canım gebe değilim inşallah rabbimin nasibini bekliyorum aralıkta tüp yaptrcaz bizde..durumuna çok üzüldüm en korktuğum şey benm bu.öncelikle keşke yaptırmasaydın diyorum ama geçmiş olsun.sana tavsiyem bol bol dua et.allahım bu sonuçlar bu doktorlar ne derse desin senden başka kimse derdime çare olamaz bana yardım et.hayırlı sağlıklı evlat dünyaya getirmemi sağla senden başka yardımcım yok.sen beni yaradansın ol dersen herşey olur...içinden gelerek dua et.rabbim ne diyor önce uğraş çabala,sonra dua et ve tevekkül et yani bana bırak diyor.içini ferah tut hiçbir sıkıntı olmayacak inanıyorummerhaba arkadaşlar 28 yaşında 16 haftalık hamileyim 3 hafta önce doktorum 2 li test yapılması gerektiğini söyledi.Hepinizin bildiği gibi önce usg de ense kalınlığına ve nazal kemik oluşup oluşmadığına bakıldı, her şey yolundaydı 1.1 mm ense kalınlığı,5.5 mm burun kemiği. bebek iyi anne mutlu-İDİ...sonra gittim kan verdim.1 hafta sonra sonuçlar çıkacaktı fakat benim içimde hiç ama hiç korku yoktu neyse uzatmayayım sonuçlar çıktı ve doktorum aradı biyokimyasal riskiniz 1:186 o yüzden sizi bir perinatoloji uzmanına yönlendirmem gerekiyor dedi ve kabus başladı. Hemen randevu aldım ve gittim prof. ayrıntılı usg de bebeğimi inceledi şuanda bir sorun görünmediğini fakat bu sorun olmayacak anlamına gelmediğini, amniyosentez yapmadan kesin bir şey söyleyemeyeceğini söyledi ve ekledi sonuç her ne olursa olsun bebeğinden vazgeçmeyeceksen yaptırman hiç mantıklı değil dedi. Ben sonuç pozitifte olsa bebeğimin hayatına son veremem o yüzden yaptırmak istemediğimi söyledim.Ama şimdi her an aklımda soru işaretleri,acabalar( içimdeki kurt kemirip duruyor beni.çok mutsuzum keşke hiç yaptırmasaydım o testi diye kendimi paralıyorum. Etrafımdaki insanlar dörtlü testi yaptırmam için baskı yapıyorlar.Yok efendim neymiş iyi çıkarsa rahatlarmışım ya kötü çıkarsa....
Çok dua ediyorum inşallah benim bebeğim ve benimle aynı durumda olan bütün annelerin bebekleri sağlıklı olur .Sizde dua edin buna çok ihtiyacım var...
ve nasıl olursa olsun bebeğinizi doğuracaksanız bu testlerin hiçbirini yaptırmayın. Kötü bir sonuçta kör kuyulardan çıkamıyorsunuz.
canım gebe değilim inşallah rabbimin nasibini bekliyorum aralıkta tüp yaptrcaz bizde..durumuna çok üzüldüm en korktuğum şey benm bu.öncelikle keşke yaptırmasaydın diyorum ama geçmiş olsun.sana tavsiyem bol bol dua et.allahım bu sonuçlar bu doktorlar ne derse desin senden başka kimse derdime çare olamaz bana yardım et.hayırlı sağlıklı evlat dünyaya getirmemi sağla senden başka yardımcım yok.sen beni yaradansın ol dersen herşey olur...içinden gelerek dua et.rabbim ne diyor önce uğraş çabala,sonra dua et ve tevekkül et yani bana bırak diyor.içini ferah tut hiçbir sıkıntı olmayacak inanıyorum
Bence de testi yaptırmalısın.
Bebeğin sağlıklıysa bile 9 ay acaba diyerek strese sokacaksın bebeğini.
Dua et inşallah sağlıklı bi'şekilde kucağına alırsın:26:
Merhaba,
Öncelikle kaç yaşındasın onu sormak istedim.
Birde kan değerinde çıkan sonuç tahmini birşey kan testinde risk görünmeyipde down sendromlu olabiliyor.
benim alt kat komşumdada usg de herşey normal çıktı ama kan testinde seninki gibi risk göründü.Ve o hiç birşey yaptırmıcam bu saatten sonra aldırıcak halim yok dedi.Yaşıda var bu arada.Ve bebişi doğdu maşallah hiç birşeyi yok çok sağlıklı.
Görümcemede aynı şeyi söylediler gittiği özel hastanede.ODa başka bi hastaneye gitti(devlet)usg normal kafana takma bence dedi doktor ve onunda bebeği sağlıklı.Görümceminde yaşı 37 idi bu arada.
Karar senin tabi ama bunlarda örnekler.
yaşım 28 ilk bebeğim.bende özel hastaneye gidiyordum artık devlete gitmeyi düşünüyorum.inşallah bende verdiğin örnekteki anneler gbi bebeğimi sağlık bir şekilde kucağıma alırım.teşekkür ederim bu arada içime su serpttin.Dualarınızı beekliyorum
Ben yerinde olsam amniyosentez yaptırırdım. Bu kuşku ile 9 ay geçmez. Bu riske atılacak bir durum değil. İnsan kısmetini yaşıyor zaten. Bir bebek düşmeyecek ve yaşayacaksa amniyosentezden sonrada yaşar endişe etme. İstanbuldaysan mutlaka zeynep kamil e git derim bende.
