• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ikili test zulümü:((

merhaba arkadaşlar ciddi bir sorunum var ve tamamen çıkmazdayım .trizomi 18 13 riskim 1:27 çıktı free beta hcg:0.19 papp-a :0.16 doktorlar bile durumuma şaşırıp kalmış vaziyette artık..yinede diyorum rabbim sen büyüksün bi bildiğin vardır buda bi sınavdır sabır ver diye. beni acil perinatologa yönlendirdiler. bebeğimin yaşadığından bile şüpheliyim .dua edin bana lütfen .bu kadar riskim yüksek olmasına rağmen yine de bir umut var içimde..hiç umudunzu kaybetmemeniz dileğiyle ...

canım hiiç umudunu kaybetme.bu forumda riski daha yüksek olup sağlıklı bebek dünyaya getirenleri bolca okuduk. benimde papp-a değerim düşüktü hcg olması gerekenden yüksekti bu iki faktör riskimin yükselmesine neden oldu. ense kalınlığı nasıldı bebeğinin birde nazal kemik oluşmusmuydu?sen en kısa zamanda perinatolaga git o bebeğini ayrıntılı usg de inceleyecek ve sana bilgi verecektir.sonrasında amniyosenteze sen karar vereceksin.Zor bir süreç seni çok iyi anlıyorum ama güçlü ol ve bol bol dua et.benimde dualarım seninle umarım bebeklerimizi sağlıklı bir şekilde kucağımıza almayı nasip eder rabbim.

canım hiiç umudunu kaybetme.bu forumda riski daha yüksek olup sağlıklı bebek dünyaya getirenleri bolca okuduk. benimde papp-a değerim düşüktü hcg olması gerekenden yüksekti bu iki faktör riskimin yükselmesine neden oldu. ense kalınlığı nasıldı bebeğinin birde nazal kemik oluşmusmuydu?sen en kısa zamanda perinatolaga git o bebeğini ayrıntılı usg de inceleyecek ve sana bilgi verecektir.sonrasında amniyosenteze sen karar vereceksin.Zor bir süreç seni çok iyi anlıyorum ama güçlü ol ve bol bol dua et.benimde dualarım seninle umarım bebeklerimizi sağlıklı bir şekilde kucağımıza almayı nasip eder rabbim.

Cok tesekkur ederim canim allah razi olsun benimde dualarim hepinize.cumartesi gittigim prof hic bakmadi bile usg cok kizdim.parayi aldi amniyosentez dedi gonderdi.boyle doktorlari allah bidigi gibi yapsin.nazal kemigi vae normal boyutlarda ense kalinligimizda 1.5 mm gayet normal ama kan degerlerim cok dusuk normalden.allahtan hayirlisi artik. Tek yapabilecegimiz dua etmek baska elimizden gelen hicbirsey yok.yarin cok ii bir prof.a daha randevu aldim insallah bir sonuca variriz.sanirim cvs yaptiracagim kararimiz bu yonde.dualarin icin allah razi olsun canim tekrardan:)

Cok tesekkur ederim canim allah razi olsun benimde dualarim hepinize.cumartesi gittigim prof hic bakmadi bile usg cok kizdim.parayi aldi amniyosentez dedi gonderdi.boyle doktorlari allah bidigi gibi yapsin.nazal kemigi vae normal boyutlarda ense kalinligimizda 1.5 mm gayet normal ama kan degerlerim cok dusuk normalden.allahtan hayirlisi artik. Tek yapabilecegimiz dua etmek baska elimizden gelen hicbirsey yok.yarin cok ii bir prof.a daha randevu aldim insallah bir sonuca variriz.sanirim cvs yaptiracagim kararimiz bu yonde.dualarin icin allah razi olsun canim tekrardan:)

usg de detaylı bakmadan nasıl amniyosentez önerir hiç anlamıyorum.benim gittiğim prof önce usg de detaylı bir şekilde bebeğin organlarını inceledi baktı sonra durum değerlendirmesi yaptı.cvs hamileleliğin belli bir zamanında yapılıyor umarım kaçırmamışsındır o zamanı.benimmde kan değerlerim anormal canım.herşeyin hayırlısı inşşallah herşey yoluna girer.

usg de detaylı bakmadan nasıl amniyosentez önerir hiç anlamıyorum.benim gittiğim prof önce usg de detaylı bir şekilde bebeğin organlarını inceledi baktı sonra durum değerlendirmesi yaptı**.cvs hamileleliğin belli bir zamanında yapılıyor umarım kaçırmamışsındır o zamanı.benimmde kan değerlerim anormal canım.herşeyin hayırlısı inşşallah herşey yoluna girer.

