• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Iki kisi 3000 tl ile gecinebilir mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Dindirella

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2013
4.702
5.091
158
39
Kuzenim evlenecek.calismiyor.hastaligi dolayisiyla calisamaz yasi da 40.her isi yapamaz zaten.esinin evi var kira odemeyecekler.cocuk yok ikisinjn de 2. Evlkligi olacak.aile evinde rahatti.kiyafeti yemesi gezmesi teyzemlerin durumu iyi.ama evlenirsen kesinlikle bize guvenme diyorlar.bu devirde istanbulda sizce gecinebilirler mi? Hankmlar fikirlerinizi ve tecrubelerinizi yazar misiniz

Kuzenim evlenecek.calismiyor.hastaligi dolayisiyla calisamaz yasi da 40.her isi yapamaz zaten.esinin evi var kira odemeyecekler.cocuk yok ikisinjn de 2. Evlkligi olacak.aile evinde rahatti.kiyafeti yemesi gezmesi teyzemlerin durumu iyi.ama evlenirsen kesinlikle bize guvenme diyorlar.bu devirde istanbulda sizce gecinebilirler mi? Hankmlar fikirlerinizi ve tecrubelerinizi yazar misiniz
Asgari ucretle çalışıp,kira verip,çocuk bakan insanlar var,ben de dikkat ederlerse yetmeyecek bir meblağ değil. Alışkanlıklar önemli

Hayır desek evlenmeyecek mi? Çalışamaz, edemez diye baştan yazmışsınız. Yetiremiyorsa evden çalışır.
İnsanların hayat standartına göre değişir. Kira derdim olmasa bile ben tek başıma zor geçinirim o parayla ki şu an öğrencilikten geçici olduğu için yaşıyorum bu durumu.

Nasıl bir hayat standardı istediğine bağlı. Biz küçük bir yerde kirada 4000 - 6000 TL ye iki kişi rahat rahat geçiniyoruz. ( kiramız çok az 600 TL birde maaş aya göre değişiyor) Çift maaş olunca daha rahat ediyoruz tabi. Belirttiğim miktar tek maaş alırken kazandığımız miktar. Ama minimal yaşayan insanlarız zaten. Sürekli dışarıda yemek yiyen, alışveriş yapan insanlar değiliz. Kuzeninizin mutfak, fatura falan derken üstüne çok fazla parası kalmayacak. Birikim belki hiç yapamayacak. Lüks ürün ve markalar kullanmayacak. Ona göre karar versin. Yoksa asgari ücretle geçinen de var.

Ailenin evlenirsen bize güvenme demesi normal değil mi? Hayır bir de evlenmiş barklanmış insanın ihtiyaçlarını mı karşılayacaklar?

Çalışmıyorsa ve evlenmek istiyorsa önüne koyana katlanacak, başka yolu var mı bu işin?

Şu hasta, çalışamaz olayına da ayrı bir hayran oluyorum. İnsanlar ağır hastalıklarla çalışıyorlar. Benim böbrek hastası ablam hastalığında da, diyaliz döneminde de, organ nakli olduktan sonra da çalıştı, şimdi emekliliğin tadını çıkarıyor. Beyninde ur olan kuzenim aynı şekilde, diyabetli, çölyaklı kuzenlerim aynı şekilde. Neymiş ki bu çalışamayacak kadar ağır hastalık acaba?

Anlaşmışlar ki evlenecekler burada geçinemezler dersek vazmı geçecek anlamadım ayrıca siz niye bunu dert ettiniz? Seviyorsa gayet idare eder ailesinin evini aramaz. Kendi evleriymiş yeter tabii ki insanlar asgari ücretle çocuk büyütüp kira ödüyorlar

Ailenin evlenirsen bize güvenme demesi normal değil mi? Hayır bir de evlenmiş barklanmış insanın ihtiyaçlarını mı karşılayacaklar?

Çalışmıyorsa ve evlenmek istiyorsa önüne koyana katlanacak, başka yolu var mı bu işin?

Şu hasta, çalışamaz olayına da ayrı bir hayran oluyorum. İnsanlar ağır hastalıklarla çalışıyorlar. Benim böbrek hastası ablam hastalığında da, diyaliz döneminde de, organ nakli olduktan sonra da çalıştı, şimdi emekliliğin tadını çıkarıyor. Beyninde ur olan kuzenim aynı şekilde, diyabetli, çölyaklı kuzenlerim aynı şekilde. Neymiş ki bu çalışamayacak kadar ağır hastalık acaba?
Psikolojik panik atak var.kanseri de yeni atlatti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back