iki çocuklu anneler, ikinci bebek doğunca ilki nasıl tepki verdi?

KucukKelebek

Guru
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2008
1.189
8
358
Ankara
kızlar ikinci bebeğime hamileyim, 2 yaş olacak araları Alah kısmet ederse.
kızım etkilenmesin diye neler yapabileceğimi araştırıyorum.

tecrübelerinize ihtiyacım var,
mesela emzirirken ne yaptınız?
ya da ne yaptı çocuğunuz yeni bebeği görünce?
odalarını nasıl ayarladınız?

küçükkelebek allah analı babalı büyütsün ikisinide, kolay doğumlar diliyorum. Benim 2 çocuğum var yaş farkı 9. Benimki çok istiyordu zaten kolay kabullendi, çok seviyor ilgileniyor, tabi ara ara küçük kıskançlıklar oluyor, özellikle ilk günler çok uykusuz ve yorgundum birine zor bakıyordum ikincisini gözüm zor gördü, eşimle çocukları paylaşmıştık, o dönemde kızım benle hiç uyumuyorsun hep onunlasın falan diye çok bozuluyordu,ilgi bekliyordu hala da öyle ama daha azaldı. Mümkün olduğunca ilgilenmeye çalışıyorum, zamanımı iyi organize etmem lazım. Kızım etüd, okul derken akşam 6.5 da eve geliyor, o geldikten sonra evle ilgili hiç bir şey yapmıyorum, oğlanı babasına veriyorum sadece emzirmek, altını değiştirmek için alıyorum, kızımın dersleri, okulla ilgili sorunları neyse onu dinlemeye çalışıyorum. TV açmıyoruz oğlum uyanıkken, kızıma bunu kabul ettirmek zor oldu ama iyi oldu onun içinde, hafta sonu oğlum uyuyorken TV keyfi yapıyoruz, patlamış mısır, kek falan yapıyoruz birlikte. Bir de bence 2 çocuk 2 misli zahmet değil ama anne için 3 misli emek gerektiriyor. Kardeş olmak çok güzel, onlar için değer bence, ilk bir kaç yıl zor olur sonra kolaylarız diye düşünüyorum.

bir şey daha paylaşayım, ben kız kardeşimle yakın aralıklarla doğum yaptım, onun çocukları arasında 2.5 yaş var, hamileyken büyük çocuğuna WC eğitimi verdi, doğum sonrası onun benimkinden biraz daha yoğun geçti evde sürekli yardımcısı, annem ve eşi olmasına rağmen. Büyük çocuğu kabullenemedi, yapmadıklarını yaptı, o da tekrar bebek oldu birde sürekli zarar verme peşindeydi, dün yine suratına şaplak atarken yakalamışlar. Sana tavsiyem muhakkak büyükle ilgilenecek onu takip edecek biri evde muhakkak olsun. allah kolaylıklar versin

cok tesekkur ederim
benim kizim da kucuk ikisi de evde olacaklar, bir denge kurmam lazim dedigin gibi
yatak odasi ayri ama bebek olunca sorun yaratip o da bizle yatmak ister gibime geliyor
henuz ne emzik biraktirdim ne tuvalet egitimine basladim, bebegi gorunce bu asamalara nasilsa geri donecegiz diye.

Kizlar fikirlerinize ihtiyacim varrr

öncelikle hayırlı uğurlu olsun bebeğiniz. umarım iki kardeş birbirlerine çok sıkı ve güzel bağlarla bağlanırlar.
benim büyük kızım 5 yaşında ve şu an 7 aylık hamileyim. aynı korkular bizim evde de yaşanıyor yani. sanıyorum buarada en büyük iş babaya düşüyor aradaki dengeyi kurabilmek için.
bir de örneğin bebeği emzirirken mutlaka büyük kardeşle de fiziksel temas kurulmalı diye biliyorum. örneğin küçüğü emzirmek için aldığınızda onu da yanınıza çağırın en azından başını okşayın.
arkadaşlarımdan biri büyüğe sürekli bebeklik fotoğraflarını gösterdiklerini söylemişti sen de böyleydini tam anlayabilsin diye.
bir de kıskandığı zaman bunun normal olduğunu kabul etmek gerekiyor sanırım üstüne gittikçe daha da inada binebiliyor iş çünkü

bir pedagogun yazısında okumuştum, kendinizi çocuğunuzu yerine koyabilmek, empati sağlayabilmek için eşinizi başka bir kadınla ilgilenirken gördüğünüzü düşünün yazmıştı. çocuk da bütün ilgi alaka ondayken yani siz onun tek sevgilisiyken bir anda başka biriyle paylaşmak zorunda kalıyor sizi. böyle düşününce insan daha iyi anlıyor onların minicik kalpleriyle neler hissettiğini.

tabi yine de allah kolaylık versin inşallah bize :)

amin inşallah:)
şu eşinizi başkasıyla görmek örneği çok fenaymış:18:
çok teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…