• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İki çocuğuma evde sünnet lütfen yardim :)

Çok yüzeysel düşünüyorsunuz. Her zamanki gibi sadece dış görünüşe önem verip iç kısmı es geçiyorsunuz. Böyle cahil olmayalım lütfen artık değişsin bazı şeyler. Yaş aralıkları bir kere uygun değil ki en önemli konu bu şu an. Gömlek asa şu bu değil.
Cok derin düşünüp aydınlatabilir misiniz bizi ? Sunnetle ilgili derin düşünceleriniz merak ettim doğrusu. Cok derin düşünecek bir konu değil benim için çünkü. Yaşları ortalama olarak veriliyor. Çocukların gekisim dönemleri birbirinden farklı. 6 ay mi sorun yaratmaz dedi doktor

Yaşadığımız cografyada cocuklarin sünnet olmamasi gibi bir durum yok. Pek tabi ilerde kendi tercihleri doğrultusunda sunnet olabilirler ama akran zorbalığı vs şeylere maruz kalmaları söz konusu. Ayrıca tabiki zor bir sey yaşayacakları için olayı güzellestirmek istemem neden insanları rahatsiz ediyor onu çözemedim? Kız çocuğum olsaydi regl kutlamasi da yapardim. Bunlar utanilacak şeyler değil. Sünnet ve regl ikisi çocukların hayatında özel seyler ve güzelleştirmek lazim diye düşünüyorum. Uc ve altı yas arasi yapilmaz. Küçük oglum 2.5. yaşında onda bir sıkıntı yok ancak büyük oğlum 5.5. yaşında sorun yaratıcıgini düşünmüyorum. Babasiyla birlikte anlatarak halledebilecegimizi düşünüyorum

Utanılacak şeyler değil ama yüceltilecek şeyler de değil. Hangi erkeğin gururlar sünnet fotoğraflarını gösterdiğiniz gördünüz? Sırf elalem için kendi çocuklarınızı düşünmüyorsunuz.

Gerçekten gelen misafirlere oğlunuzun pipisi gitti diye hatıra için anahtarlık mi dagitacaksiniz 😮😮😮 paranıza yazık ya , insanlara kendinizi güldürtmeyin bence

Anahtarlıklar pipi şeklinde olursa bence çok uygun olur konsepte

Gerçekten gelen misafirlere oğlunuzun pipisi gitti diye hatıra için anahtarlık mi dagitacaksiniz 😮😮😮 paranıza yazık ya , insanlara kendinizi güldürtmeyin bence
Yani sunnet konusuna karşı olan herkes yazmış. Ama anahtarlık kısmını iptal ettim evet, gerek yok. Litfen yardımcı yorumlar yazın. İyilesme sureci. Bu süreci çocuğun daha kolay bir sekilde atlatmasi için yapılabilecek hos seyler. Gerekli ve elzem olan seyler gibi gibi. Tabiki en sade sekilde yapmak isterim.

Utanılacak şeyler değil ama yüceltilecek şeyler de değil. Hangi erkeğin gururlar sünnet fotoğraflarını gösterdiğiniz gördünüz? Sırf elalem için kendi çocuklarınızı düşünmüyorsunuz.
Yüceltmiyorum ki sadece pipilerine bir sey yapılacağı için korkabililerler. Amacım o korkudan biraz sıyrılmalari.

Cok derin düşünüp aydınlatabilir misiniz bizi ? Sunnetle ilgili derin düşünceleriniz merak ettim doğrusu. Cok derin düşünecek bir konu değil benim için çünkü. Yaşları ortalama olarak veriliyor. Çocukların gekisim dönemleri birbirinden farklı. 6 ay mi sorun yaratmaz dedi doktor
Sünnetle ilgili benim derin düşüncelerim yerine araştırın okuyun. Bakın bu alışkanlığı edinmediğiniz için hala asası şöyle gömleği böyle aman efendim anahtarlığı eksik kalmasın kafasındasınız. Sünneti hafife almayın. Sizin de kendinize ait kulaktan dolma olmayan derin düşünce sahibi olmanızı tavsiye ederim.

