- 21 Mart 2015
- 238
- 512
- 103
- 30
- Konu Sahibi Sylvia Plath
-
2 yaşındaki bir çocuğun totosunu silemiyor olması kesinlikle eğitimin bir parçası olamaz. Ancak ileriki zamanlarda devamı niteliği taşıyabilir. Benim fikrim tabi kiEğitim vermek ayrı, bu becerileri kazanması, kaslarını bu yönde kullanabilmesi ayrı.
2 yaşında bir çocuğun 3 yaşındaki motor becerilerini kıyaslamak elma ile armut gibi olur.
Tuvalet eğitimi bir bütündür, çocuk öğrendiği anda tuvaleti gelince kendi gidip yapabilmelidir yardıma ihityacı olmadan.
Sadece bezi bıraktırmak eğitim değil ki, inat edersiniz uğraşırsınız elbet bırakır ama hala elini yıkayamıyor, poposunu silemiyor ise buna eğitim denmez, lazımlık alışkanlığı denir.
Ben bu konuda garanticiyim, kendi isteğim için çocuğu yapamayacağı ya da başarısızlık hissi oluşturacak bir düzene sokma karşıtıyım.Evet bu konuda katiliyorum bende israrci olma taraftari degilim ama bazi seylerde bi yerden baslayinca oluyor. Cocugun motor becerilerinin gelisimi tabiki beklenmeli ama herseyide kendisi yapsin diye beklemek degil tabiki onu demek istemistim.
Kukulinin çizgi film ve şarkılarıo neydi?:)
İşte dediğim bu zaten, bunu yapamıyor olması sadece bez bırakmaktır, tuvalet eğitimi değil diyorum.2 yaşındaki bir çocuğun totosunu silemiyor olması kesinlikle eğitimin bir parçası olamaz. Ancak ileriki zamanlarda devamı niteliği taşıyabilir. Benim fikrim tabi ki
Bebekler aslında kendilerini kirletmeme içgüdüsü ile doğuyor. O yüzden özellikle 3 aylık dönemde bezlerini acınca cislerini yapmaları bundan kaynaklı. Ama biz yetişkinler illa beze yaptırıyoruz sonra da ee hadi artık tuvalete yap diyoruz.Hanimlar banlanmadan önce lütfen şu işi kısa ve net anlatın bana. Oğlum 26 aylık. Bugün su sandalye lazimliktan aldım. Oğlum kaka yaparken kaka diyor evet oyle olunca hemen tuvalete goturebilirim ama çişinin farkında bile değil. Nasıl başlamalıyım ben bu ise?
Israr konusunda katılıyorum ama tuvalet iletişimini araştırırsanız aslinda daha doğar doğmaz kendilerini kirletmeme içgüdüleri var. Bunu beze yap diye diye biz koreltiyoruz. Özellikle yeni nesil bezler ıslaklık hissi vermediği için tuvalet eğitimi dediğimiz şey gittikçe uzuyor yaş olarak. Anneanneler falan eskiden bir yaşında ogrenirdi bebekler der. Ki bu doğru aslında. Sadece bebegi gözlemlemek, sinyakkeyi anlamak gerek. Ben yaz başında halıları kaldırdim. fırsat buldukça bezsiz bıraktım oğlumu. Yere cis,kaka yaptığında tuvalete tuttum. Cisler kaklar tuvalete, çisimi tuvalete yapıyorum gibi sarkilar söyleyerek. Bir gün çi çi demeye başladı. Tuvalete tuttum kaka yaptıNeden ısrar?
Hazır olduğuna nasıl kanaat getirdiniz ki?
Çocuğunuz altını kendi çıkarma giyme, poposunu silme, tuvaletini tutma, gece hiç çiş yapmama becerileri kazandı mı?
