Tabi ki herşeyi düşünmeye çalışıyorum. Burdaki yorum yapan herkese ayrı ayrı hak veriyorum zaten. Bana bundan 1 yıl önce saçı uzun kaşında piercing kolunda dövmesi olan bir adama aşık olacaksın deselerdi muhtemelen inanmazdımKarşınızdaki erkek dinle bir boşluğu doldurmaya çalışıyorsa bence kalıcı olmaz. Yok gerçekten iyi düşünüp, araştırmış ve doğrunun İslam olduğuna karar vermişse bu açıdan problem yaşamazsınız. Birbirinizi destekleyerek ilerlersiniz. Ancak 40 sene rahat yaşamış, dini bir öğreti almamış ve buna yönelik bir hayat çizmemiş bir insanın eski yaşantısına hiç özlem duymayacak şekilde daimi inançlı olması pek mümkün gelmiyor. Bir de sürekli farklı ülkelerde yaşayan bir insandan bahsediyorsunuz. Bir kültüre aidiyet duyması neredeyse imkansız. Dünya vatandaşı olmuş artık. Hayata bakış açılarınız birbiriyle örtüşmez gibi. Sanki birbirinize farklı geldiğiniz, benzer olanlarda mutluluk bulamadığınız için bir aradasınız gibi görünüyor. Ben müslümanken pek de dinine bağlı değildim. Daha doğrusu din ve yaşamı birbirinden ayırırdım. Eşim daha muhafazakar bir çevrede yetişmiş, onunla çok Kuran okuduk, üzerine düşündük, tartıştık. Neye neden inandığımı öğrendim. Zaman geçti fikrimiz değişti ve şimdi ikimiz de ateistiz. Sonunda ortak paydada buluştuk :) Karakterimiz, ahlakımız değişti mi hayır? Hala aynı insanlarız ama bakış açımız değişti. Şimdi hangi din olursa olsun inanan bir insanla çok aşıksam belki yaşayabilirim ama bana karışılmasını istemem. Hele çocuğumu yönlendirmesine asla müsaade etmem. Sizin de eğer çocuklarınız konusunda böyle hassasiyetleriniz varsa ve evlendiğinizde eşinizi örnek alabilecek yaşlarda iseler sorun yaşamanız çok muhtemel. Ama çok aşık olmuşsunuz, buradan bile hissediyorum heyecanınızı :) Sizin ve çocuklarınız için en güzeli olur umarım.
Tabi ki herşeyi düşünmeye çalışıyorum. Burdaki yorum yapan herkese ayrı ayrı hak veriyorum zaten. Bana bundan 1 yıl önce saçı uzun kaşında piercing kolunda dövmesi olan bir adama aşık olacaksın deselerdi muhtemelen inanmazdım
Teşekkür ederim.Ben ayrılmayın diyorum, evlenin de diyorum benim evetimi aldınız madem bu iş olur
Sana soru sorduk, niye cevap vermiyorsunTeşekkür ederim.Umarım en hayırlısı olur tabi
Kusura bakmayın bazen arada kaynadı bazi sorular. Bakayım sorunuza şimdiSana soru sorduk, niye cevap vermiyorsun
Açıkçası zaten dinler tarihi mezunuyum. Namaz falan kılmaya çalışıyorum. Aslında şimdi mesela namaz noktasında bir gayret sarfetmeye başladı ve bu konuda beni daha profesyonel görüyouSadece kapalisin diye mi bu dusunce? Zira gunumuzdeki kapalilik dini yasayisini belli eden birsey degil. Sen ne kdar yasiyorsun dinini? Mesela namaz kilip oruc tutuyor musun? Hacca gidip, zekat veriyor musun
Yani dindar diye biriyle evlenirsin seni aldatir saygisiz bencil bir insan olur, ama sorsan dindardir..dindar dedikleride evlilik oncesi iliski yasamamistir vs vs.
