ikili test ,harmony test

dlktrn55

Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2019
69
78
29
merhaba sevgili anneler ve anne adayları :
yaklaşık 2 hafta önce ikili test yaptırdım bebegimin ense kalınlığı 1.7 nazal kemik oluşmuş çokta hareketli bir bebegim var. kan tahlilinde 1 / 304 çıktı doktorum risk oldugunu söyledi bunun üzerine ümraniye egitim araştırmaya yönlerdirdi orada karından sıvı almadan kan üzerinden de araştırma yapılarak böyle bir risk olup olmadıgı araştırılıyor,bu testi yurt dışındada yaptırma imkanı var fakat fiyatları çok yüksek,2500,3000 tl gibi bir fiyat söylendi.. bende devlete randevu aldım ayın 11inde yaptırmayı düşünüyorum.. diyecegim şu ki bebegimde görünürde hiçbir sorun yok,kalp atışı beyin gelişimi,haftasıyla uyumlu allahıma bin şükür fakat kanda düşükte olsa bir risk var benimle aynı durumda olup bebeği saglıklı olan varmı.. lütfen yanlış anlamayın ne olursa olsun o benim yavrum,canımdan can, her anne bebginin saglıklı bir şekilde dünyaya gelmesini ister :KK49:onun için elimden ne geliyorsa yapmak istiyorum buraya konu açmaktaki amacım sizden birazda olsa umut almak benimle aynı durumu yaşayan varmı gerçekten merak ediyorum.. şimdiden teşekkürler rabbim herkese saglıklı evlatlar nasip etsin...

Seninle aynı durumdayım benim riskim hatta 1:151 pazartesi genetik testine gidecegim. İzmir de bu test ücretsiz yapılıyor bu arada.

Bu risk sonucuyla.umraniyede yaptirabilirsiniz cok sanslisiniz. Izmirde de sadece tepecikte var diye biliyorum. Her devlette zaten yok ciddi maliyetli bir test

Gebeligi sonlandirmayi dusunmuyorsaniz bu testleri yaptirmaniza.gerek yok. Cunku olumsuz bisey cikarsa gebelik sonuna kadar tek odak.noktaniz bu olur.

Ben 2500 tl odemistim
Eğer problem çıkarsa sonlandırmayı düşünüyorum, sadece bu duruma gelmeden önce bebegim için ne gerekiyorsa onu yapmak istiyorum bebeğim saglıklı sadece kanda sorun çıkıyor umarım herşey güzel olur

Eğer problem çıkarsa sonlandırmayı düşünüyorum, sadece bu duruma gelmeden önce bebegim için ne gerekiyorsa onu yapmak istiyorum bebeğim saglıklı sadece kanda sorun çıkıyor umarım herşey güzel olur

Benimde durumum oyleydi.. bide bilmeniz gereken eger testte sorun cikarsa sonra yine amniyosentez istiyorlae cunku amniyosentez raporu olmadan gebelik sonlandirmak yasal degil.

Benimde durumum oyleydi.. bide bilmeniz gereken eger testte sorun cikarsa sonra yine amniyosentez istiyorlae cunku amniyosentez raporu olmadan gebelik sonlandirmak yasal degil.
amniyosentez de riskli diye biliyorum diyelimki o raddeye geldim bebegim saglıklı çıktı bu riske girmekte çok kötü tıp bunlar için birşey yapmalı bence gebe insanları strese sokuyor gebeliğin güzel geçirmek varken bunlarla uğraşılıyor bebege zarar vermeden bir testle halledilmesi bence

amniyosentez de riskli diye biliyorum diyelimki o raddeye geldim bebegim saglıklı çıktı bu riske girmekte çok kötü tıp bunlar için birşey yapmalı bence gebe insanları strese sokuyor gebeliğin güzel geçirmek varken bunlarla uğraşılıyor bebege zarar vermeden bir testle halledilmesi bence
Iste o test bu nifty falan ama bunun sonucu kotu gelirse gebeligi sonlandirmaniza izin vermiyor. Once amniyosentez sonra sonlandirma iyiyse zaten problem yok

Ya bu risk durumunu hiç anlam veremedim ben siz anladıysanız anlatırmısınız
Benimki 1:151 bu demek olıyor ki bir odada benimle aynı şartlarda 151 gebe kadın var sadece 1 tanesi down sendromlu bebek taşıyor. Bu degerler bir olasılık tabiki ; asla teşhis degil. Aslında benimde içim içimi yiyor. Ultrason sonucum iyi ama kan testi tüm moralimi bozdu. Dua edicez arkadaşlar

Dlktrn55 Sonuçlarımızı aldıktan sonra burada bildirelim mutlaka

Bu risk sonucuyla.umraniyede yaptirabilirsiniz cok sanslisiniz. Izmirde de sadece tepecikte var diye biliyorum. Her devlette zaten yok ciddi maliyetli bir test
Ben İzmir de yaşıyorum pazartesi test yapılacak . Ben de aynı durumdayım demıssiniz bebeginizin durumu nasıl bir neticeye ulaştı mı? İnşallah saglıkla kucagınıza alırsınız.

Benimki 1:151 bu demek olıyor ki bir odada benimle aynı şartlarda 151 gebe kadın var sadece 1 tanesi down sendromlu bebek taşıyor. Bu degerler bir olasılık tabiki ; asla teşhis degil. Aslında benimde içim içimi yiyor. Ultrason sonucum iyi ama kan testi tüm moralimi bozdu. Dua edicez arkadaşlar
E ozaman benimde 304 kadından 1inde down sendromu riski var demek oluyor bu iyi bişey degilmi 304 kişinin 303 ü saglıklı demek aynen dedigin gibi duaa edicez başka çaremiz yok ve stres yapmicaz birbirimize destek olalım moral verelim sonucu alan yazsın mutlaka

E ozaman benimde 304 kadından 1inde down sendromu riski var demek oluyor bu iyi bişey degilmi 304 kişinin 303 ü saglıklı demek aynen dedigin gibi duaa edicez başka çaremiz yok ve stres yapmicaz birbirimize destek olalım moral verelim sonucu alan yazsın mutlaka
Aynen sizin olasığınız da o şekilde... Unutmayalım ki hamilelerin duası kabul olur;bu ikili testten daha kesin birşey!

Sizin sonucunuz nasıl çıktı ve riskiniz kaçtı söylerseniz.sevinirim bende aynı durumdayım benimde riskim 209/1

1 yıl önce benzer durumu yaşadım, hatta konu da açtım. Benim bebeğimde burun kemiği vardı, ense kalınlığında da bir sorun görülmedi, gerçi henüz 12 haftalıktı, o nedenle sağlıklı ölçüm yapılamamış olabilir. Yaşım nedeniyle 2'li test yüksek riskli çıkacağı için ben doğrudan fetal DNA testi Harmony Test yaptırdım, %99 down sendromu çıktı. Gebeliği sonlandırmak için bu test sonucu yeterli görülmediği için mutlaka amniyosentez yapılıyor. Lütfen forumda yazılanlara bakıp amniyosentezden korkmayın, deneyimli bir riskli gebelik uzmanı yaparsa ne acı hissediyorsunuz ne de bebeğe zararı oluyor. Zaten amniyosentezin düşüğe sebep olma oranı çok düşük ve doktor tecrübeliyse korkacak bir durum yok. Madem sorun çıkarsa sonlandırmayı düşünüyorsunuz maddi imkanınız varsa fetal DNA testlerinden birini yaptırın yoksa bir riskli doğum uzmanına gidip amniyosentez yaptırın. Ultrason ölçümleri sağlıklı sonuç vermiyor.

X