• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İki farklı görüşte insanın evliliği

Seda0123

Üye
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2020
180
123
8
29
Merhaba. 2 sene önce boşandım ve 2 çocuğum var. Tesadüfen biriyle tanıştım. Benden 10 yaş büyük hiç evlenmemiş Yurtdışında doğmuş büyümüş. 4 farklı ülkede yaşamış ve sadece 1,5 yıldır Türkiye'de yaşıyor. Çevresinde hiç muhafazakâr kimse olmamış. İlk yakından tanıdığı tesettürlü benmişim. Ben muhafazakâr biriyim. 5 aydır konuşuyoruz ve aslında birbirimiz için yaratılmış gibiyiz. Bana evlenme teklif etti. Asla tekrar evlenmem diyordum. Sorum şu iki farklı dünyadan iki insanız. Yani hiç bir dini inanca yanda kültüre ait olmadan çok farklı coğrafyalarda yaşamış. Müslümanlığı sadece kimlikteymis. Şimdi dine yöneldi ve öğrenmeye çalışıyor. Bana karşı bir önyargısı yok. Beni tanımaya çalışıyorve Bana her konuda saygı gösteriyor ama benim çocuklarım var. Bu iki farklı insanın evliliği çok problemli olur mu? Ne düşünüyorsunuz? EDT: Arkadaşlar herkese görüşlerinden dolayı teşekkür ederim. Umarım hepimizin hayatı istediğimiz yönde ilerler. Sanırım daha fazla üzerinde konuşmayacağım. Sanırım konuşulabilecek herşeyi konuştuk.

Son düzenleyen: Moderatör:
Türkiye'de bile farklı kültürlerde dogup buyumus kişilerle anlaşmak zor.sizinki iyi cesaret sanki arada epey farklılık var gibi geldi bana ...
Bunu biliyorum ama yine de en doğru insan oymuş gibi geliyor. Gerçekten merak ediyor ve saygı gösteriyor. Dini bir yönelimi oluştu. Ama yinede yetişme tarzlarımız falan çok farklı

iki farklı kültüre sahip kişiler arkadaş olabilir, komşu olabilir, hatta gönül eğlendirmelik flört de olabilir ama evlenmek sağlıklı olmaz bence sonuçta evlilik upuzun bir yolculuk illaki sorunlar olacaktır.
Teşekkürler. Ama aslında bir ailesi boşanmış o çok küçükken ve bir aile arayışında. Herseyimle bağlanırım benim için problem değil diyor . Yine de zor

Teşekkür ederim. Ama birbirimizden çok etkilendik ve bu benim için ilk defa oluyor. Çok istiyorum ama korkuyorum
Bi müddet sonra etkilenme geçiyor saygı sevgi baki kalıyor. Ben ikinci evliliğimi yapacak olsam en ufak pürüz ihtimaline bile şans vermem. Çocuklar olunca böyle sanki çok lüks gibi geliyor. Halkınizda hayırlısı olur inşallah

Teşekkürler. Ama aslında bir ailesi boşanmış o çok küçükken ve bir aile arayışında. Herseyimle bağlanırım benim için problem değil diyor . Yine de zor
Bakın aşık olmuşsunuz ve her şeyi olumlu düşünmeye çalışıyorsunuz ikinci evlilikte bu denli gözü kapalı olmanız garip geldi bana. Mesela alkol alıyor mu alıyorsa siz muhafazakarsanız bu durum nasıl olacak en basit örnek bu geldi aklıma

Bi müddet sonra etkilenme geçiyor saygı sevgi baki kalıyor. Ben ikinci evliliğimi yapacak olsam en ufak pürüz ihtimaline bile şans vermem. Çocuklar olunca böyle sanki çok lüks gibi geliyor. Halkınizda hayırlısı olur inşallah
Biliyorum yaşlarımız küçük değil. Ortada çocuklar da olunca o kadar korkuyorum ki

Aynı görüşteki insanlar bile onlarca problem yaşayabiliyor.
Hayata her insan çok farklı bakabiliyor.
Aslında bence olabilir ama sizin durumunuzda çocuklarınızın olması durumu etkileyebilir.
Sadece siz ikiniz evlilik yapmayacaksınız sonuçta çocuklarla da iletişim,dil,hayat görüşü gibi durumların uyup uymayacagi çok önemli.
Sadece kapalı olmak mevsuzu değil ki evlilik.
Dünyada farklı dinden,dilden insanlar evleniyor çok mutlu olan insanlar var.
Ama bence çok iyi düşünün.
Çocuklar uyum sağlayabilir mi evleneceginiz insanin davranislari ve huyu da çok önemli.
Siz aradaki dengeyi bulabilir misiniz.

