İki soy isim?

Kullanmiyorum, ilk etapta bi zor geldi ama sonra cok alistim iyi ki almamisim diyorum:)

Benim iki ismim var ama. İki isim ve isi soyisim epey feci olurdu

Ben kullanacagim- nisanlim yabanci ve soyisimi güzel olmasina ragmen ben kendi soyismimide ekletmek istiyorum.
sorun olucagini sanmiyorum- tanidigim cagu kadinda 2 soyisim var. bence asiri normal bir durum.

Benim 2 ismim vardi oyleyken bile soyadim da uzun oldugu icin brezilyali futbolcular gibi uzun uzuuuun yaziyodum bi de esimin soyadini kullaniyim desem aynen soyle oluyodu: ricardo ızecson dos santos leite :halay: ben de o yuzden kendiminkini attiriverdim

Soyad meselesini kimliğim elden gidiyor olarak görmüyorum.
Bir arkadaş anlatmış uyumlu bir kombinasyon ise iki soyad kullanmak iyi olabilir. Ben akademisyenim. Alıntı yaparken iki soyadlı (uzun olanlar) alıntılar yapmak zor oluyor. Kendi soyadım sert sessizlerden oluşuyordu ve kodlayarak açıklıyordum. Eşiminki de öyleydi. O yüzden eşimin soyadıyla devam ediyorum. Bazı yayınlarım eski soyadımla, evlendikten sonra olanlar eşimin soyadıyla. Ben pişman değilim. Yalnızca kendi soyadımla devam etmeyi de gereksiz gördüm. Kendi geçmişimi kaybedeceğimi düşünmedim, çocuğum yani geleceğim ile ilgili farklı soyad kullanımının gereksiz olduğunu düşündüm.

Ben bekarım, müstakbel eşim itiraz etmezse sadece kendi soy ismimi kullanmaya devam ederim, olmaz öyle şey derse iki soy isim mecbur ama sadece onunki imkansız.

Kimse boşanmak için evlenmiyor ama bu dünyanın bin türlü hali de var, Allah korusun ama öyle bir şey olursa tüm yayınlarım onun ismiyle olmuş olur, sonradan değiştirmem mümkünde değil, ömür boyu katlan onun o gereksiz ismine. İki dakikada kendimi evlendirdim, boşandırdım, bir de gereksiz soyismiyle basılmış yayınlarımla kaldım, olumsuzluk konusunda efsaneyim resmen :KK70:

Benim buna benzer bir şey başıma geldi aslında, sütten ağzım yandığı için yoğurdu üfleyerek yerim, yoksa ne fark edecek de olabilirdi fikrim. Doktora tezimde teşekkür ederken eski erkek arkadaşıma da teşekkür ettim, aslında etmeyecektim, bana neden teşekkür etmiyorsun dedi arsız, bende ya ayrılırsak dünyanın bin türlü hali var dedim, vay sen benle ayrılmayı mı düşünüyorsun diye kavga çıkardı zorla yazdırdı resmen ismini. Şimdi her gördüğümde sinir oluyorum, sildirme imkanımda yok, doktora tezi de google da çıkıyor hemen, herkes görebiliyor, ömür boyu onunla bir bağım olmuş oldu maalesef :KK43:

Telaffuzu çok modern yalan yok ;)
Ama çok uzun ve gereksiz be anacım.
Ben kullanmıyorum o yüzden.
Kaldı ki benim eski soyadım eşimin soyadından çok daha anlamlı ama zorluk çıkartır düşüncesiyle kullanmamayı tercih ettim.

Ben tek soy isim kullanıyorum. Adım 5 harfli kızlık soyadım 7 harfli şuan ki soyadım 8 harf bu uzunluğu kaldıramazdım :-):-)

Back
X