Anahtarlıklar pipi şeklinde olursa bence çok uygun olur konsepte
Konu sahibi eğer düşünürsen şu hesap bu tarz şeyler yapıyor,sipariş verebilirsin pipi şeklinde
IMG_20221227_121109.jpg

Kendi düğününüz niyetine mi yapıyorsunuz. Ben erkek çocuklarının sırf sünnet oldular pipileri kesildi diye bu kadar tantana ile kutlanmasına karşıyım. Bir de ikisi için de sünnet yaş aralığı uygun değil. 2 yaş ile 7 ya arasının travmaya neden olabilecek dönem olduğunu biliyorum. siz yine de araştırı

Öncelikle 5bucuk yaş neyse de 2bucuk yaş sünnet için uygun aralıkta değil Allah korusun travmaya sebep olabilir yegenimde öyle olmuştu. Onun dışında sünnet gündüz olacağı için pazar günü filan planlarsaniz mevlutlu yapabilirsiniz misafirlerinize ikram yeme içme ve hediyelikler mevlut sonrası da parti havasında geçebilir. Gömlek kesilirken giydiriliyor diye biliyorum sonrasında da oyle dolaşıyorlar. Sonrasinda sünnet düğünü yapacağınız için pelerin asa filan gerek yok gibi. Ama şimdilerde sünnet çocuğuna babasıyla benzer takim elbise giydiriyorlar sünnet kıyafetleri eskisi gibi rövanşta değil. Eğer öyle bisey düşünürseniz pelerin asa şapka alırsınız hem klasik resimleri hemde sünnet düğününde takim elbiseli resimleri hatıraları olabilir
Cok teşekkür ederim. Yeğeninizde ne olmuştu acaba? Doktor bize üç Alti yas için önermiyorum dedi ama . Mevlit kısmında ise sadece halamlarla okuma yapacağız o kadar. Sunnet düğünü de benim de cok istediği m bir sey değil aslinda ama esim cok istiyor yani onu da vazgeçirilirim belki. Bir de babam yani dedesi kırmayı istemiyorum ama toplulumumuz aşırı tepkili:) zaten fikir almak için yazdim buraya ben. O zaman en güzeli pijama takımları, sunnet önlüğü ve kulodu. Biraz balon. Sanırım. Bir de oyuncak vs bir şey alırım onlara yeterli. En sade şekilde böyle Atlatiriz

Önlük giydirmenize gerek yok bol pijama giydirirsiniz zaten sünnet kilotu olacak çocuğunuzda. Bol bir pijama alın sonra da kullânsin birde ikisini bir arada yaptırmayın derim ben eğer imkanınız varsa aralarına bir hafta koyun. Kendi ablamdan biliyorum büyük oğluyla çok sorun yaşamışlardı 🤦🏻‍♀️ . 2.5 yaş ta uygun değil aslında sünnet için ancak özel hastanede yaparlar devlet yapmaz.
Gomlek bana da cok rahatsiz geldi o zaman o da iptal:) pijama ve sünnet kulodu gerekli sadece:) ya cok zor olacak ben de cok korkuyorum o süreçten ama esimin evde olduğu bir dönem yani o kadar cok düşündüm ki bu süreci aslında

Ya esimle ben kina düğün ve nisan hepsini oynamasız sade bir şekilde yaptık ve esim çok heves ediyor düğüne. Ancak çocuklar iyileşmeden ben de cesaret edemiyorum en azindan düğünleri baharda olsun diye düşündüm.
Profilinize baktım, öğretmen yazıyor. Bu zırcahilliğe ortak olacak olmanız bir meslektaşınız olarak biraz üzdü. Yaşadığımız coğrafyada tabii ki sünnet oluyor çocuklar. Benim oğlum da oldu, bir aylıkken. Özel hastanede, steril ameliyathane ortamında çocuk cerrahı yaptı operasyonunu. Beş gün içinde de tamamen iyileşti. Çocukta travmaya da sebep olmadık. Bunda kutlanacak bir şey göremediğimiz için eşim lafını bile etmedi düğünün.

Sünnet aylar öncesinde olmuş bitmiş zaten, yazın düğün yapmak da saçma değil mi? Takı gelsin diye yapıyorsunuz sanırım. Çok tuhaf kafalar. Ben bunlar bitti sanıyordum.

Yani sunnet konusuna karşı olan herkes yazmış. Ama anahtarlık kısmını iptal ettim evet, gerek yok. Litfen yardımcı yorumlar yazın. İyilesme sureci. Bu süreci çocuğun daha kolay bir sekilde atlatmasi için yapılabilecek hos seyler. Gerekli ve elzem olan seyler gibi gibi. Tabiki en sade sekilde yapmak isterim.
Sevmiyorum tabii ki, çünkü yaptırmak istiyorsanız doktorların,çocuk gelişimcilerin uygun dediği yaşta hastane ortamında yaptırirsiniz. Ama sizin çocuklarınızin yaşı travmatik yaşlar . Bunu bile araştırmamıs olmanıza şaşıyorum.
En ufak bir Google araştırması der ki sünnet için en kötü yaş 2-6 arası.
Sizin çocuklarınızin biri 2,5 biri 5,5 yaşında.
Yani bunu bile arastirmadan saten çamaşır derdine dusmussunuz.
Sebebi de burada yazıyor,ki nette bir sürü sebep bulursun
IMG_20221227_121412.jpg

