Ikili test sonucu beni cok korkuttu..nolur bilgi verir misiniz

Saralle

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2019
93
57
3
Herkese merhaba
Hamileligimin 11. Hafta icindeyim. Dun ikili test yaptirdik kan sonucum daha cikmadi.. ultrasonu ceken doktor olumsuz konustu. 2.50 cıktı. Ihtimaller uzerine bu kadar kotu konusmak ne kadat dogru mahvoldum bilsem mecbur olmadigini yaptirmazdim..kan sonucumda risk çıkarsa barca alinacakmis..cok kotuyum basina boyle bi sey gelen arkadaslar yazar misiniz kendimi neye hazırlamalıyım..cok uzugunum korkuyorum

Benim ablamda ikinci çocugunda test yapıldı onada riskli aldırmanızı öneririz filan diye ima edilmiş ama ablam istemedi şimdi nur topu gibi yigenim benden bundan ötürü suan 13 haftalık gebeyim yaptırmak tabiki önemli olabilir erken teşis diye bişey de duydum kimseyi yönlendirmiyorum ben kendi hayatımdan kesit olarak anlatıyorum ablam doguma kadar çocugunun hep down sendromlu sandı 9 ay bunu çekmek beni korkutur bu yüzden allahtan gelene razıyım dedim yaptırmadım .

Doktor isteyince yaptirdik bizde..bilsem hayatta yaptirmazdim..mutlulugum kabusa dondu..rabbimdrn gelene raziyim ama uzuluyirum cok insallah bende bebegimi saglikla kucagima alirim..cvbiniz icin tsk ederim

Kan sonucunuz ile birlikte değerlendirmek daha sağlıklı olur erkenden strese girip hem kendinizi hem de bebeği üzmeyin %90 deyip saglikli doğan da var hersey yolunda denilip sorunu olan da o yüzden lütfen zehir etmeyın kendinize gerekirse başka bir doktora daha gidersiniz saglıkla huzurla kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim ❤

İkili test ihtimaller üzerine fikir veren bir test, kesin değil. İkili testi yüksek çıkıp sağlıklı bebeği olan çok kişi var. 2,5 ense kalınlığı sanırım. O da kesin bir bilgi vermez. İçiniz rahat olsun. Fetal DNA testi yaptırabilirsiniz. Tabi önce ikili test sonucunuz çıksın. Ben serenity test yaptırdım, 10 günde çıkıyor güvenilirliği %99.

Amin cok teşekkür ederim ❤

Bu testi yaptırmak niye mecbur Türkiye’de ? Yurtdışında yapıyorum ve yaptırmadım . Ne gelirse kabulüm , hamileliğimin keyfini çıkarmak istedim açıkçası . Allah’a çok şükür sağlıklı bir kız evladım var demem o ki , eğer aldırmayı düşünmüyorsanız niye yaptırıyorsunuz ? Erkenden bilmek ya da erken teşhis ‘down sendromu’ için gerekli mi ya da yararlı mı ?
Sevgili konu sahibi Çok var birebir duyduğum riskli çıkıp, sapasağlam evlatlar dünyaya getiren . Lütfen moralinizi bozmayın . Allah inşallah hayırlısı ile sağlıklı sıhhatli kucağınıza almayı nasip eder evladınızı

Burada da zorunlu değil ama öyle olmuş ki ikili testin zamanı gelmiş kan alalım yapalım deniyor biz de yaptırıyoruz. Kimse yapalım mı diye sormuyor zaten, ancak itiraz edersen. Ki güvenilir bir test de değil.

Burada da zorunlu değil ama öyle olmuş ki ikili testin zamanı gelmiş kan alalım yapalım deniyor biz de yaptırıyoruz. Kimse yapalım mı diye sormuyor zaten, ancak itiraz edersen. Ki güvenilir bir test de değil.
İnsan tabi bilmeyince çok gerekli birşey diye düşünüp yaptırıyor . Hani erken teşhislik birşey olsa mutlaka yapılsın ama öyle de birşey değil .
Allah herkese sağlıklı sıhhatli evlat nasip etsin

Ahh..her kafadan bi ses cikinca dusunmeden yaptirdim. Cok pismanim hamilelegim zehir oldu..durumu kabullenmeye çalışıyorum..ne sekilde dogrsa dogsun yavrumu kucagima almak istiyorum..yorum icin tesekkur ederim ❤

Allah hepimizin bebeğimizi sağlıklı sıhhatli kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.

Durumunuzu merak ettim? DOktor ne diyor bebeğinize şuan?

Doktor isteyince yaptirdik bizde..bilsem hayatta yaptirmazdim..mutlulugum kabusa dondu..rabbimdrn gelene raziyim ama uzuluyirum cok insallah bende bebegimi saglikla kucagima alirim..cvbiniz icin tsk ederim

Kesin diye bir şey yok canım olma ihtimali var demek sadece. 1000de bir 10da bir gibi ihtimql söylüyorlar. Ayrıca ben yaptirilmamasina karşıyım. Illa kötü çıkarsa aldiracaksin diye yaptirmiyosun ki. Düşünsene öyle bir şeyi dogumda ogrendigini. zaten lohusa depresyonu var zor olurdu. Ama hamilelikte öğrenince atlatmak için önünde bir kaç ayin var. Ya da bir çaresi varsa çözmek için ihtimalin var. Dua etmek için şansın var. Yaptırmamak son anda öğrenmek çok zor olur. ama sen içini sıkma. Benim yengeme de öyle dediler bir sürü test yaptılar hiçbir şey çıkmadı

Merhaba, benim de 11+1 de ense kalınlığımïz 0.90 mm çıktı ama ikili testinin sonucu yüksek riskli çıktı down sendromu riski 1/144. Yaş riski 1/276 çıktı. Doktorum Perinatologa yönlendirdi şuan 14+5 günlüğüz. 16-18 haftaları arasında gitmemi tavsiye etti. İki kızım var yaşım 36 ama 37 de anne olacağım 3. Bebeğimin erkek olduğunu öğrendik ama sevinemedik 3 gündür ağlıyorum doktorum yaşımdan dolayı bu riskin çıktığını söyledi fakat elimde değil. Bebeğimin sol bacaginda hafif yamukluk(pev) var dedi. duzelebilirmis eğer düzelmez ise doğduktan sonra alçı ile tedavisi mümkünmüş. Benim gibi ikili tarama testi yüksek çıkıp sağlıklı doğum yapan var mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…