• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İki çocuğuma evde sünnet lütfen yardim :)

Duygusal durum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2020
182
145
53
35
Merhaba hanımlar. 2.5 ve 5.5 yaşında iki çocuğum var. Sunnet düğünlerini yazın yapacağım ama ara tayilde ikisini de evde sünnet yaptıracağım. Ama ailede erkek cocuk olmadan büyüdüğüm için sunnet hakkında cok bir sey bilmiyorum. Oncelikle iki tane yeni pike takimi alacağım. Oturma odasinda yanımizda olurlar çünkü. İki yeni pijama takımı aldim belki iki tane daha alırım bu süreçte ya da normal kiyafete mi donerim bilmiyorum ki:) büyük oğlum icin iki tane sunnet kulodu aldim. Uğrayan olur diye anahtarlik hediyelik aldim. Biraz da süs alırım, süslerim. Parti havası vermeye çalışacağım çocuklar icin. Sunnet gömleği ne zaman giydiriliyor ne ise yarıyor acaba :) onun dışında saten pijamalar var pahali ama gerekliyse alabilerim. Sünnetçi gelmeden once mi giydiririm bilmiyorum, bunu da size sormak istedim. Bir de hoşlarına gitsin diye sizce pelerin sapka asa seti alayım mi ? Baska nelere dikkat edeyim. Yazarsanız yardımcı olursaniz cok sevinirim. Cok abartmak istemiyorum ama özensiz olsun da istemiyorum:)

Merhaba hanımlar. 2.5 ve 5.5 yaşında iki çocuğum var. Sunnet düğünlerini yazın yapacağım ama ara tayilde ikisini de evde sünnet yaptıracağım. Ama ailede erkek cocuk olmadan büyüdüğüm için sunnet hakkında cok bir sey bilmiyorum. Oncelikle iki tane yeni pike takimi alacağım. Oturma odasinda yanımizda olurlar çünkü. İki yeni pijama takımı aldim belki iki tane daha alırım bu süreçte ya da normal kiyafete mi donerim bilmiyorum ki:) büyük oğlum icin iki tane sunnet kulodu aldim. Uğrayan olur diye anahtarlik hediyelik aldim. Biraz da süs alırım, süslerim. Parti havası vermeye çalışacağım çocuklar icin. Sunnet gömleği ne zaman giydiriliyor ne ise yarıyor acaba :) onun dışında saten pijamalar var pahali ama gerekliyse alabilerim. Sünnetçi gelmeden once mi giydiririm bilmiyorum, bunu da size sormak istedim. Bir de hoşlarına gitsin diye sizce pelerin sapka asa seti alayım mi ? Baska nelere dikkat edeyim. Yazarsanız yardımcı olursaniz cok sevinirim. Cok abartmak istemiyorum ama özensiz olsun da istemiyorum:)
Hastenede olsa daha iyi olmazmi evde tehlikeli gibi birde yaşları çok kiritik bir yaş sünnet için 6yasdan sonrası ve iki yasdan öncesi uygun görülür ama siz daha iyisini bilirsiniz

Hayırlısı olsun inşallah.
Ben yazın sünnet düğünü yapacak olsam kışın bu kadar yormazdım kendimi.

Ama tabii siz özenmişsiniz, haklısınız da…

Kolaylıklar diliyorum.
Açıkçası ben de öyle düşünüyorum ama hassa burbsey olduğu için korkuları biraz hafifletmek istiyorum. Yani kesinlikle abartmak istemiyorum, o zaman sadece pijamalar yeterli gelecektir. Acaba sünnet gömleği hemen sünnet sonrası mi lazım?

Hastenede olsa daha iyi olmazmi evde tehlikeli gibi birde yaşları çok kiritik bir yaş sünnet için 6yasdan sonrası ve iki yasdan öncesi uygun görülür ama siz daha iyisini bilirsiniz
Evet haklısınız, yas konusunu ben de cok düşündüm ama diger sene kres ve birinci sınıf süreçleri benim çalışma hayatına dönmek istemem gibi seyler var. O yuzden telasimiz yokken bu sene yapayım dedim. Bir de eşim sağlıkçı gelip yapacak kisi de öyle o konuda korkum yok ama yaş biraz benim de içimi kurcalıyor

Merhaba. Öncelikle sünneti kesinlikle hastanede yaptırın çocukların sağlığı için. Onun haricinde evde yapacağınız şeyler için çocuğunuzun sünnetten iki gün geçmesini bekleyin ki onlarda eglensinler. Sonra ister sünnet kıyafeti giyip gezsinler ister pijamalarla ama sunnetliyken onlari giyemezler kıyafetler zaten rahatsız eder bide sünnet ağrıları olacak çocuklarınıza eziyet etmeyin lütfen önce bir iyilessinler mutlaka. Sonra bir köşe hazırlayın verin asalarını eline gönüllerince eylensinler 🤗

Öncelikle 5bucuk yaş neyse de 2bucuk yaş sünnet için uygun aralıkta değil Allah korusun travmaya sebep olabilir yegenimde öyle olmuştu. Onun dışında sünnet gündüz olacağı için pazar günü filan planlarsaniz mevlutlu yapabilirsiniz misafirlerinize ikram yeme içme ve hediyelikler mevlut sonrası da parti havasında geçebilir. Gömlek kesilirken giydiriliyor diye biliyorum sonrasında da oyle dolaşıyorlar. Sonrasinda sünnet düğünü yapacağınız için pelerin asa filan gerek yok gibi. Ama şimdilerde sünnet çocuğuna babasıyla benzer takim elbise giydiriyorlar sünnet kıyafetleri eskisi gibi rövanşta değil. Eğer öyle bisey düşünürseniz pelerin asa şapka alırsınız hem klasik resimleri hemde sünnet düğününde takim elbiseli resimleri hatıraları olabilir

