• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İki çocuğuma evde sünnet lütfen yardim :)

Fikir veren herkese teşekkür ederim. Fikir vermeden hakaret etmek için, travmali erkekler tarafından travma yaşadığı için yazanlar da var. Onlara sesleniyorum sizin travmalariniz sebebi benim burada danıştıgim sunnet süreci değil. Yaşadığınız travmaları çözmeden iliski yasamaniz. Ben dogal olarak bir anne olarak çocuklarımın incinmesini ve birini incitmesini asla istemem. Bi konuda cok hassas yetiştirdigim için çocuğum kendinden cok baskasini düşünür oldu. Ve karşılık vermeyi bazı seylere daha yeni öğreniyor. Bazi seyler onlar açısından yasanacak ama asla travmasiz degil en az travmali diyebiliriz. Elbette sünnet dışında bu çocukları incittigimiz yerler olacak, biz hic yapmasak mükemmel olsak başkaları yapacak.onemli olan çocukların bu süreçte bunlarla bas edebilmesine yardim etmek, destek olmak ve sağlıklı bir şekilde bu dönemden gecmesini saglamak. Gerçekten hakaret, kuru eleştiri yerine fikir verenler yazarsa sevinirim, özellikle büyük yasta sunnet yaptiran anneler❤️

Evet haklısınız, yas konusunu ben de cok düşündüm ama diger sene kres ve birinci sınıf süreçleri benim çalışma hayatına dönmek istemem gibi seyler var. O yuzden telasimiz yokken bu sene yapayım dedim. Bir de eşim sağlıkçı gelip yapacak kisi de öyle o konuda korkum yok ama yaş biraz benim de içimi kurcalıyor
Hayırlısı olsun ilk ucgun zor geçiyor ağrısı olur uzun gömlek alın daha rahat eder şimdiden geçmiş olsun karton bardağı kesip pipisine koyarsınız yorganı öyle ortesiniz değmesin birşey

Kutsal pipi kesme töreni? Kızınız olduğunda da regl partisi yaparsınız artık dimi? 🙄 Medikal işlemleri evde yaptırmak neden peki hastanede steril ortam doktor ve tıbbi müdahale dururken? Çocukların pedagojik yaşlarını da dikkate almamışsınız o da var tabi.
gizemliasli gizemliasli sizi de önemli bir şeye dikkat çekmişsiniz, kızlara regl partisi verilsin. Hatta kızlar da sünnet edilsin, yeterince hadis ve dini öneri var.

Sünnete yetişkin (En azından 20 yaşından büyük olmalı.) erkek kendisi veya eşi/partneri birlikte karar vermeli. Çocuklarımız bizim malımız değil, inanıyorsanız Allah'ın emaneti. Onların üzerinde dini fantezilerinizi gerçekleştiremezsiniz, buna hakkınız yok. Başka birisi gelse dese ki, ben de 9 yaşındaki çocuğumun kulağından üçgen şeklinde bir parça kestirmek istiyorum, kabul eder misiniz?

gizemliasli gizemliasli sizi de önemli bir şeye dikkat çekmişsiniz, kızlara regl partisi verilsin. Hatta kızlar da sünnet edilsin, yeterince hadis ve dini öneri var.

Sünnete yetişkin (En azından 20 yaşından büyük olmalı.) erkek kendisi veya eşi/partneri birlikte karar vermeli. Çocuklarımız bizim malımız değil, inanıyorsanız Allah'ın emaneti. Onların üzerinde dini fantezilerinizi gerçekleştiremezsiniz, buna hakkınız yok. Başka birisi gelse dese ki, ben de 9 yaşındaki çocuğumun kulağından üçgen şeklinde bir parça kestirmek istiyorum, kabul eder misiniz?
Yani bakın bunlar çeşitli düşünceler. Bana kalsa da öyle cok gereksiz bir hak iddia etme. Ancak çocuğumuz sünnet olmadığı takdirde toplumsal zorbalığa maruz kalacak. Belli bir yaşa kadar bu baskılar ona psikolojik olarak zarar verir. Umarım siz çocuğunuz olduğunda en doğru karari verirsiniz. Bizim icin karar sünnet olmaları yönünde 😊