En iyisi bekle, büyük 6 yaşına gelince tek onu sünnet yaptır, küçük de beklesin sırasını . Yazık günah yani, bu kadar araştırma boşuna mı yapılmış?
Ayrıca kendini düşün, 6 yaşlarını ,ilkokula yeni başladığın yaşları. O zamanlar özel bolgenden bir ameliyat olman gerekse, annen baban salona yatak koyup geleni gideni agirlasa mesela. Gurur mu duyardin yoksa utanır mıydın???
Çocuğun da içten içe utanacaktir.
Ayrıca insanlar neden oğlunuz pipisinin ucunu kesti diye bunu kutlasin ki? Neden tüm günün gözdesi oglunuzun pipisi olsun?
Uygun yaşta sünnet yapın, aile arasında mevlüt yapın ama düğün falan,bunlar hele ki bu devirde saçmalık
Beni de bazen çağırıyorlar, çoğuna gitmiyorum..gittiğimde de organizasyon buyukse masadaki insanlar 'altin toplamak icin yapmislar' diye dedikodu yapıyor. Siz de gittiğiniz sünnet düğünlerinde tanık olmuşsunuzdur. Düğününüze katilan insanlar bunu düşünecek.
Eğer yeni moda sünnet anneleri gibi beyaz elbise giyerseniz,takım elbiseli eşinizle dans ederseniz insanlar sizi tebrik edip arkanızdan dalga geçecektir . Bu hiç şaşmaz. Çünkü ben de hep dalga geçerim, benim oturduğum masalarda da hep alay konusu olur, düğünden çıkıp millete de gulerek anlatırız, hatta fotoğrafı falan varsa gösterip bir de öyle dalga geçeriz.
Bunu sadece ben olarak düşünme. Cogu insan aynı benim gibi .resmen insanlar arkanizdan gülsün diye bir ton para harcayacaksiniz bu ekonomik krizde. Üstelik çocuklarınız da bu samatadan mutlu olmayacaklar ...
Neye yarar?
Harcayacak paranız varsa sadece büyük oglunuzu sünnet ettirin, sonrasında da 'cok cesur bir adım attın, seni tebrik ederiz. Bu yuzden bu yaz üç günlugune sizi kocaman şu kaydırağı olan bir otele götürmeye karar verdik!' deyin, çocuklarınızla unutamayacağınız bir zaman geçirin,onlar da mutlu olsun, siz de paranızı hayırlı bir şeye harcayın. Dua okutmak isterseniz yine aile içi konu komşu falan mevlüt yaparsınız

Merhaba hanımlar. 2.5 ve 5.5 yaşında iki çocuğum var. Sunnet düğünlerini yazın yapacağım ama ara tayilde ikisini de evde sünnet yaptıracağım. Ama ailede erkek cocuk olmadan büyüdüğüm için sunnet hakkında cok bir sey bilmiyorum. Oncelikle iki tane yeni pike takimi alacağım. Oturma odasinda yanımizda olurlar çünkü. İki yeni pijama takımı aldim belki iki tane daha alırım bu süreçte ya da normal kiyafete mi donerim bilmiyorum ki:) büyük oğlum icin iki tane sunnet kulodu aldim. Uğrayan olur diye anahtarlik hediyelik aldim. Biraz da süs alırım, süslerim. Parti havası vermeye çalışacağım çocuklar icin. Sunnet gömleği ne zaman giydiriliyor ne ise yarıyor acaba :) onun dışında saten pijamalar var pahali ama gerekliyse alabilerim. Sünnetçi gelmeden once mi giydiririm bilmiyorum, bunu da size sormak istedim. Bir de hoşlarına gitsin diye sizce pelerin sapka asa seti alayım mi ? Baska nelere dikkat edeyim. Yazarsanız yardımcı olursaniz cok sevinirim. Cok abartmak istemiyorum ama özensiz olsun da istemiyorum:)
Bana abartılı geldi, hadi cocuklar için sünnet kıyafeti alırsınız anlarım ama anahtarlık hediyelik yenı pıke ve yenı esofmanlar fazla gibi

