2025 Kasım anneleri grubuna yaz bence o grupta 10 dan fazla kadın kan sulandırıcı kullanıyor onlar sana daha net söyleyebilirler . Ben özeldeki doktoruna güvenmen yanındayım o uzman doktor acildekiler pratisyen hekim kadın doğum hakkında uzmanlıkları yok. Yine de sen bilirsin11. haftalık hamileyim. 8. haftada düşük riski geçirdim 5 gün boyunca progestan iğne kullandım ve hala fitil kullanmaya devam ediyorum. Özel olarak 5. haftadan beri gittiğim doktorum 12. haftaya kadar dikkatli olmamı söyledi. En son iki hafta önce gittiğimde ultrasonda kese kenarında hafif bir kanama alanı olduğunu gördü, Coraspin kan sulandırıcı verdi ve riskin azaldığını söyledi. İki gün önce gece kırmızıya yakın şekilde hafif bir kanama oldu ancak ağrım yoktu. Ertesi sabah yani dün uyandığımda peçeteyle bastırdığımda oluşan kahverengiye yakın bir kanama olduğunu gördüm. Özel polikliniği olan doktorumla telefonda görüştüm Clexan 0,4lük iğne kullanmamı söyledi. Bayram dolayısıyla kliniği açık olmadığı için ben de devlet hastanesi aciline başvurdum. Oradaki doktor çatala çıkardı ve kanamayı kontrol etti aktif kanama olmadığını pıhtı olduğunu söyledi ve risk yüksek değil dedi. Ultrasonda bebeğin kalp atışlarını duyduk. Bu doktora özel olarak gittiğim doktorun Clexan iğne verdiğini söyledim. Clexan kan sulandırıcı iğne olduğu için ben tavsiye etmiyorum kanamayı artırıp bebeği düşürebilirsin dedi ve tekrar Progestan iğne ve fitil yazdı sadece. Özel doktoruma bunu söylediğimde ise Clexan vermemin sebebi pıhtı büyür ve bebeği besleyen yolları tıkarsa bebeği kaybedebilirsin dedi, bu nedenle Clexan verdiğini söyledi. Bu arada acilde kan tahlili yapıldı. Sonuçlara göre aslında kanın pıhtılaşma süresi uzun, yani çabuk pıhtılaşma olmuyor. Bu nedenle kan sulandırıcı iğneden emin olamıyorum ama doktorum da çok ilgili. Çok arada kaldım, dün de ilk kan sulandırıcı iğneyi yaptım. Çarşamba günü kontrole gideceğim ama o zamana kadar kafamı rahatlatmam gerek. Benzer bir süreç yaşayan varsa, fikirlerini belirtirse çok sevinirim.
Teşekkür ederim. Acildeki doktor da kadın doğum doktoruydu, acilden giriş yaptım ancak servise çıkıp nöbetçi kadın doğum doktoruna kontrol yaptırdım.2025 Kasım anneleri grubuna yaz bence o grupta 10 dan fazla kadın kan sulandırıcı kullanıyor onlar sana daha net söyleyebilirler . Ben özeldeki doktoruna güvenmen yanındayım o uzman doktor acildekiler pratisyen hekim kadın doğum hakkında uzmanlıkları yok. Yine de sen bilirsin
Evet öyle söyledi zaten. Kanamam olduğunu ve kan sulandırıcı iğne kullanırsam kanamanın artabileceğini söyledi. Kendi doktorum da hem iğne hem Coraspin kullanmaya devam et dedi. Şu anda onun dediğimi uyguluyorum. Her doktorun yaklaşımı birbirinden çok farklı olabiliyor bizim de denemekten başka çaremiz olmuyorBenim 12.haftada kanama olduğunda doktorum coraspini kesmişti kanama durunca devam ettirmişti acildeki Dr bu mantıkla düşünmüş olabilir
Kanama devam ediyor mu halaEvet öyle söyledi zaten. Kanamam olduğunu ve kan sulandırıcı iğne kullanırsam kanamanın artabileceğini söyledi. Kendi doktorum da hem iğne hem Coraspin kullanmaya devam et dedi. Şu anda onun dediğimi uyguluyorum. Her doktorun yaklaşımı birbirinden çok farklı olabiliyor bizim de denemekten başka çaremiz olmuyor
Ben de aynı şekilde iğne fitil kullanınca baya gerilemişti doktor bir daha tekrarlanmayacağından neredeyse emindi. Ama tekrar olunca pıhtılaşmadan şüphelendi, Çarşamba kontrole gittiğimde detaylı tahlil yapılacak bakalım. Umarım hepimiz için sağlıklı bir hamilelik süreci olur.Düşük tehlikesi bende geçirdim kanamayla birlikte. Kan sulandırıcımı hiç kesmedi doktor. Hatta 3 gün hastanede yattım. Bu arada öyle kan pıhtılaşma sorunum yok ama önlem amaçlı kullanıyorum. Her gün kan sulandırıcı iğne vuruldum. 10 gün boyunca her gün progestan iğne ve fitil kullandım. Sonrada kanama alanı geçti
Taze kanama yok ancak hala tuvalet kağıdıyla bastırdığımda kahverengi leke var. Dün yaşadığım kanama yavaş yavaş geliyor belki de ondandırKanama devam ediyor mu hala
Korumaya başlamıştır iğne ve fitil kullanıyorsunuz dimiTaze kanama yok ancak hala tuvalet kağıdıyla bastırdığımda kahverengi leke var. Dün yaşadığım kanama yavaş yavaş geliyor belki de ondandır
Kan sulandırıcı iğneyi ve fitili kullanıyorum. Progestan iğneyi henüz yaptıramadım eczanede kalmamıştı malum nöbetçi eczanede yoksa beklemek zorundayız. Bugün gelecek demişlerdi gelirse yaptıracağım onu da.Korumaya başlamıştır iğne ve fitil kullanıyorsunuz dimi
Bence iğneyi eğer aracınız varsa bir şekilde uzakta olsa nöbetçiden temin edin bir an önce vurdurun o en etkili o kanama içinKan sulandırıcı iğneyi ve fitili kullanıyorum. Progestan iğneyi henüz yaptıramadım eczanede kalmamıştı malum nöbetçi eczanede yoksa beklemek zorundayız. Bugün gelecek demişlerdi gelirse yaptıracağım onu da.
