Mesajını görmedim kusra bakma bir daha yazayım.
Evet 3 sene gibi oldu toplamda ve kıllar çıkmadı, önce vücut için gittim omuz kol ve göğüs. göğüste sıkıntı olmadı ama omuz ve kolumda beyaz beyaz kabarıklık/yüzeysel şeklinde yaralar kaldı. ben de bıraktım. kolumda biraz kaldı kıl, göğsüm temiz. koltuk altımda 1 tane kıl var :) göbeğime bacağıma dokunduramadım korkup henüz.
Sonra işte dudağıma yapıldı kaş arama bi de. kaş arasında problemim olmadı ama dudağımda bir kaç tane gene o beyaz yaralardan kaldı. Ben de bu böyle olmaz dedim bıraktım. okumaya başladım.
bu yaralı doku önce cildin altında oluşuyor yanlış yapıldığı zaman epialsyon. sonra belirli oluyor yapılan hata. dudak üstünü işte hemen görmedim daha sonra ortaya çıktı ortaya.
okuduklarımdan sonra da işte durumu gördüm. yetersiz tecrübe ve ekipman yüzünden böyle oluyor. Kılı öldüreceğiz diye ya cildin kaldıramayacağı akım açıyorlar, ya da bir kaç kere aynı noktaya akım atıyorlar, ya da vcilt bir tane kılın tedavisini kaldırsa da kılın bulunduğu alan yandığı için yanındaki kılı tedavi ederken oranın da yanığı ile birleşiyor ısı, alan sık ise her yanık olan gözeneğin aldığı zarar artıyor.
Çok dikkat etmek gerek bu konuda. Aslında şimdi ben test aşamalı bu epilasyon kurslarına gidip insanlara ne öğretiyorlar onu araştırmak istiyorum, aynı hatayı birkaç yer yapıyorsa çünkü bence sorun büyük.