• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iki soyadı kullanan var mı?

defne-28

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2014
25.916
30.327
798
35
aranızda iki soyadı kullanan var mı? memnun musunuz ve bekarsanızda kullanmayı düşünür müsünüz ilerde? zorllukları var mı tavsiye eder misiniz?

ben kullanmayı düşündüm ama ikisi de uzun olunca vazgeçtim. sonrada kullansam nolcakki sanki diye düşündüm. bence kocanın komik bir soyadı yoksa kullanmaya gerek kalmıyor.

İki soyad kullanmanın nasıl bir zorluğu olabilir ki? Yazmaya üşenmeyeceksen bir sorun oluşturacağını düşünmüyorum. Ben eşimin soyadını kullanıyorum. Çok önemli bir ayrıntı değil bence. Üzerinde hiç düşünmedim hatta

İki soyad kullanmanın nasıl bir zorluğu olabilir ki? Yazmaya üşenmeyeceksen bir sorun oluşturacağını düşünmüyorum. Ben eşimin soyadını kullanıyorum. Çok önemli bir ayrıntı değil bence. Üzerinde hiç düşünmedim hatta
iki ismim var o yuzden zor olabılır dıye düşündüm

Ben iki soyadi kullanıyorum. Babamın soyadi da gayet uzun ona ragmen birakmadim. Burada da bu konu hakkinda konu acmistim zamaninda :) uzun olması disinda bir sorun teskil etmiyor.

Ben iki soyadınıda kullanıyorum hatta evlenmeden eşimle konuşup benim için çok önemli olduğunu anlatmiştım oda sağolsun bana saygı gösterdi.Hem evlilik cüzdanımda hemde kimligimde iki soy isim yazıyor.Hicbir zorluğunu görmedim hatta kolaylıkları oluyor bazı işlemlerde.

Ben de iki soyadı kullanıyorum. Evlenirken eşime söyledim o da saygı gösterdi. Herhangi bir sorun yaşamadım.

Îki soyadım var

Ikisi de iki kelime biri dokuz harf biri sekiz

10 yıllık evliyim

Sıkıntı olmadı

Mesleğim gereği adımı söylüyorum başkaları da yazıyor vs ama alıştık ben de yazıyorum tabii günde 3-5 kez en az

Ben de iki soyadını kullananlardanım. iki soyadı da çok uzun olmamasına rağmen soylerken uzun oluyor. Özellikle adımı soyadımı sorduklarında xxx yyy zzz derken yoruluyorum. hele meslegim gereği kendimi tanıtmam gerektiğinde önüne ünvanımı da ekleyince sanki söyle söyle bitmiyor gibi geliyor:KK70:resmi merciler dışında adımı soyadımı soranlara tek soyadımı söylüyorum. Ama garip bi şekilde de iki soyadını da kullanmaktan vazgeçmek istemiyorum ve memnunum :KK45:
tabi bazen amaan tek soyadına mı geçsem dediğim de olmuyor değil :confused:

iki soyadını da kullanıyorum. günlük hayatta bekarlık soyadımı kullanmaya devam ediyorum eşiminkini resmi işlemlerde kullanıyorum sadece.

iki ismim var o yuzden zor olabılır dıye düşündüm
benim de iki ismim var, zaten uzun. evlenirsem iki soyisim kullanmayı asla düşünmüyorum

gerçi tek adım olsa da yine de iki soyisim kullanmazdım
mesleki açıdan tanınırlığınız vs yoksa iki soyad kullanmayı gereksiz buluyorum

evlenince eşinin soyadına geçmeyi de mantıksız buluyorum, o ayrı konu. ama iki soyadlı olacağıma eşimin soyadını almayı yeğlerim

İki soyadı uyumlu ise neden olmasın bizde uyumlu değildi bilakis komikti o yüzden ben eşimin soyadını aldım ama iki ismi olanların bir de iki soyadı kullanması çok gereksiz Manas destanı gibi,hele bilmem ne oğlu gibi uzun bir soyadı ise aman aman

Akademisyenseniz mantıklı olabilir. Ama genel olarak bana saçma geliyor.

Özgürlükçu bir yanı yok bu eylemin. Feminist bir yanı da yok.

Biri baba biri koca olan iki erkeğin, kadına soyadı vermesini ve erkek egemenligini percinleme durumunu gösteriyor sadece.

Haa bir de kezbansaniz, "sahibim var. Koca buldum bennn!!!" Vurgusu yapmış oluyorsunuz.

Son düzenleme:
Back
X