• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İhtiyaç Listemiz ve Hastane Çantamız

katrem

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2008
3.507
878
363
Diğer
Kızlar bu listeyi netten buldum bence çok güzel bir liste yapan kişi not ta almış yanlarına ben de büyük harflerle not aldım. Yapandan Allah razı olsun
Sizin de fikriniz varsa eksikleri tamamlayalım hem de fikir verimiş oluruz

ıhtiyaç Listesi

Bebek için:

* alttan ya da yandan çıtçıtlı kısa kollu body 6-7 adet (0-3 AY) - OK
* penye, bol, ayaklı, beli sıkı olmayan ve uzun kollu tulum 4- 5 adet – OK
(ayaklı olması çok faydalı, günün her saati bu tulumlar işe yarıyor, mevsime göre kadife olanları da alınabilir içine çorap ve pijama yada ayaklı tulumu giydirince bebek ısınıyor.)
* ayaklı pijama altları (penye- kadife) 3-4 adet – OK
(mothercare nin tulumları iyi her ayın ortasında (14-15-16-17) indirim oluyor) 5’li 7’li paketler uygun
* iç zıbın 2 adet yeterli (çok çabuk büyüdükleri için) – OK
* hastane çıkışı tk. (2 ad) (zaten dış zıbını oluyor) – OK
* uzun kollu body 3-4 adet – OK
* her boy tulum 3ad. – OK
* çorap, yün patikler – OK
* yün ve penye yelekler 3-4 adet – OK
* yün hırka 2 ad.- OK
* özellikle süyeterler çok kullanışlı oluyor omuzdan düğmeli yün 2-3 ad. – OK
* minik penye önlükler 7-8 adet (iyi emici olanlarından) – 2 TANE DAHA ÖNLÜK LAZIM
* penye şapka, eldiven (ev içinde bile mevsime gore gerekmekte, banyo sonrası özellikle başları çabuk ısı kaybediyor, eldivenleri emzirirken çıkarmalı ama) – OK
* mermerşahi (ince tülbent) bezler büyüklerden 3 küçüklerden 10 12 adet, bebekleri kolda taşımak, gazını çıkarmak vs için. – OK
* banyo havlusu 3 adet – OK
* banyo havlusu içine tülbent (mothercarede çok hesaplı ve iyi su emenleri var) 4 5 adet - OK
* penye battaniye 3-4 adet (bebekler çok kustukları için çok gerekli oluyormuş) – OK
* örgü / bebek yünü battaniye 2 adet – OK
* 1-2 adet peluş battaniye – OK

NOT: kıyafetlerde 0-3 ay sonrası için de ufak bir stok yapmak iyi oluyor, özellikle penye tulumlarda.

EŞYA

* banyo küveti, küvet içi yatırma (uzanma) aparatı, file yerine havluda alınır oturmaya başlayınca kaymaz kullanılır. – OK
* banyo termometresi, vücut ve baş şampuanı (sebamed iyisi) – OK MUSTELA ALDIK
* vücut derecesi (digital kol altı en uygunu) - ALMADIK
* bebek termoforu (gaz sancısı ve karın ağrısı için belki olabilir) – GEREK YOK
* pişik kremi ilk zamanda yeterli (nivea çok iyi), bebek yağı (sebamed) ilk aylarda kullanmamalı teni için zararlı. (1 aydan sonra kullanabilirsin) – OK MUSTELA ALDIK
* yeni doğan bebek bezi (prima)-bebekler çok çabuk büyüyor o yüzden stok yapmamalı – OK PRıMANIN YENı ÇIKANINI BUGÜN ALDIK
* canbebe alt değiştirme örtüsü – OK BUGÜN ALDIK
* Uni yenidoğan ıslak mendil (sulu pamuk saf oraganik) stok yapılmalı çok kullanışlı – OK 3 PAKET
* saç fırçası, tarağı, tırnak makası ve bebek törpüsü (ilk aylarda kesmek zor, törpü daha iyi) – TARAK VE TÖRPÜMÜZ YOK
* bebeği taşımak, gün içinde üstünde uyutmak, emzirmede destek vs için uygun boyda ince minderler (kare ve ince uzun dikdörtgen şeklinde olan) kendinizde dikebilirsiniz - MANTIKLI ANNEME SÖYLEYELıM

ANNE ıÇıN

* doğum yakın olunca su geçirmez yatak koruyucu kullanmalı. Yoksa yatak kullanılamıyor. – ZATEN VAR
* disposeble külot (tek kullanımlık) (hasta bezi için) – LAZIM MI ACABA??
* emzirme sütyenleri (penye, son haftalarda satın almalı) – HENÜZ ALMADIK
* emzirme atleti,normal külot (renkli göbek üstü al doğumdan sonra rahat etmek için) – ATLET ALMADIK
* emzirme pedleri ya da avent göğüs hazneleri) – PED OK
* göğüs kremi (lansinoh en iyisi, emzirme başlar başlamaz kullanılmalı, ilk hafta yara olması çok olası çünkü) hatta öncesinde kullanmalı ki sonrasında çok sorun yaşamamak için fakat göğüs uçları çok uyarılmamalı erken doğuma sebep olabilir. – OK LANSıNOH ALDIK
* emzirmeye uygun gecelik (kısa kollu doğumdan sonra daha iyi oluyor. Tansiyon ölçümü yapılıp, serumda takılabileceği için), önden düğmeli beli sıkı olmayan pijamalar (lohusa pijamaları kullanışlı olmuyormuş) sabahlık ve kıyafetler – OK
* emzirme yastığı (ay şeklinde), ya da hamilelikte de kullanılan sosis yastık (sezeryan olursa emzirmek zor oluyor bu yastık iyi bir desdekleyici) – GEREK YOK
* kırmızı saç bandı (ev için) ve kırmızı oyalanacak yemeni (hastane için) [kapalı olanlar için] (bir pijamayı kırmızılı birini pembeli al emi/benim düşüncem yani Cheesy ) – TAÇ ALDIM AYNI ıŞı GÖRÜR
* antibakteriyel el temizleme jeli (hastanede kalkamayınca bebeği tutmadan önce kullanmak için) – OK
* klasik orkid ped ve hasta pedi hastaneden vermiyorlarsa al (bebeğin bezide olur) – HASTA BEZı Mı YOKSA PED Mı? ORKıD GECE PEDı ALDIK
* yatak koruyucu (uzun dikdörtgen olanlardan hasta bezine benzeyen (yatağa kan vs. geçmemesi için), bebeğe alınan koruyucu uygun olursa kullanılabilir) – BEBEĞE ALINANI KULLANIRIZ
* çorap (pijamalara uygun), terlik (beyaz kapalı ev terliği yıkanabilen al hastaneden sonrada çamaşır sulayıp kullanılır) – OK
* gerekirse göğüs pompası (medela ya da avent, hastane tipi kiralanması da çok uygun çözüm olabiliyor) ve süt poşetleri (lansinoh öneririm) (doğumdan sonra alınabilir duruma göre... ) – MEDELA ALDIK MEDELA SÜT SAKLAMA KABI LAZIM

