merhaba arkadaşlar ciddi bir sorunum var ve tamamen çıkmazdayım .trizomi 18 13 riskim 1:27 çıktı free beta hcg:0.19 papp-a :0.16 doktorlar bile durumuma şaşırıp kalmış vaziyette artık..yinede diyorum rabbim sen büyüksün bi bildiğin vardır buda bi sınavdır sabır ver diye. beni acil perinatologa yönlendirdiler. bebeğimin yaşadığından bile şüpheliyim .dua edin bana lütfen .bu kadar riskim yüksek olmasına rağmen yine de bir umut var içimde..hiç umudunzu kaybetmemeniz dileğiyle ...
canım hiiç umudunu kaybetme.bu forumda riski daha yüksek olup sağlıklı bebek dünyaya getirenleri bolca okuduk. benimde papp-a değerim düşüktü hcg olması gerekenden yüksekti bu iki faktör riskimin yükselmesine neden oldu. ense kalınlığı nasıldı bebeğinin birde nazal kemik oluşmusmuydu?sen en kısa zamanda perinatolaga git o bebeğini ayrıntılı usg de inceleyecek ve sana bilgi verecektir.sonrasında amniyosenteze sen karar vereceksin.Zor bir süreç seni çok iyi anlıyorum ama güçlü ol ve bol bol dua et.benimde dualarım seninle umarım bebeklerimizi sağlıklı bir şekilde kucağımıza almayı nasip eder rabbim.