İki farklı görüşte insanın evliliği

Seda0123

Üye
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2020
180
123
8
29
Merhaba. 2 sene önce boşandım ve 2 çocuğum var. Tesadüfen biriyle tanıştım. Benden 10 yaş büyük hiç evlenmemiş Yurtdışında doğmuş büyümüş. 4 farklı ülkede yaşamış ve sadece 1,5 yıldır Türkiye'de yaşıyor. Çevresinde hiç muhafazakâr kimse olmamış. İlk yakından tanıdığı tesettürlü benmişim. Ben muhafazakâr biriyim. 5 aydır konuşuyoruz ve aslında birbirimiz için yaratılmış gibiyiz. Bana evlenme teklif etti. Asla tekrar evlenmem diyordum. Sorum şu iki farklı dünyadan iki insanız. Yani hiç bir dini inanca yanda kültüre ait olmadan çok farklı coğrafyalarda yaşamış. Müslümanlığı sadece kimlikteymis. Şimdi dine yöneldi ve öğrenmeye çalışıyor. Bana karşı bir önyargısı yok. Beni tanımaya çalışıyorve Bana her konuda saygı gösteriyor ama benim çocuklarım var. Bu iki farklı insanın evliliği çok problemli olur mu? Ne düşünüyorsunuz? EDT: Arkadaşlar herkese görüşlerinden dolayı teşekkür ederim. Umarım hepimizin hayatı istediğimiz yönde ilerler. Sanırım daha fazla üzerinde konuşmayacağım. Sanırım konuşulabilecek herşeyi konuştuk.

Son düzenleyen: Moderatör:
olma ihtimali yüksek. sizin dindarlık adine karşıdan beklentiniz nedir? onun yasam tarzı nedir? cocuklarinizi nasıl yetiştireceksiniz vs vs

bosandıgınız ınsan sızın kulturunuzdeydı de ne oldu... farklı ortamda yasamıs buyumus ınsanlar ortak noktada bulusabılır
adamı tanıyan sızsınız bız degıl nasıl bırı bılmıyoruz kı
cocuklarınız var o yuzden acele etmeyın bıraz daha tanıyın

Teşekkür ederim. Ama birbirimizden çok etkilendik ve bu benim için ilk defa oluyor. Çok istiyorum ama korkuyorum
bence neden etkilendiginize odaklanın. özgürlüğü mu? dis gorunusu mu? aldiginiz iltifatlar mi? bana bu kadar yüksek uçmak çok tehlikeli gelir hep. ayrica evlilik icin çok sevmek çok etkilenmek yetmez, nasıl bir gelecek, nasıl bir aile hayati istersiniz, cocuklarla iliskisi nasil olacak, nerede yasayacaksınız?? Boyle seyleri konustunuz mu?

internetten mi tanıştınız?

Sanki duygusal boşluktasınız ve o yuzden toz pembe geliyor size.

Hicbir dine inanmamış ve kulture ait olmamiş marjinal bir insan büyük risk.

Tek başınıza olsaydıniz hadi yaşayin görün diyeceğim de iki cocuk annesi bir kadın böyle bir riske girmemeli.

O inançlı siz inançsız olsaydınız biraz zor olurdu ama onun sizin inancınıza saygı duyduğu sürece iyi gidecek bir evlilik olur diye düşünüyorum. Ben ve eski işim de farklıydık ama bir şekilde 10 seneyi devirdik. Farklı sebeplerden ayrıldık. Şimdiki görüştügüm kişi ise yabancı ve hem kültür hem de din farkı var ama görüyorum ki sahip olduğum kültüre de dine de çok saygı duyuyor. Şimdilik hersey iyi ilerliyor ilerde evlilik söz konusu olunca din ve kültüre degil nasıl hayatı paylaştığımıza bakarız.

Hayır internetten tanışmadık. İsyerimize sıkça mal almaya gelirken tanıştık.

yazdıklarınızdan çok aşık olmuşsunuz izlenimini aldım. bu durum gerçekleri görmenize engel olabilir. bence kendinize bir süre tanıyın, duygularınız bir yavaslasin, tekrar değerlendirirsjniz.

din hayata bakışı, yaşam şeklini etkileyen en önemli faktörlerden. uyumsuz olmasını şahsen tercih etmezdim. hadi deneyeyim diye kendimi ateşe atsam, ne olacak bosanirim diye, çocuklar var, olmaz. pek Oluru yok bana göre.

insallah en doğru kararı verirsiniz..

Bence olmaz, hiç alakası olmayan 2 insansınız. Çok sevdim aşık oldum derseniz de, eğer muhafazakar olmasaydınız ve 2çocuğunuz olmasaydı beraber yaşayın bir süre bakın derdim. Şu şekil kumar oynamanız gerekiyor evlenip ya mutlu olcaksınız ya da bu ne diyip 2 çocuğunuzu yeniden boşanmaya maruz bırakacaksınız. Bence en sağlıklısı birlikte yaşayıp bakmanız, şu şartlarda o olmayacağına göre bence bu işin olmama olasılığı daha fazla.

Hayır internetten tanışmadık. İsyerimize sıkça mal almaya gelirken tanıştık.

