• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkinci çocuk hemen yapmalimiyim?

Hukumdarin kizi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2016
380
613
53
39
Merhaba. Benim 20 aylık bir kızım var yaşım 33. Uzun zamandır tek çocuk fikrini savundum. Ama son zamanlarda yaptığım araştırmalar sonucu ikinci çocuk gerekli diye düşündüm. Ne var ki çalışıyorum. Kızimda 10 ay kadar ücretsiz izin aldım ama işe geri döndüm şimdi krese kadar anneanne babaanne bakacak. Hem yaşım gereği hemde daha fazla beklersem ikincide anneanne babaanne müsait olmaz diye hemen ikinciyi yapsammi düşüncesi oluştu. Fakat bu sefer ücretsiz izin alamam ikisininde geleceği için. Ama bu kadar az yaş farkı beni yorarmi. Zorlar mı. Daha kızım emiyor. Allah izin verirse hemen olursa nasıl idare ederim diye aldı beni bir korku. Siz ne dusudüşünüyorsunuz. Bana bı akıl verin

Bu durumla ilgili yakın zamanda ben de konu açmıştım. Eğer bebeğiniz sakin ve uyumlu bir bebekse halledersiniz diye düşünüyorum. Zaten şu an hamile kalsaniz aralarında neredeyse 2,5 yaş olacak ki normal bence. Benim oğlum önümüzdeki ay bir yaşına girecek. Ben biraz daha beklemeye karar verdim çünkü çok zor bir bebek. Ben de çalışmak zorundayım ve ailevi sorunlar da var. Babaannesi bakıyordu ama şu an işler biraz karışık. Ama sizin öyle durumlariniz yoksa bence neden olmasın.

Benimle kiz kardesimin arasinda 2 yas var. Arkadas gibi büyüdük. Annem ilk basta zorlanmid fakat biz büyüdükce iyiki pespese olmusunuz diyor :KK48:

Bence gözünüz korkmasın. Hemen olacak diye de bisey yok maalesef. Benim de 3 yaşında bir oğlum var. Bu ay artık bir kardeşi olsun dedik ama kimyasal gebelik yaşadım bakın olmadı. Allah bilir ne zaman olacak.

Bu durumla ilgili yakın zamanda ben de konu açmıştım. Eğer bebeğiniz sakin ve uyumlu bir bebekse halledersiniz diye düşünüyorum. Zaten şu an hamile kalsaniz aralarında neredeyse 2,5 yaş olacak ki normal bence. Benim oğlum önümüzdeki ay bir yaşına girecek. Ben biraz daha beklemeye karar verdim çünkü çok zor bir bebek. Ben de çalışmak zorundayım ve ailevi sorunlar da var. Babaannesi bakıyordu ama şu an işler biraz karışık. Ama sizin öyle durumlariniz yoksa bence neden olmasın.
Babaanne yurt dışında gelince krese kadar balcalı. Şimdi anne anne bakıyor. Ama ikisinede guvenmiyorum. Kaynım evli onun çocuğu olursa bizimkine de bak diyebilir. İkinciyi ona güvenerek yapamam. Annemdede başka torun çok. İyi bir bakıcı bulmam lazım.

Evet
Bence gözünüz korkmasın. Hemen olacak diye de bisey yok maalesef. Benim de 3 yaşında bir oğlum var. Bu ay artık bir kardeşi olsun dedik ama kimyasal gebelik yaşadım bakın olmadı. Allah bilir ne zaman olacak.
Tabi o da var. Onuda düşünüyorum. Ama hemende olursa hazırlıklı olmamız lazım. Gözümü karartsammi yoksa ince ince düşünüp hareket erdemli bilemiyorum. Yaşım geçiyor tek çocuk olarak kalsın istememeye basladim

Kızim zor değil. Sadece emmesi problem. Gece emmek için kalkıyor. Çok düşkün memeye. Sutten kesersem rahatlar diye düşünüyorum. Ama iki yaşına kadar emzireyim dedim. Bilmiyorum onun dışında sorun yok
sadece geceleri mi emiyor. uykusu onun da bolunuyor. araliksiz uyumasi lazim gelisimi icin. kesebilirsiniz sutten. sadece problem buysa. enerjiniz, maddi manevi imkaninizi degerlendirin. ama hersey musait ise kardes fikriniz cok guzel. ben bunu savunanlardanim.

Babaanne yurt dışında gelince krese kadar balcalı. Şimdi anne anne bakıyor. Ama ikisinede guvenmiyorum. Kaynım evli onun çocuğu olursa bizimkine de bak diyebilir. İkinciyi ona güvenerek yapamam. Annemdede başka torun çok. İyi bir bakıcı bulmam lazım.
Bakacak birini netlestirmeden kalkışmayın derim o zaman.