Bakın aşık olmuşsunuz ve her şeyi olumlu düşünmeye çalışıyorsunuz ikinci evlilikte bu denli gözü kapalı olmanız garip geldi bana. Mesela alkol alıyor mu alıyorsa siz muhafazakarsanız bu durum nasıl olacak en basit örnek bu geldi aklıma
Hayır.Alkol ya da sigara kullanmıyor. Aslında dini olarak boşluğunu tamamlamaya çalışıyor. Yine de fazla rahat bakıyor sanki herşeye. Olumlu görmeye çalışmamın sebebi içinde bir aile özlemi var. Bana uyum sağlamak için çok çaba sarf ediyor.

Hayır.Alkol ya da sigara kullanmıyor. Aslında dini olarak boşluğunu tamamlamaya çalışıyor. Yine de fazla rahat bakıyor sanki herşeye. Olumlu görmeye çalışmamın sebebi içinde bir aile özlemi var. Bana uyum sağlamak için çok çaba sarf ediyor.
Aile özlemiyle aile olmayı bilmek farklıdır. Yine de siz bilirsiniz sonuçta biz karşı tarafı bilmiyoruz hakkınızda hayırlısı olsun

Aslında bence olabilir ama sizin durumunuzda çocuklarınızın olması durumu etkileyebilir.
Sadece siz ikiniz evlilik yapmayacaksınız sonuçta çocuklarla da iletişim,dil,hayat görüşü gibi durumların uyup uymayacagi çok önemli.
Çocuklar uyum sağlayabilir mi evleneceginiz insanin davranislari ve huyu da çok önemli.
Aslında mevzu tesettürlü olmak değil. Dini olarak hiç bir inanca yonelmeden büyümüş. Belli bir kültüre ait değil çok farklı kültürlerde kalmış Almanya, Amerika, tayland ve Rusya. Fazla rahat bakıyor sanki. Belli bir aile düzeninde hiç yaşamamış bu da belli başlı bir problem mesela

Haklısınız. Ben de biraz bu yüzden olumlu bakıyorum. İlk eşimle aynı cevreden birbirine gayet uyumlu iki insan gibiydik. Sonuçta boşandık. Ama onunla bu bağı yakalayamamiştik. Bu kadar kısa sürede çok iyi anlaştığımızı farkettim. Ama yinede korkuyorum. Çünkü tek başıma değilim

Evet boşandınız diye hayat bitmedi elbette birisiyle yeniden yuva kurarsınız, aşık olursunuz, yeniden evlat sahibi de olursunuz.
Ama macera yaşamak için daha temkinli olmak durumundasınız.
Evlatlarınız olmasaydı bile daha uzun süreli tanıyın derdim. Evlat söz konusu olunca bir pirinç tanesini bine bölün öyle düşünün. Çocukların ahlakı, dini bakış açısı, doğrusu yanlışı eğrisi doğrusu ona göre şekillenecek. 5 ay zaten tanımak için çok kısa bir süre. Korkuyorum ama istiyorum derken ki heyecanınız öyle hissediliyor ki. Korkudan ziyade genç bir aşık edasıyla geçiyor bana hisleriniz.
Ama macera olur...
Ola ki evlendiniz, ama farklı yapı ile olmaz evliliği sürdüremem dediniz. Hem çocukların boş yere düzeni bozulmuş olacak hem de ömürlük gerçek evlilik için daha temkinli davranacaksınız.
Tanıyın çok iyi ve uzun süreli tanıyın.
Adı görüştü bitti olur anlaşamazsanız. Anlaşırsanız da evlenirsiniz.

Birisiyle yuva kirmak en doğal hakkınız ama bu adam baba olmamış sizce çocuk sorumluluğu alabilecek mi tesettürlü olan bir insanla inanci olmayan kültür hakkında fikri olmayan birinin evliliği zaten zor olur birde çocuklarla bence akıl karı bir iş değil evliliginiz hataymış bosanmissiniz şimdi bu kadar riskle ayakları yere basmayan tercihler yapmak çocuklarınıza haksızlık bence

Back