• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iki soyadı kullanan var mı?

Nikahimi düğünden önce kıymiştim işimdede iyi oldugum ve taninmişligim gitmesin diye nişanlıma soy ismini almak istemedigimi kendi soyadimda kalmak istedigimi söyledim (tek ismim var) Oda böyle biseyin olmayacagini istersem 2 soy adimida kullana bilecegimi söyledi mecburen istemedende olsa kabul ettim. Sonra sehir disina evlenmek zorunda kaldim ve isimden ayrildim simdilik ev hanimiyim ve 2 soyadim var. Memnunmuyum?Bi önemi yok:)iş haricinde.ama iki isme sahip olsaydim asla 2 soyadini kullanmak istemezdim. Eltim okumamiş ve calismiyor maddi durumlati kötu olsada calismaz esi izim vermiyor. 2 isimli biri sirf kendini ispatlamak icin 2 soyadinida kullaniyor ve bana komik gelior;) esimin maddi durumu iyi eger tekrar calismayi dusunmezsem mahkeme ile teksoyadina düşurebilirim.

Bende bırakamıyorum ama sorun şu ki benim iki adım var

İyi de iki farklı haneye yazılıyor. İki isim isim hanesine iki soyisim de soyisim hanesine yazılacak. Resmi evraklar hariç yine bir isim bir de baba soyadını kullanılırsınız. Diğerinde de uzun uzun yazarsınız çok istiyorsanız bence.
Önemli olan nasıl kullanmak istediğiniz

Eşiniz nasıl karşıladı bende kullanmak istiyorum ama ismin uzayacak diye karar veremiyorum
Ilk basta tepki verdi tabiki ama sonradan kabullendi. Bu karar sadece sizi ilgilendirir size verilen bir hak kullanip kullanmamak sadece sizi ilgilendirir.

Ilk basta tepki verdi tabiki ama sonradan kabullendi. Bu karar sadece sizi ilgilendirir size verilen bir hak kullanip kullanmamak sadece sizi ilgilendirir.
İyi de iki farklı haneye yazılıyor. İki isim isim hanesine iki soyisim de soyisim hanesine yazılacak. Resmi evraklar hariç yine bir isim bir de baba soyadını kullanılırsınız. Diğerinde de uzun uzun yazarsınız çok istiyorsanız bence.
Önemli olan nasıl kullanmak istediğiniz
resmiyette tek ismim var ama aile arasında kullanılan bir adım daha var genelde ikinci ismimle sesleniyorlar zaten çift soyad kullansam bile kimlikte tek isim yazacak nasıl kullanmak istediğime karar veremedim

Nikahimi düğünden önce kıymiştim işimdede iyi oldugum ve taninmişligim gitmesin diye nişanlıma soy ismini almak istemedigimi kendi soyadimda kalmak istedigimi söyledim (tek ismim var) Oda böyle biseyin olmayacagini istersem 2 soy adimida kullana bilecegimi söyledi mecburen istemedende olsa kabul ettim. Sonra sehir disina evlenmek zorunda kaldim ve isimden ayrildim simdilik ev hanimiyim ve 2 soyadim var. Memnunmuyum?Bi önemi yok:)iş haricinde.ama iki isme sahip olsaydim asla 2 soyadini kullanmak istemezdim. Eltim okumamiş ve calismiyor maddi durumlati kötu olsada calismaz esi izim vermiyor. 2 isimli biri sirf kendini ispatlamak icin 2 soyadinida kullaniyor ve bana komik gelior:KK66: esimin maddi durumu iyi eger tekrar calismayi dusunmezsem mahkeme ile teksoyadina düşurebilirim.
bence bu durumun çalılıp çalışmamayla çok ilgisi yok ... bende sonradan pişman olursa iki soyaddan tekrar mahkeme kararı gerekiyormuş uzun iş o yuzden iyi düşünüp karar vermek ıstıyorum

resmiyette tek ismim var ama aile arasında kullanılan bir adım daha var genelde ikinci ismimle sesleniyorlar zaten çift soyad kullansam bile kimlikte tek isim yazacak nasıl kullanmak istediğime karar veremedim

Ben hastaneye adımı verirken adımı ve baba soyadımı kullanıyoru mesela sorun olmuyor kimlikte o da yazdığı için. Yada bilet alırken de tek baba soyadımı kullanıyorum yine sorun olmuyor. Bu bana büyük avantaj açıkçası çünkü ben evlenir evlenmez soyadını sosyal medyada fln değiştirenlerden değilim. Hala kendi adım kendi soyadımla kaldım sonuna kocamın soyadını falan da eklemedim.
Resmi evraklar hariç kullanmıyorum.
Bunu da seviyorum ben ne bileyim. Bana erkeğin soyadını almak pek de cazip gelmezdi bu lisede falan sevgilinin soyadı yakışıyor mu diye adına ekleyenlerden hiç olmadım ben. Böyle daha mutluyum şu an. Siz de nasıl mutlu olacaksanız onu yapın.

Ben hastaneye adımı verirken adımı ve baba soyadımı kullanıyoru mesela sorun olmuyor kimlikte o da yazdığı için. Yada bilet alırken de tek baba soyadımı kullanıyorum yine sorun olmuyor. Bu bana büyük avantaj açıkçası çünkü ben evlenir evlenmez soyadını sosyal medyada fln değiştirenlerden değilim. Hala kendi adım kendi soyadımla kaldım sonuna kocamın soyadını falan da eklemedim.
Resmi evraklar hariç kullanmıyorum.
Bunu da seviyorum ben ne bileyim. Bana erkeğin soyadını almak pek de cazip gelmezdi bu lisede falan sevgilinin soyadı yakışıyor mu diye adına ekleyenlerden hiç olmadım ben. Böyle daha mutluyum şu an. Siz de nasıl mutlu olacaksanız onu yapın.
bende alışamam gibi geliyor ondan tereddüt ediyorum öte yandan da sevdiğim kişinin soyadını tasımak guzel birşey ama ne malum herseyın sonsuza dek süreceği en nihayetinde hayat müşterek

ben kullanmadim çok istedim kullanmayı. eşim buna razi gelmedi.. kızlık soyadini kullanirsan bizden degilsin dedi çikardim :/ hala kızlık soyadimi özleyenlerdenim.. eşim sicak bakmadi

Back
X