• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Iki kat altimdaki Alman.....

siz altınızdaki komşuyla konuşun bence ona sorun ses geliyormu diye bakalım o ne diyecek..

Arkadaşlar lütfen ikili tartışmalarımızla huzuru kaçırmayalım.
Zira kötü söz saihipleri cezalarını alacaklardır.

hele hele yaslilari erkenden giriyorlar evlerine kepenkleri indiriyorlar
aman allahim in cin top oynuyor insanlarin tek zevk aldigi sey
yanliz kalmak sakinlik sakinlik sakinlik:))
ne kadar zit bir millet bizekaydirigubbakcemile3

Öncelikle şunu gözardı ediyorsunuz ki sizi sadece 2 kat altınızdaki Alman şikayet etmemiş. Alt katınızdakiler de o büroya şikayet etmişler.. Yani hem alt kat hem de 2 alt kat şikayet ettiyse sorun 2 kat alttaki yaşlı Almanlarda değil sizde...
Lütfen insanları da tanımlarken yaşlı emekli alman diye nitelendirip ayrımcılık yapıp sonra da ırkçılık yapıyorlar sanırım diye hayıflanmayın.. Onlar yapıyorlarsa bile siz de hiç aşşağı kalmıyorsunuz...
At katınızdakiler de gürültü yapıyorsunuz ama siz müslüman biz müslman olsun demiş.... Ama büroya da şikayet etmişler.... Ne farkı var.. Neden alt katınızdakileri o Alman dediğiniz aile kadar şikayet etmiyorsunuz....
Hçkise kimsenin gürültüsünü çekmek zorunda değil.. Haa çocuktur dersin 1-2 idare edersin ama kendin itiraf ediyorsun kardeş kıskançlığı diyorsun zor çocuk diyorsun beni depresyona sokto diyorsun.. Demekki çocukların yaramaz.. Bu da demekki gürültü yapıyorlar.... Bu kadar tepkisel olmayın.. Ayn şeyi siz yaşasaydınız tepenizde komşular gürültü yapsaydı sizde şikayet ederdiniz....
Zaten bizim şu anlayıştan kurtulmamız lazım.. Biz neyapsak bizi hoşgörsünler, ama biri bize bişey yaptımı tü kaka...

Sans iste..kimilerinin oyle komsulari var ki 16-17 yasindaki koskoca oglan cocuklari evde top oynar komsulari sagirmidir nedir hic orali olmaz...kimileri de boyle 4-5 yasindaki cocuklarin seslerinden rahatsiz olurlar..Allah yardimcin olsun canim..Allah bizi hep iyi insanlarla karsilastirsin..kotu ile ugrasmak zordur..

Bizimde bi dengesiz karsi komsumuz vardi 6 sene önce, oglum cok usluydu bigün düstü kosarken kafasini kapiya hafiften vurdu kadin 2 dakka sonra elinde bi kornis geldi kapiya neymis cocuk kapiya vurmasin diye kapinin arkasina kornis takip perde ascakmisim hoppaaa buyur burdan yak anlattim durumu anlamiyo benim alt komsumada götürmüs o takmis bende takcakmisim delimidir nedir takmiyorum cocugum uslu baska sikayet eden yok bi kerelik oldu zaten dedim Allahtan bi kac ay sonra tasindi gitti kurtuldum var öyle dengesizler en iyisi sizin tasinmaniz cocuklarda hareketliyse sürekli sinir harbi cekilmez nacizane fikrim...

bence o kadin size kafayi takmis bundan yapiyor.üstelik altinizda degil,onun altindaki katta oturuyor.ee nasil oluyoda sizin gürültünüzü duyuyo ki.ne kulak varmis onlarda anlamadim gitti..geneldede yaslilar agir isitir.taktigi icin yaptigi besbelli.cocuk bu sonucta napcan susturucu taktircak haliniz yok,yapma dedikce inadina yapiyo cocuklar..insanlarinda bunu anlayisla karsilamasi lazim.sanki onlarin hic cocuklari olmadi gerci bunlar cocukta yapmiyo olmamis olabilir.Soguk ülkenin, soguk insanlari!! sabah 7.00 den, aksam 22.00 kadar abarti olamak kaydiyla gürültü yapilabilir.kimsede birsey diyemez.gürültüyü yapan büyük insanlar degil cocuk sonucta bunuda herkesin anlayisla karsilamasi lazim...