Cok teşekkür ederim. Yeğeninizde ne olmuştu acaba? Doktor bize üç Alti yas için önermiyorum dedi ama . Mevlit kısmında ise sadece halamlarla okuma yapacağız o kadar. Sunnet düğünü de benim de cok istediği m bir sey değil aslinda ama esim cok istiyor yani onu da vazgeçirilirim belki. Bir de babam yani dedesi kırmayı istemiyorum ama toplulumumuz aşırı tepkili:) zaten fikir almak için yazdim buraya ben. O zaman en güzeli pijama takımları, sunnet önlüğü ve kulodu. Biraz balon. Sanırım. Bir de oyuncak vs bir şey alırım onlara yeterli. En sade şekilde böyle Atlatiriz

yok yok siz bu kafadan çıkamayacaksınız. Daha fazla sinir olmadan gidiyorum ben. İnşallah çocukların psikolojisini bozmazsınız takı için

Sünnetle ilgili benim derin düşüncelerim yerine araştırın okuyun. Bakın bu alışkanlığı edinmediğiniz için hala asası şöyle gömleği böyle aman efendim anahtarlığı eksik kalmasın kafasındasınız. Sünneti hafife almayın. Sizin de kendinize ait kulaktan dolma olmayan derin düşünce sahibi olmanızı tavsiye ederim.
Yo öyle bir kafada değilim. Hic de olmadım. Önerilere gayet açığım. Dediğim gibi abartmadan ama ozensiz de olmasin tabiki. Derinlesilecek bir konu değil araştırınca zaten hep aynı şeyler yazıyor okudum hepsini. Bilmemi istediğiniz sey neyse söyleyin. Minnettar olurum. Konuyu onun için açtım zaten

Bana abartılı geldi, hadi cocuklar için sünnet kıyafeti alırsınız anlarım ama anahtarlık hediyelik yenı pıke ve yenı esofmanlar fazla gibi
Pikem yok ya misafirler gelince de zor oluyordu o bahaneyle alayim dedim. Pijama takımları da yok inanın. Heo çevreden gelen yipranmis şeyleri var onu da almak istiyordum ihtiyaçtı. Anahtarlık bana da sacma geldi iptal ettim :)

Yaslari cok kücük
Sunnet dügünunu de gereksiz buluyorum. Yazin 10 yasinda sunnet oldu oglum , hastanede. Uzun sunnet gomlegi aldik sadece Oda kV nin icinde kalmasin diye. Yoksa bol t shirt ile de olurdu.

Pikem yok ya misafirler gelince de zor oluyordu o bahaneyle alayim dedim. Pijama takımları da yok inanın. Heo çevreden gelen yipranmis şeyleri var onu da almak istiyordum ihtiyaçtı. Anahtarlık bana da sacma geldi iptal ettim :)
İhtiyaç gorduklerınızı alın tabı de sırf baskaları için bu kadar sey fuzuli, sizi anlıyorum bazı bolgelerde bu malesef adet halıne gelmıs, dugun olmazsa olmaz ama zaman eskısı gibi degıl bı bunu anlasalar keske :KK64:

Çocuğun pijema takımı bile yokken, esten dosttan gelen yıpranmış şeyleri giyerken sırf gösteriş için saten takım, pike , millete hediye,düğün falan mı yapacaksiniz yani?
İşte bizim insanların elalem için yaşamasi. Elalem gormeyecekse çocuğa her gece giydiği pijemanin bile kalitelisi gereksiz.
Elalem gorecekse en güzelinden alınmalı...
Madem çocuklara ev pijemasindan bile kısacak bir bütçeniz var neden limitli paranızla millete gösteriş için masraf yapasiniz ki? Niye düğün vs yapasiniz, niye gelen konuklara hediye dagitasiniz?
Çocuklar heves ediyor demeyin hiçbir çocuk saten kıyafete heves etmez. Resmen elalem için çocuklarınızdan kismissiniz. Harcayacak çok az paranız varsa o paranızla çocuklarınıza beyaz yeni gelin saten pijema değil de seveceği arabalı dinazorlu pijemadan alın. Paranız kisitliysa onu milleti doyurmak ya da düğün yapmak için değil çocuklarınızla anı yaratmak için,onlarla tatile gitmek için falan kullanın.

Yeğenim konusuyodu klinikte yapıldı işlem baya durmak istememiş elleri bağlamışlar bu sefer sonrasında uzunca bi dönem konusmadi oyuzden korkuyorum yaş aralığı uygun olmayıp sunnet olan çocuklarda. Kesilirken biraz balon filan oda eğlensin korkmasın diye (ama korktu tabi) ve sadece aile içi olmuştu. Yani tepki gösterenlerin haklı sebepleri var illaki ama oğlum olsa bende yapardım sunnet düğünü ne yalan soyleyim heves ederdim.

Back