walla canım yaptı işte para insanı böyle yapabiliyo demekki..
bu gün başka doktora gittim doktoru çok ii sağolsun herşeyi değerlendirdi aklaşık bir saat bebekle ilgilendi.her ölçümü yaptı ve hiçbi doktorun bakmadığı bişeye baktı plasentaya yani bebeğin eşine. bakılan iki hormonda plasentadan salgılanıyo ikiside çok düşük. bebeğin eşi biraz yetmezlik var gibi anormal duruyor değerlerinin düşüklüğü bundan olabilir dedi. biz 4 kardeş birimiz 7.5 aylık diğerlerimiz 8 aylık doğmuşuz ve 280 hepimz.annemede zamanında doktoru rahmin bu kilodan sonrasını taşımıyo demiş. doktorum da anneme çekmiş olabileceğimi söyledi. cvs yaptırdım çok kolay oldu sonucunu çarşamba günü alıcam inşallah birşey çıkmaz doktor sıkıntının plasenta kaynaklı olmasımuhtemel dedi inşallah bakalım.. ama bişey çıkmasa bile artık riskli gebe olarak değerlendiriliyorum .senin değerlerin nasıl çıkmıştı problem belli oldumu ?cvs yada amniyosentez yaptırmayı düşündün mü??

walla canım yaptı işte para insanı böyle yapabiliyo demekki..
bu gün başka doktora gittim doktoru çok ii sağolsun herşeyi değerlendirdi aklaşık bir saat bebekle ilgilendi.her ölçümü yaptı ve hiçbi doktorun bakmadığı bişeye baktı plasentaya yani bebeğin eşine. bakılan iki hormonda plasentadan salgılanıyo ikiside çok düşük. bebeğin eşi biraz yetmezlik var gibi anormal duruyor değerlerinin düşüklüğü bundan olabilir dedi. biz 4 kardeş birimiz 7.5 aylık diğerlerimiz 8 aylık doğmuşuz ve 280 hepimz.annemede zamanında doktoru rahmin bu kilodan sonrasını taşımıyo demiş. doktorum da anneme çekmiş olabileceğimi söyledi. cvs yaptırdım çok kolay oldu sonucunu çarşamba günü alıcam inşallah birşey çıkmaz doktor sıkıntının plasenta kaynaklı olmasımuhtemel dedi inşallah bakalım.. ama bişey çıkmasa bile artık riskli gebe olarak değerlendiriliyorum .senin değerlerin nasıl çıkmıştı problem belli oldumu ?cvs yada amniyosentez yaptırmayı düşündün mü??

benim hcg mom 2.00 papp-a mom 0.60'tı canım biyokimyasal riskim 1:186.ben amniyosentez olmayı kabul etmedim çünkü bebeğimi aldırmayı hiiç düşünmedim.yani doğurana kadar öğrenemeyeceğim bebeğimin sağlıklı olup olmadığını.dua ediyorum bol bol kendim için ve benim gibi olan anne adayları için.bugün biriyle tanıştım amniyosentez yaptırmış ve pozitif çıkmış doktorlar hamileliği sonlandırmak istemişler o kabul etmemiş doğurmuş bebeğini ve mucize...bebeği sağlıklı.şok oldum:18:

benim hcg mom 2.00 papp-a mom 0.60'tı canım biyokimyasal riskim 1:186.ben amniyosentez olmayı kabul etmedim çünkü bebeğimi aldırmayı hiiç düşünmedim.yani doğurana kadar öğrenemeyeceğim bebeğimin sağlıklı olup olmadığını.dua ediyorum bol bol kendim için ve benim gibi olan anne adayları için.bugün biriyle tanıştım amniyosentez yaptırmış ve pozitif çıkmış doktorlar hamileliği sonlandırmak istemişler o kabul etmemiş doğurmuş bebeğini ve mucize...bebeği sağlıklı.şok oldum:18:

seni çok iiyi anlıyorum canım . ben cvs yaptırdım çünkü benim değerlerimle gelen çook nadir insan varmış doktor bile şaşırdı. bundan sonraki 5 ay geçmezdi eşime de bana da. bende bebeğimi asla aldırmayı düşünmüyorum o allahın bize verdiği bir mucize ve hediye emanet. sağlıklı yada hastalıklı benim o :) ben hemşireyim çok doğum gördüm ve böyle vakalarla çok karşılaştım allahımın mucizeleri görmek isteyene bakmayı bilene güzel :)

Ah bu doktorlar ahh.