HıJYEN VE BESLEME

* sterilizatör (en az 2-3 biberon ve aparat alacak gibi, sadece emzirseniz bile bebek kaşıkları, emzikler vs için şart, mikrodalga modelleri çok daha ekonomik) – OK ARZUM BEBBENıN ÇOK FONKSıYONLUSUNU ALDIK
* minik plastik bebek kaşıkları 2-3 adet – 2 TANE NUBY ALDIK SU VERMEK ıÇıN
* kirli çamaşır kutusu, torbası – KıRLı KUTUSU ALMADIK
* 1 yenidoğan biberonu (avent yada “dr brown ince uçlu silikon içinde uzun plastik çubuklu dar ağızlı olan”) anne memesine yakın olan ince uçlu dar ağızlı olanları tercih edin – SONUNDA AVENT ALDIK
* emzik (özellikle silikon, damaksız dişleri çıkana kadar kullanılabilir. emme dürtüsünü kuvvetlendirmek için) – OK ıKı TANE VAR ZATEN
* Sütü artırıcı humana still tee (eczaneden al) – OK
* Bebeğin eşyalarını “dalan roxy matik (sabun tozu)” ile yıkanabilir ve iyi bir markanın bebe yumuşatıcısı (az miktarda) kullanılabilir. (Narbebe.com adresinden de alınabilir hem uygun hemde sorunsuz teslim yapılıyor güvenilir bir siteymiş.) – DALıN SIVI DETERJAN ALDIK

BÜYÜK EŞYALAR

* bebek beşiği (park yatak) yada evin durumuna göre oda takımı – OK
* lastikli çarşaf ve koruyucu 3-4 adet – OK
* bebek pikesi, uyku seti – OK
* odada ufak bir gece lambası (kırmızı tercih edilmeli anne karnındaki yaşantısına en uygunudur ve rahatlatıcı özelliği var bebek için) – OK
* ana kucağı (ilk 9-10 ay evde gündüz uykularına, bebekleri oyalamaya, dışarıda gezdirmeye, arabada sağlam bir şekilde bağlamaya vs. yarayan önemli bir eşya, kimileri bebek arabaları ile kombine satılıyor) – OK
* puset – BUNU ALDIK
* kanguru (ilk 1 aydan sonra kısa süreli gezmeler için keyifli olabiliyor, tamamen tercihe kalmış. sadece kaliteli bir model seçilmeli) - GEREK YOK
* kapı süsü – KENDıMıZ YAPTIK

ÇANTA HAZIRLIĞI

Anne için

-1 adet pike takımı (hastane çarşaflarında yatmak istemeyenler) – KOYMAYA GEREK YOK
-yatak koruyucu – GEREK YOK
-2 adet emzirmeye uygun gecelik,1 ad. Sabahlık,2 ad. pijama takımı – ALDIK
-pijamaya uygun; 4 adet çorap – OK
-1 adet terlik – OK
-yelek, hırka, patik, yün içlik (geceliğin altına giymek için) (doğumdan sonra çok üşüyormuşsun) – GEREK YOK
-3 adet emzirme atleti, 2 adet emzirme sütyeni, 5 adet külot – ATLETE GEREK YOK SÜTYEN ALMADIK KıLOT OK
-disposeble külot (tek kullanımlık) (hasta bezi için) – ANLAMADIM ALSAK MI ALMASAK MI?
-Göğüs ucu pedi, kremi (lansinoh’u sürdükten sonra göğsün yıkanmasına gerek yok doğal) – OK
-1 paket klasik orkid ped ve hasta pedi (bebeğin bezide olur) – ORKıD GECE PEDı ALDIK
-tarak,diş fırçası-macunu,bakım ürünleri olabilir – EVDEKıLERı KOY UFAK MACUN ALINABıLıR
-antibakteriyel el temizleme jeli – OK
-Sütü artırıcı humana still tee – OK
-Eve dönüş için emzirmeye uygun kıyafet – OK
-Ayna - OK

Bebek için

-2 takım hastane çıkış seti (elcik ve şapkaları içinde), 2 adet pijama ayaklı – ALINDI HEPSı
-2 iç zıbın takımı, 2 adet alttan çıtçıtlı body (bebeğin göbeğinden kan gecebilir diye fazla eşyalar. Hastanede giydirmek için zıbın istiyorlarmış) - ALINDI
-2 adet patik, 2-3 adet çorap – ALINDI
-3-4 adet önlük – 1 TANE DAHA ALALIM - BUGÜN ALDIK
-havlu bebek mendilleri, çok amaçlı kullanım için ince tülbentlerden birkaç adet - ALINDI
-2 adet yelek,1 adet hırka – OK
-bebek için çarşaf (battaniyesiyle hastane çarşafına koymamak için) – EVET MANTIKLI
-2 adet penye battaniye , 1 ad. yün battaniye (çıkış için) – OK
-Alt değiştirme örtüsü yastıklı - kumaş olan ve alt değiştirme örtüsü – OK
-Yenidoğan bebek bezi – PRıMA ALDIK
-Pişik kremi , ıslak mendil 2 paket – OK
-emzirme yastığı (ay şeklinde olan) – GEREK YOK
-1 adet emzik – OK
-1 yenidoğan biberonu – OK
-sterilizatör (süt gelmezse biberonla vermek gerekirse diye alınabilir yanına, biberonu temizlemek için) – BUNU DA MI ALICAZ YANIMIZZA
-anakucağı (eve dönüş için) – MAVıLıMıZ VAR
-süt sağma makinesi - OK

