- 21 Temmuz 2013
- 202
- 81
-
- Konu Sahibi panikanneee
bence tam zamanı.... sonradan çok rahat edersiniz tabiii 3 4 düşünmüyorsanız.....benim 1 kızım bir oğlum var aralarında 8 yaş var...hiç yapmam dedim sonra istedik...tam rahata kavuşmuşken zor oldu biraz....
benim için aslında bir yandan kolay bir zordu....kızımı doğurduğumda 18 yaşındaydım büyütürken zorlandım....oğlumda daha bilinçli daha rahattım aslında.....tek zorluğu yanınızda 8 yaşında kızınız istediğiniz her yere gidebiliyorken şimdi bebekle sosyal hayat kısıtlanıyor....Rabbim hayırlı sını Versin de 2 tane düşünüyorum... istediğim zaman biryere gidememek çekiniyorum☺ kızım kolay bir bebekti ikincinin zor olması da korkutuyor... birazda sabırsızım sanırım... sizin için nasıl bir zorluk oldu...
benim için aslında bir yandan kolay bir zordu....kızımı doğurduğumda 18 yaşındaydım büyütürken zorlandım....oğlumda daha bilinçli daha rahattım aslında.....tek zorluğu yanınızda 8 yaşında kızınız istediğiniz her yere gidebiliyorken şimdi bebekle sosyal hayat kısıtlanıyor....
aslında ard arda yapmak avantajlı gibi tabi yaş uygunsa...
Mrb arkadaşlar... 2.5 yaşında bir kızım var☺ ikinci istiyorum ama birazda rahatlığa alıştım sanırım .. ailem uzakta oturuo kızımla 5 6 saatlik otobüs yolculuğu yapabiliom ama ikinci herşeyden kısıtlıcak... yalnız gidemez. Hale gelcem. Ama kızımla aralarında çok yaş farkının olmasınıda istemiom kafamda deli sorular
Oncelikle yas farki arada cok olmamasi avantajlo olur ikisinide buyutur sonra keyfine bakarsin biraz bekleyince de zor oluyot cocuk icin .Birde cocugun kiskanclik krizleri 2 yas sendromu falan derken bence en ideal yas 3 ya da 3.5 cunku cocuk iki yas sendromunda daha hircin ve soz dinlemez olabiliyor.Bunun disinda ikinci olunca kiskanclik krizleri artacaktirama tabiki cocuga kardes gerekmekte.Ama ben ogluma kardes istemiyorum sahsen
Benim 2 yavrum varAralarında 19 ay var suan 4 ve 2.5 yaşlarındalar evde biraz ku duruyorlar ama çok güzel kardeşlik var aralarında, kim gorse İmreniyor, düşün yanlışlıkla carpissalar birbirlerini öpüp devam ediyorlar oyunlarına. Sahile gitsek benden çok büyük olan denize düşer kardesim die kazasından sıkıca tutuyor, amca dese kardeşin bizde kalsın çatliyor ağlamaktan götürmesinler diye, sosyal hayata gelince valla cocuklarim küçük olsa da ayakkabılarını giydiriyorum ellerinden tutuyorum isteğim yerede gidiyorum hele uzun yol hiç korkmam çıkarım bayiliyorlar cok rahat giderim seviyorlar mizmiz degiller,birde yürüdüğü için küçüğü de her ihtiyacimizi karşılayabiliriz terminallerde.haa ama bunun için küçüğü en az 2 yaş oldumu olur.sütten kestinmi CIS öğretin mi rahat edersin emen bebek çok mızmiz oluyor bi yere gidemezsin bence 2. Yi yap kardeşlikleri güzel olsun ben 3. Istiyorum bile sırf aynı fikirde olsunlar diye degil birde çocuk çok seviyorum, tabi onların annem demeleri kadar güzel bişi yok zorluk geçer ama evlat tadına deger.haa yaşım 26 bu arada kuduruk macerali tatlı güzel bi hayatımız var onlarla çok şükür. Ama bazen sinirler zıplayabilir tabii evden cikmayinca delirdigim de oluyor yinede guzelllllllllllll 2 tane olmasi 1 den daha guzel
Şuan hamileyim... 9 haftalıkinşllah doğru zamnlamadır ... bu ayın sonunda kızım 3 yaşını doldurcak...Allah kısmet ederse 3.5 olur doğuma :) siz neden kardeş istemiyorsunuz..
