum. Kızimda 10 ay kadar ücretsiz izin aldım ama işe geri döndüm şimdi krese kadar anneanne babaanne bakacak. Hem yaşım gereği hemde daha fazla beklersem ikincide anneanne babaanne müsait olmaz diye hemen ikinciyi yapsammi düşüncesi oluştu. Fakat bu sefer ücretsiz izin alamam ikisininde geleceği için. Ama bu kadar az yaş farkı beni yorarmi. Zorlar mı. Daha kızım emiyor. Allah izin verirse hemen olursa nasıl idare ederim diye aldı beni bir korku. Siz ne dusudüşünüyorsunuz. Bana bı akıl verin
Teşekkürler güzel dilekleriniz icin. Allah biliyor ya yazarken bile tabi Allah verirse diye içimden gecirdim. O yüzden kibir kısmını üstüme alınmıyordu. Allah verdiği takdirde kaparım diye düşünüyorum ve fikir soruyorum sadece. İnşallah dediğiniz gibi doğru karar veririmMerhaba,öncelikle yemek yapmaktan bahseder gibi çocuk yaptım ,yapmak istiyorum demek bana fazla kibirli geliyor çünkü bu bizim elimizde olan bir şey değil Allah isterse olur ancak ,kelimeleri doğru kullanmalıyız.
Bir de en iyi şartları sunmalıyım en iyi okullara göndermeliyim yoksa asla olmaz diye diye neredeyse insanlar kendini kısırlaştıracak halbuki biz rızkı veren Allah’tır diye inanırız .
Elbette çok zor şartlarda yaşayıp bilinçsizce ,düşüncesizce sürekli çocuk sahibi olanlardan bahsetmiyorum ama insanın birden fazla çocuğu olması için koleje gönderecek, çıkışta bin tane kursa gönderecek ,muhakkak iyi yerlere tatile gidecek ,evine yardımcı alacak durumda olması gerekmiyor ki öyle bile olsa hep aynı imkanların devam edeceğinin garantisi mi olur?Zaten o en iyi imkanların sunulduğu nesil ailesi tarafından prens prenses olduğuna inandırılan ama hiç bir farkları olmayan sıradan şımarık çocuklar oluyor.
Tek çocuk diyenlerin yüzde doksanı da kardeş sahibi üstelik .Hayat bu hastalık var ,düğün var ,ölüm var ,bizler kardeşlerimize sarılırken çocuğumuzu yalnız bırakıyoruz.
Tek çocuk sahibi olmak bir tercihtir ama daha fazla çocuk isteyene de kaba tabirle zengin misin demek saçmalıktır.Asıl zenginlik kalabalık sofralardaki mutlu yüzlerdir.
Konu sahibi dilerim en doğru kararı verirsin
Yazdıklarım kesinlikle sizin için değildi ikinci çocuk için açılan her konuya acımazsızca asla diyenler içindiTeşekkürler güzel dilekleriniz icin. Allah biliyor ya yazarken bile tabi Allah verirse diye içimden gecirdim. O yüzden kibir kısmını üstüme alınmıyordu. Allah verdiği takdirde kaparım diye düşünüyorum ve fikir soruyorum sadece. İnşallah dediğiniz gibi doğru karar veririm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?