Değerli üyeler ve misafirler,
Uzmanlığım sebebiyle İğneli epilasyon konusunda açmış olduğum bu sayfada görüntülenme miktarının hızla artması hanımlarımızın konuya olan yoğun ilgisini ortaya koyuyor. Bu vesile ile konu ile ilgilenenlere yazılanların tümünü okuyarak fazla zaman harcatmadan, daha faydalı olabilmek maksadıyla sayfayı açtığım günden itibaren sorularınıza verdiğim cevaplardan önemli olduklarını düşündüklerimi konu başlıkları altında derleyip yeniden hatırlatmak istedim.saygılarımla.
1. Kesin netice almak için iğneli epilasyon uygulamasında dikkat edilmesi gerekenler
İğneli Epilasyonda mükemmel sonuç alınması ; yapanın uzmanlığı, yaptıranın da kurallara uyması ile elde edilir.
İğneli Epilasyon yapan kişinin uzmanlığı :
-Uygulama süresinde 10 parmak kullanması,
-Akım verilip kökü kurutulan tüy veya kılın cımbızla alınması anında tedavi gören kişinin kılın alınışını hissetmemesi ile kolaylıkla tespit edilebilir.
İğneli Epilasyon yaptıracakların uyması gerekenler :
-İğneli Epilasyon uygulanan bölgeye, uygulamaya müteakip 3 gün süreyle su, sabun, krem, parfüm gibi nesneler dokundurulmamalı,
-3 günün sonunda kıl kökü büyüklüğünde oluşan kabukların doğal olarak kendiliğinden dökülmesi beklenilmeli, istenmeyen lekelerin oluşmaması için kaşıma-keseleme gibi doğal olmayan yöntemlere başvurulmamalıdır.
- kaşıntıya karşı ise günde bir kez pudra sürülmesi yeterli olacaktır.
2. İğneli Epilasyon uygulamasında acı hissi varmıdır ?
İğneli epilasyon konusunda bayanlarımız için en önemli çekince olan ACI konusunda benim için çok özel olan bir deneyimimi de sizlerle paylaşarak bilgilendirme yapmak istiyorum.
İğneli epilasyon acı hissi vermez demenin meslek adabı ile bağdaşmayacağını belirterek başlayacağım. Ancak bu acı hissinin oranı kişiden kişiye değişebileceği gibi aynı kişinin vücut direncinin farklı olduğu dönemlerde de farklılık gösterebilmektedir. Ancak acı hissinin uzman bir uygulayıcıda olabildiğince az hissedileceğini belirtmeliyim. Bunun nedeni şudur. Uygulama yapılacak kıl/tüyün büyüklüğüne göre kıl kökünü tahrip edecek uygun akımı tespit eden uzmandır. Gereksiz yere fazla akım tercih ederse acı hissi artacak, acı hissini azaltmak için gereğinden az akım verirse kıl kökü tahrip edilemeyeceğinden aynı işlem o an olmasa bile sonradan yine tekrarlanmak zorundadır ki bu da gereksiz fazladan acı ya katlanılması anlamına gelecektir. İğneli epilasyon uygulamasını üç aşama da özetlemek mümkündür. 1-İğnenin cilde giriş anı. 2- Köke ulaşıldığında uygun akımın verilerek kökün tahrip edilme anı. 3-Cımbız yardımı ile kılın alınması. Hatalı bir uygulamada her üç aşamada da acıya maruz kalmak mümkün iken işinin ehli bir uzman sadece akım verilme anında, O da yukarıda açıkladığım olabilecek en minimum seviyede acı ya neden olacaktır. Sebebine gelince; Uzman kişi 10 parmak çalışır ki iğne ve cımbız tutan parmakların dışında kalan parmaklar uygulama yapılan bölgedeki cildi germe görevini üstlenir ve bu sayede gözeneklerin açılması ile zaten çok ince olan epilasyon iğnesinin cilde girişi acısız olur. Aksi taktirde bu aşamada acı hissi kaçınılmazdır. Uzman kişinin tecrübesi, karşılaştığı kılın büyüklüğü ile yönüne göre tam kıl kökünde (yani aşağıda yukarıda değil, sağda solda değil) iken akım verilme anını tespit etme yeteneğini kendisine kazandırmıştır ki bu her uygulama da kıl kökünün kesin tahrip edilmesi anlamını taşır ve bu da 3. aşama da yağdan kıl çeker gibi tabirinin tam karşılığı olarak en ufak bir acı hissettirmeden kılın cımbızla alınması neticesini verir. Ancak uygulayıcı uzman değilse kıl kökünü tahrip edemediği her seferde hiçbir işlem yapılmadan cımbızla kıl alınışındaki acının aynısına neden olacaktır. Tabii aynı kılın zaman içerisinde kuvvetlenerek tekrar çıkacak olması da işin cabası olacaktır maalesef.