Diğerleri

-kamera,fotoğraf makinası – OK
-Konuklara ikramlık bebek şekeri,çikolata – BAKMAMIZ LAZIM GECıKMEDEN
-ıslak mendil, kolonya – OK
-çay kaşığı, plastik kaşık-çatal, tabak, bardak – GEREK YOK
-Tuvalet kağıdı,kağıt havlu,sıvı sabun – KESıNLıKLE LAZIM SIVI SABUN ÇOK DA GEREKLı DEĞıL HASTANEDE VARDIR HERALDE

Son düzenleme:
çok tşk. katrem ne çok şey varmış hastane çantasında olması gereken baya büyük bi bavul hazırlamak gerekli sanırım:) inş. sağlıkla o günlerede ulaşır minişlerimizi kucağımıza alırız.

emeğine sağlık..güzel hazırlanmış.ama hastane için biraz gereksiz şeyler var.bebek için çok fazla kıyafetede gerek olmuyor.1 gece kalıyoruz zaten.bebekcaazda uyuyo sürekli.hatta bazen kaka bile yapmıo evde yapıolar.üzeri kirlenmıyor yani.sadece emzirmeye çalısırken beceremedıgı için ağzından dökülebilyor.ağız bezi bol olmalı yani.

çok güzel hazırlanmış..gerçekten allah razı olsun..çok ghüzel bir konu açmışsın canım...harika...
hepsini tek tek okudum evet hepsi gerekli oluyor hiç birini aldığıma pişman olmadım...
hastane çantasına birde ayna koyun doğumdan sonra insan sürekli kendine bakma ihtiyacı hissediyor yüzüm şişmi falan diye..
birde orkid ped yerine canped miydi onunu mesane pedleri var onlar harika rahat ve konforlu....birde kilot kişiye göre değişir ama ben poşetledim 7 tane kilot kirletmiştim üstelik 9 saat kaldım hastanede .....

ellerine sağlık oradan alıp buraya kopyalayan ellerin dert görmesin...
çok şanslıyız yaaa

emeğine sağlık..güzel hazırlanmış.ama hastane için biraz gereksiz şeyler var.bebek için çok fazla kıyafetede gerek olmuyor.1 gece kalıyoruz zaten.bebekcaazda uyuyo sürekli.hatta bazen kaka bile yapmıo evde yapıolar.üzeri kirlenmıyor yani.sadece emzirmeye çalısırken beceremedıgı için ağzından dökülebilyor.ağız bezi bol olmalı yani.

doğru söyliyorsun canım ama bebek çişini kakasını yapmadan hastane göndermiyor...
birde allahım inşallah hemen çıkıverirsiniz ama olurda bir aksilik olur sezeryan olursun 1 gün değilde 2 gün kalacakmış gibi gitmekte fayda var..ben kimseye işimi yaptırmadığım için ipliğine kadar hazırlamıştım taş atıp kolumuz yorulmuyor ya ...alt tarafı valiz :)

selam kızlar..belki yardımım dokunur fikir vermek adına diye bir bakayım dedim..birkaç şey not aldım..
bebekler için...
*hastane çıkışı ben bir tane kullandım.temmuz 17 de doğum yaptım.ikinci gün eve geçtik.ogünden sonra hep kısa kollu yada askılı bady kullandım..açıkcası 1 adet hastane çıkışı işimi gördü benim..
*yün yelek,yün patik,yün battaniye,yün hırka..ben bunların hiçbirini kullanmadım.ki sizinkilerde yaz bebeği olacak.bunun yerine penye patik,penye hırka ve penye yelek kullanabilirsiniz..yenidoğan bebeklerde 2 gün sonra dünyaya alışıyorlar unutmayalım :) penye battaniye bende 3 tane vardı.yeterli geldi..
*ateş ölçer kesinlikle yanınızda olsun derim..ben ilk günden itibaren hep kullandım..digital,koltuk altı bencede en rahat kullanımlı olanı.
*yenidoğan bebek bezi bende önceden almıştım.3-4 paket kullandım.sonra 2 numarasına geçtim.
*uni nin ıslak mendilleri yenidoğan ile başlayın bencede..ben ilk 3 ay onu kullandım.sonra uni nin çeşitleri ile devam ettim.tavsiye ederim..
*2-3 tane yeterli..zaten en fazla 1 hafta kullanıyorsunuz.sonra bebeklerde sıkılıyor..eldivenleri çıkarıp tırnaklarını kesmiştim.tırnak törpüsü kullanmadım hiç..zaten çok yumuşak olduğu için tırnakları hemen kesiliyor.ilk doğduğundan beri hep tırnak makası kullandım..kızım şuan 10 aylık olacak tırnaklarını kesmekte bile zorlanıyorum ki hayatta törpületmez :)

anne için disposeble kilota bence hiç gerek yok..hastane bezini doğumdan hemen sonra kullanıyorsunuz zaten.o süreçtede yatakta oluyorsunuz..hastanedn çıkarkende rahat bir kilot ve orkit yeterli olur..

çok güzel bir heyecan..hepinize kolay ve sağlıklı doğumlar..allahım minişlerinizi sağsalim kucağınıza almayı,kokularını içinize çekmeyi nasip etsin..