Merhaba hanımlar. 2.5 ve 5.5 yaşında iki çocuğum var. Sunnet düğünlerini yazın yapacağım ama ara tayilde ikisini de evde sünnet yaptıracağım. Ama ailede erkek cocuk olmadan büyüdüğüm için sunnet hakkında cok bir sey bilmiyorum. Oncelikle iki tane yeni pike takimi alacağım. Oturma odasinda yanımizda olurlar çünkü. İki yeni pijama takımı aldim belki iki tane daha alırım bu süreçte ya da normal kiyafete mi donerim bilmiyorum ki:) büyük oğlum icin iki tane sunnet kulodu aldim. Uğrayan olur diye anahtarlik hediyelik aldim. Biraz da süs alırım, süslerim. Parti havası vermeye çalışacağım çocuklar icin. Sunnet gömleği ne zaman giydiriliyor ne ise yarıyor acaba :) onun dışında saten pijamalar var pahali ama gerekliyse alabilerim. Sünnetçi gelmeden once mi giydiririm bilmiyorum, bunu da size sormak istedim. Bir de hoşlarına gitsin diye sizce pelerin sapka asa seti alayım mi ? Baska nelere dikkat edeyim. Yazarsanız yardımcı olursaniz cok sevinirim. Cok abartmak istemiyorum ama özensiz olsun da istemiyorum:)
Neden ev
Hastanede olmuyor mu sünnet

Bi de neden sünnet düğünü

Hastanede sünnet yaptırın çocuklar zTen endişe etmez. Oğluma 15 aylıktı sünnet olduğunda, yalnız 2 yas sonrası 6 yasina kadar sünnet uygun görülmüyor. Sünnetlik ya da baska tören olmadı ama oğlum o asa ve şapkaya çok özeniyor , gördüğü kişiler oldu.belki foto ve çektirirm.. sizin baya ayrintili oralar nasil oluyor bilmiyorum. Ama evde sünnet yaptırmayın klasik yöntemle olacksa

Hastanede sünnet yaptırın çocuklar zTen endişe etmez. Oğluma 15 aylıktı sünnet olduğunda, yalnız 2 yas sonrası 6 yasina kadar sünnet uygun görülmüyor. Sünnetlik ya da baska tören olmadı ama oğlum o asa ve şapkaya çok özeniyor , gördüğü kişiler oldu.belki foto ve çektirirm.. sizin baya ayrintili oralar nasil oluyor bilmiyorum. Ama evde sünnet yaptırmayın klasik yöntemle olacksa
Yok buradaki tavsiyelerden sonra 7 ve 10 yaşlarında yaptırmaya karar verdik. O zaman da zaten çocuklar sünnet düğünü falan istemez :) ben de düşünmüyorum. Sunnet düğünü bildiğimiz düğün gibi yemekli bir eglence seklinde konuşmuştuk kesin de degildi zaten. Sadece esim ve babam bu konuya daha yatkindi ondan dedik ama kocaman cocuklari da o konuma sokmak hos olmaz. Artik tamamen özel bölgelerinin kesildiği için bir kutlama yapıldığını fark ederler. Simdi olsaydı zaten küçüğü anlamayacakti, büyüğüne de sağlığın için cok cesaretliydin herkes seni tebrik etmedi diye bir seyler geveleyecektik. Ama o yaşta bir sürü insanin içinde cok rencide olurlar