Merhaba. Benim 20 aylık bir kızım var yaşım 33. Uzun zamandır tek çocuk fikrini savundum. Ama son zamanlarda yaptığım araştırmalar sonucu ikinci çocuk gerekli diye düşündüm. Ne var ki çalışıyorum. Kızimda 10 ay kadar ücretsiz izin aldım ama işe geri döndüm şimdi krese kadar anneanne babaanne bakacak. Hem yaşım gereği hemde daha fazla beklersem ikincide anneanne babaanne müsait olmaz diye hemen ikinciyi yapsammi düşüncesi oluştu. Fakat bu sefer ücretsiz izin alamam ikisininde geleceği için. Ama bu kadar az yaş farkı beni yorarmi. Zorlar mı. Daha kızım emiyor. Allah izin verirse hemen olursa nasıl idare ederim diye aldı beni bir korku. Siz ne dusudüşünüyorsunuz. Bana bı akıl verin
Benim çocuklarımın arası 18ay ilk çok çok zordu şimdi küçüğü 3aylik daha iyiyiz bence yapmanız daha iyi gibi şuan zaten zorluğa alıştınız çok koymaz gibi ama rahatlığa alışınca tekrar zorluğa girmeniz daha çok yorar gibi bu bence anneanne babaanne içinde gecerli

Kızim zor değil. Sadece emmesi problem. Gece emmek için kalkıyor. Çok düşkün memeye. Sutten kesersem rahatlar diye düşünüyorum. Ama iki yaşına kadar emzireyim dedim. Bilmiyorum onun dışında sorun yok
Kızınızı 4 ay daha emzirin, daha sonra da hamilelik düşünebilirsiniz. Çok da yakın olmaz araları. Hemen hemen üç yaş olur ki çok mantıklı. Ancak çalışan bir kadın olarak size şunu söylemek isterim: Tek çocuk da gayet güzel büyüyor. İlla iki çocuk olması gerekmiyor. Çocuğunuz açısından tek çocuk olmanın da avantajları oldukça fazla.

Ben olsam sizin yerinizde yapardım. Şuan kızım 5 aylık ben 2 yaşına yaklaştığında hamilelik olsa diye planlar yapıyorum ve bir bebeğimiz daha olsun diyorum. Belki zorlanırsınız ama arkadaş gibi olurlar.

Kızınızı 4 ay daha emzirin, daha sonra da hamilelik düşünebilirsiniz. Çok da yakın olmaz araları. Hemen hemen üç yaş olur ki çok mantıklı. Ancak çalışan bir kadın olarak size şunu söylemek isterim: Tek çocuk da gayet güzel büyüyor. İlla iki çocuk olması gerekmiyor. Çocuğunuz açısından tek çocuk olmanın da avantajları oldukça fazla.
Zaten o kadar kararsız kaldığım bir konu ki. Herşey çok göreceli. Bakın biraz önce bı arkadaş sütten kesin geceleri deliksiz uyuması lazım diyor o da haklı. Siz 4 ay sonra düşünün diyorsunuz ki herkes iki yaşa kadar emzirmek ten bahsederken bende öyle düşünürken sutumde çok iyiyken neden keseyim diyorum bizbiz haklıyiz. Tek çocuğa imkanı tabiki daha mukemmel sunarım bu hem benim hem onun için harika olur bu da bi fikir. Ama ne kadar arastirsam tek çocuklar genel olarak kardeşin yoklugundan eksiklik duyuyorlar. İstisnalar dışında. Maddiyat yerindeyse deniyor iki memur maasi işte eve giren. Evin az bı borcu var araba var. Bu kadar yani maddi imkan kime göre var neye göre var bu devirde yetersiz tabi bazı şeyler için. Bı arkadaş bakacak kişiyi netleştirmek ten bahsetmiş. Herşey o kadar çok değişiyor ki ayarlıyorsun olmuyor falan kimi de diyor şartlar hiç bir zaman mükemmel olmaz sonra geçen vakte pişman olursun. Toptan tüm mesajlara cevap gibi oldu ama kısacası o kadar göreceli ki ben bı turlu karar veremiyorum. İçimi aydınlatacak bir yorum görüp ikna olursam ona göre belki kafamda biseyler oluşur.

maddi durumunuz iyiyse onlara güzel bir gelecek sağlayabileceğim derseniz neden olmasın... ama sadece kardeşi olsun diye de yapmayın.. eğitimini vs hepsini düşünün. bu zamanda çocuk yetiştirmek çook zor. hakkınızda hayırlısı olsun..

Ben çocuklar arasında belli bir yaş olması taraftarıyım.En azından ilk çocuk bazı işlerini kendi yapabilecek durumda olmalı çoğu üyeler arkadaş gibi büyürler demiş ama bütün arkadaşlar güzel anlaşamıyo :KK53:
En azından benimkiler öyle ;)

Evladınızı Allah bağışlasın.
Eğer zor bir çocuk değilse beklemeyip yapabilirsiniz,birlikte büyürler.

Back