Acı hissine karşı alınacak önlemler konusunda ki bir diyalogumuzu da bilginize sunmak isterim;
Paylaşılan Bilgi: Emla ile ilgili öğrendiğimi paylaşayım dedim. emla çok uçucu bir kremmiş hızlıca sürüp üzerini kapatmak gerekiyormuş (eczanelerde satılan bezler var ya beyaz adı gelmedi aklıma onlarla falan işte). hatta onun da üstünü streçle falan kapatın demişler. o zaman en iyi etkiyi gösteriyormuş. uygulamadan 1 saat önce sürmek gerekiyormuş, etkisi de 1 saat civarı sürüyormuş. ben iğneli yaptırırsam direkt bu kremi kullanacağım o kesin valla.
Kendi yorumum: Burada birçok yerde okuduğum ve bazı bana gelen hanımların kendilerinin de denediği emla krem dışında maalesef bu konuda önerebileceğim farklı bir şey yok. Bunun da kesin etkili olduğunu söyleyemeyeceğim. Nadiren de olsa faydasını görenler oluyor ama kesin etkisi olduğunu söylemek abartılı bir iddia diye düşünüyorum. Maliyetini göz önüne aldığımda ise maliyet-etkin diyemiyorum. Oysa sabır bedava:)
3. İğneli Epilasyon uygulamasında seans miktarı ve süresi :
Değerli kardeşim soruna değil buradan cevap vermek uygulama yapılacak bölgeyi görüp inceledikten sonra bile kesin bir cevap vermek maalesef mümkün değil. Zira bu sorunun cevabı kıl yapısına, daha önce alınıp alınmadığına hatta neyle alındığına ve en önemlisi de uzatma süresine göre değişir. Özellikle uzatma süresi tamamen kişilerin tercihine kalmaktadır ki kimi bayanlar 15 gün bekleyip uzayanları aldırmak istemektedirler ki doğal olarak bu da uygulama sayısını çok daha fazla arttırmakta ama bazı bayanlarda 2-3 aylık uzatma süresini tercih etmekte bu durumda uygulama sayısının az olmasına olanak sağlamaktadır. Ancak aslında her iki durumda da sayılar farklı olsa da süre anlamında eşitlik söz konusudur.. Zira kısa uzatma süreli müracaatlarda uygulama süresi de kısa olmaktadır. Benim bu konudaki tavsiyem ise uzun süreli uzatmalardan sonra müracaat edilmesidir. Ancak çok net olarak bilinmesi gereken husus, iğneli epilasyonda doğru bir uygulama ile akım verilmek suretiyle tahrip edilen kökten yeniden kıl oluşumu kesinlikle mümkün değildir. Yani ilk uygulamadan sonraki müteakip müracaatlarda müdahale edilen tüyler, oluşum süreçlerinin farklılığı nedeniyle ilk uygulamada müdahale edilmeyen yeni oluşan tüylerdir. Yılların deneyimi ile şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki düzenli bir uygulama ile bir yılın sonunda % 90 seviyesinde başarı elde edilmektedir. Bazen 2 nci yılda da uygulamaya devam eden bayanlarımızın olduğunu ancak bu müracaatların çok çok seyrek olarak uzayanların da aldırılması ve başarı yüzdesinin % 95 in üzerine çıkartılması amacı taşıdığını da paylaşmak isterim. sağlıklı günler dilerim.
