İkinci bebek olmalı mi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence iki kriter var karar verici olarak psikolojik ve ekonomik yeterlilik . Bu ikisi bende var sabrım da var param da var en güzel şekilde yetiştiririm diyorsanız yapın 39 artık inanılmaz ileri bir yaş değil insanlar ilk evladını alıyor o yaşta kucağa . Ama ikisinden birisi sizde yoksa hiç o topa girmeyin.

Benim ilk çocuğum 40 kontrolünde tüplerimi bağlayın kocam da vazektomi yaptırsın dedim doktor saçmalama 30 yasındasın hayatta yapmam demişti 😅
2. Çocuk düşünemem zaten bir bana fazla geldi tam aşmışsınız o uykusuz zor geceleri yeniden o suya dalmak bilemedim 🥹🥹

Yaptığınız her kardeş ilk çocuğunuza destek olmayacak biliyorsunuz değil mi? Siz destek diye doğurursunuz ama o bela olabilir 😊çevremde örneği çok. Eşinize zaten kulak asmayın. Erkeğin söz hakkı bile yok bu konuda.

Kendim tek çocuğum,çok mutluyum Allaha şükür. Oğlum da tek çocuk,istediğim okulda okutabiliyorum. Onunla her yere gidebiliyordum. İkinci çocuğu yapanlar hep ilkini özel okuldan aldı,kurslarını iptal etti. Gördüm yani. İlkine çok büyük haksızlık geliyor bana.
Yanlış anlamazsanız bir şey soracaktım siz tek çocuk olarak teyze hala dayı çocukları kuzenleriniz yani var mı yani beraber büyüyüp kalabalıkta büyüyen çocuklar varya o şekilde miydiniz? Bende tek çocuk fikrine sıcağım ama tek çocuk olup kabalık ailede olan arkadaşlarım mutluyken kuzeni vs olmayanlar kardeş eksikliği zaman zaman çektiklerini söylüyorlar merak ettim sizde bu durum fikrinizi etkiledi mi ☺️

Benim ilk çocuğum 40 kontrolünde tüplerimi bağlayın kocam da vazektomi yaptırsın dedim doktor saçmalama 30 yasındasın hayatta yapmam demişti 😅
2. Çocuk düşünemem zaten bir bana fazla geldi tam aşmışsınız o uykusuz zor geceleri yeniden o suya dalmak bilemedim 🥹🥹
Bende öyle demiştim 😂 yani oğlum 2 yaşlarında iken insanlar nasıl ikinciyi yapıyor nasıl bir akıl tutulması demiştim. Ama zorluklar tam anlamıyla unutulmasa da insan üstündeki etkisi azalıyor. Ve bebeklik videolarını görünce, sokakta bir bebek görünce o güzel anlardan kalan anılar canlanıyor. Sanırım insanın kafa karisma sebebi de bu oluyor.(Tabi benim gibi zorlu bebek yasayanlar içi geçerli bu. Kimi hiç zorluk çekmiyor) Size tavsiyem zorlu anların da videosunu çekin, bebek istersem izleyeceğim klasörü yapın ve oraya koyun 😂😂😂

Bende öyle demiştim 😂 yani oğlum 2 yaşlarında iken insanlar nasıl ikinciyi yapıyor nasıl bir akıl tutulması demiştim. Ama zorluklar tam anlamıyla unutulmasa da insan üstündeki etkisi azalıyor. Ve bebeklik videolarını görünce, sokakta bir bebek görünce o güzel anlardan kalan anılar canlanıyor. Sanırım insanın kafa karisma sebebi de bu oluyor.(Tabi benim gibi zorlu bebek yasayanlar içi geçerli bu. Kimi hiç zorluk çekmiyor) Size tavsiyem zorlu anların da videosunu çekin, bebek istersem izleyeceğim klasörü yapın ve oraya koyun 😂😂😂
Aslında bu biraz bana moral verdi yani geçiyor dimi terapiye de başladım da ben 😅🥹🥹 2 saatte bir uyanıyor emmemesine rağmen 3 aylık olacak neredeyse ama yenidoğan gibi 😅

Yanlış anlamazsanız bir şey soracaktım siz tek çocuk olarak teyze hala dayı çocukları kuzenleriniz yani var mı yani beraber büyüyüp kalabalıkta büyüyen çocuklar varya o şekilde miydiniz? Bende tek çocuk fikrine sıcağım ama tek çocuk olup kabalık ailede olan arkadaşlarım mutluyken kuzeni vs olmayanlar kardeş eksikliği zaman zaman çektiklerini söylüyorlar merak ettim sizde bu durum fikrinizi etkiledi mi ☺️
Şahsen yanitlamak isterim. Kuzenlerim var hiç diyalogumuz yok. Olmasa da olur zaten. Bir kötülüklerini görmedim ama destekleri de olmadı hic. Şahsen başıma birşey gelse hiç kuzenimi arayayim da aklıma gelmez.

