Nikah İki ayrı ilde nikah mümkün mü?

dilara007

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2013
6
0
36
34
Ankara
Herkese Merhabalar,

forumu uzun zamandır takip ediyorum. hatta çoğu durumda internette hiç bir şey bulamadığım konular hakkında sizler sayesinde bilgi edindiğimi söyleyebilirim ve bunun için sizlere çok teşekkür ederim.

bir konuda yine fikrinize ihtiyacım var fakat biraz özel bir durum olduğu için sonunda üye olayım ve konuyu açayım istedim.

nişanlımla inşallah seneye evleneceğiz fakat ailelerimiz iki farklı şehre yayılmış durumda. bu yüzden her ikisinde de nikah yapmak ve böylece tüm sevdiklerimizin önünde "evet" demek istiyoruz. bu nikahların her ikisinin de "gerçek" olamayacağının farkındayız, neticede resmi bir şey. fakat biri "gerçek" diğeri "temsili" bir nikah olamaz mı acaba? bu soruyu yaşadığımız ilin evlendirme dairesine sorduğumuzda memure hanım büyük bir şok geçirdi ve çok büyük tepki verdi. bize 'dalga mı geçiyormuşuz' da 'öyle şey imkansızmış' da gibi yorumlar yaptı.

aranızda hiç böyle bir deneyime sahip olan biri var mı acaba? sonuçta bunun çok da imkansız olmadığı kanısındayız zira parayı verdikten sonra nikah memuru temsili bir nikah töreni için neden gelmesin diye düşünüyoruz.

bu konuda bir deneyiminiz varsa ve paylaşırsanız çok mutlu olurum :128: herkese şimdiden çok teşekkür ederim, iyi günler dilerim

Hayırlı geceler.

Böyle bir şeyin söz konusu olamayacağını yetkililerden almışsınız zaten.
Benim tanıdığım birisinde de aynı durum yaşandı,fakat onlar dediğiniz gibi bir yerde resmi nikahlarını kıydıktan sonra,başka bir ülkede artık nikah değil de,çok güzel bir törenle parti yaptılar,ve de hiç kimse de kırılmadı bu duruma,insanlar anlayış gösterirler bence sizde de. Yapmacık nikahdan böylesi daha iyi değilmi?

Evet yetkililerden olumsuz cevap aldık ama o kadar çok konuda bilgisiz olduklarını gördüm ki yetkililerin bir de sizlere sorayım dedim deneyimi olan var mı diye. Temsili nikahtaki amaç herkesin gönlümü almak. Hem nikah tazeleyenler de biliyorum gerçek memurun geldiği oradan esinlenerek belki bir umut bizim için de bir çözüm vardır diye düşündüm. Cevabınız için teşekkür ederim :)

nikah salonunda degil ama tuttuğunuz bir restorant yada farklı bir salonda yapabilirsiniz bunu meslek haline getirmiş insanlar var daha önce bir kaç kez yapıldığına şahit oldum

nikah salonunda degil ama tuttuğunuz bir restorant yada farklı bir salonda yapabilirsiniz bunu meslek haline getirmiş insanlar var daha önce bir kaç kez yapıldığına şahit oldum

Düğünü bir restoranda yapacağız. bahsettiğiniz şekilde bu işi meslek edinmiş kişileri nerede bulabiliriz acaba? önceden nikah yapacağız şimdi ankarada daha sonra denizlide düğün. ama gerçekten de keşke denizlide yüzlerce misafirin eşin dostun akrabanın arkadaşın önünde diyebilsek evetlerimizi diyoruz. neyse herşey kısmet herşeyin hayırlısı :)

istanbul da olsa yardımcı olurdum ama şöyle yapalım kırtasiyede memurların defterlerindne satılıyor onlardan al içindeki bilgileri doldur fotografları yapılşır evlilik cüzdanın zaten var güvendiğiniz birini bulun nikah memurluğu yapsın cübbe şart ama :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…