Yukarıda verdiğim yorumlarıma internet aracılığı ile ulaştığım kılım büyüme dönemleri ile ilgili bilgileri de eklemenin faydalı olacağını düşünüyorum:
Kılın Büyüme Dönemleri
Kıl büyürken 3 aşamadan geçer:
Anagen : Folikülün dibinde yeniden yapılanmadaki aktif dönemdir. Kılın en sağlıklı ve hızlı büyüdüğü devredir. Kıl, köküne tam olarak bağlıdır. Epilasyon yapılırken, kıl tamamen ortadan kalkar. Kılların %80'i anagen evresini yaşarken, %20-30 katagen veya telagen dönemdedir.
Katagen : Anagen dönemden sonra gelen kıl gelişimin yavaşladığı evredir. Kıl kökü ile folikül bağlantısı zayıf olduğundan kılda büyüme durmuştur. Bu dönem ortalama 2-3 hafta sürer.
Telagen : Kılların ürediği keselerde tüm faaliyetin durduğu dönemdir ve katagenden sonra gelir. Kıl bu evrede dinlenmeye çekilmiştir.Bu dönem 2-4 ay sürer. Üretim yeniden başlayınca yeni kıl eskiyi atar.
4. Batık sorununda iğneli epilasyon çözümmüdür?
Değerli kardeşim sözlerime iğneli epilasyonun batık sorunundan kurtulmak için çözüm olduğunu belirterek başlamak isterim. Jiletle alma konusunda ise eğer sorunu bana şimdi değil de yazın sormuş olsaydın evet jiletle almanı önerirdim zira jiletle almak kılların güçlenmesine neden olur ve yaz döneminde alıp uzaması için bekleyebilseydin içinde bulunduğumuz dönemde de iğneli epilasyona başlayabilirdin ve cilt yüzeyinde daha fazla kıl olacağından çözüm daha kolay olabilirdi. Ancak içinde bulunduğumuz dönem yaz sezonuna hazırlık için iğneli epilasyona başlanacak ideal dönem. Bu sebeple sana tavsiyem jiletle almadan biran önce iğneli epilasyona başlaman yönünde olacak. İğneli epilasyon uygulaması cilt yüzeyindeki kılların alınması sonucunda batık durumdaki kılların kuvvetlenerek cilt yüzeyine çıkmasına neden olur ve onların da bir sonraki uygulamada alınmasına olanak sağlar. Tabii bu söylediğim iki kez yapılacak bir uygulama ile tüm cildin pürüssüz olacak anlamına gelmiyor. Ama yaza kadar aksatmadan uygulamaya devam edersen sanırım önümüzdeki yaz çok daha rahat olacaksın. Sağlıklı günler diliyorum.
5. İğneli Epilasyonda ücret:
İğneli epilasyonda ücret dakika üzerinden belirlenir ve bugün için (2009 yılı ) genelde dakikası bir Tl normal fiyat olup işinin ehli uzmanlarda bunun 2 Tl ye kadar çıktığını biliyorum. Daha düşük fiyatla çalışanların uzmanlığı konusunda müracaat sahiplerinin daha tedbirli olmalarını önereceğim.