Senin gene kayinvalide bakmis benimki gram faydasi olmadi 3 yastan sonra otizmli oldugunu anladik biliyorsn cok zorlar ve hiperaktif oglum suan 7 yasinda olacak kizim ise 4 aylik getirdim tek basima ikisinede bakiyorum ilerde pisman olmamak icin getirdim kizim büyüdümü 3.cüyüde getircem ilerde menapoz olacam böyle bir sansim olmayacak tabiki 3.cü hazir oldugum zaman getircem simdilik 2.cisini getirdim diye mutluyum getir büyük ihtimal cok ara verdigin icin kiz bebek olacagini düsünüyorum oglun artik kendini kurtarmis kizinla biraz oyalan calisma bak ona bir süre sana iyi gelecegini düsünüyorum oglun gibi olacak degil benim kizim gaz sorunu gitti suan gayet sakin yasinda geciyor getir
Cinsiyeti kız mi olur çok ara verildiği için neeeeeeeee?

Puhahahaha

Aslında bu biraz bana moral verdi yani geçiyor dimi terapiye de başladım da ben 😅🥹🥹 2 saatte bir uyanıyor emmemesine rağmen 3 aylık olacak neredeyse ama yenidoğan gibi 😅
3 aylık daha çok ufak. Terapiye başlamak iyi olmuş bence. Kendinizin farkindaymissiniz. Ben farketmedim mesela kimse uyarmadi da. O şekilde 2 yasa yakın yıkım geçirdim içsel olarak. Sebep birikimmis. Çok şükür onları da astım. Siz başta gormussunuz bence devam edin. Annenin kafasının dağılması çok ii birşey. Şöyle diyeyim. Biz çok zorluk çektik çocuk anlamında. Kolikti, gece terörü yaşadık, sendromları bu dibine kadar yaşadık. Gece 2 de uyanıp 4-5te geri uyurdu. Sonra ben 7 de tekrer kalkar ise giderdim. Bu haftanın, 4-5 gecesi böyleydi ve yaklaşık 4 ay sürdü. Göz korkutmak istemiyorum. Benim yaşadığımı yaşayan çevremde yok. Yani bu ölçülerde zor bebek çevremde yok. 5 yaşında hala çok hareketli mesela. İnsanlar sahile gidrler çocuklar kumla oynar benimki bir uçtan bir uca yürür. Başına buyruk korkusuz basar gider. Öyle olunca bir eşim bir ben peşinden gideriz ki diğeri biraz dinlensin. Eşim paniktir ama hakkını yiyemem çok destekler öyle şeylerde. Şuan daha iyiyiz. Düzelme bizde 4,5 yaşında başladı. Hala hareketli ama artık kontrollü davranabiliyor. Hala yemek seçer. Ama geçen yıla göre daha çok şey yiyor. Geceleri uyanmaz mesela hasta değilse. Kısaca geciyor. Bunlar dönemlerle ilgili. Kimi daha ağır yaşıyor kimi nerdeyse hiç zorlanmıyor. Ama geçiyor. Hiç merak etmeyin.

Konu sahibi bir tane hayatın var . Yaşın 39 hamile kaldın doğum derken çocuğun yine kendi kendine yetebilmesi yaşın 45 olsun . Yani neden bu aşırı evhamlı , sıkıntıda annesini devreye sokan ve maddi olarak çalışmak zorunda kalacağın duruma çocuk getireceksin ki . Şu an maddi özgürlüğün var kendine ve çocuğuna imkan sunabileceksin . En başa dönmek bilmiyorum ya belki ben bencil bakıyorum ama gerekli mi gercekten

Konu sahibi bir tane hayatın var . Yaşın 39 hamile kaldın doğum derken çocuğun yine kendi kendine yetebilmesi yaşın 45 olsun . Yani neden bu aşırı evhamlı , sıkıntıda annesini devreye sokan ve maddi olarak çalışmak zorunda kalacağın duruma çocuk getireceksin ki . Şu an maddi özgürlüğün var kendine ve çocuğuna imkan sunabileceksin . En başa dönmek bilmiyorum ya belki ben bencil bakıyorum ama gerekli mi gercekten
Zaten sabah oğlan boğaz ağrısı ile uyandı. Şuan bir de bebek olması ihtimalini düşünemiyorum 😂 sanırım bana arada öyle çılgın fikirler gelip gidiyorlar 😁 dediğinizde haklısınız. En baştan hem bana zor olacak hem oğluma haksızlık olacak. Ayrıca eşim degismedigine göre benxer şeyler yaşama ihtimalim yüksek.

