Yani sunnet konusuna karşı olan herkes yazmış. Ama anahtarlık kısmını iptal ettim evet, gerek yok. Litfen yardımcı yorumlar yazın. İyilesme sureci. Bu süreci çocuğun daha kolay bir sekilde atlatmasi için yapılabilecek hos seyler. Gerekli ve elzem olan seyler gibi gibi. Tabiki en sade sekilde yapmak isterim.
Sevmiyorum tabii ki, çünkü yaptırmak istiyorsanız doktorların,çocuk gelişimcilerin uygun dediği yaşta hastane ortamında yaptırirsiniz. Ama sizin çocuklarınızin yaşı travmatik yaşlar . Bunu bile araştırmamıs olmanıza şaşıyorum.
En ufak bir Google araştırması der ki sünnet için en kötü yaş 2-6 arası.
Sizin çocuklarınızin biri 2,5 biri 5,5 yaşında.
Yani bunu bile arastirmadan saten çamaşır derdine dusmussunuz.
Sebebi de burada yazıyor,ki nette bir sürü sebep bulursun
En iyisi bekle, büyük 6 yaşına gelince tek onu sünnet yaptır, küçük de beklesin sırasını . Yazık günah yani, bu kadar araştırma boşuna mı yapılmış?
Ayrıca kendini düşün, 6 yaşlarını ,ilkokula yeni başladığın yaşları. O zamanlar özel bolgenden bir ameliyat olman gerekse, annen baban salona yatak koyup geleni gideni agirlasa mesela. Gurur mu duyardin yoksa utanır mıydın???
Çocuğun da içten içe utanacaktir.
Ayrıca insanlar neden oğlunuz pipisinin ucunu kesti diye bunu kutlasin ki? Neden tüm günün gözdesi oglunuzun pipisi olsun?
Uygun yaşta sünnet yapın, aile arasında mevlüt yapın ama düğün falan,bunlar hele ki bu devirde saçmalık
Beni de bazen çağırıyorlar, çoğuna gitmiyorum..gittiğimde de organizasyon buyukse masadaki insanlar 'altin toplamak icin yapmislar' diye dedikodu yapıyor. Siz de gittiğiniz sünnet düğünlerinde tanık olmuşsunuzdur. Düğününüze katilan insanlar bunu düşünecek.
Eğer yeni moda sünnet anneleri gibi beyaz elbise giyerseniz,takım elbiseli eşinizle dans ederseniz insanlar sizi tebrik edip arkanızdan dalga geçecektir . Bu hiç şaşmaz. Çünkü ben de hep dalga geçerim, benim oturduğum masalarda da hep alay konusu olur, düğünden çıkıp millete de gulerek anlatırız, hatta fotoğrafı falan varsa gösterip bir de öyle dalga geçeriz.
Bunu sadece ben olarak düşünme. Cogu insan aynı benim gibi .resmen insanlar arkanizdan gülsün diye bir ton para harcayacaksiniz bu ekonomik krizde. Üstelik çocuklarınız da bu samatadan mutlu olmayacaklar ...
Neye yarar?
Harcayacak paranız varsa sadece büyük oglunuzu sünnet ettirin, sonrasında da 'cok cesur bir adım attın, seni tebrik ederiz. Bu yuzden bu yaz üç günlugune sizi kocaman şu kaydırağı olan bir otele götürmeye karar verdik!' deyin, çocuklarınızla unutamayacağınız bir zaman geçirin,onlar da mutlu olsun, siz de paranızı hayırlı bir şeye harcayın. Dua okutmak isterseniz yine aile içi konu komşu falan mevlüt yaparsınız