Merhaba benim oğlum da 17,5 aylık. Daha önce benim başka bi konumda konuşmuştuk galiba pdr uzmanıydınız yanılmıyorsam yine rahatsız ediyorum :) bizimki de 1 ay sonra sünnet olacak sünnet sonrası 1 ay da iyileşme travmayi atlatma süresi vs derken 20 aydan itibaren tuvalet konusunda bişeyler yapmak istiyorum tuvalet iletişimi mi olur yoksa tuvalet eğitimini mi denesem nasıl ilerlesem bilmiyorum. 2 yıllık ücretsiz izin içerisindeyken sünnet bakımını da tuvalet eğitimini de kendim halletmek istediğimden bakıcıdan tuvalet eğitimi alması pek doğru olmayacağından ötürü bu acelem :)Israr konusunda katılıyorum ama tuvalet iletişimini araştırırsanız aslinda daha doğar doğmaz kendilerini kirletmeme içgüdüleri var. Bunu beze yap diye diye biz koreltiyoruz. Özellikle yeni nesil bezler ıslaklık hissi vermediği için tuvalet eğitimi dediğimiz şey gittikçe uzuyor yaş olarak. Anneanneler falan eskiden bir yaşında ogrenirdi bebekler der. Ki bu doğru aslında. Sadece bebegi gözlemlemek, sinyakkeyi anlamak gerek. Ben yaz başında halıları kaldırdim. fırsat buldukça bezsiz bıraktım oğlumu. Yere cis,kaka yaptığında tuvalete tuttum. Cisler kaklar tuvalete, çisimi tuvalete yapıyorum gibi sarkilar söyleyerek. Bir gün çi çi demeye başladı. Tuvalete tuttum kaka yaptı
O günden sonra kakayi hiç beze yapmadı. Ama iletişim de amaç çocuğun ihtiyacini gidermek, aciktiginda nasıl yiyecek sunuyorsak, tuvaleti geldiğinde de ihtiyacini gidermek. Şu an 17 aylık bu arada.
tuvalet egitimi cocugun bezi varken olmaz. halilari kaldirmakla baslayabilirsin ise:) cunku ogrenene kadar surekli cis yapacak heryere. islanacak, ustu basi, o zaman fark edecek onu uzerine yapmamasi gerektigini...Çişini bilmedigi için, birden çıkartsam eve yapar büyük ihtimalle. nasıl başlayacağımı bilmiyorum
benim kizim 54 aylik hala bezi dolu uyaniyor.Oğlum 39 aylık, öğretmeninin, eşimin ve çevremin tüm ısrarlarına, baskılarına rağmen hala başlamadım.
Çünkü çocuk sabah dolu bir bezle uyanıyor daha.
Tutma refleksi gelişmedi ki vereyim.
Yani bunlar eskisi gibi annenin karar verdiği durumlar değil, çocuk hazırsa başlar.
En önemli kriterler de saydığım beceriler.
Yoksa çocuğu korkutabilirsiniz, başarısız bir dönemden sonra özgüveni zedeleyebilir.
Hazır olan çocuk zaten 3 günde alışıyor.
Bezi dolu uyanıyor demişsiniz, verdiniz mi eğitim vermediniz mi anlamadım.benim kizim 54 aylik hala bezi dolu uyaniyor.
oyuna dalinca altina kaciriyor. hala baslamamam lazimdi bu mantiga gore.
ben de sizin gibi dusunup 39 aya kadar erteledim ama baktim duzelecegi yok egittim. egitmesem hala isaretleri bekliyor olacaktim muhtemelen :)
geceleri takiyoruz cunku siril siril hala.Bezi dolu uyanıyor demişsiniz, verdiniz mi eğitim vermediniz mi anlamadım.
54 ay 4 buçuk yaş, tabi özel durumlar olmamak koşuluyla bezi çoktan bırakmış olması gerekliydi zaten.
Anladım, taktığınız için yapıyor olabilir mi? Birkaç gün sabredip deneseniz yine?geceleri takiyoruz cunku siril siril hala.
ozel bi durumu yok. doktor bazi cocuklar gece islanmasi yasayabilir normal dedi. oglum 2 yasindan beri gece yapmadi mesela
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?