iibf mezunları için kpss a ve kadroları lütfen cevap

giesele

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2009
476
1
96
İstanbul
arkadaşlar ben de haziran ayında yeni mezun olacak bir iibf öğrencisiyim.bu sene dershaneye gitmeyi tercih etmedim ve kpss hakkında pek bir bilgim yok.bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.şimdi sorularıma geliyorum 1.lisans mezunu olarak bu sene alacağım kpss b puanı ile bir yere yerleştirilemedim diyelim bu puan 2 sene mi geçerli olacak yoksa lisans mezunları b grubu kadrolar için her sene sınava girebiliyor mu?2. sorum ise a grubu kadrolarıyla ilgili, a grubundan boş olan kadrolar kılavuzda mı veriliyor?kurumların kendi içinde yaptığı sınavları nereden takip edebiliriz?belki sorularım saçma olabıilir kızlar ama bu seneye kadar kpss hiç düşünmemiştim hep özel sektör yada banka düşündüm ama çevremde çok iyi üniversitelerden mezun olup da iş bulamayan o kadar çok insan varki bende bu sene olmasa bile seneye sıkı bir şekilde kpssye hazırlanayım diye düşündüm.yardımcı olursanız çok sevinirim

Son düzenleme:

merhaba canım.
cevap 1
lisans meznuları her sene sınava girebilr yalnız çift yıllarda taması olur düz memurluk için.sınav puanın 2 sene geçerli olur.ama şu şekilde 2011 kpss puanın 2012de geçerli olur ama 2012de 2011 sınav puanınla atanamazsın.
cevap 2:
kpss a için kadro boşluğu kurumların kendi sayfalarında vardır.yada memurlar.netten araştırabilirsin.önce kpss a için sınava girip sonra kurum sınavına girip sonra mülakatı geçip başlıyosun.bu arada eğer kpss a düşünürsen mutlaka ve mutlaka kurum hedefle kendine.bütün alan derslerine saldırma

ilk verdiğin cevabı tam anlayamadım canım ya örneğin ben 2012 de yani bu dönem sınava girdim ama puanım yeterli gelmedi diyelim 2013 te tekrar sınava girdim.2013 te aldığım puan ile ancak 2014 te mi atanabilirim?bir de a grubu kadrolar için hazırlandım diyelim peki benim hazırlandığım bölüm için o sene kadro açılmazsa ne olacak:)yani böyle bir ihtimal var mıdır?her kurum her sene a grubu kadrolar için alım yapar mı?

bir de çift yıllarda atama olduğuna göre 2011 puanımla neden 2012 de atanamıyorum off ne kadar karışık ya

bir de çift yıllarda atama olduğuna göre 2011 puanımla neden 2012 de atanamıyorum off ne kadar karışık ya

canım lisans ta düz memur olmak istiyosan çift yıllarda sınava girmen gerekiyo 2012 puanınla kasım da yada 2013 şubat döneminde o da olmadı 2013 haziranda yada 2014 sınavına kadar yapılan genel atamalarda kullanabilirsin.
2013 te kpss sınavına girdin gk gy puanın belirlendi o zman da kurumlar sözleşmeli eleman ilanı verirse anca tercih yapabilrisin.yani tek yıllarda sınava girmenin bi esprisi yok lisans iiçn.tabi alan tercih yapmıcaksan.

a grubu içinde bi kurum hedefledin mesela o kurumun kat sayısına bak mesela gk gy iktisat hukuk işletme derslerini dikkate alıyosa o kurum.başka kurumlarda katsayıları farklı şekilde bu derslri dikkate alanlar olur.mutlaka kurumda eleman alımı olur.bu kurumlar iç kontl. denetçisi,uzman yrd gibi pozisyonda eleman alır.önce kpss sınıavından kurumun belirlediği puan türünden en az 80 alman sonra kurumun kendi sınavına girmen sonra mülakattan geçmen gerekiyo.alan sınavı için her sene sınav olur bu arada

çok teşekkür ederim canım beni aydınlattığın için:)bu arada sen hangi sınava hazırlanıyorsun?hangi bölüm mezunusun?bende haziranda mezun oluyorum maliye bölümüyüm

çok teşekkür ederim canım beni aydınlattığın için:)bu arada sen hangi sınava hazırlanıyorsun?hangi bölüm mezunusun?bende haziranda mezun oluyorum maliye bölümüyüm

rica ederim canım
bende 2010 iktisat mezunuyum.2011 alandan girdim kpss ye sonra iyice araştırdım ve denetçi yrd olunca yada başka bi böleüm şehir şehir gezme gerektiği için genelde vazgeçtim bu sene gk gy giricem atanıcam inşallah geçen sene sorular zordu 71 aldım bu sene 9 puan daha alıyım meeemurum inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…