Umarım geçicidir dediğiniz gibi. Çok zor çocuk büyütmek. Mutlu etmek için şekilden şekile giriyoruz.Aynı durumlar bizde de var, aşırı huysuzluklar yapıyor bazen, onun yararına ve yapması gerektiğini bildiği şeylere bile karşı geliyo, halbu ki tek Tük kendini ifade de edebiliyor. Kişiliğini düşüncesi olduğunu belli etmek için yapıyor dedi doktorumuz, ben bu dönem de sütten de kestim sabırla bekliyorum biraz huylu olacağı günleri çünkü gazdı, dişti, iki yaştı derken çok yıprandık, bir de erkek çocukları ile kız çocuğu davranış olarak farklılar. Bence sizinki de geçici Bi durum ve iki yaş sendromu
Evet yapmaya çalışıyorum ama ağlaması çok şiddetli oluyor nefessiz kalıp öksürmeye başlıyor o yüzden işe yaramıyor biz ne yapsak. Sadece bir şey izlerse sakinleşiyor. Tek yol bunu bulabildik. Ama izletmek istemiyorum.Yapmanız gereken stres ortamı oluşturmadan göz İzasına inerek iletişim sağlamak. Konuşamıyor dediniz ya seçenekleri siz sorun, çıkmak istemiyo musın, gitmek istemiyo musun ? O Bi tepki verince de göz İzasına inerek açıklayarak konuşun biz öyle yapıyoruz, yapmaya çalışıyoruz
Umarım geçicidir dediğiniz gibi. Çok zor çocuk büyütmek. Mutlu etmek için şekilden şekile giriyoruz.
isterseniz amuda kalkin mutlu edemezsiniz..
zamani gelmedikce duzelmeyecektir.
benim oglum anlattiginizdan beterdi,tam 1 sene surdu ozellikle 2,5 yas civari zirve yapti huysuzlugu.
vurma isirma vs. eklendi ama tabi ebe dede nazlisi edildigi icinde abarttikca abartti.
evimize donunce kararli bi sekilde sovlarina boyun egmedim ben,cildirinca ilgiyi tamamen kestim,oyalamaya hic calismadim.
oyle bi aglardi ki kapimiza polis dayancak bu evde bu cocuk iskence goruyor diye bizi iceri aticaklar diye korkuyordum.
belki yanlis ama 32 ay civarinda bi sandalye koydum antreye.
cigrindan ciktikca o sandalyeye gonderdim,buna mola sandalyesi deniyor.
aglamasi kesilmedikce ordan almadim onu cunku bi taraftan hamileydim tahammulum kalmamisti.
1 hafta cok sukur aglamalari azaldi.
ama sunu belirteyim her agladiginda filan gondermedim,cidden kontrolden cikinca ve basedemeyince gonderiyordum.
tabi oglumu ordan alirken beni nekadar uzdugunu ve neden uzdugunu anlattim.
simdi daha uyumlu bi cocuk cok sukur.
emin olun gecicek bu gunler zaman lazim.
butun disleri tamamlandi mi bu arada?
Evet doğru biliyorum teori olarak bunları ben de okul öncesi öğretmeniyim Ama uygulayamıyorum kitaptakileri olmuyor. O sandalyeye hayatta oturmaz oğlum imkansız =) Belki biraz daha büyüyünce, bizi daha net anladığında yapabilirim onu.isterseniz amuda kalkin mutlu edemezsiniz..
zamani gelmedikce duzelmeyecektir.
benim oglum anlattiginizdan beterdi,tam 1 sene surdu ozellikle 2,5 yas civari zirve yapti huysuzlugu.
vurma isirma vs. eklendi ama tabi ebe dede nazlisi edildigi icinde abarttikca abartti.
evimize donunce kararli bi sekilde sovlarina boyun egmedim ben,cildirinca ilgiyi tamamen kestim,oyalamaya hic calismadim.
oyle bi aglardi ki kapimiza polis dayancak bu evde bu cocuk iskence goruyor diye bizi iceri aticaklar diye korkuyordum.
belki yanlis ama 32 ay civarinda bi sandalye koydum antreye.
cigrindan ciktikca o sandalyeye gonderdim,buna mola sandalyesi deniyor.
aglamasi kesilmedikce ordan almadim onu cunku bi taraftan hamileydim tahammulum kalmamisti.