Yüz yüze taniştiysanız tabi daha guvenilir ama tesetturlüsünüz diye söylüyorum işin birde dini boyuyu var. Adam sonucta inanmıyor. Dini nikah sıkıntılı.

Esimle siyasi görüş lerimiz taban tabana zıt. Evde hiç siyaset konuşmayız demiyorum ama kırıcı olmayız.
Fakat yaşam tarzı mız çok benzer. Yada zaman içinde birbirimize benzedik.
Ben sadece çocuklu insanla çocuksuz insan olmaz diyorum. Çünkü anne baba olmadan karşındakinin yerine kendini koyamıyorsun. Eşim bir kız babası olmasa onunla asla evlenmezdim.

Aynen öyle kendisi aile düzeninde büyümemiş bir erkek özellikle erkek diyorum çunku kadin ne olursa neresi olursa ayak uydurmaya ortama,karsisindaki insana uymaya hazir yuvayi disi kus yapar hesabi ama erkek yapamiyor hele hele aile icinde buyumemis cogu insan aile ne demek,cocuk ne demek bilmiyor cunku gormemis.Aranizdaki kultur farkina deginemedim bile.Hakkinizda hayirlisi olsun ama lutfen 2 kez degil 4 kez dusunun.Aşkinizi degil mantiginizi ön plana alin

Yazdıklarınızdan bana pek ortak noktanız varmış gibi görünmedi. O yabancı ülke kültürü aldığı için saygılı birine benziyor. Bende beyaz sarayın önünde namaz kılmıştım. Kimse de bir şey demedi. Yurtdışında insanlar seni bir kalıba sokmuyor. Bizdeki gibi değil.
Hiç evlenmemiş olması, sizin 2 çocuğunuz olması, yurt dışında yaşaması… bunlar uzun vadede sorun olur diye düşünüyorum. Daha temkinki yaklaşmanızı tavsiye ederim. Başınızdan bir evlilik geçmiş. Duygularınız yerine mantığınızı daha ön plana koymalısınız.

Yüz yüze taniştiysanız tabi daha guvenilir ama tesetturlüsünüz diye söylüyorum işin birde dini boyuyu var. Adam sonucta inanmıyor. Dini nikah sıkıntılı.
Zaten yüzyüze tabiki tanışıyoruz. Bizden ürün alıyordu. Küçük bir işletmesi var. Elhamdülillah müslüman sadece dini yeni tanımaya çalışıyor. Duaları falan öğrenmeye çalışıyor. Aslında takıldığım kısım din noktası değil. Daha çok çok farklı kültürden 2 insanız. Hayata fazla rahat bakıyor. Bir de daha önce hiç evlenmemiş filan. Şimdilik herşey iyi ama ilerde çocuklar noktasında sıkıntı yaşar mıyım diye düşünüyorum

Çocuklarınız olmasaydı belki bir şans verin derdim ama 2 çocuğunuz varken daha gerçekçi, daha risksiz bir ilişkiyi düşünmenizi öneririm. Bireyler farklı kültürlerden olabilir ama ‘ortak paydada’ buluşabilecek misiniz ve annelik sorumluluklarınıza saygı gösterip destek olabilecek mi? Özgür ruh beyfendi (anladığım kadarıyla) sizi bağlayan sorumluluklar var bunları kaldırabilecek mi? Ne kadar güvenilir biri? Hayatına dair kimleri tanıyorsunuz? Ne zamandır tanışıyorsunuz? Bunlar çok ciddi konular. Acele etmeyin. Bekar annelerin sevgilileri (çocuğun hayatına dahil etmeden) olması normal, bu sevgili ile ciddi bir adım atılacağı zaman çocuk ile tanışmalı, görüşmeli. Çocuk ile uyum sağlanırsa evlilik olmalı. Diğer türlü binlerce problem çıkıyor. Ayrıca inanın ‘aynı evde yaşarken’ hiç ummadığınız şeyler çıkabiliyor. Uzuuuun bir zamana yayın evlilik kararınızı.

imanlıyla imansız birliktelikler gördüm. ibadet, alkol vs kimse kimseye karışmıyordu. saygı vardı ama, olmaz diye bişi yok. benim için zor mesela. herkes yapamaz. yada yaparım sanarsın yapamazsın, yapamam sanarsın yaparsın.

çocukluyla çocuksuzda evleniyor. o da zor. ama yapan çok.

sevgili kalmak en iyisi bence evlenmek şart mı sizin için? çocuklar olunca iki kere hesap yapmalı. çocuksuz dener, olmadı der boşanır. çocukların hayat standartlarını, duygu durumlarını vs hepsini değerlendirip karar vermek lazım.

evliliğin maddi manevi faydaları fazla ise evlenin yada. bu çok kişisel bir karar ya. herkes kendi şartına şurtuna göre karar vermeli.

İnanın tam olarak öyle yapmaya çalışıyorum. Mantıklı hareket etmek istiyorum. Ama aramızda öyle büyük bir çekim oluştu ki belki birbirimizi sokakta görsek asla tanışmazdik. İnanin evlilik bile düşünmeyen beni ne kivama getirdi anlamıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…