Kızlar bu listeyi netten buldum bence çok güzel bir liste yapan kişi not ta almış yanlarına ben de büyük harflerle not aldım. Yapandan Allah razı olsun
Sizin de fikriniz varsa eksikleri tamamlayalım hem de fikir verimiş oluruz

İhtiyaç Listesi

Bebek için:

* alttan ya da yandan çıtçıtlı kısa kollu body 6-7 adet (0-3 AY) - OK
* penye, bol, ayaklı, beli sıkı olmayan ve uzun kollu tulum 4- 5 adet – OK
(ayaklı olması çok faydalı, günün her saati bu tulumlar işe yarıyor, mevsime göre kadife olanları da alınabilir içine çorap ve pijama yada ayaklı tulumu giydirince bebek ısınıyor.)
* ayaklı pijama altları (penye- kadife) 3-4 adet – OK
(mothercare nin tulumları iyi her ayın ortasında (14-15-16-17) indirim oluyor) 5’li 7’li paketler uygun
* iç zıbın 2 adet yeterli (çok çabuk büyüdükleri için) – OK
* hastane çıkışı tk. (2 ad) (zaten dış zıbını oluyor) – OK
* uzun kollu body 3-4 adet – OK
* her boy tulum 3ad. – OK
* çorap, yün patikler – OK
* yün ve penye yelekler 3-4 adet – OK
* yün hırka 2 ad.- OK
* özellikle süyeterler çok kullanışlı oluyor omuzdan düğmeli yün 2-3 ad. – OK
* minik penye önlükler 7-8 adet (iyi emici olanlarından) – 2 TANE DAHA ÖNLÜK LAZIM
* penye şapka, eldiven (ev içinde bile mevsime gore gerekmekte, banyo sonrası özellikle başları çabuk ısı kaybediyor, eldivenleri emzirirken çıkarmalı ama) – 1-2 TANE DAHA ŞAPKA VE ELDİVEN LAZIM
* mermerşahi (ince tülbent) bezler büyüklerden 3 küçüklerden 10 12 adet, bebekleri kolda taşımak, gazını çıkarmak vs için. – OK
* banyo havlusu 3 adet – OK
* banyo havlusu içine tülbent (mothercarede çok hesaplı ve iyi su emenleri var) 4 5 adet - BE NE ANLAMADIM
* penye battaniye 3-4 adet (bebekler çok kustukları için çok gerekli oluyormuş) – OK
* örgü / bebek yünü battaniye 2 adet – OK
* 1-2 adet peluş battaniye – 1 TANE PELUŞ ALINACAK

NOT: kıyafetlerde 0-3 ay sonrası için de ufak bir stok yapmak iyi oluyor, özellikle penye tulumlarda.

EŞYA

* banyo küveti, küvet içi yatırma (uzanma) aparatı, file yerine havluda alınır oturmaya başlayınca kaymaz kullanılır. – OK
* banyo termometresi, vücut ve baş şampuanı (sebamed iyisi) – ODA VE BANYO TERMOMETREMİZ OK KOZMETİKLERİ DAHA SONRA MUSTELA ALACAĞIZ
* vücut derecesi (digital kol altı en uygunu) - ALMADIK
* bebek termoforu (gaz sancısı ve karın ağrısı için belki olabilir) – GEREK YOK
* pişik kremi ilk zamanda yeterli (nivea çok iyi), bebek yağı (sebamed) ilk aylarda kullanmamalı teni için zararlı. (1 aydan sonra kullanabilirsin) – HİÇBİRİNİ ALMADIK KOZMETİKLERİ DAHA SONRA MUSTELA ALACAĞIZ
* yeni doğan bebek bezi (prima)-bebekler çok çabuk büyüyor o yüzden stok yapmamalı – OK PRİMANIN YENİ ÇIKANINI BUGÜN ALDIK
* canbebe alt değiştirme örtüsü – OK BUGÜN ALDIK
* Uni yenidoğan ıslak mendil (sulu pamuk saf oraganik) stok yapılmalı çok kullanışlı – HENÜZ ALMADIK
* saç fırçası, tarağı, tırnak makası ve bebek törpüsü (ilk aylarda kesmek zor, törpü daha iyi) – TARAK VE TÖRPÜMÜZ YOK
* bebeği taşımak, gün içinde üstünde uyutmak, emzirmede destek vs için uygun boyda ince minderler (kare ve ince uzun dikdörtgen şeklinde olan) kendinizde dikebilirsiniz - MANTIKLI ANNEME SÖYLEYELİM