Benimde geçnelrde tanıdıgım amniyosentez yapıldı. Maşallah bebişinde bi sorun yokmuş.

Zaten bu testleri çıkaranın amacı ne onuda bilmiyorum. Olasılığını gösteriyor. KEsin bi sonuç değil. Gerisi üzüntü, stres, acabalar...

Hiç korkma derim amniyosentez yaptırmak istiyorsan yaptır için rahat olsun. Hamileliğin stress altında geçmesin.

İçimden bi ses bebişinde birşey olmadıgını söylüyor. Bol bol dua oku. Rabbim onları bize bağşlasın.

Amniyosntz yaptırmanın bir sürü riski var bebek için biliyorsun..

Bebeğini riske atma bence , sonuçta her ne olursa olsun kötü sonuç da çıksa aldırmak istemiyorsun , en doğrusu da bu..Sonuçta insan kendinden olan bir cana özürlü diye kıyamaz diye düşünüyorum..

Bi arkadaşa doktor down sendromu riski var bebeğinin aldır bu çocuğu , özürlü bi bebekle mi uğraşıcaksın demiş..

Ama arkadaş Allah'dan gelene razıyım deyip bebeğini aldırmadı ve şimdi bebeği sağlıklı , hiç bir şeyi yok.:nazar:

Kalbini ferah tut , test sonuçları kötü çıkıp sağlıklı evlat dünyaya getiren çokça insan var...

seni çok iiyi anlıyorum canım . ben cvs yaptırdım çünkü benim değerlerimle gelen çook nadir insan varmış doktor bile şaşırdı. bundan sonraki 5 ay geçmezdi eşime de bana da. bende bebeğimi asla aldırmayı düşünmüyorum o allahın bize verdiği bir mucize ve hediye emanet. sağlıklı yada hastalıklı benim o :) ben hemşireyim çok doğum gördüm ve böyle vakalarla çok karşılaştım allahımın mucizeleri görmek isteyene bakmayı bilene güzel :)

merhaba canım sonuçların çıktımı,inşallah güzel haberler verirsin bize.

merhaba canım sonuçlarım bu akşam üstü 6 de çıkacak inşallah. muhakkak sizede haber vereceğim. ilgin için çok teşekkür ederim allah razı olsun :)

emin olun down sendromu riskimiz çıksaydı amniyosentez yada cvs düşünmezdim ama bize trizomi 18 13 riski çıktı ve bu bebekleriin %95 i anne karnında 20. haftasına kadar ölüyor.kalan %5 lik kısım da ancak 1 yaşına kadar yaşayabiliyor. tabiki de allahımın bana verdiği bebeği aldırmayı düşünmem ama bebeğimin karnımda ölme ihtimali çok yüksek olduğu için ona göre bir takip yaptırmam gerekiyordu ve cvs yaptırdık allaha bin şükr bu güne kadar bir sorun çıkmadı cvs ile alakalı umarım bundan sonra da yaşamam.

Gecen hafta pzrtesi 3lü test sonucumun 1:131oldugunu öğrendim oysa ikilinin sonucu1:5100 dünya tabi benimde başıma yıkıldı her annenin oldugu gibi hemen eşimle doktoruma gittik bu nasıl oluyor ilk testte niye sorun yoktu da bunda var diye. Testlerin tarama testi oldugu kesin olmadıgını down sendromu belirtilerinin usg de kısa küçük parmak burun kemiğinin gelişmemiş olması bagırsak renginin farklı olması vs diye anlattı ve bizi bir perinatologa yönlendirdi gittiğimiz perinatolog detaylı usg yaptı ve görünürde down riskini destekleyecek hiçbişey olmadıgını söledi iyi cıkan teste de kötü cıkan teste de güvenmemem gerektiğini söledi ben bu arada aldırmayacagımı ve amniyosentez yaptırmayacagımı söledim inanıyorumki oğlumun hiç bir seyi yok gayet saglıklı allahın izniyle bu testleri cıkarıp bizi üzenleri de allaha havale ediyorum allahım sağ salim saglıkla bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin kızlar üzülmeyin dua edin çok