bizede sikayete geldiler dun esim korkusundan altina yapacak bugun erken geldi beyefendi hazretleri teftis yapacak ben hapismiyim gikim cikmayacak yaa cocuklar kucuk hicmi kosmayacaklar yaa simdiden bozdular psikolojimi 1 sus iki sus yeter ama aile faciasi cikmazsa iyi...

Komşunuz,çocuklarınızın küçük olduğunu mazeret olarak kabul etmez.Çünkü onların çocukları bu şekilde davranmıyor,gerçek bu.Dışarıda ağlayan,bağıran,kontrolsüz sağa sola koşuşan çocuklara dikkat edin,Alman değillerdir,mutlaka ya Türk ya Araptırlar.Zaten etrafta çok fazla Alman çocuk görmezsiniz.Ya okulda,kreşte ya da spordadırlar.
Çocukların davranışları tamamen yetişmeye bağlı.Sizi suçladığımı düşünmeyin lütfen,benim oğlum da evin içinde top oynadı,zaman zaman hopladı,zıpladı tabii.Ama ben Türkiye'de idim ve burada herkes alışık olduğu için tepki almadım.Sonuç olarak,şikayet eden olsaydı bile,kusura bakmayın,çocuk işte,daha çok dikkat ederiz deyip kapatırdık.Kimse bizi evimizden atmakla tehdit edemezdi.
Siz başka ülkede yaşadığınıza göre oraya uyum sağlamak durumundasınız.Öncelikle tüm zeminlerinizde halı olmasına dikkat edin.Çocuklarınıza,evin içinde oturup oyalanabilecekleri uğraşlar yaratın.Oyun hamuru,puzzle,boya kitabı veya kutu oyunu olabilir.Gerekirse oturup onlarla oynayın.Zaten çocukların akşama kadar parkta olmaları pek doğru değil.Sizin gözetiminizde olmalılar ve onlara zaman ayırmalısınız.Çocuk eğitimi konusunda yardımcı kitaplar edinebilirsiniz.

Zekiyim arkadasibiliyorum elbet bizlerde bir gun yasli olucaz ama sizi anliyorum Ben apartmanda oturmuyorum kendi evimiz mustakil bende hollandadayim bende turkiyeden geldim bu almanlar olsun hollandalilar olsun irkcilar taktilarmi takiolr bide hakililarsa eger yandin ama senin benim hakkimada saygi gostermezler pislik bunlarin hepsi cocouk durdan anlamaz yapmadan anlamaz napabilrisin ki yanii size tavsiyem o evden cikip mustakil bi eve tasinin ev burosuna soyleyin madem oyle bulun bizim ailemie gore bir ev kimsenin rahatsiz olmiycagi bulsunlar benim cok yakin arkadasimin da basina geldi hatta bi kac sefer kapiya polis geldi biz ordayken cocuklrin citi bile cikmiyoken bide apartmanda degil yan yana ev bu mustakil ev dedigimde iste bilrisiniz neymis cocuklar merdivenden cikarken ses yapmislar felan cocouklarin citi bile cikmiyodu ama nasil sinpir olmustuk benim de yan komsum hollandali cocuklri cok yarama bir merdiven cikiyolar sanki evi yikiolr hafta sonlari sabah 7 de odanin icinde top oynuiyolar benimde kucuk kizim var 1 yasinda oda susuyo butun gun evin ciinde ama iste komsuluk. Irnirini idare edebilmektir yasliysa gitsin yasli evine yerlessin oda cik cik anliorum ben sizi uzulmeyin hic bisey icin cocuklarinizi ve kendinizi dusunun tabii cevrenizdekileride idare etmeye calisin baktiniz gene olmuyo dedigimi bi yapin bilmiorum avusturyada kurallar nasil ev burosuna anlatin size gore ev bulsunlar onlarda ozaman Allah yardimciniz olsun korkmayin dunyanin her yerinde bu tur sorunlar illaki var yanii :72:

