epey zaman geçmiş.. ben yazınızı çok içten buldum. korkunuz, endişeleriniz iyi anne olmak adına. aslında mükemmel olmaya çalışmadıkça her şey su gibi akar gider. malesef biz toplum olarak biraz "elalemneder"ciyiz. ve malesef her konuda yerli yersiz konuşmaya da bayılırız. anneliğimizle ilgili duyduğumuz yorumları bir hatırlayalım. "sütün yetmiyor"la başlayan, "benimki 9 dedin mi uyurdu" ile devam eden yorumlar... 1 yaşında olmadan yürüyen 1,5 yaşında ilkokul düzeyinde konuşan çocukları vardır hep bu yorumseverlerin. işte bütün bu sıkıştırılmışlık içinde annelik maceramızı yaşıyoruz, her şey öyle kolay ilerlemeyince de sıkıntı yapıyoruz. oysa bebek dünyaya geldiğinde her şeyi akışına bıraksak, kendimizi de çocuğumuzu da hırpalamayacağız. Ben henüz iki çocuklu hayata geçiş yapmadım, ama az kaldı :) kendime sürekli telkinde bulunuyorum. sakin ol sakin ol sakin ol! varsın bir öğün düzgün yemesin, varsın uyku saatleri düzenli olmasın. ama anne olarak ben sakin huzurlu olursam, çocuklarıma daha faydalı olurum. Allah evlatlarınızı size bağışlasın..