Eskiden olsa asla olmaz derdim ama
Sevgi saygi varsa olur, sen onun yerine cehennemde yanmayacaksin sonucta o da senin yerine yanmayacak. Birbrnize karismadignz surece yuruyebilir… ama ilerde cocugunuz olursa dini egitim konusunda catisabilrsnZ
Teşekkürler evet bende biraz zaman geçmesi gerektiğini düşünüyorumtabi ki 5 ayda evlenmeye karar vermeyin, hem çocuklar için ince düşünmek lazım hem de çocuklar olmasa bile 5 ay birini tanımak için çok az bir süre. bir ilişkinin sağlıklı yürümesi için dengi dengine olunması gerektiğini düşünenlerdenim ama ben genel yorumlardan daha yumuşak olacağım. bence bu sürede hemen evlenme kararı vermeyin ama düşünün, tartın biraz daha zaman geçsin gözlemleyin, hala aynı şeyleri düşünüyorsanız olabilir..adamın eksi bir özelliğini okumadığım için söylüyorum.
Karşıdaki kişi 50 yaşında değil ki tam tersi erkeklerin kendilerine en çok özgüven duydukları yaşlarda 39 yaşında.Sizinle ilgilenmesinin ana sebebinin aradaki on yas farki oldugunu dusunuyorum. Yoksa kendi dunya gorusune uygun kendi yaslarinda birileri yerine neden siz?
Dine yönelmesini bekliyorsunuz belli ki. Belki de “ben onu ikna ederim” diyorsunuz. Yapmayın, o sizi vazgeçirmek istiyor mu?Bunu biliyorum ama yine de en doğru insan oymuş gibi geliyor. Gerçekten merak ediyor ve saygı gösteriyor. Dini bir yönelimi oluştu. Ama yinede yetişme tarzlarımız falan çok farklı
Zaten yüzyüze tabiki tanışıyoruz. Bizden ürün alıyordu. Küçük bir işletmesi var. Elhamdülillah müslüman sadece dini yeni tanımaya çalışıyor. Duaları falan öğrenmeye çalışıyor. Aslında takıldığım kısım din noktası değil. Daha çok çok farklı kültürden 2 insanız. Hayata fazla rahat bakıyor. Bir de daha önce hiç evlenmemiş filan. Şimdilik herşey iyi ama ilerde çocuklar noktasında sıkıntı yaşar mıyım diye düşünüyorum
Açıkçası arada uçurum bir fark yok. Zaten oldukça genç duruyor. Birçok farklı kadınla beraber olmuş eli yüzü düzgün kendi işi gücü olan bir adam benim gençliğime ihtiyacı yokkiSizinle ilgilenmesinin ana sebebinin aradaki on yas farki oldugunu dusunuyorum. Yoksa kendi dunya gorusune uygun kendi yaslarinda birileri yerine neden siz?
Açıkçası zaten ben dinler tarihi mezunuyum ve diğer inanç stillerine oldukça hakimim. Burda salt Müslümanlık söz konusu değil. Ama kültürel farklılıklar elbetteki zor oluyor. Kaldı ki daha liberal bir görüş taşıyan biriyle de muhtemelen kültürel farklılıklardan dolayı sorun yaşanırdıolay sadece dinde bitmez. dini inançla yaşayan birinin kültürü oturuşu kalkışı hayata bakışıyla bu yaşa kadar tam tersi hayat sürmüş birinin bakışı aynı olamaz. ayrıca adam yeni tanıyor demişsiniz. dine yaklaşımı giderek ısınmayadabilir. uzaklaşırsa bana göre değil derse bu sizin için sorun olacak mı? yani sizin muhazakarlıgınızın sınırları da belirleyici burda. sadece kendi kendinize inançlarınız doğrultusunda mı yaşayacaksınız yoksa karşınızdakinden bu doğrultuda beklentiye girecek misiniz? bana bu ilişki pek olmaz gibi geldi.
Öyle bir niyetim yok. Zaten herkesin kendi yolundan yürüdüğüne inanırım. Temel inanç farklılıkları olmasın yeterkiKendi inançlarınızı ona kabul ettirmeden durabilirseniz sorun olmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?