- Konu Sahibi kalachakra
allah sağlıkla almayı nasip etsin bebişlerinizi
dualarımız sizinle...
dualarımız sizinle...
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bende 26 haftalık hamileyim. Gecen hafta ayrıntılı ultrasonda sol böbrekte genişleme çıktı. Doğuma kadar düzelebilir dediler.Ama ben çok korkuyorum. Üçlü testte bi problem yoktu. Bu konuda bana biraz bilgi verebilirmisin?
Arkadaşlar, gecen hafta içerisinde 11 hafta 4 günlükken ikili tarama testi yaptırdım. Ertesi gün sonuçlar çıktı. Doktorum herseyin normal olduğunu söyledi, fakat tavırları ve sonucu eline almasıyla birlikte yüz ifadesinin birden değişmesi içimde şüphe uyandırdı ve başka bir hastaneye gidip sonucumu gösterdim. Doktor down sendromu riskimin yüksek olduğunu, bunun için 3'lü tarama testine kadar beklememi ve gerekirse amniyosentez için o zamana kadar karar vermemi söyledi. bebeğin kromozom sayısının 47 olduğunu, zeka özürlü doğabileceği riskinin çok yüksek olduğunu söyledi.Üstelik o hastanenin ultrosonunda birde gebelik kesesinin arkasında kanama görüldü ve bu riski daha da büyyütü. 1 haftadır gözüme uyku girmiyor. Moralim çok bozuk. Başka bir hastaneye daha gittim, uzman doktor bana diger doktorun söylediklerini kafamdan silmemi, herşeyin normal olduğunu, bebeğin gelişiminde normal olduğunu, üçlü tarama testinin ikili teste göre daha sağlıklı ve kesin sonuç verdiğini söyledi. Bu biraz kafamı rahatlattı fakat yinede içimde şüphe var ve çok korkuyorum.
İKİLİ TARAMA TESTİ SONUÇLARIM SÖYLE:
KOMBINE RISK : 1:853 (Cut off değerinin altında)
İKİLİ TEST: 1:250 ( Cut Off değerinin altında)
YAŞ RISKI: 1:978
TRISOMY 18 + NT: 1:9966 ( Cut off değerinin altında)
senağlama
arkadaşlar ablamın 3lü tarama testi sonucları Tr.21 büyük 1:50, yaş riski 1:333
trisomy 21 riski cut off degerin ustundedir ve bu deger artan riski temsil eder
trisomy 21 test sonucuna gore aynı degerleri gosteren 50 kadından 1inde trisomy 21li gebelige rastlanmıstır.
trisomy 18 için risk tespit edilmemiştir.
AFP 28,5 IU/ml 0,95 duzeltilmiş mom
uE3 0,66 ng/ml 0,35 duzeltilmiş mom
hcg 54704 mIU / ml 3,21 duzeltilmiş mom
down sendrom riski varmış bebekte çapaya sevk ettiler karnından su alacaklarmıs bakalım çok üzüldük sizin yorumlarınız ve tecrubelerinizde cok onemli
canım uzme kendını arkadasımın da ıkılı test sonucu kotu cıkmıstı onlarda amınısentes yaptılar ama bebıs gayet saglıklıydı suan 6 ayı bıttı bır problem yok bırde bende vırsey sorucam benım baska bır arkadasımı var onun ense kalınlıgı 3.5 doktor amınosentes ıstedı buarad ıkılı test yaptık oda kotu cıktı amınosentes yapıldı sımdı onun sonucunu beklıyor acaba bu durumda olup sonucu ıyı cıkan oldu mu yada kotu
benim 3lü testim kötü çıktı ama bu testlerde yanılna inanıyom 4,5 aylık hamileyim şimdi amniyosentes olmaya gidiyorum ..benim bebeğimde sizkilerde iyi merak etmeyin...Arkadaşlar, gecen hafta içerisinde 11 hafta 4 günlükken ikili tarama testi yaptırdım. Ertesi gün sonuçlar çıktı. Doktorum herseyin normal olduğunu söyledi, fakat tavırları ve sonucu eline almasıyla birlikte yüz ifadesinin birden değişmesi içimde şüphe uyandırdı ve başka bir hastaneye gidip sonucumu gösterdim. Doktor down sendromu riskimin yüksek olduğunu, bunun için 3'lü tarama testine kadar beklememi ve gerekirse amniyosentez için o zamana kadar karar vermemi söyledi. bebeğin kromozom sayısının 47 olduğunu, zeka özürlü doğabileceği riskinin çok yüksek olduğunu söyledi.Üstelik o hastanenin ultrosonunda birde gebelik kesesinin arkasında kanama görüldü ve bu riski daha da büyyütü. 1 haftadır gözüme uyku girmiyor. Moralim çok bozuk. Başka bir hastaneye daha gittim, uzman doktor bana diger doktorun söylediklerini kafamdan silmemi, herşeyin normal olduğunu, bebeğin gelişiminde normal olduğunu, üçlü tarama testinin ikili teste göre daha sağlıklı ve kesin sonuç verdiğini söyledi. Bu biraz kafamı rahatlattı fakat yinede içimde şüphe var ve çok korkuyorum.
İKİLİ TARAMA TESTİ SONUÇLARIM SÖYLE:
KOMBINE RISK : 1:853 (Cut off değerinin altında)
İKİLİ TEST: 1:250 ( Cut Off değerinin altında)
YAŞ RISKI: 1:978
TRISOMY 18 + NT: 1:9966 ( Cut off değerinin altında)
senağlama