Gebeliğe Hazırlık İkili test

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Sevddd

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2020
2
0
1
34
Merhaba ikili test yaptırdım pap 0.72 ml 0.25 t-Bhcg 99.9 ml 1.48 nt:1.09 mm 0.76 down biyokimyasal sendromu risk=1:40 trozomi biyokimyasal risk= 1:468 doktor risk var dedi aynı durumla karşılaşan var mı

Merhaba ikili test yaptırdım pap 0.72 ml 0.25 t-Bhcg 99.9 ml 1.48 nt:1.09 mm 0.76 down biyokimyasal sendromu risk=1:40 trozomi biyokimyasal risk= 1:468 doktor risk var dedi aynı durumla karşılaşan var mı
Bu konuya gebeliğe hazırlık bölümünde cevap bulmanız zor. İlgili bölüme yazın bence

Benim başıma gelmedi ama nipt (harmony, panorama, nifty gibi) yaptırabilirsiniz. 2000-3000 civarında maliyeti var. güvenirliği ikili testten çok daha yüksek ama yine de amniyosentez kadar kesin değil. tanı testi olanlar, yani kesin olanlar amniyosentez veya plasentadan örnek alınması. doktorunuz bunlar hakkında sizi bilgilendirmeli.

%99 sonuç alabildiğimiz tek test cvs dir. Bebeğin eşinden parça alınarak 46 kromozomu inceleniyor. 25 gün civarında sonuç geliyor ama inceledikleri ilk bir haftada 5 kromozom sonucu çıkıyor. İlk hafta sonucunda down, trizomi ve şuan hatırlayamıyorum birşey daha kesinleşiyordu. Ama önemli olan ort 25 gün sonunda aldığımız uzun dönem sonucu. Tabiki bu durumda bu risk altındaki bir bebeğin işinin ehli bir perinatolog tarafından detaylı ultrason incelemesine alınması da çok önemli. İyi geceler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…