Büyük oğluma sağlık problemi nedeniyle travmatik bir zamanda 4,5 yaşında sünnet ettirmek zorunda kaldık. Özel bir klinik tercih ettim sadece sünnet yapılan. Bildiğiniz odayı ayarlamıslar önüne bir çizgi film açtılar olduda bitti maşallah. Sonrası enfeksiyon,çocuğun travmaları cok zorlu geçti maalesef. Diyeceğim o ki ameliyathane ortamında olsun mutlaka. Aksi halde enfeksiyon riski çok yüksek oluyor. Diğer iki oğlumu devlet hastanesi ameliyathNe ortamında yaptırdım tertemiz hiç sorun yaşamadık. Bence okul vs düşünmeyip erteleyin yaşları uygun değil henüz

Evde sünnet yaptıracaksanız mutlaka Dr. Nazif Kargın hoca ile görüşün derim . Biz de evde istemiştik hem fiyat hem ilgi hem sünnet olarak çok iyi çok başarılı.Estetik sünnet yaptırmanızı tavsiye ederim hem kısa hem riskleri minumuma indiriyor

Heryil yaslaniyorsunuz diye doğum günü kutluyor Şubat'ın ,14 unu sevgililer günü olarak belirliyor yılbaşında şaşali masalar haziliyorsunuz ama işin icinr sünnet girince karşı oluyorsunuz ben hiç birine karşı olamyrm işin içinde kimseyi uzmeyen eğlenceler varsa banane. Cinsiyetpartisi olunca kimse sesini çıkarmıyor doğmamış çocuğa baby showerlar çok moderennnn ama sünnet düğünü. Kaka

Yaşadığımız cografyada cocuklarin sünnet olmamasi gibi bir durum yok. Pek tabi ilerde kendi tercihleri doğrultusunda sunnet olabilirler ama akran zorbalığı vs şeylere maruz kalmaları söz konusu. Ayrıca tabiki zor bir sey yaşayacakları için olayı güzellestirmek istemem neden insanları rahatsiz ediyor onu çözemedim? Kız çocuğum olsaydi regl kutlamasi da yapardim. Bunlar utanilacak şeyler değil. Sünnet ve regl ikisi çocukların hayatında özel seyler ve güzelleştirmek lazim diye düşünüyorum. Uc ve altı yas arasi yapilmaz. Küçük oglum 2.5. yaşında onda bir sıkıntı yok ancak büyük oğlum 5.5. yaşında sorun yaratıcıgini düşünmüyorum. Babasiyla birlikte anlatarak halledebilecegimizi düşünüyorum
Sünnet olması normal zaten biçok insan gibi sünnet için düğün yapmak saçma geliyor bana da. Kimse sünnet olmasın demiyor tabi olsun ama hani kim çıkarmış bu sünnet düğünü geleneğini gerçekten anlamsız

Heryil yaslaniyorsunuz diye doğum günü kutluyor Şubat'ın ,14 unu sevgililer günü olarak belirliyor yılbaşında şaşali masalar haziliyorsunuz ama işin icinr sünnet girince karşı oluyorsunuz ben hiç birine karşı olamyrm işin içinde kimseyi uzmeyen eğlenceler varsa banane. Cinsiyetpartisi olunca kimse sesini çıkarmıyor doğmamış çocuğa baby showerlar çok moderennnn ama sünnet düğünü. Kaka

Pipisi kesildi erkek oldu diye bir ayrıcalığı olduğunu hissettirmemek lazım. Bir de hangi erkek sünnet anılarını anlatır ya da o fotoğrafları gösterir. Hepsi de bu durumdan rahatsızlık duyuyor. Gerek var mı bence hiç birine gerek yok.

Şimdiki sünnet düğünlerine bakıyorum anne beyaz giyinmiş gelinlik gibi baba takım giyinmiş sahneye çıkıp dans ediyorlar peşinden takı töreni başlıyor. Çok abartı değil mi? Keza Baby Showerlar da öyle. Bir gösteriş merakıdır gidiyor

Pipisi kesildi erkek oldu diye bir ayrıcalığı olduğunu hissettirmemek lazım. Bir de hangi erkek sünnet anılarını anlatır ya da o fotoğrafları gösterir. Hepsi de bu durumdan rahatsızlık duyuyor. Gerek var mı bence hiç birine gerek yok.

