iki buçuk yaşındaki bebeğimle, küçük kardeşini nasıl beraber oynatmalı?

bebekkolik

Nirvana
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2007
58
0
47
selam benim bebeklerimin arasinda 14 ay var (büyüğü melis, iki buçuk yaşında)...evde tıkılmış durumdayım..büyüğe hamur çalışmaları, resim boyamaca yaptırsam da, küçüğün hep uyuduğu saatlerde oluyor(çünkü aslı 15 aylık ve hamuru ağzına alabilir vs..)..şimdilerde "anne, aslı uyusun" diyor, kardeşini engel olarak görmesinden korkmaya başladım.Fikriniz var mı? 2,5 yaşındaki bebeğim ve 15 aylık bebeğimle ortak yapabileceğimiz bir oyun ya da çalışma var mı sizce?...

teşekkür ederim.
sevgiyle kalın!

arkadaşlar niye kimse benim bu sorunuma bir öneri getirmiyor?...kendimi kötü hissetmeye başladım:KK43:

Ohhhh benden beterleri varmış çok şükürtatlicadiarzu
Şaka bir yana, benimde kuzucuklarımın arasında 2 yaş 9 ay var, böyle olmasına rağmen çok zorlanıyorum. Allah sana kolaylık versin.

İkisininde ortak oynayabilecekleri tek şey lego gibime geliyor.Hamurda verebilirsin annesi küçük biraz vıcık vıcık yapar ama sonuçta onunda hoşuna gider. Sen yanında olacağından ağzına filan almaz, korkma. beraber şarkı söyleyebilirsiniz. Küçük sadece el çırpmalarla katılacaktır size ama sonuçtaberaber birşeyler yapmış olacaksınız. Büyük kızının küçüğünü kıskanması, onu rakip olarak görmesi kaçınılmazdır. Sakın bunun için büyük kızının üstüne gitme.Büyük kızına görevler ver, kardeşiyle ilgi yapmanız gereken birşey mesela.Kardeşinin altını değiştirmeniz gerektiğinde bezini ıslak mendilini getirmesini rica et. Üstünü değiştirirken atletini bodysini getirmesini rica edebilirsin. Mamasını hazırlamasına yardım edebilir vs vs. Bu onun hoşuna gidecektir.

Offf ne zor annelerin işi yaaa:çok üzgünüm:

teşekkür ederim KUZUM..harika öneriler bunlar :)..gerçi bu aralar bizim küçük büyüğü fena halde kıskanıyor:))
ilaç gibi geldi mesajın. Ben de kimse cvp yazmıyor bana diye karalar bağlamaya başlıyordum:) iyi ki varsın!

selam benim bebeklerimin arasinda 14 ay var (büyüğü melis, iki buçuk yaşında)...evde tıkılmış durumdayım..büyüğe hamur çalışmaları, resim boyamaca yaptırsam da, küçüğün hep uyuduğu saatlerde oluyor(çünkü aslı 15 aylık ve hamuru ağzına alabilir vs..)..şimdilerde "anne, aslı uyusun" diyor, kardeşini engel olarak görmesinden korkmaya başladım.Fikriniz var mı? 2,5 yaşındaki bebeğim ve 15 aylık bebeğimle ortak yapabileceğimiz bir oyun ya da çalışma var mı sizce?...

teşekkür ederim.
sevgiyle kalın!

Canım öncelikle beraber oynamak zorunda değiller .kardeşler diye,ikisinin de farklı ilgi alanları olabilir ama bu yaş grubu çocukları suyla oynamayı severler al kocaman bir tas ya da leğen dök içine oyuncakları sen de otur başlarına bir iki şap şap yapr birlikte birşey yaparlar.ama biraz zahmeti olacak ,farkındayım
ben arada 2,5 sene olsa da 2 erkek çocuğumu birlikte oyun oynamaları için çok çabaladım.baktım ki ikisi de farklı ..biri araba sevdalısı diğeri,resim yapar hoplar zıplar..
ama saklambaç oynayabilirsiniz....beraber bir kovaya top atıp basket yapabilirsiniz....umarm fikir vermiştir bunlar birazcık sana ....a.s.

ah çok teşekkür ederim canım ya, su olayı da aklıma gelmemişti..değerli önerilerin için çok sağ ol!

X