ANNE İÇİN

* doğum yakın olunca su geçirmez yatak koruyucu kullanmalı. Yoksa yatak kullanılamıyor. – ZATEN VAR
* disposeble külot (tek kullanımlık) (hasta bezi için) – LAZIM MI ACABA??
* emzirme sütyenleri (penye, son haftalarda satın almalı) – HENÜZ ALMADIK
* emzirme atleti,normal külot (renkli göbek üstü al doğumdan sonra rahat etmek için) – HENÜZ ALMADIK
* emzirme pedleri ya da avent göğüs hazneleri) – PED OK
* göğüs kremi (lansinoh en iyisi, emzirme başlar başlamaz kullanılmalı, ilk hafta yara olması çok olası çünkü) hatta öncesinde kullanmalı ki sonrasında çok sorun yaşamamak için fakat göğüs uçları çok uyarılmamalı erken doğuma sebep olabilir. – HANÜZ ALMADIK LANSİNOH ALACAĞIZ YIKAMAYA GEREK YOK ÖNEMLİ
* emzirmeye uygun gecelik (kısa kollu doğumdan sonra daha iyi oluyor. Tansiyon ölçümü yapılıp, serumda takılabileceği için), önden düğmeli beli sıkı olmayan pijamalar (lohusa pijamaları kullanışlı olmuyormuş) sabahlık ve kıyafetler – HENÜZ ALMADIK
* emzirme yastığı (ay şeklinde), ya da hamilelikte de kullanılan sosis yastık (sezeryan olursa emzirmek zor oluyor bu yastık iyi bir desdekleyici) – GEREK YOK
* kırmızı saç bandı (ev için) ve kırmızı oyalanacak yemeni (hastane için) [kapalı olanlar için] (bir pijamayı kırmızılı birini pembeli al emi/benim düşüncem yani Cheesy ) – TAÇ ALDIM AYNI İŞİ GÖRÜR
* antibakteriyel el temizleme jeli (hastanede kalkamayınca bebeği tutmadan önce kullanmak için) – ÖNEMLİ GELENLERE DE VERMEK İÇİN AMA JEL DEĞİL MENDİL DAHA İYİ
* klasik orkid ped ve hasta pedi hastaneden vermiyorlarsa al (bebeğin bezide olur) – HASTA BEZİ Mİ YOKSA PED Mİ? ORKİD GECE PEDİ ALDIK
* yatak koruyucu (uzun dikdörtgen olanlardan hasta bezine benzeyen (yatağa kan vs. geçmemesi için), bebeğe alınan koruyucu uygun olursa kullanılabilir) – BEBEĞE ALINANI KULLANIRIZ
* çorap (pijamalara uygun), terlik (beyaz kapalı ev terliği yıkanabilen al hastaneden sonrada çamaşır sulayıp kullanılır) – HENÜZ ALMADIK
* gerekirse göğüs pompası (medela ya da avent, hastane tipi kiralanması da çok uygun çözüm olabiliyor) ve süt poşetleri (lansinoh öneririm) (doğumdan sonra alınabilir duruma göre... ) – MEDELA ALDIK MEDELA SÜT SAKLAMA KABI LAZIM

HİJYEN VE BESLEME

* sterilizatör (en az 2-3 biberon ve aparat alacak gibi, sadece emzirseniz bile bebek kaşıkları, emzikler vs için şart, mikrodalga modelleri çok daha ekonomik) – HENÜZ ALMADIK DÜŞÜNELİM ARZUM BEBBENİN ÇOK FONKSİYONLUSUNU ALACAĞIZ
* minik plastik bebek kaşıkları 2-3 adet – 2 TANE NUBY ALDIK SU VERMEK İÇİN
* kirli çamaşır kutusu, torbası – KİRLİ KUTUSU ALMADIK
* 1 yenidoğan biberonu (avent yada “dr brown ince uçlu silikon içinde uzun plastik çubuklu dar ağızlı olan”) anne memesine yakın olan ince uçlu dar ağızlı olanları tercih edin – SONUNDA AVENT ALDIK
* emzik (özellikle silikon, damaksız dişleri çıkana kadar kullanılabilir. emme dürtüsünü kuvvetlendirmek için) – OK İKİ TANE VAR ZATEN
* Sütü artırıcı humana still tee (eczaneden al) – EVET BU DA ÖNEMLİ
* Bebeğin eşyalarını “dalan roxy matik (sabun tozu)” ile yıkanabilir ve iyi bir markanın bebe yumuşatıcısı (az miktarda) kullanılabilir. (Narbebe.com adresinden de alınabilir hem uygun hemde sorunsuz teslim yapılıyor güvenilir bir siteymiş.) – DALİN SIVI DETERJAN ALDIK

BÜYÜK EŞYALAR

* bebek beşiği (park yatak) yada evin durumuna göre oda takımı – ALDIK ODA TAKIMI LAZIM
* lastikli çarşaf ve koruyucu 3-4 adet – 2 TANE KORUYUCU YETER SANIRIM ÖNCE ODAYI ALALIM DA
* bebek pikesi, uyku seti – ODA TAKIMI İLE VERİYORLAR ZATEN YORGAN DA DİKİLECEK GEREK YOK NEVRESİM TAKIMI LAZIM
* odada ufak bir gece lambası (kırmızı tercih edilmeli anne karnındaki yaşantısına en uygunudur ve rahatlatıcı özelliği var bebek için) – ALMALIYIZ ODA TAKIMINA UYGUN OLMADI BİR KIRMIZI IŞIK TAKIVERİRİZ
* ana kucağı (ilk 9-10 ay evde gündüz uykularına, bebekleri oyalamaya, dışarıda gezdirmeye, arabada sağlam bir şekilde bağlamaya vs. yarayan önemli bir eşya, kimileri bebek arabaları ile kombine satılıyor) – HALA KARARSIZIM BEN YAAA
* puset – BUNU ALDIK
* kanguru (ilk 1 aydan sonra kısa süreli gezmeler için keyifli olabiliyor, tamamen tercihe kalmış. sadece kaliteli bir model seçilmeli) - GEREK YOK
* kapı süsü – ALMAMIZ LAZIM

ÇANTA HAZIRLIĞI

Anne için

-1 adet pike takımı (hastane çarşaflarında yatmak istemeyenler) – KOYMAYA GEREK YOK
-yatak koruyucu – GEREK YOK
-2 adet emzirmeye uygun gecelik,1 ad. Sabahlık,2 ad. pijama takımı – HALA ALICCAZZ
-pijamaya uygun; 4 adet çorap – SADECE ÇORAP LAZIM
-1 adet terlik – ALMAMIZ LAZIM
-yelek, hırka, patik, yün içlik (geceliğin altına giymek için) (doğumdan sonra çok üşüyormuşsun) – SADECE PATİK YETERLİ BELKİ BİR DE ŞAL
-3 adet emzirme atleti, 2 adet emzirme sütyeni, 5 adet külot – HALA ALMADIK
-disposeble külot (tek kullanımlık) (hasta bezi için) – ANLAMADIM ALSAK MI ALMASAK MI?
-Göğüs ucu pedi, kremi (lansinoh’u sürdükten sonra göğsün yıkanmasına gerek yok doğal) – PED ALDIK KREM EKSİK
-1 paket klasik orkid ped ve hasta pedi (bebeğin bezide olur) – ORKİD GECE PEDİ ALDIK
-tarak,diş fırçası-macunu,bakım ürünleri olabilir – EVDEKİLERİ KOY UFAK MACUN ALINABİLİR
-antibakteriyel el temizleme jeli – EL TEMİZLEME MENDİLİ
-Sütü artırıcı humana still tee – BUNU DA ALMALIYIZ
-Eve dönüş için emzirmeye uygun kıyafet – EŞOFMAN TAKIMI ALALIM

