İki soy isim?

Canlicenaze

Aktif üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2017
470
311
103
Hanımlar karar vermem lazım. Yazın evleniyorum. Kendi soy ismimi sen kullanmak istiyorum ana gereksiz mi karar veremiyorum. Yüksek lisans falan yaparsam kendi soy adımda olsun başarımda istiyorum ama kalabalık mı olur bilmiyorum. Tek ismim var. Altı harfli. Soy ismim beş harfli. Nişanlımın da soy ismi altı harfli. Kullananlar varsa zor oluyor mu?

Ben de kullanıyorum ama şimdiki aklım olsa kullanmazdım. Çok uzun oluyor

Ben kullanıyorum. Bir zorluğunu yaşamadım. Ama sadece kocasının soyadını alan bir arkadaşım boşanma aşamasında şimdilerde. Yüksek lisans diplomasında kızlık soyisminin yer alması için kendini paralıyor ama mümkün değilmiş. Kimlikte kızlık soy ismi yazsaydı mümkün olabilirdi demişler.

Ben de kendi soyismimle eşiminkini birlikte çok yakıştırmıştım okunduğunda güzel duruyordu (bu yüzden kullanmakta istedim aslında:) ) ama eşime saygımdan ve bir evde iki farklı soyisim olması saçma geldiği için kendi soyismimi kullanmadım
Saygıyla ne alakası var diyenlere: ne bilim yani öyle hissettim

Ben almadım bana anlamsız geliyor kütüğün değişmiş soyadın değişse nolur giibi bakıyorum kızlık soyadım anlamsız birşey belkide bu yuzden almadım :)

Ben de kullanıyorum.Şimdiki aklım olsa kullanmam çoğu zaman uğraştırıcı oluyor.Bazı evraklarda kızlık soyadımı ikinci ismim sanıyorlar. Oysaki erkek ismi.Sürekli açıklama yapmak zorunda kalıyorum ismim değil soyismim diye.Birde doğumlarımda bebeklerimin bileklerindeki bantlara kızlık soyismimi yazmışlardı hiç hoşlanmamıştım.Yazarken bile karışık oldu. :) Örnekle anlatmaya çalışayım

Ayşe Tekin Demir olsun ama Tekin sürekli ismim gibi algılanıyor.Bebeklerin kollarında bebek tekin yazıyordu. Gereksiz yani

Hepinizin verdiği cevaplar çok mantıklı 😭 çünkü hepsi bence doğru. Of ya. Söylenince çok hoşta olmuyor çok tuhafta olmuyor

Kayınpederimi hiç sevmem ben evlenirken de babam hastaydı zaten 6 ay sonra kaybettim babamı, çok ama çok sevdiğim fedakar babamın soyadını bırakıp hiç sevmediğim kayınpederimle aynı soyadı taşımak benim daha çok sinirlerimi bozacaktı o yüzden bırakmadım ben çok mutluyum iyi yaptım

9 yillik evliyim. son yillarda fuzuli gelmeye basladi iki soy isim. resmi olmayan cogu yerde kendi soyismimi soyluyorum. esimin soyadini da cok sevmiyorum anlami guzel degil. guzel olsa yeniden basvurup tek soyisim kullanmak isterdim herhalde

Ben iki soyadimini da kullanmistim. Makalelerim de iki soyadim da vardi. Sonra bosandim. Simdi kendi soyadim var. O zamanlar sadece kendi soyadini kullanma yoktu. Olsa idi yayinlarim icin kendi soyadimi kullanirdim.

Ben de kullanıyorum.Şimdiki aklım olsa kullanmam çoğu zaman uğraştırıcı oluyor.Bazı evraklarda kızlık soyadımı ikinci ismim sanıyorlar. Oysaki erkek ismi.Sürekli açıklama yapmak zorunda kalıyorum ismim değil soyismim diye.Birde doğumlarımda bebeklerimin bileklerindeki bantlara kızlık soyismimi yazmışlardı hiç hoşlanmamıştım.Yazarken bile karışık oldu. :) Örnekle anlatmaya çalışayım

Ayşe Tekin Demir olsun ama Tekin sürekli ismim gibi algılanıyor.Bebeklerin kollarında bebek tekin yazıyordu. Gereksiz yani

benim de aynen oyle. soyismim erkek ismi ayni zamanda. ikinci ismim sanılıyor genelde. benim bebeklere de sizin ornekten ornek verecek olursam bebek tekin demir yazmislardi. oglum buyudu bir ara kendi soyadini da tekin demir zannediyordi. sonra anladi sadece demir olduğunu 🤣

Ben de kendi soyismimle eşiminkini birlikte çok yakıştırmıştım okunduğunda güzel duruyordu (bu yüzden kullanmakta istedim aslında:) ) ama eşime saygımdan ve bir evde iki farklı soyisim olması saçma geldiği için kendi soyismimi kullanmadım
Saygıyla ne alakası var diyenlere: ne bilim yani öyle hissettim

erkeklerin buyuk bir kismi bozuluyor bu duruma çünkü. benim esimde bozulmustu ama evlenmeden net tavrimi koydugim icin birsey diyemedi. ama rahatsiz oluyor biliyorum.

gecen can bonomo yla oyku karayel in dugununde oyku karayel oyku bonomo diye anilmasini istedi. can bonomonun da sarp apak in da cok hosuna gitti. kaldi mi boyle kizlar dedi. hayy dedim nispeten daha modern daha baska kafalarda olabilecegini dusundugun insanlar bile soyadina takilabiliyor.

Back
X