Gün içinde gelmezse öyle yaparım. Zaten progestan iğneyi acil doktoru yazdı kendi doktorum kan sulandırıcı iğne ve progestan iğneyi aynı anda kullanmak birbirinin etkisini bloke eder dedi o yüzden haftada bir kullanacağım onu acil doktoru da haftada bir kullan demişti.Bence iğneyi eğer aracınız varsa bir şekilde uzakta olsa nöbetçiden temin edin bir an önce vurdurun o en etkili o kanama için
Ben kanamadan sonra bir ay her gün vurulmuştum ama belki sizin kanama o kadar yoğun değildirGün içinde gelmezse öyle yaparım. Zaten progestan iğneyi acil doktoru yazdı kendi doktorum kan sulandırıcı iğne ve progestan iğneyi aynı anda kullanmak birbirinin etkisini bloke eder dedi o yüzden haftada bir kullanacağım onu acil doktoru da haftada bir kullan demişti.
Aynen gerekli herşey yapılsın içinizde bişe kalmasın. Bazen bu kanamalar bitmeyedebiliyor. Bazen nedenini bile bulamıyolar. Endişe etmeyin önlem alındıktan sonraBen de aynı şekilde iğne fitil kullanınca baya gerilemişti doktor bir daha tekrarlanmayacağından neredeyse emindi. Ama tekrar olunca pıhtılaşmadan şüphelendi, Çarşamba kontrole gittiğimde detaylı tahlil yapılacak bakalım. Umarım hepimiz için sağlıklı bir hamilelik süreci olur.
Buna benzer durum bende yaşadım. Gebeliğimin başından beri kan sulandırıcı iğne kullanıyordum genetik pıhtılaşma olduğu için ve progestan fitil kullanıyordum.11. haftalık hamileyim. 8. haftada düşük riski geçirdim 5 gün boyunca progestan iğne kullandım ve hala fitil kullanmaya devam ediyorum. Özel olarak 5. haftadan beri gittiğim doktorum 12. haftaya kadar dikkatli olmamı söyledi. En son iki hafta önce gittiğimde ultrasonda kese kenarında hafif bir kanama alanı olduğunu gördü, Coraspin kan sulandırıcı verdi ve riskin azaldığını söyledi. İki gün önce gece kırmızıya yakın şekilde hafif bir kanama oldu ancak ağrım yoktu. Ertesi sabah yani dün uyandığımda peçeteyle bastırdığımda oluşan kahverengiye yakın bir kanama olduğunu gördüm. Özel polikliniği olan doktorumla telefonda görüştüm Clexan 0,4lük iğne kullanmamı söyledi. Bayram dolayısıyla kliniği açık olmadığı için ben de devlet hastanesi aciline başvurdum. Oradaki doktor çatala çıkardı ve kanamayı kontrol etti aktif kanama olmadığını pıhtı olduğunu söyledi ve risk yüksek değil dedi. Ultrasonda bebeğin kalp atışlarını duyduk. Bu doktora özel olarak gittiğim doktorun Clexan iğne verdiğini söyledim. Clexan kan sulandırıcı iğne olduğu için ben tavsiye etmiyorum kanamayı artırıp bebeği düşürebilirsin dedi ve tekrar Progestan iğne ve fitil yazdı sadece. Özel doktoruma bunu söylediğimde ise Clexan vermemin sebebi pıhtı büyür ve bebeği besleyen yolları tıkarsa bebeği kaybedebilirsin dedi, bu nedenle Clexan verdiğini söyledi. Bu arada acilde kan tahlili yapıldı. Sonuçlara göre aslında kanın pıhtılaşma süresi uzun, yani çabuk pıhtılaşma olmuyor. Bu nedenle kan sulandırıcı iğneden emin olamıyorum ama doktorum da çok ilgili. Çok arada kaldım, dün de ilk kan sulandırıcı iğneyi yaptım. Çarşamba günü kontrole gideceğim ama o zamana kadar kafamı rahatlatmam gerek. Benzer bir süreç yaşayan varsa, fikirlerini belirtirse çok sevinirim.
Ben gebeliğimin başından beri progestan dex ve oksoparı birlikte kullanıyorum etkisini azaltacak olsaydı doktor birlikte kullanmamı önermezdi coraspin ve progestan fitil de kullanıyorum üstelikGün içinde gelmezse öyle yaparım. Zaten progestan iğneyi acil doktoru yazdı kendi doktorum kan sulandırıcı iğne ve progestan iğneyi aynı anda kullanmak birbirinin etkisini bloke eder dedi o yüzden haftada bir kullanacağım onu acil doktoru da haftada bir kullan demişti.
Evet acildeki doktor da çok ciddi bir kanama yok demişti.Ben kanamadan sonra bir ay her gün vurulmuştum ama belki sizin kanama o kadar yoğun değildir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?