Merhaba arkadaşlar... Yaşadığım süreci sizlerle paylaşmak istedim ki, benim durumumda olan herkese umut olsun :)
İki kimyasal gebelik geçirdikten sonra doktor tarafından çeşitli taramalar yapılması istendi. Bende trombofili paneli ile karyotip analizi yapılırken eşimden de spermiogram ve karyotip analizi istendi. Benim trombofili panelimde heterozigot mutant çıktı. Fakto V için... Bundan kaynaklı kimyasal gebelik geçirdiğim sonucuna varıldı ve coraspin 100lük başladım.
Bu süreçte de doktorum klomen kullanmamı istedi. Reglin 5. günü itibariyle klomen kullandım. Sabah, akşam iki tane... Hep aynı saatlerde almaya dikkat ettim. Buna ek olarak da regl başlangıcı itibariyle supralife pharma supra kullandım. Yumurta kalitesini iyileştiriyor diye... Kutu bitene kadar da kullandım (1 kutu)
Klomen bittikten sonra da, internetten aldığım strip ovülasyon testlerini kullanmaya başladım. Testlerle peak i ve çatlama olan günü net olarak gördük ve o günleri değerlendirdik. Zaten testler olmasa bile, klomen sebebiyle o kadar şiddetli ağrılarım olmuştu ki yumurtlamayı anlamamak mümkün değildi...
Sonrası süreç bence en zoruydu. Beklemek... Testi aldığım yerde, internet yorumlarında, hamilelikte de testin peak verdiğini yazmışlar. O nedenle, regl zamanıma yaklaştıkça testleri tekrar yapmaya başladım. BAT'a 4 gün kala test peak vermeye başladı. (Bu arada meetyou uygulamasını kullandım, burada test kağıtlarını da ekleyip takip etme imkanınız var).
2 kimyasal gebelik sonrası korkumdan, BAT'ın üzerinden zaman geçmesini bekledim kan vermek için. 3 gün geçince kan verdiğimde Beta HCG 1087 çıktı. Doktorum 2 gün sonra tekrar çağırdığında kese göründü, hem de 2 tane :) Bugün tekrar kontrole gittim, keseler büyümüş ve içlerinde yolk sac oluşmuş. Önümüzdeki hafta Cuma kalp atışlarını duyabileceğimizi söyledi.
Bu arada, coraspin e ek olarak oksapar iğneye başladım 6000'lik. Hamilelik süresince devam edeceğim gibi görünüyor.
Sizlerle paylaşmak istedim ki, umutsuzluğa kapılmayın hiç. Hepimizin dilediği gibi olsun :)