İnşallah canım.İçini ferah tut bol dua et.Ve devlet hastanesine bir git.İstanbuldaysan Zeynep Kamil hastanesini tavsiye ederim.
samsundayım canım burada kadın doğum hastanesi var oraya gitmeyi planlıyorum ama 1 hafta ara doktor yüzü görmekten midem bulandı.
ben doğum yapalı yaklaşık 50 gün oldu.hamileliğimin ilk haftalarında bende ikili test yapmayı düşünmüyordum cünkü sonuc ne olursa olsun bebeğimi aldırmayı düşünmüyordum.özel hastanedik doktoruma bu isteğimi ilettiğimde yaptıracaksın mecbursun gibilerinden kelimeler kullanmıştım.eğer tekrar bebek düşünp hamile kalırsam bu testleri yaptırmayı düşünmüyorum sonucta bu testler yüzde yüz sonuc vermiyor tarama testleri adı üzerinde.bu testi yaptırıp kötü sonuc cıksa bebek doğana kadar anne kendini suclayacak üzülecek o strese hem anne hem bebek maruz kalacak belki de hic bişeyi yokken bu stres yüzünden kötü şeyler olacak.amniyosentezi bence yaptırma bebeğini aldırmayackasan.inşallah sağlıklı gine bebeğine kucağına alırsın.senin stresin üzüntün bebeğine cok yansıyor bu yüzden lütfen kendini daha cok harap etme.doğum sürecim başladığıma sinir krizleri gecirmiştim bu yüzden bebeğimin kalp atışları düşmeye başlamıştı Rabbime sığın strese üzülmemeye calış.herşey güzel olucak inşallah
amniyosentez yaptırmayı düşünmüyorum çünkü down sendromu riskim 186:1 amniyosentezde bebeğimi kaybetme riskimse 200:1 aralarındaki rakamsal yakınlık ortada. ben gebeliğimi sonlandırmayı düşünmediğim için doktorumda mantıklı bulmadı.
amniyosentez yaptırmayı düşünmüyorum çünkü down sendromu riskim 186:1 amniyosentezde bebeğimi kaybetme riskimse 200:1 aralarındaki rakamsal yakınlık ortada. ben gebeliğimi sonlandırmayı düşünmediğim için doktorumda mantıklı bulmadı.
merhaba arkadaşlar 28 yaşında 16 haftalık hamileyim 3 hafta önce doktorum 2 li test yapılması gerektiğini söyledi.Hepinizin bildiği gibi önce usg de ense kalınlığına ve nazal kemik oluşup oluşmadığına bakıldı, her şey yolundaydı 1.1 mm ense kalınlığı,5.5 mm burun kemiği. bebek iyi anne mutlu-İDİ...sonra gittim kan verdim.1 hafta sonra sonuçlar çıkacaktı fakat benim içimde hiç ama hiç korku yoktu neyse uzatmayayım sonuçlar çıktı ve doktorum aradı biyokimyasal riskiniz 1:186 o yüzden sizi bir perinatoloji uzmanına yönlendirmem gerekiyor dedi ve kabus başladı. Hemen randevu aldım ve gittim prof. ayrıntılı usg de bebeğimi inceledi şuanda bir sorun görünmediğini fakat bu sorun olmayacak anlamına gelmediğini, amniyosentez yapmadan kesin bir şey söyleyemeyeceğini söyledi ve ekledi sonuç her ne olursa olsun bebeğinden vazgeçmeyeceksen yaptırman hiç mantıklı değil dedi. Ben sonuç pozitifte olsa bebeğimin hayatına son veremem o yüzden yaptırmak istemediğimi söyledim.Ama şimdi her an aklımda soru işaretleri,acabalar( içimdeki kurt kemirip duruyor beni.çok mutsuzum keşke hiç yaptırmasaydım o testi diye kendimi paralıyorum. Etrafımdaki insanlar dörtlü testi yaptırmam için baskı yapıyorlar.Yok efendim neymiş iyi çıkarsa rahatlarmışım ya kötü çıkarsa....
Çok dua ediyorum inşallah benim bebeğim ve benimle aynı durumda olan bütün annelerin bebekleri sağlıklı olur .Sizde dua edin buna çok ihtiyacım var...
ve nasıl olursa olsun bebeğinizi doğuracaksanız bu testlerin hiçbirini yaptırmayın. Kötü bir sonuçta kör kuyulardan çıkamıyorsunuz.
yaptırmayacağım canım artık kararımı verdim ve bugünlerde biraz daha iyi hissediyorum.inşallah dediğin gibi herşey güzel olur.dualarınızı eksik etmeyin.buarada Allah bebeğine sağlıklı uzun ömürler nasip etsin analı babalı büyütsün.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?