6.İğneli Epilasyon İğneleri :
İğneli epilasyon iğneleri genelde çelik,gümüş ve altın olarak bilinir ancak altın olarak bilineninde aslında kaplama olduğunu söyleyebilirim. Bunlardan hangisinin cilde temasında ne gibi olumsuzlukları olabilir sorusuna kimyager edasıyla cevap verirsem doğru olmaz diye düşünüyorum. Ancak hangi metal olduğu kadar iğnenin kalitesinin de çok önemli olduğu bir gerçek. Örneğin ben bu mesleğe başladığım günden itibaren gümüş iğne kullanıyorum ve iğnelerimi İstanbul da bulunan bir firma aracılığı ile İtalya dan getirttiriyorum.Yani 24 yıldır aynı cins iğneleri kullanıyorum. Bu arada mesleğim gereği işyerime birçok kez bu tür malzemeleri pazarlayan insanlar geldi ama hiçbirisinde kalite olarak kendi kullandıklarıma benzeyen iğneler göremedim. Dar bir çerçevede kaldığımı düşünmemeniz için belirtmek isterim ki 24 yıllık süre zarfında İzmit, Ankara ve şimdide İzmir olmak üzere 3 büyük şehirde bulundum. Kaliteden ne kastediyorum yada bunu nasıl değerlendiriyorum derseniz her şeyden önce iğnenin esnekliği çok önemli. Örneğin kullandığım iğnelerde kırılma olayını çok nadiren yaşadığımı, aynı iğneyi aynı kişide kullanım ile birlikte eriyerek ( akım sebebiyle) küçülüp kullanılamaz duruma gelene kadar oldukça uzun süre kullanabildiğimi söyleyebilirim.
Not: Benden yardım isteyen bir arkadaş sayesinde kendi kullandığım iğnelerin markasını da öğrendim kendisine teşekkür ederek gönderisini sizlere de ulaştırıyorum.
Alıntı: aysepilasyon yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim konuşmanız gerçekten çok tatlı ve yardımcı oldunuz bana. sizin söylediğiniz iğneyi almadım o faklı bir iğneymiş tecrübe isteyen nemectron diye. ama başka bir iğne buldum bana uygun. umarım sonuç alabilirim.
7. İğneli Epilasyon uygulaması leke, yanık gibi sağlık problemlerine neden olurmu?
Değerli arkadaşlar bana sıkça sorulan bir diğer soruda iğneli epilasyon uygulaması neticesinde uygulama alanında leke, yanık gibi istenmeyen sonuçların oluşup oluşmadığı. Uygulama yaptırmak istedikleri halde bu konuda ki endişe sebebiyle tereddüt yaşayan birçok kişi olduğunu maalesef üzülerek görüyorum. Bu endişelerin oluşmasına neden olan kişilerle aynı mesleğe sahip olduğumdan utandığımı da belirtmek isterim. Arkadaşlar çok net olarak ifade ediyorum ki doğru bir uygulama neticesinde böyle bir risk asla yoktur. Ancak her konuda olduğu gibi bizim mesleğimizde de işinin ehli olmayan kişilerin bu tür neticelere sebebiyet verdikleri de hepimizin malumları. Neden aslında çok basit. Kıl kökünü tahrip etmek maksadıyla verilen akımın doğru zamanda ve doğru yerde verilmeyişi. Mesleğimiz basit gibi gözükebilir ancak kitabi bilgilerle kazandırılamayan tek şey tecrübedir. Kıl köküne ulaşmak hem de seri bir uygulama anında, her seferinde bunu başarabilmek gerçekten deneyim ister. Gerçek bir uzman yılların deneyimi ile tüyün cilde çıkış yönüne ve kalınlığına göre kökü bulmakta da yeterli akım şiddetini ayarlamakta da hiçbir zorluk çekmeyen kişidir. Eğer uygulayıcı bunu sağlayamaz ve akımı tam kıl kökünde değil de daha aşağıda daha yukarıda yada sağda solda iken akım verirse kıl kökünü tahrip edemeyeceği gibi cilde de zarar verir. İstenmeyen sonuçların nedeni özetle budur. Bu sebeple hep söylüyorum mutlaka uzmanına müracaat edin. Bu sayede hem sağlığınızla ilgili riske girmemiş olursunuz hem de bu konuda ehil olmayan insanların prim yapmasını engellemiş olursunuz.
8. İğneli Epilasyon vücudun hangi bölgelerinde , hangi tüy/kıl ile cilt yapısında uygulanabilir?