Şimdiki sünnet düğünlerine bakıyorum anne beyaz giyinmiş gelinlik gibi baba takım giyinmiş sahneye çıkıp dans ediyorlar peşinden takı töreni başlıyor. Çok abartı değil mi? Keza Baby Showerlar da öyle. Bir gösteriş merakıdır gidiyor
Bu gösteriş merakından dogan bişey zaten. Pipi kesildi erkek oldu diye değil baby shower partisinde kız oldu diye üzülen de var erkek oldu diye üzülen de çok aşırı abartı sevinenlerde seven yapıyor. Ben hiçbirini yapmadm ama pipi partisi olarak görmüyorum. Trakya tarafında altıncı ayda kız cocuklarina kına yaptıldigina da gördüm çok renkli görüntüler :). İlk defa gördüm

Kesinlikle gelinlik falan çok komik duruyo bence hiç anlam veremiyorum

Ben sünnet olgusunu tartıstım, niye cocukları, Allah'ın mükemmel yaratmasına karşı çıkarak sünnet ettiriyorlar? Bu kadar törene ve kutlamaya da karşıyım. Lüzumsuzluk ve görgüsüzlük olarak değerlendiriyorum. Doğum günü, evlilik yıldönümü kutlansın tabii ki.

Ben sünnet olgusunu tartıstım, niye cocukları, Allah'ın mükemmel yaratmasına karşı çıkarak sünnet ettiriyorlar? Bu kadar törene ve kutlamaya da karşıyım. Lüzumsuzluk ve görgüsüzlük olarak değerlendiriyorum. Doğum günü, evlilik yıldönümü kutlansın tabii ki.
😂Hii siz direk sünnete karsisiniz pardon ben o konuda asla tartışmam sizle bu zihni değiştiremem çünkü haddim değil. Ama bayan sünnet ettiriyim mi vs
diye sormamis keşke saygı durup hiç yazmasaydiniz

Merhaba hanımlar. 2.5 ve 5.5 yaşında iki çocuğum var. Sunnet düğünlerini yazın yapacağım ama ara tayilde ikisini de evde sünnet yaptıracağım. Ama ailede erkek cocuk olmadan büyüdüğüm için sunnet hakkında cok bir sey bilmiyorum. Oncelikle iki tane yeni pike takimi alacağım. Oturma odasinda yanımizda olurlar çünkü. İki yeni pijama takımı aldim belki iki tane daha alırım bu süreçte ya da normal kiyafete mi donerim bilmiyorum ki:) büyük oğlum icin iki tane sunnet kulodu aldim. Uğrayan olur diye anahtarlik hediyelik aldim. Biraz da süs alırım, süslerim. Parti havası vermeye çalışacağım çocuklar icin. Sunnet gömleği ne zaman giydiriliyor ne ise yarıyor acaba :) onun dışında saten pijamalar var pahali ama gerekliyse alabilerim. Sünnetçi gelmeden once mi giydiririm bilmiyorum, bunu da size sormak istedim. Bir de hoşlarına gitsin diye sizce pelerin sapka asa seti alayım mi ? Baska nelere dikkat edeyim. Yazarsanız yardımcı olursaniz cok sevinirim. Cok abartmak istemiyorum ama özensiz olsun da istemiyorum:)
Ben oğlumu 21 aylıkken yaptırdım ama bu tip parti tören vs zaten benlik değildi. Pipisinin bsir yerlere temasını engellemek için de pet bardak , kağıt bardaklar kullandım. Bardakların iç kısımlarına da kantaron sürdüm. Bu arada artık Doktorlar hiç krem merhem vs vermiyor ama kesinlikle evde antibiyotikli merhem bulundurun. Çocuklar acıyla törene partiye eğlenceye takılmaz bence. Eğlence tören ne yapacaksanız çocuklarınız topatlaninca yapın bari çocuklar da eğlensin.

Back