Bebek için

-2 takım hastane çıkış seti (elcik ve şapkaları içinde), 2 adet pijama ayaklı – ALINDI HEPSİ
-2 iç zıbın takımı, 2 adet alttan çıtçıtlı body (bebeğin göbeğinden kan gecebilir diye fazla eşyalar. Hastanede giydirmek için zıbın istiyorlarmış) - ALINDI
-2 adet patik, 2-3 adet çorap – ALINDI
-3-4 adet önlük – 1 TANE DAHA ALALIM - BUGÜN ALDIK
-havlu bebek mendilleri, çok amaçlı kullanım için ince tülbentlerden birkaç adet - ALINDI
-2 adet yelek,1 adet hırka – OK
-bebek için çarşaf (battaniyesiyle hastane çarşafına koymamak için) – EVET MANTIKLI
-2 adet penye battaniye , 1 ad. yün battaniye (çıkış için) – OK
-Alt değiştirme örtüsü yastıklı - kumaş olan ve alt değiştirme örtüsü – OK
-Yenidoğan bebek bezi – PRİMA ALDIK
-Pişik kremi , ıslak mendil 2 paket – ISLAK MENDİL ALMALIYIZ
-emzirme yastığı (ay şeklinde olan) – GEREK YOK
-1 adet emzik – OK
-1 yenidoğan biberonu – OK
-sterilizatör (süt gelmezse biberonla vermek gerekirse diye alınabilir yanına, biberonu temizlemek için) – BUNU DA MI ALICAZ YANIMIZZA
-anakucağı (eve dönüş için) – MAVİLİMİZ VAR

Diğerleri

-kamera,fotoğraf makinası – OFF HALA ALAMADIK
-Konuklara ikramlık bebek şekeri,çikolata – BAKMAMIZ LAZIM GECİKMEDEN
-ıslak mendil, kolonya – KOLONYAMIZ VAR ZATEN MENDİL ALIRIZ
-çay kaşığı, plastik kaşık-çatal, tabak, bardak – GEREK YOK
-Tuvalet kağıdı,kağıt havlu,sıvı sabun – KESİNLİKLE LAZIM SIVI SABUN ÇOK DA GEREKLİ DEĞİL HASTANEDE VARDIR HERALDE

ellerine sağlık, çok kapsamlı bir liste olmuş yok yok:)
ben Ayşe Öner'le Bebeğim Olacak seminerine katılmıştım, orada göğüs pedlerini fazla önermiyorum demişti Ayşe hanım.
penye emzirme sütyeni ya da atletiniz yeterli demişti.
çünkü eğer cilt hassasiyeti varsa normalde bu pedler daha çok tahrişe neden olabiliyormuş.
deneyimli olanlara sormak lazım tabi, ne olur ne olmaz bulunsun mu çantamızda yoksa?

ben Ayşe Öner'le Bebeğim Olacak seminerine katılmıştım, orada göğüs pedlerini fazla önermiyorum demişti Ayşe hanım.
çünkü eğer cilt hassasiyeti varsa normalde bu pedler daha çok tahrişe neden olabiliyormuş.
deneyimli olanlara sormak lazım tabi, ne olur ne olmaz bulunsun mu çantamızda yoksa?

onu söyleyen halt etmiş canım..sempatiksalakcinni
birisinin sütü hiç gelmezken birisinni sütü çok gelir..atletleri tişörtleri ıslanacak kadar çok sütü gelen annede oluyor bazen atlette yeterrli oluyor..
ama bu pedlerin alerji yaptığıda doğru..bende bebedor kullandım ama öyle foş foş sütüm akmadığı için çöpe gitti çünkü az bir süt ile göğüsüme yapışıyordu ve yara oluyordu..
birde yaz annesi olmak sıcak daha beter yapıyor..yanınızda bulunsun yinede kimin sütünün bol olacağı bilinmez..inşallah hepinizin sütü foşşş foşşş akarrr...olumunekankayizsmile

Evet güzel bir liste.Ellerine sağlık.Ben de çoğunu aldım yazdıklarının ama eksikler de var tabi.Onları da yavaş yavaş tamamlarım artık.Ben de yarın doğum ve sonrası için eğitim seminerine katılacağım.4 kez gideceğim.Bakalım neler anlatılacak?Paylaşırım sizlerle de.Bir de çantaya bu kadar çok şey konulacakken nasıl büyüklükte bir çanta almak gerekir?Çantasını hazırlayanlar resimli koysa da bize de fikir olsa.bilmiyorumkismile

çok tşk. katrem ne çok şey varmış hastane çantasında olması gereken baya büyük bi bavul hazırlamak gerekli sanırım:) inş. sağlıkla o günlerede ulaşır minişlerimizi kucağımıza alırız.

evet canım öyle gözüküyor
inşallahahhh
sağol canım
bana da çatal bıçak tuvalet kağıdı gereksiz geldi

çok güzel hazırlanmış..gerçekten allah razı olsun..çok ghüzel bir konu açmışsın canım...harika...
hepsini tek tek okudum evet hepsi gerekli oluyor hiç birini aldığıma pişman olmadım...
hastane çantasına birde ayna koyun doğumdan sonra insan sürekli kendine bakma ihtiyacı hissediyor yüzüm şişmi falan diye..
birde orkid ped yerine canped miydi onunu mesane pedleri var onlar harika rahat ve konforlu....birde kilot kişiye göre değişir ama ben poşetledim 7 tane kilot kirletmiştim üstelik 9 saat kaldım hastanede .....

ellerine sağlık oradan alıp buraya kopyalayan ellerin dert görmesin...
çok şanslıyız yaaa

