iki doğumunuda normal yapan anneleri buraya bekliyorum !!!!!

glupglup

Guru
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2009
1.236
22
48
Her iki doğumunuda normal yapan anneler mutlaka söyleyecekleriniz vardır.. Benim var mesela. İlk doğumumu normal yaptım ( korkunçtu ) o yüzden ikincisinden korkuyorum ve sezeryan düşünüyorum. Benim ilkinde alttan kesiklerim vardı, çok sancım vardı, çok zor doğurdum Acaba ikinciside aynı olur mu yoksa daha kolay mı olur ?????? Cevaplarınızı bekliyorum

evet çok güzel bir soru, normal doğum yapan bayanlar cevapları ben de bekliyorum :uhm:

Ben 3. dogumumu da Normal yaptim canim. hepside iyi gecdi.
3. bebegim de hiç sanci cekmedim diyebilirim bel agrisinin disinda.
Ama 1. her zaman 2. gore zor oluyor. korkma ins 2. ddogumlar kolay oluyor. tabi her bunyede farkli olabilir o zaman bir sey diyemem. altan kesik her dogumda olmuyor. benim eltim 2. dogum yaptim hiç kesigi olmadi mesela. benim oldu her dogumda 3 dikis atildi. oda normal bebek 3 Bucuk civari dogunca ooluyor. 3 kilo olursa kesiye bile gerek yok belkide.
Tabii ki dedigim gibi herkesin bunyesi farkli olabilir.
Allah yardimcinn olsun canim.

ya ben de bişey sormak istiyorum.normal doğum yapınca vajen genişliyor mu?cinsel ilişkide bir sorun oluyor mu acaba sonra?

bende normal yaptim dogumumu ilk dogumumdu 3 dikis oldu bebegim 3.100 grdi cok sikinti yasamadim 2.dogumumuda normal dusunuyorum sancilar daha az oluomus galiba ayrica kayinvalidem ilk dogumunda cok dikisi varmis cok zor dogum yapmis 2.dogumu 5 dkda dogmus bebek yani anlamamis bile cok kolay olmus dikissiz. galiba 2.daha kolay oluyo

Fulyancım evet genişliyor. Ama bir süre sonra eskisi gibi olmasada daralıyor bildiğim. Benim hep geniş kaldı maalesef. Doğum sonrası dikişlerim sürekli patladığı için dikiş yerim yırtık kaldı öyle. Ama eşimle hiçbir problem yaşamadım bu nedenle.

Kızlar biraz rahatladım açıkçası yazdıklarınızla. ılk doğumum, öncesi ve sonrasi benim için korku filmi gibi olduğundan ikinciyi normal doğurmaya gücüm var gerçekten ama cesaretim yok. Yine aynı sancıları aynı dikiş ağrılarını çekmek istemiyorum. Daha 5 ayım var doğuma. Galiba doğum yapacağım gün karar vereceğim şekline. ıkincinin kolay doğurulduğunu okudukça içimde çok rahatlıyor.

bende 40+2 de suni sancıyla 2 gün hiçbirşey yemeden sancı çekip kızımı aldım kucağıma..
ama eminimki ameliyat masasına yatıp kesilmekten iyiydi..
2.olsun Allah ın izniyle yine normal yaparım...

Fulyancım evet genişliyor. Ama bir süre sonra eskisi gibi olmasada daralıyor bildiğim. Benim hep geniş kaldı maalesef. Doğum sonrası dikişlerim sürekli patladığı için dikiş yerim yırtık kaldı öyle. Ama eşimle hiçbir problem yaşamadım bu nedenle.

Dikişler neden sürekli patladı acaba? Bu genişleme meselesi de herkeste aynı olmuyormuş bildiğim kadarıyla

DMY'cim Kabızlık nedeniyle. WC'ye ağlayarak giriyordum ağlayarak çıkıyordum her defasında. Ne yiyip içtiysem kabızlıktan kurtulamadım. Zaten doğum sırasında içim dışıma çıkmıştı. Bünyem altüst olmuştu. Bu nedenlerle her wc'ye çıkışımda dikişlerim kanıyordu. Böyle tam 1,5 ay sürdü bu acı. Açılma olayına gelince, her bünyede farklı olabilir dediğin gibi ama bence çok takılma derim bu konuya. Bence anne olmak dünyanın en güzel duygusu, gerisi boş benim için.

kızlar bence bünyeden bünyeye değişiyo benim annem ilk doğumunda hiç sancı çekmemiş hatta hep anlatır doğum haneye girmiş herkez deli gibi bağırıyomuş annemde delimi bunlar ne diye bağırıyolar demiş onları gördükçe şoka girmiş :):):) ama ikinci doğumunda yani bende acayip sancılı ve zor olmuş doğumu ona göre yani bünyeden bünyeye değişiyo anlıcanız

X