İkili tarama testi fetal dna hakkında yardım edebilir misiniz.

Ben ikili tarama testi stresini yaşamak istemediğimden direkt fetal dna testi yaptırdım. Sonuçları temiz çıktı çok şükür 🙏🏻 cinsiyetini de erkenden öğrendik. Biraz pahalı bir test ama genelde doğru sonuç verdiğinden uğraşmak istemedik diğerleriyle.
Bu arada ikili sonucu kötü çıkan pek çok arkadaşım oldu ama diğer testlerle bebeklerinin sağlıklı olduğunu öğrendiler ve sağlıklı bir şekilde de kucaklarına aldılar. Çok stresli bir olay ama net sonuç vermeyen bir tarama testi olduğundan genelde doğru çıkmıyor insan yaşadığı stresle kalıyor.
Evet ben de fetal DNA yaptırdım sevindim senin adına bizim kötü geldi ama onda da yanılmıştır diye umut arıyoruz işte 🙏🤲

Kızlar merhaba konu kapanalı birkaç ay olmuş ama yine de yazmak istedim umarım gören bir arkadaş olur 🙏🏼 biz bugün 12+5 günümüzdeyiz ve kontrolümüz vardı. Sabahtan beri ağlıyorum inanın ne yapacağımı ne düşüneceğimi bilemiyorum çünkü bebeğimin ense kalınlığı ultrasonda 1.69 mm göründü ve doktor riskli görünüyor dedi. Başka bir hastaneye yönlendirdi sanırım orada detaylı bakıyorlarmış. Elim kolum bağlı, kafam karışık. Sizin tecrübelerinize dayanarak soruyorum, çok mu kötü bir sonuç?

Kızlar merhaba konu kapanalı birkaç ay olmuş ama yine de yazmak istedim umarım gören bir arkadaş olur 🙏🏼 biz bugün 12+5 günümüzdeyiz ve kontrolümüz vardı. Sabahtan beri ağlıyorum inanın ne yapacağımı ne düşüneceğimi bilemiyorum çünkü bebeğimin ense kalınlığı ultrasonda 1.69 mm göründü ve doktor riskli görünüyor dedi. Başka bir hastaneye yönlendirdi sanırım orada detaylı bakıyorlarmış. Elim kolum bağlı, kafam karışık. Sizin tecrübelerinize dayanarak soruyorum, çok mu kötü bir sonuç?
Ense kalınlığında sınır 2.5 onun üzeri risk oluyor. Bizim ense kalınlığı da 1.21 mm çıkmıştı doktor bir şey demedi riskli diye

Siz ikili test yaptınız mı acaba? Bize kan vermeden tutun fetüsten sıvı almaya kadar hepsini yapmamızı önerdi
Burda bi çok kişide aynı sorun çıkmış hepsi de başka hastahanelerde başka doktorlara gidip tekrar ölçüm yaptılar. Size tavsiyem hiç strese girmeden başka doktorlara da gidin. Bazen ölçüm bazen ultrason hatası olabiliyor. Hem çok yüksek sınırda bi değeriniz yok bu kadar kendinizi harap etmeyin lütfen. Sağlıkla doğumlarınız olsun 🙏 🦋

Burda bi çok kişide aynı sorun çıkmış hepsi de başka hastahanelerde başka doktorlara gidip tekrar ölçüm yaptılar. Size tavsiyem hiç strese girmeden başka doktorlara da gidin. Bazen ölçüm bazen ultrason hatası olabiliyor. Hem çok yüksek sınırda bi değeriniz yok bu kadar kendinizi harap etmeyin lütfen. Sağlıkla doğumlarınız olsun 🙏 🦋
Çok çok teşekkür ederim umarım hepimiz için her şeyin en güzeli olur 🙏🏼 desteğiniz, öneriniz için ayrıca teşekkür ederim yarın başka bir doktorda randevu yapmayı deniycem🌸

İkili testi yaptırdım benim orta riskli çıktı testim sıvı aldırın dediler ama aldırmadık biz. Ama ense kalınlığı hakkında hiç kötü bir şey demediler şimdiye kadar
Bize de sıvı aldırın diyorlar ama o da %30 düşük riskini arttırıyormuş. Burada okuduğum yorumlardan sonra kan vermekten bile vazgeçeceğim neredeyse…

14 haftalik hamileyim benimde ikili testim 1/50 riskli çikti doktor genelde yanlis oldugunu korkmamami soyledi cünku ultrason bulgulari herseyi normal ense kalinligi burun kemigi ama yinede fetal dna yaptirip rahatlamami önerdi bende sali günu yaptirdim sonuclari bekliyorum
Merhaba konu geçeli çok olmuş ama benimde ikili testim 1.50 riskli geldi sizin fetal DNA sonucunuz nasıl gelmişti acaba

Merhaba konu geçeli çok olmuş ama benimde ikili testim 1.50 riskli geldi sizin fetal DNA sonucunuz nasıl gelmişti acaba
Merhaba sonuc temiz gelmisti ultrason bulgularinda bir sorun görmediyse doktornuz genelde tesr sonuclari insani korkutabiliyor ama dogru cikmiyor

Benimde ikili testim down açısından 258/1 çıktı ..
Bende detaylı ultrason için ,20.haftami bekliyorum başka birşey yaptırmadım..
Senin yavrun doğdu sanırım ❤️🤲
Merhaba testler genellikle yanlis cikiyor doktorlarda soyluyoe zaten sadece istatistige dayali diye benim ultrason bulgarimizin hepsi normaldi ama yinede icim rahatlasin diye nen fetal dna yani nipt yaptirmistim umarim sizinde hersey normaldir icinizi ferah tutun 🤗evet oglum dogdu 8bucuk aylik ☺️

Merhaba testler genellikle yanlis cikiyor doktorlarda soyluyoe zaten sadece istatistige dayali diye benim ultrason bulgarimizin hepsi normaldi ama yinede icim rahatlasin diye nen fetal dna yani nipt yaptirmistim umarim sizinde hersey normaldir icinizi ferah tutun 🤗evet oglum dogdu 8bucuk aylik ☺️
çok sagol canım
ulturasonda bulgularımız bızımde normaldı :dua: :KK200:
maşşaallah sağlıkla buyusun, darısı başıma olsun

X