çok sağol canım
ayna iyi fikir onu da ekleyeyim çok sağol

selam kızlar..belki yardımım dokunur fikir vermek adına diye bir bakayım dedim..birkaç şey not aldım..
bebekler için...
*hastane çıkışı ben bir tane kullandım.temmuz 17 de doğum yaptım.ikinci gün eve geçtik.ogünden sonra hep kısa kollu yada askılı bady kullandım..açıkcası 1 adet hastane çıkışı işimi gördü benim..
*yün yelek,yün patik,yün battaniye,yün hırka..ben bunların hiçbirini kullanmadım.ki sizinkilerde yaz bebeği olacak.bunun yerine penye patik,penye hırka ve penye yelek kullanabilirsiniz..yenidoğan bebeklerde 2 gün sonra dünyaya alışıyorlar unutmayalım :) penye battaniye bende 3 tane vardı.yeterli geldi..
*ateş ölçer kesinlikle yanınızda olsun derim..ben ilk günden itibaren hep kullandım..digital,koltuk altı bencede en rahat kullanımlı olanı.
*yenidoğan bebek bezi bende önceden almıştım.3-4 paket kullandım.sonra 2 numarasına geçtim.
*uni nin ıslak mendilleri yenidoğan ile başlayın bencede..ben ilk 3 ay onu kullandım.sonra uni nin çeşitleri ile devam ettim.tavsiye ederim..
*2-3 tane yeterli..zaten en fazla 1 hafta kullanıyorsunuz.sonra bebeklerde sıkılıyor..eldivenleri çıkarıp tırnaklarını kesmiştim.tırnak törpüsü kullanmadım hiç..zaten çok yumuşak olduğu için tırnakları hemen kesiliyor.ilk doğduğundan beri hep tırnak makası kullandım..kızım şuan 10 aylık olacak tırnaklarını kesmekte bile zorlanıyorum ki hayatta törpületmez :)

anne için disposeble kilota bence hiç gerek yok..hastane bezini doğumdan hemen sonra kullanıyorsunuz zaten.o süreçtede yatakta oluyorsunuz..hastanedn çıkarkende rahat bir kilot ve orkit yeterli olur..

çok güzel bir heyecan..hepinize kolay ve sağlıklı doğumlar..allahım minişlerinizi sağsalim kucağınıza almayı,kokularını içinize çekmeyi nasip etsin..

çok sağol canım amin
tek kullanımlık kilot bana da gereksiz geldi orkid gece aldım
törpüyü de almaktan vazgeçtim :)

sağol canımm
ped aldım lansinoh marka
herkes lazım oluyor dedi benim şimdiden sütüm akıyor şimdi bile kullanabilirim aslında

onu söyleyen halt etmiş canım..sempatiksalakcinni
birisinin sütü hiç gelmezken birisinni sütü çok gelir..atletleri tişörtleri ıslanacak kadar çok sütü gelen annede oluyor bazen atlette yeterrli oluyor..
ama bu pedlerin alerji yaptığıda doğru..bende bebedor kullandım ama öyle foş foş sütüm akmadığı için çöpe gitti çünkü az bir süt ile göğüsüme yapışıyordu ve yara oluyordu..
birde yaz annesi olmak sıcak daha beter yapıyor..yanınızda bulunsun yinede kimin sütünün bol olacağı bilinmez..inşallah hepinizin sütü foşşş foşşş akarrr...olumunekankayizsmile

inaşallahhhhh

Evet güzel bir liste.Ellerine sağlık.Ben de çoğunu aldım yazdıklarının ama eksikler de var tabi.Onları da yavaş yavaş tamamlarım artık.Ben de yarın doğum ve sonrası için eğitim seminerine katılacağım.4 kez gideceğim.Bakalım neler anlatılacak?Paylaşırım sizlerle de.Bir de çantaya bu kadar çok şey konulacakken nasıl büyüklükte bir çanta almak gerekir?Çantasını hazırlayanlar resimli koysa da bize de fikir olsa.bilmiyorumkismile

sağol tatlım
evet bizlerle de paylaş eksiğimiz kalmasın
ben en geç 1- 2 hafta içinde hazırlayacağım eklerim inşallah

fikir verici bir liste.ben kızımın çantasını geçen hafta hazırladım.annem saolsun yardımcı oldu.daha doğrusu o hazırladı diyelim.:))ayrıca doğum anında hemşireye vermek için bir battaniyenin içine dış ve iç zıbın patikli pantolon,şapka eldiven birde yenidoğan bezi sarıp koydu.hazırda bulunsun dedi.sadece kendime çanta hazırlıyacağım.eksiklerim var biraz.onları tamamladıktan sonra hazırlarım artık.önce kızım.:)

slm kızlar
diğer topikleride okudum. çanta hazırlıkları başlamış. tavsiye edilen ihtiyaç listelerinede baktım. hiç kimse bel koruyucu yazmamış.merak ettim içinizde bel koruyucu alan yokmu bebiş için.bizim alışveriş yaptığımız mağaza bi kart verdi ihtiyaç listesi için. forumda yazanlarla aynı olduğu için eklemedim ama o listede bel koruyu vardı farklı olarak..ihtiyaç almaz mı acaba? benim bi o eksik kaldıda.hem tek satıyolar hemde kundak şeklindeki penye battaniyelerin içinde satılıyor.siz hangisinden aldınız?

slm kızlar
diğer topikleride okudum. çanta hazırlıkları başlamış. tavsiye edilen ihtiyaç listelerinede baktım. hiç kimse bel koruyucu yazmamış.merak ettim içinizde bel koruyucu alan yokmu bebiş için.bizim alışveriş yaptığımız mağaza bi kart verdi ihtiyaç listesi için. forumda yazanlarla aynı olduğu için eklemedim ama o listede bel koruyu vardı farklı olarak..ihtiyaç almaz mı acaba? benim bi o eksik kaldıda.hem tek satıyolar hemde kundak şeklindeki penye battaniyelerin içinde satılıyor.siz hangisinden aldınız?