Ben de 1 ay sonra 38 yaşımda olacağım
14 yaşında oğlum var
Şuan bir bebek baktığımı düşünemiyorum

Hem ruhsal hem fiziksel yetersız hissediyorum kendimi
Oğlum doğduğunda kayınvalidem ve görümcem çok yardımcı oldu
Görümcem temizlik yapardı kayınvalidem yemeklerimi
Memede uyuyor diye kahvaltımı bile yatağıma getirdiler
Eşimib kendi işi hastane şu bu işlerini de çok rahat hallettik
Hep özel okullarda okudu
Şimdi olsa bunların hiç biri olmaz
Kayınvalidemler uzakta
Eşimin işleri büyüdü yoğunlaştı
özel okullar kurslar aşırı fiyat artışı oldu
Beslenme barınma çok pahalı

Hani kardeş destek fılan deniyor ya
Köstekte olabilir
İlk çocuk yalnız kalmasın diye çocuk yapmak ikinciye çok büyük haksızlık
Ayrıca genç yaştaki hamileliğimde bir sürü riskler çıktı
Şimdi olsa sanırım sağlıklı bir bebekte dünyaya getiremem
Benim ikinci çocuk yapmama sebeplerim bunlardı
Belki siz yaparsanız iyi ki diyeceksiniz bilemiyorum
Umarım mutlu olacağınız karar olur🙏

Hemen hemen yaşıtız, bende de 6,5 yaşında bir oğlan var. Bu ülkede şahsen birden fazla sayıda çocuğu lüks olarak görüyorum.
Fiyatlar ekonomik kriz ortada.
İkinci bir çocuk demek hayat şartlarımızı direkt düşürmek demek. Dışarıda bir hamburger yemek istese çocuk 800-900 lira demek. 3 kişilik aile fiyatı bu. 4 kişi dışarda bir hamburger yiyebilir miyiz canları istedikçe sanmam. Bir sinemaya gitsek yine aynı şekilde 3 kişi fiyatları ortada. Eğitim masrafları ortada. Büyüdükçe artacak. Belki bir müzik aleti çalmak isteyecek, bir spor dalına ilgi duyacak. İki çocuk için bizim bunlara ayıracak bütçemiz olmaz.
Üniversitede iki çocuk okutmak da zor.
Bunları düşündükçe hakkıyla iki çocuk büyütmek lüks gibi geliyor bana.
Herkes tek çocuk bencillik diyor ama bana da ikinci çocuk çok zengin değilsen lüks gibi geliyor

Şahsen yanitlamak isterim. Kuzenlerim var hiç diyalogumuz yok. Olmasa da olur zaten. Bir kötülüklerini görmedim ama destekleri de olmadı hic. Şahsen başıma birşey gelse hiç kuzenimi arayayim da aklıma gelmez.
Cevabınız için teşekkür ederim ☺️ bazı aileler hep bir arada oluyo çocuklar bir büyüyor ya o tarz durumda zaten ihtiyaç mı duyulmuyor dedim bende çünkü bizde kalabalık değiliz, sırf tek kalmasın diye çocuk yapılmaz bence şuan tek çocukta tüm eğitimini özelde karşılayıp yurt dışı tatilli bi hayat rutini olabilir ama iki çocukca çok çok zor benim en büyük avantajım çocuk bakımında tek değilim annem yakınımda yürüme 400-500metre eşimle zaten dönüşümlüyüz adam o kadar yoruluyor yine 2. Çocuk fikrinden soğumuyo bende onu anlamıyorum😂😂

Teyzelerim vardı ama aynı şehirde olmadığımızdan onlarla büyümedim. Dayım amcam zaten yok,halamın da çocuğu yok 😊sadece üvey ablalar vardı bende,onların da yaşı çok büyük olduğundan üni okumaya gittiler zaten. Çok mutlu bir çocukluk geçirdim. Yalnız büyümek avantajlıdır her zaman. Her istediğini kolayca elde edersin.

Teyzelerim vardı ama aynı şehirde olmadığımızdan onlarla büyümedim. Dayım amcam zaten yok,halamın da çocuğu yok 😊sadece üvey ablalar vardı bende,onların da yaşı çok büyük olduğundan üni okumaya gittiler zaten. Çok mutlu bir çocukluk geçirdim. Yalnız büyümek avantajlıdır her zaman. Her istediğini kolayca elde edersin.
Cevaıbınız için teşekkür ederim ☺️ bende öyle düşünüyorum bence kardeş şans işi bu hayatta iyiki diyen kadar yaka silkende var

Cevabınız için teşekkür ederim ☺️ bazı aileler hep bir arada oluyo çocuklar bir büyüyor ya o tarz durumda zaten ihtiyaç mı duyulmuyor dedim bende çünkü bizde kalabalık değiliz, sırf tek kalmasın diye çocuk yapılmaz bence şuan tek çocukta tüm eğitimini özelde karşılayıp yurt dışı tatilli bi hayat rutini olabilir ama iki çocukca çok çok zor benim en büyük avantajım çocuk bakımında tek değilim annem yakınımda yürüme 400-500metre eşimle zaten dönüşümlüyüz adam o kadar yoruluyor yine 2. Çocuk fikrinden soğumuyo bende onu anlamıyorum😂😂
Evet ya benim eşim de görüyor zorlukları ama o da sogumuyor. Şimdi tamam desem anında hazır 😂😂

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X