Gecen hafta pzrtesi 3lü test sonucumun 1:131oldugunu öğrendim oysa ikilinin sonucu1:5100 dünya tabi benimde başıma yıkıldı her annenin oldugu gibi hemen eşimle doktoruma gittik bu nasıl oluyor ilk testte niye sorun yoktu da bunda var diye. Testlerin tarama testi oldugu kesin olmadıgını down sendromu belirtilerinin usg de kısa küçük parmak burun kemiğinin gelişmemiş olması bagırsak renginin farklı olması vs diye anlattı ve bizi bir perinatologa yönlendirdi gittiğimiz perinatolog detaylı usg yaptı ve görünürde down riskini destekleyecek hiçbişey olmadıgını söledi iyi cıkan teste de kötü cıkan teste de güvenmemem gerektiğini söledi ben bu arada aldırmayacagımı ve amniyosentez yaptırmayacagımı söledim inanıyorumki oğlumun hiç bir seyi yok gayet saglıklı allahın izniyle bu testleri cıkarıp bizi üzenleri de allaha havale ediyorum allahım sağ salim saglıkla bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin kızlar üzülmeyin dua edin çok

amin canım amin inşallah bebeklerimiz sağlıklı doğup büyürler, üzüldüğümle kalmaya razıyım ben yeterki bebeğim sağlıklı olsun. bende senin gibi amniyosentez yaptırmayı reddettim hakkımızda hayırlısı inşallah.Doktorum üçlü yada dörtlü test yaptır dedi onu bile yaptırmayacağım.baksana iki test arasındaki farka hangisine güvenelim şimdi.:47:

Benzer durumdayız belki rahatlarsın diye yazmak istedim basta cok üzüldüm ama şimdi çok iyiyim iyi olmamız lazım yavrularımızın buna ihtiyacı var testleri unut benim şimdiki aklım olsa hiçbirini yaptırmaz böyle bir durumla karşılaşmazdım ama eşim bu bizim için bir imtihandı belki de ne yapacağımız çok önemliydi diyor biz kararımızı verdik bebeğimizi bekliyoruz

Benzer durumdayız belki rahatlarsın diye yazmak istedim basta cok üzüldüm ama şimdi çok iyiyim iyi olmamız lazım yavrularımızın buna ihtiyacı var testleri unut benim şimdiki aklım olsa hiçbirini yaptırmaz böyle bir durumla karşılaşmazdım ama eşim bu bizim için bir imtihandı belki de ne yapacağımız çok önemliydi diyor biz kararımızı verdik bebeğimizi bekliyoruz

inan ki bende çok pişmanım yaptırdığıma, her durumda o bebek doğacaksa ne gerek var bu tür testlere.benim ilk bebeğim o yüzden biraz tecrübesizliğime veriyorum.bizde aynı sizin gibi düşündük bu biizim imtihanımız.eşim zihinsel engelliler öğretmeni bende öğrenciyken 5 yıl engelli çocuklarla çalıştım ama insan hiç bir gün başına gelebileceğini düşünmüyor. karmaşık duygular içerisindeyiz ikimizde şaşkınız...işin bukadar içinde olupta kendini bu kadar soyutlama gafletine düştüğümüz için...

Bende öğretmenim farklı farklı bir sürü öğrenci görüyorsun ama hiçbir zaman böyle bir şeyin senin başına da gelebileceğini akıl edemiyorsun nedense ve karşılaşınca da çaresizlik tam anlamıyla neymiş anlıyorsun içini ferah tut herşey çok güzel olacak inşallah

merhaba arkadaşlar 28 yaşında 16 haftalık hamileyim 3 hafta önce doktorum 2 li test yapılması gerektiğini söyledi.Hepinizin bildiği gibi önce usg de ense kalınlığına ve nazal kemik oluşup oluşmadığına bakıldı, her şey yolundaydı 1.1 mm ense kalınlığı,5.5 mm burun kemiği. bebek iyi anne mutlu-İDİ...sonra gittim kan verdim.1 hafta sonra sonuçlar çıkacaktı fakat benim içimde hiç ama hiç korku yoktu neyse uzatmayayım sonuçlar çıktı ve doktorum aradı biyokimyasal riskiniz 1:186 o yüzden sizi bir perinatoloji uzmanına yönlendirmem gerekiyor dedi ve kabus başladı. Hemen randevu aldım ve gittim prof. ayrıntılı usg de bebeğimi inceledi şuanda bir sorun görünmediğini fakat bu sorun olmayacak anlamına gelmediğini, amniyosentez yapmadan kesin bir şey söyleyemeyeceğini söyledi ve ekledi sonuç her ne olursa olsun bebeğinden vazgeçmeyeceksen yaptırman hiç mantıklı değil dedi. Ben sonuç pozitifte olsa bebeğimin hayatına son veremem o yüzden yaptırmak istemediğimi söyledim.Ama şimdi her an aklımda soru işaretleri,acabalar:(( içimdeki kurt kemirip duruyor beni.çok mutsuzum keşke hiç yaptırmasaydım o testi diye kendimi paralıyorum. Etrafımdaki insanlar dörtlü testi yaptırmam için baskı yapıyorlar.Yok efendim neymiş iyi çıkarsa rahatlarmışım ya kötü çıkarsa....
Çok dua ediyorum inşallah benim bebeğim ve benimle aynı durumda olan bütün annelerin bebekleri sağlıklı olur .Sizde dua edin buna çok ihtiyacım var...
ve nasıl olursa olsun bebeğinizi doğuracaksanız bu testlerin hiçbirini yaptırmayın. Kötü bir sonuçta kör kuyulardan çıkamıyorsunuz.