Merhaba. Öncelikle sünneti kesinlikle hastanede yaptırın çocukların sağlığı için. Onun haricinde evde yapacağınız şeyler için çocuğunuzun sünnetten iki gün geçmesini bekleyin ki onlarda eglensinler. Sonra ister sünnet kıyafeti giyip gezsinler ister pijamalarla ama sunnetliyken onlari giyemezler kıyafetler zaten rahatsız eder bide sünnet ağrıları olacak çocuklarınıza eziyet etmeyin lütfen önce bir iyilessinler mutlaka. Sonra bir köşe hazırlayın verin asalarını eline gönüllerince eylensinler 🤗
Cok sağolun hepsini dikkate alacagim. Peki sünnet sonrası sünnet önlüğü giydirecegim degil mi ?? Yoksa rahat pijamalar mi?

Ya esimle ben kina düğün ve nisan hepsini oynamasız sade bir şekilde yaptık ve esim çok heves ediyor düğüne. Ancak çocuklar iyileşmeden ben de cesaret edemiyorum en azindan düğünleri baharda olsun diye düşündüm.
Kendi düğününüz niyetine mi yapıyorsunuz. Ben erkek çocuklarının sırf sünnet oldular pipileri kesildi diye bu kadar tantana ile kutlanmasına karşıyım. Bir de ikisi için de sünnet yaş aralığı uygun değil. 2 yaş ile 7 ya arasının travmaya neden olabilecek dönem olduğunu biliyorum. siz yine de araştırın

Cok sağolun hepsini dikkate alacagim. Peki sünnet sonrası sünnet önlüğü giydirecegim degil mi ?? Yoksa rahat pijamalar mi?
Önlük giydirmenize gerek yok bol pijama giydirirsiniz zaten sünnet kilotu olacak çocuğunuzda. Bol bir pijama alın sonra da kullânsin birde ikisini bir arada yaptırmayın derim ben eğer imkanınız varsa aralarına bir hafta koyun. Kendi ablamdan biliyorum büyük oğluyla çok sorun yaşamışlardı 🤦🏻‍♀️ . 2.5 yaş ta uygun değil aslında sünnet için ancak özel hastanede yaparlar devlet yapmaz.

Kutsal pipi kesme töreni? Kızınız olduğunda da regl partisi yaparsınız artık dimi? 🙄 Medikal işlemleri evde yaptırmak neden peki hastanede steril ortam doktor ve tıbbi müdahale dururken? Çocukların pedagojik yaşlarını da dikkate almamışsınız o da var tabi.
Yaşadığımız cografyada cocuklarin sünnet olmamasi gibi bir durum yok. Pek tabi ilerde kendi tercihleri doğrultusunda sunnet olabilirler ama akran zorbalığı vs şeylere maruz kalmaları söz konusu. Ayrıca tabiki zor bir sey yaşayacakları için olayı güzellestirmek istemem neden insanları rahatsiz ediyor onu çözemedim? Kız çocuğum olsaydi regl kutlamasi da yapardim. Bunlar utanilacak şeyler değil. Sünnet ve regl ikisi çocukların hayatında özel seyler ve güzelleştirmek lazim diye düşünüyorum. Uc ve altı yas arasi yapilmaz. Küçük oglum 2.5. yaşında onda bir sıkıntı yok ancak büyük oğlum 5.5. yaşında sorun yaratıcıgini düşünmüyorum. Babasiyla birlikte anlatarak halledebilecegimizi düşünüyorum

Çok yüzeysel düşünüyorsunuz. Her zamanki gibi sadece dış görünüşe önem verip iç kısmı es geçiyorsunuz. Böyle cahil olmayalım lütfen artık değişsin bazı şeyler. Yaş aralıkları bir kere uygun değil ki en önemli konu bu şu an. Gömlek asa şu bu değil.

Kendi düğününüz niyetine mi yapıyorsunuz. Ben erkek çocuklarının sırf sünnet oldular pipileri kesildi diye bu kadar tantana ile kutlanmasına karşıyım. Bir de ikisi için de sünnet yaş aralığı uygun değil. 2 yaş ile 7 ya arasının travmaya neden olabilecek dönem olduğunu biliyorum. siz yine de araştırı

Yaşadığımız cografyada cocuklarin sünnet olmamasi gibi bir durum yok. Pek tabi ilerde kendi tercihleri doğrultusunda sunnet olabilirler ama akran zorbalığı vs şeylere maruz kalmaları söz konusu. Ayrıca tabiki zor bir sey yaşayacakları için olayı güzellestirmek istemem neden insanları rahatsiz ediyor onu çözemedim? Kız çocuğum olsaydi regl kutlamasi da yapardim. Bunlar utanilacak şeyler değil. Sünnet ve regl ikisi çocukların hayatında özel seyler ve güzelleştirmek lazim diye düşünüyorum. Uc ve altı yas arasi yapilmaz. Küçük oglum 2.5. yaşında onda bir sıkıntı yok ancak büyük oğlum 5.5. yaşında sorun yaratıcıgini düşünmüyorum. Babasiyla birlikte anlatarak halledebilecegimizi düşünüyorum
Özellikle 3-6 yaş aralığında yapılmaması gerekiyor. Kişilik gelişimi ve psikolojik travma oluşmaması için.

Ayrıca regl olduğu için kızınıza bir kutlama da yapmazdınız pek tabii.

Back