Amin canım Rabbım senin evlatlarınida sana bağışlasin insallah.rabbim gönlündeki bebegi nasip etsinMaaşallah ... okurken imrendim... Rabbim hayırlı ömütler versin evlatlarına... ve tabi sizede anne be babasıyla musmutlu bir yaşam sürsünler... yaptım ikinciyi:) hayırlısı bakalım bnde 24ümü aralıkta doldurcam... :) rabbim hakkımızda en hayırlısını yaşatsın bizlere...:)
Hayirli olsun :) gercekten az yas farkiyla uyumlu bir sekilde buyuyecektir cocuklariniz :) Suanlik oyle bir dusuncem ve vaktim yok cunku :)
Amin canım Rabbım senin evlatlarınida sana bağışlasin insallah.rabbim gönlündeki bebegi nasip etsin
Ayy su an konuyu okurken farkettim 2.ye hamilesiniz .. artik yazarsiniz bize de nasil oldugunu.. ama itiraf etmeliyim ki hamileligi özledim. .Mrb arkadaşlar... 2.5 yaşında bir kızım var☺ ikinci istiyorum ama birazda rahatlığa alıştım sanırım .. ailem uzakta oturuo kızımla 5 6 saatlik otobüs yolculuğu yapabiliom ama ikinci herşeyden kısıtlıcak... yalnız gidemez. Hale gelcem. Ama kızımla aralarında çok yaş farkının olmasınıda istemiom kafamda deli sorular
Ayy su an konuyu okurken farkettim 2.ye hamilesiniz .. artik yazarsiniz bize de nasil oldugunu.. ama itiraf etmeliyim ki hamileligi özledim. .
Ya ben su anda cok zorlaniyorum emekleme siralama kurcalama donemi hic durmuyor kurulu bebek gibi koydugun yerde bulamiyorsun cok cocuk istememe ragmen bakalim guzelce bir buyuteyim tavsiyene ve o zamanki duruma gore yeniden degerlendiririmEvet cnm bebişimi bekliyorum...umarım sağlıcakla gelir aramıza... tamam yazarım... yazmammı vakit bılursam hemen tavsşye ederim koşullar uygunsa
Offf en meraklı zamanları nerden ne öğrenebilirim...Ya ben su anda cok zorlaniyorum emekleme siralama kurcalama donemi hic durmuyor kurulu bebek gibi koydugun yerde bulamiyorsun cok cocuk istememe ragmen bakalim guzelce bir buyuteyim tavsiyene ve o zamanki duruma gore yeniden degerlendiririm
Canım yazını görünce yazmak istedim öncelikle allah hepimizin yavrularını bizlere bağışlasın. Ben 21 yaşında kızımı kucağıma aldım. Çok zor bir dönemdi. Hiç hazır olmadığım bir anda hamile kaldım. Beklemiyordum ama şimdi iyiki de olmuş diyorum. İlk çocukta bu kadar zorlanacağımı inan düşünmemiştim. Sezeryan doğumdu , emmedi falan filan derken büyüyorlar. Şuan 2 yaşında bende düşünüyorum 2. çocuk ama tabi ben çok sıkıntı çektiğimden 2. de aynı olacak gibi düşünüp korkuyorum ama sen kendine güveniyorsan yap derim tam zamanı ileride sana arkadaş olurlar. Tabi işin maddi boyutu var. Madden manen hazırsan diyelim...Mrb arkadaşlar... 2.5 yaşında bir kızım var☺ ikinci istiyorum ama birazda rahatlığa alıştım sanırım .. ailem uzakta oturuo kızımla 5 6 saatlik otobüs yolculuğu yapabiliom ama ikinci herşeyden kısıtlıcak... yalnız gidemez. Hale gelcem. Ama kızımla aralarında çok yaş farkının olmasınıda istemiom kafamda deli sorular