canım bel koruyuculu kundak vardı bir markada ama bilmiyorum ben gerekli görmedim
bişey sararmıyız beline onu da bilmiyorum annem bilir ona sorarım bugün

fikir verici bir liste.ben kızımın çantasını geçen hafta hazırladım.annem saolsun yardımcı oldu.daha doğrusu o hazırladı diyelim.:))ayrıca doğum anında hemşireye vermek için bir battaniyenin içine dış ve iç zıbın patikli pantolon,şapka eldiven birde yenidoğan bezi sarıp koydu.hazırda bulunsun dedi.sadece kendime çanta hazırlıyacağım.eksiklerim var biraz.onları tamamladıktan sonra hazırlarım artık.önce kızım.:)

evet canım annem bana da öyle yapalım dedi
dış zıbının içine iç zıbını koyalım öyle vereim dedi niye bilmiyorum
ilk giyeceklerini de ayrı bir yere koyup direk hemşirelere veririz

benim su anda bulundugum ve dogum yapacagim ulkede dogumhane ve hastaneye getirilecekler konusundaki kurallar cok farkli.Bebekler icin disardan hic bir kiyafet vs kabul etmiyorlar,sadece hastane cikisi istiyorlar o da cikacagimiz gun icin.Butun bebekler mahkumlar gibi ayni tip hastane kiyafeti ile oluyor,hem biraz acikli hem sevimli :)) Onun disinda dogum cantama koymam gerekenler hemen hemen ayni.Ek olarak normal dogum yapacaklar icin tenturdiyot gerekiyor dediler,tuvalette taharetlenirken suyun icine bir miktar katmak icin.Yine alttan dikis olursa Bivacyn diye bir sprey onerdiler(bu sprey ayni zamanda bebishin gobegi icin de gerekliymish).Termometre mutlaka gerekli,dogumdan hemen sonra sik sik kendi atesinizi olcmeniz gerekecek.Onun disinda banyo icin ayri, oda icin ayri terlik hazirlamak da iyi olabilir.Sezeryan yapacak olan arkadaslar ameliyat yarasinin ustunu kapatacak su gecirmez bantlardan mutlaka alsinlar,ben daha once oldugum kist ameliyatinda cok faydasini gordum.Disposable(tek kullanimlik) kulotlar kullanisli degil diyorlar,cildin hava almasina musade etmeyecek yapida diye okudum.En iyisi beyaz nine donu dedigimiz genis tipten bol bol kulot almak yanimiza.Hastaneden cikarken kendimize giymek icin de guzel bir elbise ve ayyakabi hazirlamak ve daha sonra esimizden getirmesini istemek dogru olur diye dusunuyorum.Normal dogumdan sonra cikolata ve su izin veriliyor burda,onlari da cantamiza atip hazir tutmak lazim.Suyu sporcu sisede almak gerekliymish,yatar vaziyette normal siseden icmek zor oluyor dediler.Gogus ucu kremini de hastaneye goturmek bizim yararimiza olabilir.Bir de jiletle tuylerini alan bayanlar yaniniza bir adet jilet almaniz da gerekebilir(burda en az 5 gun hastanede kaliniyor ve mutlaka gerekiyor).Benim aklima gelenler de bunlar.Cantam simdiden hazir,acil bir durumda onu mu bunu mu alsam diye vakit kaybetmek istemiyorum.Allah yardimcimiz olsun,zamani geldiginde bir avazda kurtarsin insallah.

benim su anda bulundugum ve dogum yapacagim ulkede dogumhane ve hastaneye getirilecekler konusundaki kurallar cok farkli.Bebekler icin disardan hic bir kiyafet vs kabul etmiyorlar,sadece hastane cikisi istiyorlar o da cikacagimiz gun icin.Butun bebekler mahkumlar gibi ayni tip hastane kiyafeti ile oluyor,hem biraz acikli hem sevimli :)) Onun disinda dogum cantama koymam gerekenler hemen hemen ayni.Ek olarak normal dogum yapacaklar icin tenturdiyot gerekiyor dediler,tuvalette taharetlenirken suyun icine bir miktar katmak icin.Yine alttan dikis olursa Bivacyn diye bir sprey onerdiler(bu sprey ayni zamanda bebishin gobegi icin de gerekliymish).Termometre mutlaka gerekli,dogumdan hemen sonra sik sik kendi atesinizi olcmeniz gerekecek.Onun disinda banyo icin ayri, oda icin ayri terlik hazirlamak da iyi olabilir.Sezeryan yapacak olan arkadaslar ameliyat yarasinin ustunu kapatacak su gecirmez bantlardan mutlaka alsinlar,ben daha once oldugum kist ameliyatinda cok faydasini gordum.Disposable(tek kullanimlik) kulotlar kullanisli degil diyorlar,cildin hava almasina musade etmeyecek yapida diye okudum.En iyisi beyaz nine donu dedigimiz genis tipten bol bol kulot almak yanimiza.Hastaneden cikarken kendimize giymek icin de guzel bir elbise ve ayyakabi hazirlamak ve daha sonra esimizden getirmesini istemek dogru olur diye dusunuyorum.Normal dogumdan sonra cikolata ve su izin veriliyor burda,onlari da cantamiza atip hazir tutmak lazim.Suyu sporcu sisede almak gerekliymish,yatar vaziyette normal siseden icmek zor oluyor dediler.Gogus ucu kremini de hastaneye goturmek bizim yararimiza olabilir.Bir de jiletle tuylerini alan bayanlar yaniniza bir adet jilet almaniz da gerekebilir(burda en az 5 gun hastanede kaliniyor ve mutlaka gerekiyor).Benim aklima gelenler de bunlar.Cantam simdiden hazir,acil bir durumda onu mu bunu mu alsam diye vakit kaybetmek istemiyorum.Allah yardimcimiz olsun,zamani geldiginde bir avazda kurtarsin insallah.

canımm Allah razı olsun
çok iyi yaazmışsın

Back
X