Burdanda bend iki yorum once yazan arkadasim demissiniz yaa oraya uyym saglamak zorundasiniz diye iy biz buryaa esir olmayami geldik avrupalilarin oyuncami olmaya geldik siz ne diyosunuz gelin yasayin burda o inslarin ne oldugunu nasil oldugunu bakin sonra oyle yorumlar yazin onlar bizim ulkemize geldiginde odun veriyolar mi biz vericez kaldiki onlar bizim ulkemize turist olarak geldikleri halde onalr caba gosteriyolar mi turkler kadar hayirr hic bir zaman turkligumden odun vermem ne muslumanligimdan ne de Turklugumden begenmeyen sikayet eden ceker gider madem cok rahatsiz oluyo kimse kimse icin degismez hayatta biz burda zaten yeterince onalrin kuralalrina uyuoar merak etmeyin ama soz konusu ev aile ise kimse karisamaz ve karismayada hakki yoktur ben saat aksam 10 a kadar isimi gucumu gorurum zaten cocugumda saat 8 de yatar uyyur 10 dan sonra sesim cirkada kapima gelir der rahatsiz olduk ozur felen afilan ama bu ne canim almanlarin istedigi gibi mi olcaz robot mu olalim onlar tuklere baksinalrda biraz kultur gorsunler eglenmeyi bilmezler gezmeyi bilmezler varsa yoksa icki icmek isleri guzleri soz konusu ailem ve cocougum ise kimse cikmasin karsima hakliysam eger amaa (: Allahdan boyle nir sorunum yok alt ust diye bi yan komsum cocuklari cok ses yapar ama cocouktur nihayetinde anlamaz onun icin kimseyle yuz goz olmaya degmez anlayiz anlayis
:72:

Hayat sadece sizin için mi zor ?

Bıktım diyorsunuz ama o kadın da bıkmış olamaz mı?

Bakın kendiniz diyorsunuz çocuğum zor bir çocuk diye. Demekki gerçekten rahatsız edici bir durum var.

Biliyor musunuz bizim üstümüzde şimdiki oturanlardan önce bi başka aile vardı. Aynı rahatsız edici durumla onlarda da karşılaştık.

Finalime ağlaya ağlaya çalıştığımı biliyorum ben. Kim için ağlıyorum peki?

Beni bu şekilde rahatsız etmeye onların hakkı var mı?

Aynı şekilde sizin de o aileyi rahatsız etme hakkınız yok.

Evet bunalmış olabilirsiniz ama o aileye söylenerek kendinizi haklı çıkarmaya çalışarak suçunuzu örtbas edemezsiniz.

Bunaldıysanız başka şeylere yönelin. Ama hiç bir şekilde başkalarını rahatsız ederek rahatlama çabasına giremezsiniz!!