1 hafta cok sukur aglamalari azaldi.
ama sunu belirteyim her agladiginda filan gondermedim,cidden kontrolden cikinca ve basedemeyince gonderiyordum.
tabi oglumu ordan alirken beni nekadar uzdugunu ve neden uzdugunu anlattim.
simdi daha uyumlu bi cocuk cok sukur.
emin olun gecicek bu gunler zaman lazim.
butun disleri tamamlandi mi bu arada?
Aynen, konumda yazdım mı hatırlayamadım ama parka zorla götürüyoruz. Kucağımdan indiği an parktan çıkıp sokaklarda koşmaya başlıyor. Biz de peşinden koşuyoruz.Benim oğlumu anlatmışsınız resmen.
Dışarı çıkmak ayrı dert, mutlu olsun diye uğraşıp çabalıyoruz.
Çıkınca da başka bir dert, zaptetmesi mesele oluyor.
dediğiniz gibi olmadık şey tutturuyor ve olmadık yerlere koşmaya başlıyor.
Onun peşinde koşmaktan birşey de yapılamıyor.
Biz nasıl geçiriyoruz bu dönemi?
Öncelikle anne ve babanın çok sakin olması lazım, gerçekten çok sakin.
Siz sabrınız bitip "aaa ama sus, dur, koşma, yapma, etme" diye bağırınca daha çok hiddetleniyorlar.
Ben o öfke nöbetine girince (bir nebze olan bu oluyor) susuyorum, kendi haline bırakıyorum (kontrollü olarak) o zaman daha çabuk sakinleşiyor.
Bu işe yaramazsa dikkat dağıtıyorum, bunu da genelde oyuncakları ile sağlıyorum.
Yanımda muhakkak oyuncaklarından fazla oynamadıklarından bulunduruyorum ki dikkatini dağıtmaya faydası olsun.
Dışarda yemek yemiyoruz, kahvaltıya gitmiyoruz.
Bazen (çok sık tavsiye etmiyorum) AVM gitme durumumuz oluyor, kendi ihtiyaçlarımız için.
Onu da alıyorum ve baskılamıyorum onu, serbest bırakıyorum.
Göz hapsinde koşmasına müsade ediyorum.
Zaten bizim etrafımızda koşuyor hep, her ne kadar özgür ruhlu olsa da, bizi gözünden kaybetmeyi sevmiyor.
AVM'lerde "Playground" şeklinde yerler var.
Ebeveynsiz 2 yaşında çocukları kabul etmiyorlar, dolayısı ile ben veya eşim onunla beraber giriyoruz.
1 saat çeşitli oyuncaklarda oynuyor, zıplıyor, atlıyor vs. gibi enerjisini atıyor.
Çocuklara da bahane yok.
Ben istanbulda yaşıyorum ve çalışıyorum.
Çocuk 4 duvar arasında ne kadar enerji atabiliyor ki?
O yüzden huysuzluklarını hoşgörü ile karşılamak durumunda kalıyorum.
Sakin yaklaşımla, çocuklar daha sakin davranmaya başlıyor.
Çok sabır istiyor su götürmez bir gerçek, o yüzden size bol sabır diliyorum.
Aynı bizim durumlar.Aynen, konumda yazdım mı hatırlayamadım ama parka zorla götürüyoruz. Kucağımdan indiği an parktan çıkıp sokaklarda koşmaya başlıyor. Biz de peşinden koşuyoruz.
Yaşadığımız yer küçük. Pek bir şey yok İl merkezi bir buçuk saat uzaklıkta. O yüzden çok sık gidemiyoruz avm ye. Ama cumartesi günü hadi gidelim dedik değişiklik olur çocuğa. Dönerken bir daha yok dedim büyüyünceye kadar. O kadar zor oluyor ki. Ne kahvaltı yaptı ne yemek yedi. Çeşit çeşit şeyler aldık ikna edemedik. Yürüyen merdiveni çok seviyor. Abartmıyorum yaklaşık yetmiş seksen kere in bin yaptık gönlü olsun diye. Artık insanlar bize gülmeye başladı =)
Öyle işte, sanırım genel durum bu tüm çocuklarda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?