tatlim hic takilma banada ilk hamileligimde doktor sinirdasin bebegin beyin ozurlu olma riski yuksek dedı....sok oldum 3 gun kendıme gelemedim hemen doktoru degistirdim gittigim doktor neden uzuluyorsun ben sana bebeginde hic bir sorun yok derım dogumda olusabilir her daim farkli riskler vardır dedı 2. hamileligim hic bir test yaptırmadım....kuzenimede 3 buyuk doktor kesin bebegin dawn sendromlu dedi sapa saglam bebegi var...hic takılma allaha bırak dua et...

tatlim hic takilma banada ilk hamileligimde doktor sinirdasin bebegin beyin ozurlu olma riski yuksek dedı....sok oldum 3 gun kendıme gelemedim hemen doktoru degistirdim gittigim doktor neden uzuluyorsun ben sana bebeginde hic bir sorun yok derım dogumda olusabilir her daim farkli riskler vardır dedı 2. hamileligim hic bir test yaptırmadım....kuzenimede 3 buyuk doktor kesin bebegin dawn sendromlu dedi sapa saglam bebegi var...hic takılma allaha bırak dua et...[/QUOTE

okadar çok duyuyorum bu durumla karşılaşıp bebeği sağlıklı doğanlar inşallah bende onlardan biri olurum. desteğin için çok teşekkür ederim Allah razı olsun içime su serptin.

Bende öğretmenim farklı farklı bir sürü öğrenci görüyorsun ama hiçbir zaman böyle bir şeyin senin başına da gelebileceğini akıl edemiyorsun nedense ve karşılaşınca da çaresizlik tam anlamıyla neymiş anlıyorsun içini ferah tut herşey çok güzel olacak inşallah

inşallah canım şuandan itibaren hem meslektaşım hem kaderdaşımsın:):)) dualarım bebeklerimiz için...

Iyi geceler canim size guzel bi haberle gelmek isterim ama malesef cvs sonucumuz trizomi 18 pozitif cikti.bundan sonrasinda bebegimle gidebildigim yere kadar gidecegim .doktorum kurtaj onerdi ileriki haftalarda olduhunde cok zor olur diye ama hayatimi riske sokacak bir durum olmadigi icin kabul etmedim.her turlu o bana allahin bir hediyesi.. insallah senin ve burdaki diger arkadaslarin bebekleri saglikli olur.

ilk sayfayı okuduktan sonra cevap yazmak istedim
ben de ikili test yaptırırken çok dua ettim sağlıklı olsuln dedim hep herkes sağlıklı bir bebek ister ama aldırmayı bir cana kıymayı göze alamıyoruz bu durum bizi aşar hal böyleyken amniyosentez yaptırmak bir nebze de olsa rahatlatır seni burda pek çok arkadaşınkine riskli dediler 1/8 oranını bile duydum her yola başvurdular bebekler doğdu çok şükür sağlıklılar evet her şeyin başı sağlık Rabbim hepimize sağlıklı ve hayırlı bebekler nasip etsin bebek sahibi olmayı bekleyenlere de ama şu da var ki bu bir imtihan dünyası neyle sınanacağımızı bilmiyoruz ama en zoru sağlıkla sınanmak olsa gerek diye düşünüyorum... testler riski gösterse de kesin sonucu vermez sağlıklı olacağını düşünüp bol bol dua etmek en güzeli amniyosentez yaptırıp yaptırmamak size kalmış:16::16::49::49:

Back