selamlar
arkadaslar bi cok yorumu okudum ve kendi fikrimide yazmak istedim kimse kirilmasin darilmasin yazacaklarima bende anneyim 3 cocuk yetistiriyorum bizimde binada takintili yaslilar var ve herzaman bana dedikleri senin cocuklarin gibi sessiz cocuk görmedik kendi torunlarimiz bile asiri derecede simarik gürültülü diye bu konuyu acan bayan senide anliyorum ama nekadar kabullenmesekte cok bayanimiz cocuklarini serbest biraktikca kuralsiz yetisdirdikce o cocukta elinden geleni ardina birakmiyor evinizde kurallar uygulayin (ASKERIYE KURALLARI DEYIL TABIKIDE) aksam evde aile toplandiginda yemekler yendikten sora alin cocuklari uyku hazirligini yapin cocuklari yatirin hikaye kitabi alin ilgilerini cekecek sekilde okuyun uyku saatine kadar dinlerler sorada kendiliginden uyurlar (uyku saati 20.00 ) olmali sora bak hic kimse sikayet edermi bizim türk aileleri genelde düzensiz hayat yasayip ama dört dörtlükmüs gibi yansitmaya bayilirlar aslina baksan hic öyle deyildir cocuklu aile isen ufak kurallar sart! ve benim bildigim kadari ile bide söyle bisiy var eger o alman bayan saatini gününü yaziyosa diger komsularda ondan yana olurda onaylarsa kizma ama hic sansin yok sokaktir ikametgah yeri yada Obdachlosenheim ha dahada uzarsa bu is Jugentamta kadarda gidebilir allah göstermesin ama basina olmadik belalari sararlar sen zekisin yani kendin öyle yazmissin ona dayanarak diyorum yönetimi iyi bir sekilde aile icinde kur.
saygilar:45:

keşke Türkiye'de de gürültü yapanları şikayet edebileceğimiz bürolar olsa...!!
:47:

konuyu görünce yazmadan geçemedim.bende apartmanda oturuyorum.aile apartmanı.eltim kayınvalidem üst katımda oturuyor.çift daireli.eltimin 10 yaşında kızı var ve küçüklüğünden beri hep hoplar zıplar asla yürümez hep koşar odadan odaya asla yürüyerek tuvalete yada odaya gitmez hep koşarak gider ve birkez olsun eltim yada kaynım kızım koşma yavaş ol demez demedikleri gibi kendileride dikkat etmez asla.yükses sele gece 2lere kadar konuşmalr gülmeler benim balkonda çamaşırım olduğu halde halı bez silkmeler kuşlarının pisliklerini dökmeler...kendileri hiç dikkat etmez ama eltim kayınvaideme demiş sadecik in çamaşır mak.sesi geliyoo amaann sabah beri vırvırr demiş kayınvalidem indi bana senin makinenin sesi geliyomuş yukarı dedi bende onun makinesinin sesi bize gelmiyormuymuş kendi sesleri bitti benim makinemimi söleyor dedim sonra kayınvalide diyor gece biz yattıkmı sizin konuşmalarınız duyuluyor sesiniz geliyor bende gelir dedim bende koca gün hepinizi dinliyorum duyuyorum dedim..yani ille gelir ses ama herşey karşılıklı olmalı..ben 5 senedir hepsinin kahrını sesini çekiyorum fakat onlar çamaşır makinemin sesinden şikayetçi olup kapıya dikildiklerinde ipler orada kopar işte.ev bu aşağıdanda ses gider yukardanda gider önmeli olan dikkat etmek ama bazen elimizde olmayan sebeblerden de ses gidiyor

Almanyada yaşıyorsunuz değil mi? İki kat altınızda gürültüden rahatsız olması mantıklı değil. Bir dahakine problem olduğunda kadına yabancı düşmanlığı yaptığını ve yasal işlem için polise başvuracağınızı söyleyin. Bildiğim kadarıyla oldukça katılar bu konuda. Muhtemelen onu korkutmaya yeter.

Tr'den gidenler oranın şartlarına uymuyor ,onların düzenlerini bozuyor.Yaşlı insana karı ,karı demeniz ,bilmiyorum.... ://

Almanyada yaşıyorsunuz değil mi? İki kat altınızda gürültüden rahatsız olması mantıklı değil. Bir dahakine problem olduğunda kadına yabancı düşmanlığı yaptığını ve yasal işlem için polise başvuracağınızı söyleyin. Bildiğim kadarıyla oldukça katılar bu konuda. Muhtemelen onu korkutmaya yeter.

yalnızca onlar değil, alt komşusu da şikayet etmiş canım

Back