Ben genital bölge için uygulama yapmıyorum ama bikini bölgesi için de vücudun tüm bölgelerinde (kulak ve burun içi hariç) olduğu gibi uzmanına müracaat edildiği taktirde en iyi sonucun alınacağından emin olmalısınız. İğneli epilasyon uygulamasının etkisi ince ya da kalın kıllarda daha fazladır gibi bir mukayese doğru olmadığı (Akım şiddetini ayarlayarak hepsi için kesin çözüm mümkündür.) gibi açık ya da koyu tenlerden herhangi birisinde daha etkilidir demek de kesinlikle doğru değildir. Aynı şekilde, yoğunluğun az olduğu bölgelerde uygulanır ama yoğun olan bölgelerde uygulanmaz gibi bir yaklaşım da kesinlikle doğru değildir. Müracaat sahibi sabırlı, uygulayan uzman olduktan sonra kesin netice almamak için hiçbir neden olamaz.. Benim bikini bölgesi için uygulama yapıp genital bölgeye uygulama yapmamamın nedeni de etkili olmadığından değil sadece prensip meselesi.
9. Manevi tatmin olmaksızın sadece maddiyat için bu meslek yapılabilir mi?
İğneli epilasyon yaptırmak sabır işi diyen dostlarıma sormak isterim. Kendinizi bu işi yapan insanın yerine koymayı deneyin. Bırakın yıllarca bu mesleği yapmayı sadece bir gün için kendinizi onun yerine koyun.. Düşünün ; iki büklüm bir halde, kafanızda 10 numara gözlüğe eşit bir büyülteç ve çalıştığınız bölgeyi iyice aydınlatması için başınızın dibindeki 100 mumluk ampul ün yaydığı ısı altında 8 saat boyunca tek tek kılları yok etme mücadelesi nasıl bir şey. Bu meslek manevi tatmini olmasa sadece maddiyat için yapılabilir mi dersiniz?
10. Motive olduklarım.
Foruma yazmaya başladığım andan itibaren tüm katılımcıların en ufak bir teşekkürü bile beni onurlandırıp çok mutlu etti ve gerek mesleğime devam konusunda gerekse burada bulunup sizlere dilimin döndüğünce yardımcı olmam konusunda bana olağanüstü motive sağladı ve sağlamaya da devam ediyor. Ancak özellikle iki arkadaşımın söylediklerini mutlaka sizlerle paylaşmam gerektiğini düşünüyorum.
Bu forumdaki bütün ifadelerinizi bir doktor olarak tebrik ediyorum. Dr.JldBycn
-ilk olarak lazer epilasyon yapan doktor hanıma (Dr.JldBycn). Kendisi ile rakip sektörlerde bulunuyor olmamıza rağmen , kendi sektöründe tüm bilgilerini doğru ve yalın bir anlatımla paylaşarak hanımlarımıza büyük bir katkı sağladığı gibi ticari kaygıdan uzak olarak benim için söylediği içten sözleri için ,
gamze10 kullanıcısından alıntı
arkadaşlar ben Balıkesir/Edremitte oturuyorum geçen hafta sırf epilasyon için İzmir’e Aysel hanıma gittim ve kesinlikle size de tavsiye edebilirim..bundan öncesinde 8 kez gitmiştim iğneliye ama hiç azalma olmamıştı epilasyondan 3-4 gün sonra hemen kıllar çıkmaya başlıyordu, Aysel hanıma geçen hafta ilk defa gittim ve gerçekten kıl mıl çıkmadı hala ve çıkacak gibide durmuyor. alınan kıllar,dinlenen kıllar çıkacak muhtemelen 1.5-2 ay sonrada onlar için gideceğim,siz İzmir de oturanlar daha şanslısınız bence bu nimetten faydalanın :)) Aysel hanım size de buradan çok teşekkür ediyorum hem uzmanlığınız hem de güler yüzünüz, tatlı sohbetiniz için..
-ikinci olarak da Balıkesir den İzmir e yanıma gelen ve bununla da yetinmeyip duygu ve düşüncelerini burada sizlerle paylaşan değerli Gamze10 ’a. beni burada tanımasına rağmen bana duyduğu güven için,
sağladığınız motivasyon için sonsuz teşekkürler.